Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2018-02-16 13:39

Hus för dig med god litterär smak i Karlskoga

En läsare med god litterär smak säljer ett hus i Karlskoga. För den som bor och jobbar i Örebro men har en bättre hälft med jobb i Karlskoga finns möjligheten att sänka sin månadskostnad rejält - och framför allt fallhöjden när (inte om) bostadsmarknaden kraschar.

Bloggen illustrerar detta inlägg med ett arkivfoto från Karlstad, fast inlägget handlar om Karlskoga. Bara för att och för att jag inte har några foton från Karlskoga.


Vackertväderpreppern1. gläds åt skyddsrumsgarage och vad som verkar vara matkällare i norrläge, den strävsamme medelklasspappan fröjdar sig åt att ha plats med både bilarna och den allt för sällan använda motorcykeln i garaget, den motionsentusiastiska modern i hushållet kan löpträna i naturen utan att först ta bilen dit.

Barnen gläds åt promenadavstånd till badstranden, besökande mormor gläds åt promenadavstånd till förskolorna, alla gläds åt högläsning ur Höstsol på kvällskvisten.

Möjligen är detta inte bostaden för dig som söker ett mångfacetterat uteliv flera dagar i veckan, då det är oklart vad Karlskoga har att erbjuda i den vägen. Jag killgissar dock att både männen, kvinnorna och utelivet är hetare i Karlskoga än på Södermalm.

Huset har annars allt, lite till och med fantastisk kvalitet och utförande på ytskikten. Du hittar foton på detta boende med rekorderelig standard här och villan blir din för avsevärt under det nationella medelpriset, nämligen 2 200 000:- SEK.

1. Hardcorepreppern bosätter sig förstås inte i en tätort, speciellt inte ett kärnvapenmål som Karlskoga.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

6 kommentarer:

 1. Ett hemtrevligt hus men lite i dyraste laget för Karlskoga.

  https://www.scb.se/Grupp/Applikationer/Medborgarundersokningar/_dokument/V2016/Karlskoga-2016.pdf

  SvaraRadera
 2. Det beror ju på vad man menar med uteliv. Om det är att vara utomhus på riktigt och ägna sig åt stärkande aktiviteter så som friluftsliv och motion, är Karlskoga toppen, men närheten till Kilsbergen, Bergslagen, Tiveden och Vänern. Men misstänker att skribenten avser uteliv inomhus..

  SvaraRadera
 3. Gammal undersökning Bengt. Karlskoga har stuckit iväg rejält i pris och det skiljer mycket mellan olika områden "Location, location, location".

  Karlskogas uteliv består bland annat av en nyöppnad O'Learys. Finns några mindre pubbar också.

  Trevlig liten stad. Bio med tre salonger som är snabb med nya filmer. Väldigt strategiskt läge med närhet till både Karlstad och Örebro (45 resp 35 minuter med bil). Drygt 3h till Stockholm och 3,5h till Göteborg.

  Finns en ishall där allsvenska BIK spelar sina hemmamatcher. Finns en fin golfbana i utkanten av staden och ytterligare en dryga milen bort.

  Handelsutbud, bl.a. Biltema, Rusta, Elgiganten, ÖoB med mera.

  Många jobbar så klart inom försvarsindustrin då BAE och SAAB har anläggningar där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2016 är väl inte så gammalt..?
   Hittade heller inte någon nyare.

   Det som är intressant och avgörande faktor är om det byggs några nya fastigheter i en kommun eller ej!
   Detta är en mycket stark indikator på om det finns framtidstro och utkomstmöjligheter även på lite längre sikt.

   En karta där landets kommuner markerades som röda, dvs "heta" och där det byggs resp. blå "kalla" där det inte byggs något skulle vara mycket intressant!

   Radera
 4. Karlskoga med alla dess invånare (kallade fiskmåsar) är förövrigt utnämnd till Sveriges fulaste stad av Filip och Fredrik! Och till Värmlandsområdets sämsta av mig.

  SvaraRadera
 5. Matkällare. Väderstreck. Norr. Nä inte självklart bäst. Många anser att problemet med fukt och mögel är större än att hålla svalt i källaren. Därför förordas dörr mot söder.

  SvaraRadera