Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2018-02-06 18:16

Dubbelmoral hos Transportstyrelsen

Det enda som är bättre än moral är att ha dubbelmoral, vilket ju måste vara dubbelt så bra. Det hittas hos Transportstyrelsen där en ställföreträdande generaldirektören inte ville att medarbetarna tog emot ett pris, men själv åker på betald exklusiv VIP-middag hos en leverantör under en anbudsprocess.
Mmm. Räckmacka. Men bara för chefer.
Transportstyrelsen ville hindra flera medarbetare att ta emot ett säkerhetspris för avslöjandet av oegentligheterna och säkerhetsläckorna hos myndigheten. En av de chefer som ville stoppa mottagandet av priset är ställföreträdande generaldirektör Ingrid Cherflis. Revisionsvärlden skriver:
"Enligt Nerikes Allehanda, NA, hotades pristagarna av Transportstyrelsens ledning att ställas inför myndighetens personalansvarsnämnd om de åkte till Stockholm. Priset delades ut den 1 februari vid ett event på Sveavägen 20 i Stockholm, där Transcendent Group har sitt kontor.
Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör Ingrid Cherfils säger till NA att arbetsgivaren visserligen inte förbjudit någon att åka, men pekar på att det är ”problematiskt ur ett myndighetsperspektiv utifrån principen om orubbad saklighet och opartiskhet att ta emot priset och delta vid galan”."
Cherfils har dock inga problem med att själv åka på bjudmiddagar, fast då trerätters i regi av ett företag som lämnade in anbud till myndigheten. Sveriges Radio skrev om det hela härom året:
"Ingrid Cherfils deltog i mässan under några dagar. [...] SAAB-bolaget betalade hennes resa och uppehälle, så gör de vid den här typen av uppdrag säger hon. Och att det var ett privat företag som ville att hon skulle komma till mässan tycker hon inte gör någon skillnad i det här sammanhanget."
Det hela beskrivs som en exklusiv trerätters VIP-middag och även Luftfartsverket deltog på middagen, som betalades helt av Saab. Och detta mitt under en anbudsprocess.

Det pris som ledningen inte ville att medarbetarna skulle ta emot delades ut för att medarbetarna skött sitt jobb. Att bjudas på en mässa och exklusiv VIP-middag av ett anbudande bolag kan nog inte sorteras in under sköta sitt jobb.

Uppenbarligen är det hög moral som gäller hos Transportstyrelsen. Ju högre desto bättre, och gärna dubbel. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

52 kommentarer:

 1. Upphandling och bjudluncher är en sak men jag håller med om att priser som delas ut till enskilt anställda på en myndighet kan vara ett problem.

  Vad skiljer från att t ex instifta en "rättighetsorganisation" dom delar ut penningpriser varje år till de anställda på en myndighet/domstol som "gör det rätta"?.

  Man behöver inte tänka särskilt långt för att inse att penningpriser och/eller pristigevinster som kan vinnas av myndighetspersonal kan vara en dålig ide.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det viktigaste är att upprätthålla den stora dubbelmoralen, och klanka ner på den lilla. Privata företag ska förstås skicka sin personal på bjudluncher, eftersom korruption är bra inom det privata.

   Radera
 2. Moralen hos transportstyrelsen ligger på en låg och behaglig nivå. De tål höra allt utom sanningen.

  SvaraRadera
 3. Luktar inte det här lite "MEN USA DÅ!?!?!?!"?

  Jag menar, tar en chef emot en bjudlunch kan det vara fel, det innebär så klart inte att det är rätt att ta emot ett pris från ett konsultföretag som det var i det här fallet.

  I övrigt kan man så klart notera att det är positivt med anställda som säger ifrån. Och kanske organiserar sig för att stödja varandra emot arbetsgivaren. S k fackföreningar. Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad säger du Ben, fackföreningar? Snart tycker du väl att arbetarna ska gripa makten i en våldsam revolution också? Men till saken tycker jag att det är ganska olämpligt att låta sig bjudas, är konferensen av intresse så borde medel kunna finnas, eller hur? Intressant dock att det är SR som citeras ("Radio Kreml").

   Förresten, priset som utdelas, är det ett allvarligt menat pris mot korruption, eller ett ironiskt pris?

   Radera
  2. Äh, jag håller på Debord i det sammanhanget, när spektakelsamhället producerat sin 378:e säsong av Let's Dance borde folk inse att deras livskvalitet är så underminerad att revolutionen blir mer eller mindre oundviklig. Det spelar således ingen roll vad jag tycker.

   Radera
 4. De underförstådda och förtäckta hoten i skrivelsen..

  "..arbetsgivaren visserligen inte förbjudit någon att åka, men pekar på att det är ”problematiskt ur ett myndighetsperspektiv utifrån principen om orubbad saklighet och opartiskhet att ta emot priset och delta vid galan”."

  Uppenbarligen finns det dem som läst boken Omgiven av psykopater" på denna myndighet...

  Eller på rens venska: HYCKLERIET visar sitt fula tryne !!

  SvaraRadera
 5. Undrar om det går till på samma sätt för de system för inkassering av den hatade trängselskatten i Göteborg och Stockholm .. ?
  Något som också hanteras av Transportstyrelsen..

  30% av skatteintäkterna går åt bara till att driva systemet...

  Att mjölka och korrumpera sig in i myndigheter och verk tycks vara den organiserade (?) brottslighetens nya födkrok...
  Och man kan undra HUR MYCKET som kommer att gå till "smörjmedel" inför en EVENTUELL Västlänkentunnel genom leran i Göteborg..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, det är ju offentlig verksamhet så det borde gå att få ut handlingar och räkenskaper, eller hur?

   Radera
  2. Försök du att få ut allmänna och offentliga handlingar från exv. Gbg kommun...
   "Kompetensen" är tyvärr INTE den högsta bland vissa tjänstemän..
   ;-)

   Radera
  3. Kan rekommendera Undervakas kommungranskning. Göteborg var inte särskilt dålig enligt den. Skit bakom styret i efterfrågande av handlingarna, perhaps?

   Kan också påminna om att den borgerliga politikern Annie Rööf granskades av Aftonbladet 2012 när hon hade supit på Näringsdepartementets nota.

   Radera
  4. Men trängselskatten hanteras väl av transportstyrelsen, en STATLIG myndighet?

   Radera
  5. Kan tänka mig att Bengt är en sån där som är på förnamnsbasis med ABAB-vakten i kommunhusets entré.

   Radera
  6. @Ben! Ett kort och enkelt svar på din fråga/påstående: Nej!

   Och ABAB som varumärke försvann väl för minst två decennier sedan ...

   Radera
  7. Klart du är, du kommer ju dit nästan varje dag för att lämna in nya skrivelser med versaler och understrykningar som handlar om Palme, Stellan Hagmalm och vad som egentligen hände med fotbolls-VM 58.

   Radera
  8. @Ben!
   Jobbar du som ABAB-vakt?
   😜

   Radera
  9. Jag kan ha extraknäckt som väktare för längesen men i så fall är det preskriberat.

   Radera
 6. Jag tror du har en freudiansk felskrivning av stf GDs namn första gången

  /sign
  Anal messerschmitt

  SvaraRadera
 7. HÄR är en annan "godbit" som Transportstyrelsen sitter och funderar över...

  System för att spåra när, var och hur ett fordon färdas på vägar för att senare kunna taxera efter slitage..

  I forna DDR hade man efter transitvägarna med jämna mellanrum torn där polisvakter satt och manuellt och med kikare förde anteckningar över fr.f.a utlandsregistrerade fordon så att de inte avvek onormalt mycket från den angivna rutten..

  Men tänk om STASI hade haft tillgång till system enligt nedan..

  "..Det finns också system där man vill veta hur långt ett fordon åkt på vägnätet och vilka vägar det använt. Utifrån typ av fordon och körd sträcka beräknas sedan en avgift ut som rapporteras in till väghållaren via olika tekniker. Grunden för hela beräkningsmodellen är ett satellitbaserat system som registrerar fordonets färdväg. Det tänkta kilometerbaserade systemet för tunga fordon är tänkt att nyttja den satellitbaserade tekniken..."

  https://transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Infrastrukturavgifter/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller så har man vägtullar med elektronisk debitering, som typ alla amerikanska stater har. Då vet man också vart folk har kört och när.

   Radera
  2. Eller också: "Freie Fahrt für freie Bürger"!

   Jag tycker att SE är extremt i många sammanhang och att vi alltför mycket tittar på brittiska anglosaxiska "lösningar" istället för att blicka ner mot (central)Europa! :-)

   Radera
  3. Jaha, vi är extrema trots att vi kopierar andras lösningar? Hur får du ihop det?

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. @Ben!
   När var du ute i Europa senast och kunde jämföra?

   Radera
  6. Typ förra veckan. Fler frågor?

   Radera
  7. Avsåg inte lönehelgsresa till Köpenhamn och tillbaka som "fraktgods"..

   Radera
 8. Apropå dubbelmoral: Hur i hela heta helvete har Svenska Skidförbundet lyckats hålla tätt i över 48 timmar om vem i truppen det är som åkt fast för doping? Inte ens Norge eller Finland verkar ha läckt namnet (och det skulle ju onekligen finnas rätt tydliga skadeglädje/payback skäl för dem att göra det). Är alla så chockade att de inte har kommit sig för?

  Kan det vara Charlotte Kalla? Att trädmördarmedia antytt en "han" betyder inte ett skit i dessa fakenewstider. MSM har räknat med att tjäna miljoner på Kalla nu och kanske ännu mer ihop med henne efter karriären. Marcus Hellner eller Emil Jönsson är väl mest misstänka på den manliga sidan.

  Anyway - 48 timmar utan att det läckt till allmänheten är anmärkningsvärt och (anser jag) fullt legitimt skäl att börja spekulera för att sätta press på Skidförbundet att släppa munkaveln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att de gått igenom 15 år av data? Om det är typ Per Elofsson (OBS endast ett exempel) så har han inte tävlat på 10 år och ingen bryr sig?

   Radera
  2. Det har antytts att det är någon som fortfarande är aktuell i årets OS-trupp (vilket iofs också kan vara ett rent påhitt av trädmördarmedia, antydningar säljer när de inte heller vet ett skit). Emil Jönsson var väl förhandsnominerad, men försvann p.g.a "dålig form" i ganska sent skede, så han är nog huvudmisstänkt tänker jag (och frugans hans förmåga att toppa formen till mästerskap men vara medioker däremellan ligger ju på närmast rysk nivå - så det talar ju också för åt det hållet).

   Radera
  3. Om det är Hellner så tycker jag att han ska krävs pengarna tillbaks.

   Radera
  4. Jag tror det är Sixten Hjärnberg.

   Radera
  5. Det försvann rätt snabbt från nyhetsflödet då det mest var sensationsjournalistik.

   Radera
  6. Är det du, Charlotte?

   Radera
  7. Är det enbart ett rykte? Eller finns det någon substans i det hela? Att det skulle vara Charlotte Kalla finns inte på skidkartan…

   Radera
  8. Tja, I artiklarna star det manlig skidåkare, vilket naturligtvis kan tolkas lite grand som Kalla om man vill vara raljerande, men antagligen menar de en åkare som tävlat I herrklasserna och ärman. Vidare kan man väl se att de studerat värden innan blodpass infördes och dragit slutsatserna att vissa idrottares värden varierat för mycket för vad som kan vara naturligt och ofta toppar mot stora mästerskap. (Iofs kanske naturligt, det är ju dem man försöker att vara I toppform inför). De som tillbakavisar dopingen har väl främst hävdat att innan blodpasset införts har förfå tester sgjorts för att statistiskt kunna säkerställa en idorttares naturliga nivå.

   Men granskningen verkar ju vara gjord på data från 00-talet och det är väl få åkare som fortfarande är aktiva på elitnivå nu som var aktiva då?   https://www.svt.se/sport/vintersport/reinebo-granskning/

   https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/expert-pekar-ut-svensk-akare-pa-lista-over-misstankt-dopning?intcmp=svt.se:sport:vintersport:mathias-fredriksson-aldrig-misstankt-nagot-inom-landslaget:blalank-ingress:2&intcmp=svt.se:sport:vintersport:sok-basens-kritik-mot-ug-uppgifterna-det-ar-illa:blalank-ingress:2

   Radera
 9. Om det nu förresten är tid för OT-betraktelser så råkade jag klicka på ledarsidorna.se ocj läsa van der Heegs krönika om Irans sjökrigföring.

  Här skriver karln:

  abstrakta och geometriska vektorer som avstånd, räckvidd, hastighet.

  abstrakt är alltså nånting som endast är gripbart genom en tankeabstraktion. Ett avstånd är högst konkret och inte alls abstrakt eftersom det t ex kan förnimmas med blotta ögat.

  När det gäller "geometriska" begrepp så är det oklart, syftar hr Heeg kanske på s k algebraisk geometri?

  Nå, uppenbart är att karln slänger sig med lite för stora ord i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att räckvidd skulle vara en "vektor" kan ju också bestridas, normalt kan ju vapen avfyras i den riktning man vill varför räckvidd torde vara en helt vanlig storhet. Verkligen förvirrande.

   Radera
  2. En vektor är en riktad sträcka i det flerdimensionella rummet !
   I x-, y- och z-led är de som vi vanligtvis refererar till men man kan räkna med betydligt fler dimensioner

   Radera
  3. Tack för den Wikipediainformationen, Bengt.

   Radera
  4. Men Wikipedia sager ju att vektor är sydafrikanska finkalibriga vapen? Här är nåt som inte stämmer.

   Radera
  5. Inom biologin är vektorn en sjukdomsspridande organism.

   Hur är det med din mamma nuförtiden förresten?

   Radera
  6. Typ som Anthrax's skiva från -85?

   Tack som frågar. Ja, det är väl inget som lite elchockterapi inte kan fixa. Däremot såmsåte du komma ihåg att lämna din mamma ordentligt med mat vatten och batterier när du far iväg till Europa så där, det var knappt att jag överlevde.

   Radera
  7. Ah, Anthrax, det var längesen. Jag för väl referera till Morbid Angels gamla klassiska "Blessed are the sick" för att fortsätta på sjukdomstemat. Plus att din mamma säkert lyssnar på Pestilence. Och sen har hon strypsex till Asphyx med låten "Vermin" på repeat. "Inimical towards the human race" kan vara den bästa textraden nånsin. Synd att Van Drunen tappade håret bara, men det har han ju också gemensamt med din mamma.

   Pages in blood, din jävel.

   Radera
  8. Åh, nu var jag genast tvungen att plocka fram den gamla klassiska "The Rack"-plattan och lyssna till de sälla tonerna. Van Drunen var verkligen en gudabenådad sångare på den tiden, helt unik stil. Bra riff dessutom. Där ligger Nicke Andersson och LG Petrov i lä, tamejfan.

   Radera
  9. Hur påverkade av iransk ganja var ni när ni skrev detta?

   Min mamma är inte från Iran.

   Radera
  10. Tja, din mamma kanske inte är från Iran Rickard, däremot är hennes datingvideo ute på youtube:
   https://youtu.be/SKmSacQVeNo?t=389

   Radera
  11. Äh, jag fick lite feeling bara, en helt natural high.

   Dessutom kommer väl inte cannabis från Iran? Är det inte Nordafrika som gäller om det ska importeras?

   Nej, nu får vi ta och slänga på den gamla "Symphonies of sickness" av Carcass va? Även om jag tycker att dom peakade med följande platta, "Necroticism - descanting the insalubrious". Med den gamla Halmstadsonen.

   Radera
  12. Varför inte lyssna på lite minimalistisk tysk dub-techno ? ;-)

   https://www.youtube.com/watch?v=mfM4J60jxFU

   Radera
  13. Tja, enligt Wikipedia så är väl Afghanistan ursprunget till Indisk Hampa (tillsammans med morötter).

   Radera
 10. Med geometriska vektorer avses nog tredimensionella vektorer annars kan vi ju alltid generalisera det till vektorer i oändligdimensionella vektorrum så kallade Hamiltonrum eller generalisera det ytterligare till tensorer...:)

  SvaraRadera
 11. En hastighet är en vektor vars belopp kallas fart.

  SvaraRadera