Cornucopia?

Aktuellt

Facebook Luleå - 100 MSEK i bidrag plus 160 MSEK i stöd om året - gav 44 jobb

Facebooks etablering i Luleå fick över 100 miljoner kronor i investeringsstöd av alliansregeringen. Samtidigt slipper man också betala energ...

2018-02-06 10:12

Bitcoin ingen vidare hedge mot börsraset

Medan börserna faller 3-5% världen runt så agerar ettorna och nollorna som kallas bitcoin och påstås vara en "valuta" (=bevarare av värde, transaktionsenhet, bokföringsenhet) ingen vidare hedge. "Valutan" är ner 19% idag.
Dagschart bitconi senaste året.
BTC är alltså ner 19% i skrivande stund, och går alltså "bättre än börsen". Till detta ska man komma ihåg att det är avsevärda transaktionskostnader inblandade i att sälja bitcoin - "courtage" som skulle få vilken nätbank som helst att gå under. Du kan räkna med över 10% i kostnader för att förvandla bitcoin till svenska kronor att betala in till Skatteverket. Därtill kanske det tar månader för dig att förvandla bitcoin till svenska kronor i denna "blixtsnabba" valuta, åtminstone för några innehav av större sort som räcker till mer än din senaste dagsfix av nätdroger.

Däremot stiger guldpriset. Vid midnatt kostade guld 340:04 SEK per gram rapporterar BullionStar. I skrivande stund kostar guld 342:63 SEK per gram, eller +0.76% sedan midnatt och +1.22% sedan i söndags.

Gammal ser som vanligt ut att vara äldst när det blåser.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

28 kommentarer:

 1. Jag köper på mig lite vid 200 dollar, vem vet, dom kanske när 50k dollar nästa topp.

  SvaraRadera
 2. Din blogg blir inte bättre än Aftonbladet om du fortsätter att medvetet sprida felaktiga fakta.

  Redovisa gärna hur du kom fram till 10% kostnader på en 100kkr investering via exempelvis Kraken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snälla kalla inte bitcoin för investering, kanske i framtiden men inte nu.

   Radera
  2. Vissa kallar nog pyradmidspel investering.

   Radera
  3. Och månader vadå? Jag vet en som plockade hem betydande belopp på några dagar...

   Radera
 3. Tacka vet jag "riktiga" pengar som är blå och gröna och där även de mindre växelmynten behandlas med respekt!!

  SvaraRadera
 4. Om nu BT rasar mer, så kommer det bli svårt att bli av med sina egna bitcoins.. men det kanske finns några som satsar på en rekyl och köper upp allt som finns?

  SvaraRadera
 5. Jag blev glatt förvånad vid senaste överföringen. Ungefär $750, transaktionskostnad på cirkus $3.40. Och snabbt gick det. Något verkar ha hänt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nätverket har varit under attack för att försöka övertyga folk att BCH är bitcoin. Man har spammat med obetydliga överföringar vilket har fyllt mempoolen samtidigt som miners har ökat transaktionskostnaderna. Allt för att locka över ovetande till bitcoin cash. Nu är nätverket tillbaka till sitt ursprungliga - så som det ska vara.

   Radera
 6. Bara en liten undring: Vilken armé garanterar värdet på BitCoin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tangentbordskrigarna

   Radera
  2. Du menar att dollarn är uppbackad av arme vars land har biljoner i skuld?
   Försök att förstå vad Pengar är, om du kan svara på den frågan så blir allt mycket tydligt.
   Pengar är först och främst "trust" och utan "trust" finns det inget värde i vare sig pengarna eller landet. När förtroendet för Dollarn faller kommer inte Armen kunna backa upp det. Samma sak gäller BTC, om folk tappar förtroendet för detta system kommer det dyka i värdet.
   Det ENDA som håller upp värdet är alltså TRO!

   Radera
  3. Om vi rent hypotetiskt föreslår att 100 000 personer deltar i ekonomin så kan vi konstatera två saker. 1) Du vill nog inte slåss mot dessa. Och viktigare: 2) Du vill nog inte slåss med dem om du egentligen vill göra affärer med dem.

   (desto mer pedagogiskt man försöker förklara detta, ju konstigare blir det)

   Radera
  4. Och bara så vi får in det i huvudet på alla: staten garanterar alltså att SEK _förlorar_ värde.

   Det är ju ganska rimligt att vara tydlig med den punkten när man pratar om att garantera värden.

   Radera
  5. Som Linus säger. Cryptovalutorna är marknadsekonomier. Deltagarna på marknaden sätter priset, inte staten. Det är inte en planekonomi, så det finns förstås inga garantier.

   Å andra sidan har mig veteligen staten aldrig garanterat kronans värde gentemot dollarn heller.

   Radera
  6. Vi måste komma bort från $ som internationell valuta 💱!

   Radera
  7. Men käre Bengt. Säg inte så, då blir du kanske bombad inom kort...

   Radera
 7. Ot, men intressant.
  http://www.bt.se/boras/rysk-flagga-forbryllar-kommunen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant, paywalls har en oavsiktlig lucka som "avslöjar" var en skribent rimligen bor eller har en koppling till.

   Radera
 8. Suck Cornu, bitcoin är inte Valuta utan "commodity" De som fortfarande kallar det för Valuta, har ingen koll på systemet. Bitstamp tar .25% i växlingsavgift. Du för över mynten på ca 20minuter idag och växlar in dessa direkt. Sedan tar det ett par dagar innan fiat når din bank. Vad får du 10% ifrån och var kommer dessa "månader" ifrån? Snöa inte in dig på enstaka fall.

  SvaraRadera
 9. Haha, 10%... Fortsätt skriva om Tether istället så vi åtminstone förstår att du bara skojar.

  SvaraRadera
 10. Energiförbrukningen för kryptovalutor, är det energisektorn som ligger bakom och pumpar upp värdet. Energi är en mycket inflytelserik sektor och vill givetvis sälja sin produkt

  SvaraRadera
 11. Du kanske skulle läsa igenom det här?
  https://www.banking.senate.gov/public/_cache/files/d6c0f0b6-757d-4916-80fd-a43315228060/A2A6C1D8DDBB7AD33EBE63254D80E9E3.giancarlo-testimony-2-6-18b.pdf

  SvaraRadera
 12. Bitcoin bra eller dåligt kan man ju diskutera. Däremot kan vi nog vara överens om att man inte ska lyssna till en person som haft så kolossalt fel i så många år. Cornu sålde sina bitcoins på under $10 styck. Och samtidigt har han hausat guld i många år. Och vad hände förresten med peak oil? Alla som läser detta ta det Cornu skriver med en stor nypa salt. Om du mot förmodan låter hans texter bestämma vad du investerar i gör du bäst i att göra precis tvärtom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför ljuger du? Jag gav bort mina bitcoin, jag sålde dem inte.

   Och var haussar jag guld? Guld är en hedge mot börsnedgång, inte något man blir rik på.

   Att du inte är läskunnig är ditt problem, sprid inte dina problem genom att ljuga om andra.

   Radera