Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2018-02-06 13:36

Begick krönika hos SVT opinion

Jag skrev ihop en liten börskrönika åt SVT Opinion, så kan ni läsa där och kommentera här.
"Kära Bullen..."
Ni hittar krönikan hos SVT Opinion här, så i brist på ett blogginlägg kan ni läsa texten där och om ni vill kommentera här. Texten i sig innehåller nog inget nytt för bloggens läsare, men ni är kanske inte den primära målgruppen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

24 kommentarer:

 1. Du brukar ju alltid ha fel, så hoppas du har fel denna gången med, upp upp upp i några år till, gör 99% av folket glada.

  SvaraRadera
 2. Resonemanget om att marknaden rör sig i cykler har mycket tyngd. Det är klart att det är så.

  Viktigast för konjunkturen är dock tillgången på billig energi. På ett halvår har oljepriset gått upp från 45 dollar per fat till 70 dollar pga den snabba ekonomiska tillväxten och då kroknar konjunkturen.

  8-årscykler är en bra idé men om man kan förutse in vad som händer på olje- och kolfronten så har man ett stort försteg i prognosticerandet.

  SvaraRadera
 3. ”som man som investerare faktiskt visar vem man är”.. så man får säga man på svt minsann.

  ”Nuvarande börsraset” Börsen ”rasar”... men är det verkligen ett börsras?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller "Blodbad i Stockholm"

   http://www.dagensps.se/pengar/blodbad-stockholm-borsen-rasar-4-procent/?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_custom[apsis]=1006786667&utm_medium=email&utm_source=apsis

   Radera
 4. Ur krönikan "I själva verket skulle även en pilkastande apa tjäna pengar när börsen stiger under positiva trender." Var det det här du tänkte på?

  https://pbs.twimg.com/media/CDJ_Pd3WAAIu_HG.jpg

  SvaraRadera
 5. Det man får höra från dessa börsexperter vid kraftig nedgång är följande:

  "SITT STILLA I BÅTEN!!!!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allting beror ju på. Många sålde i panik hösten 2008, när det absolut bästa hade varit att gjort precis tvärtom.

   Men visst, har man pengar på börsen som man tex tänkt köpa ett hus för i närtid så ligger man fel.

   Radera
 6. Efter 7 goda år kommer 7 magra...
  Och VAR kan man läsa det måntro..?
  😜

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkerligen i en källa känd för sina berömvärt exakta förutsägelser om både framtid och ekonomi?

   Radera
  2. Tja, jag har för mig att det kommer från en historia där en härskare använder en långvarig missväxt för att stärka och centralisera sin makt mha sin kontroll av centrala spannmålslager. Litegrand som DDR. Kommer inte på titeln men om jag inte minns fel glorifierar boken även en hel radda krigsförbrytelser och andra brott, så länge de utförs av "rätt" personer.

   Radera
  3. Jaha, det är Sagan om ringen du talar om, där Gandalf och de där suspekta dvärgarna avsätter det där brinnande jätteanuset som de beskedliga orcherna enhälligt valt till president?

   Radera
  4. Sagan om (fis)ringen? Ja det är väl den eller Narnia.

   Radera
  5. Ja, man talade väl om "feta år" eller nåt sånt i den veliga skrift.

   För övrigt ett tidigt exempel på socialism, Josef lät pga detta omen "insamla" säd under de goda åren varefter det SÅLDES tillbaka till folket under de sju hungeråren.

   Och exakt ingen bibelförfattare ansåg sig nödgad att yla om Johan Galt, staten är dum, interventionism, fri marknad eller annat svagsint bladder på grund av denna åtgärd. Bibeln kan lära oss mycket.

   Radera
  6. Klart att de inte tjatade om Galt, grisar är ju orena. :-)

   Radera
  7. Drar mig förresten till minnes att min lågstadiefröken, (aktiv i kyrkan), berättade om belägringen av Jerico och hur Israeliterna fick murarna att falla med trumpeterna. Konstigt nog så utelämmnade hon den efterförljande slakten, kan inte förstå varför.

   Radera
  8. Hade en nästan likadan lögnkristen småskolefröken som (detta var på 80-talet) tog upp frågan om huruvida HIV var Jahves straff för mänsklighetens syndiga leverne.

   Radera
  9. @Ben!
   Min gamla ömma moder var just "småskolefröken" av den gamla stammen!

   Radera
  10. Tja Ben, min präst från konfirmationen försökte hyra en p-rulle iklädd tomtedräkt (för att ingen skulle känna igen honom)

   Radera
  11. Okej.. ;-)

   1973/74 - 1983 Ekonomisk recession

   1984 - 1992/92 Ekonomisk uppgång - "Yuppie-eran"

   1992/93 Korrektion (kraftig)

   1994 - 2002/03 Ekonomisk Uppgång - "IT-yran"

   2004 - 2018 ( 2 * 7 ) Ekonomisk uppgång

   2018 - ??

   Någon där emot ?

   Radera
 7. Det här kan inte stämms för Vickan Silvstedt sa att hon är lång SEK. Dessutom måste ju räntorna upp först så att de kan börja sänkas igen när lågkonjunkturen börjar komma på riktigt ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Why not? SEK är kraftigt undervärderad mot både Euro och Dollar sett mot historisk värdering och tillväxt. Min gissning är en kraftig förstärkning av Kronan och sedan en krasch.

   Radera
 8. Inget börsras. Korrektion på 12% hittils. Går väl ner någon/några dar till max, och sen fortsätter det upp. Bubblan startade i november och har nog 3-6 månader till på sig innan den spricker, om den spricker. Kan lika gärna korrigera lite och sen sicksacka i 7 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna: Vilka bubbla startade i nov!?

   Radera