Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2018-01-20 18:59

Uppdatering om kommentarer - antispam fördröjer vissa kommentarer

En liten kort uppdatering så här på lördagskvällen. Som många märkt fungerar kommentarer lite annorlunda numera. I grunden handlar det om tidigare åtgärder mot spam och att även Google nu fått ordning på sin spamteknik. En mindre mängd kommentarer kan därför dyka upp med fördröjning tills jag kunnat göra handpåläggning.
Sedan några år är kommentarer på äldre inlägg modererade, och brytgränsen ligger på 48 timmar. 95% av kommentarerna på äldre inlägg är spam och efter två dygn har i princip alltid diskussionen ebbat ut.

Jag går oregelbundet - flera gånger dagligen - in och kontrollerar kommentarer på äldre inlägg, men det kan alltså ta upp till kanske 12 timmar (främst nattetid - någon timme annars) innan kommentarer på äldre inlägg dyker upp.

Därtill har Google sedan många år ett spamfilter, som inte har fungerat.

Det har börjat fungera nu, men dessvärre är ca 90% av kommentarerna som fångas inte spam. Det kan handla om korta kommentarer, kommentarer med mycket stora bokstäver (ofta förkortningar) mm. Dessa måste godkännas av mig och det kan alltså ta upp till 12 timmar innan de publiceras likt förrän de dyker upp.

Kommentarer som inte dyker upp har med all sannolikhet hamnat i spamfiltret och dyker upp senare.

Slutligen har Google samtidigt som spamfiltret nu börjat fungera lagt in någon form av spamskydd i själva kommenterandet. Det dröjer numera ca 10-15 sekunder efter ni klickat på posta kommentar innan något händer. Så ha lite tålamod.

Era kommentarer publiceras oftast omedelbart, men har ni otur eller kommenterar gamla inlägg kan det ta några timmar. 

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Jag har inget att kommentera!

  SvaraRadera
 2. Verkar inte att gå att kommentera på mobiltelefon längre. Safari, iPhone8. Eller så har jag bara blivit blockerad till slut.

  SvaraRadera
 3. Googles spamteknik tror jag alla som har en liten till stor Youtube-kanal vet vad det handlar om. Google springer globalisternas ärenden; Spam = oliktänkande som måste censureras. Bloggaren är helt ute och cyklar när han omfamnar nato och dess allierade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är för jävligt, snart får man väl inte ens heila utan bli kallad nazist i det här jävla landet.

   Radera
 4. Låter som Google börjar köra Deep Learning kanske på spam-detektion? Då bör väl det ta tid i början?

  SvaraRadera
 5. Här är några ord som garanterat finns med i SPAM (åsikts) filtret:

  Feminism, muslimer, HBTQ, mångkultur, globalisering, invandring, indoktrinering, ljugmedia....

  SvaraRadera
 6. Feminism, muslimer, HBTQ, mångkultur, globalisering, invandring, indoktrinering, ljugmedia....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skumt, inlägget dök upp direkt för mig. Illuminati är oss på spåren. VIK FOLIEHATTAR!!

   Radera
 7. Skriver Göbbels bara för att se om det bortsorteras av Google........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gick fint!
   Spamfiltret har tydligen inte uppdaterats sen 1942......
   :-)!!!

   Radera