Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2018-01-15 11:11

Unipörs: Den perfekta EDC:n

Detta är inte reklam, då jag inte har fått betalt eller någon form av ersättning utan får betala för produkten som alla andra. Unipörs styrelseordförande och ena grundare är dock min sambo, tillika med i filmen och speakerröst, så vet ni det. Jag har således personligen testat produktprototyper och är helt frälst på produkten.

Svenska startupen Unipörs lanserade i helgen sin Kickstarter-kampanj för sin diskreta och oerhört praktiska EDC. Det är en perfekt lösning för den som ständigt släpar runt på mobiltelefon och diverse annat smått, som nycklar, betalkort, ficklampa, extrabatteri till mobil, mobilladdare, in-earhörlurar, multitool (utan knivblad) bara för att nämna vad jag själv springer runt med. Jag har burit Unipörs under såväl jacka, kavaj och luvtröja eller bara ovanpå kläderna. Titta på Kickstarterfilmen nedan.


Bloggaren med den tacticool
prototyp av Unipörs.
Unipörs är alltså en diskret EDC där man bär en ficka under vardera arm och erbjuds i tre olika modeller. En tacticool variant som kostar 500:- SEK i kickstartern, en handgjord businessvariant i svart läder för 600:- SEK eller en handgjord fab modeversion för 650:- SEK.

Fickorna har plats även för mobiltelefoner av sk plusstorlek, dvs Apples största mobiltegelstenar eller motsvarande från andra leverantörer och sväljer tillsammans lätt allt man har som everyday carry. Samtidigt är de diskreta och syns inte.

Bloggaren i businessprototypen
över polotröja.
Jag har haft dem under luvtröja, jacka och kavaj och de märks helt enkelt inte.

Själv släpar jag runt med nycklar, betalkort, sedlar och mynt, ficklampa, en knivlös multitool, mobilladdare med sladd, extrabatteri till mobilen, USB-sladd för att ladda extraladdaren, in-earhörlurar, visitkort, pennor (två stycken - en signeringspenna och en anteckningspenna för alla underlag) mm. Och då finns det fortfarande plats kvar i en Unipörs.

Det är rätt mycket att flytta mellan olika kläder, eller tömma fickorna på om man hänger av sig jackan. Och min primära skalskyddsjacka har inga innerfickor utan bara två enorma fickor för handskar utan möjlighet att organisera innehållet i.

Här är Unipörs en perfekt lösning. 

Därtill kan man fortfarande bära runt på allt fast man har kavaj i något officiellt sammanhang, utan att det syns. Nu kan man alltså både vara snygg och preppad samtidigt.
Unipörs Business under kavaj. Inte bloggaren på fotot.

Detalj Unipörs Tacticool.
Själv har jag signat upp mig på en business och en tacticool Unipörs via Kickstarterkampanjen.
Fickorna går också att flytta mellan olika remmar, så man kan ha en business under ena armen och en tacticool under andra.
Unipörs business.
Som ni ser på videon går det utmärkt att ha på sig sin Unipörs under olika former av aktiviteter, inklusive armhävningar, klättring, rullskridskor, resor, jobb, hamburgerätande eller när man sparkar ut sin handväska / manbag.

Ni hittar Unipörs kickstarterkampanj här. Titta på filmen. En del av mina kära läsare, åtminstone en delmängd av de som klär sig i grönt hel- eller deltid, kanske känner igen någon.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

46 kommentarer:

 1. Det hade varit kul att se när han som inte klarar av att hänga på på sig den beigea handväskan, tar på sig en Unipörs :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon annan hängde den på honom, nu kommer han aldrig att få av den igen!

   Radera
 2. En fannypack är lika cool.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är OK att gilla fannypacks, vi dömer inte ;)

   Radera
  2. Dömer?
   Min Ortlieb regerar!

   Radera
  3. Har du cykelväskor också? En RIKTIG cyklist har budväska och mobilen på axelremmen.

   Radera
  4. Cykelväskor har väl alla?
   Mobil?

   Radera
 3. Men är inte detta lite som när spännkillarna på gymnasiet skulle skaffa sig axelhölster för mobiltelefonen? Dvs, inget vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kollade igenom alla lösningar som finns idag, inkl en mängd olika hölster. Testade ut dem och utformade något som skulle ha samma eller bättre funktionalitet, vara bekvämt men framför allt mycket mindre synligt.

   Radera
  2. Bääähh Dover !!
   Riktiga MÄN har HÖLSTER i livremmen fär MINIRÄKNAREN med röda lysdiodsiffror!

   Radera
  3. Miniräknarklocka är väl det som är mest coolt.

   Radera
  4. Mannen med getlejontatueringen har väl en sådan miniräknarklocka?
   Måste vara coolt då!

   Radera
  5. Bara för att du Ben kan fixa att gå klädd som Lord Humonguos så måste ju de som är obizarra fixa sin egen lösning. Undra hur den ser ut tillsamans med Archselbyxor och loafers?

   Radera
  6. Har kvar min bombväst sen jag var med i Boko Haram, så det mesta i den vägen brukar få plats i västen.

   Radera
  7. "Har du bomber i blusen, vietconghona" eller hur han nu sa det den gode Sockerconny

   Radera
  8. Bizarrt. Småbilar, var har man dem? Och rusdryck?

   Radera
  9. Behöver du fråga är du inte bizarr nog att vara med

   Radera
  10. Synd att de inte använde Kjell Nilsson som modell

   Radera
  11. @gbd Detta var ingen medlemsansökan, det vore fullstädndigt bizzart. Har redan Saab 99 (grön) och rusdryck tillgängligt bredvid mitt pomadadoftande medlemskort. Pipan är stoppad!

   Radera
 4. Är det fäste även ned i byxbältet? Eller hur fungerar det annars att springa med dessa? Intressant produkt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funkar utmärkt att löpa med dem, eftersom de hålls ner av flera punkter och inte påverkas av sidorörelserna. De guppar inte runt och ligger löst och bekvämt mellan armarna och kroppen, höjden är justerbar. Varianten med Mollesystem går förstås att fästa i bältet nertill, ta 2 karbinhakar så är det ordnat! De går att koppla loss från selen helt och fästa på själva bältet, eller utanpå annan väska, vad som passar bäst för tillfället.

   Radera
 5. Det som är smart med detta är själva "upphängningen" av de dubbla säkerhetsfickorna/halspåsarna. Som gammal tågluffare på sena 80-talet var det vanligt att man just tog en sådan halspåse och hängde den diagonalt så att den hamnade under armarna.
  :-D

  SvaraRadera
 6. En klövjeväska för människor.

  SvaraRadera
 7. Svar
  1. EveryDayCarry(ing)
   Eller etylendiklorid...

   Radera
 8. Jag skulle hellre se ngt som man på ett enkelt sätt kunde fästa på insidan i den jacka man för dagen väljer... istället för att hänga den "på sig själv". Jag är väl fåfäng, men jag tycker den här ser lite larvig ut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blir kvar på insidan av jackan även när du tar av själva jackan. Den behöver aldrig synas, det är ju grejen med det hela. Har du svart jacka kommer det bara se ut som svarta innerfickor. Dock inte lika praktiskt i infovideon, där vi var tvungna att göra det synligare ;)

   Radera
 9. Verkar perfekt ifall man blir rånad. Bara lämna över en skräpmobil och en gammal nästan tom plånbok. Resten har man dolt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då brukar jag dra fram min Magnum 57. Det brukar hjälpa.

   Radera
  2. Är det ens lagligt?
   Låter farligt.

   Radera
  3. Att ha lite "mug-money" o en enkel "skräpmobil" ingår i EDC för [ valfritt utanförskapsområde ]

   Radera
  4. Att ha lite "mug-money" o en enkel "skräpmobil" ingår i EDC för [ valfritt utanförskapsområde ]

   Radera
  5. Att ha lite "mug-money" o en enkel "skräpmobil" ingår i EDC för [ valfritt utanförskapsområde ]

   Radera
 10. Varför knivlös multitool? Kniven är ju kanske det enskilt viktigaste verktyget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han måste skriva det annars skulle det ju vara ett erkännande av brott mot knivlagen begriper du väl!

   Radera
  2. Nej, det är just det jag inte begriper. Från polisen.se:
   "Det finns undantag från förbudet
   Militär som bär kniv till uniform
   Hantverkare som använder kniv i arbetet
   Svampplockare som under vandring bär ändamålsenlig kniv
   Normalt bruk av fickkniv eller multiverktyg".

   Exakt vad i den sista punkten är det som inte förstås?

   Radera
  3. Vidare: "Förbudet gäller föremål som är avsedda att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa."

   Det kan vara bra att läsa den meningen igen. Det som är förbjudet är inte bara knivar utan alla föremål som kan användas som vapen. Det blir ganska mycket, det. En skruvmejsel eller tom. en kulspetspenna i stål är farliga vapen om det ligger onda avsikter bakom. Farligare än den lilla veka femcentimeterskniven på en swiss army.

   Radera
 11. Håller med Jordholmen. Särskilt på mannen med bar överkropp och tatueringar.

  SvaraRadera
 12. Ser verkligen ut som axelhölster för de oinitierade, najs.. men ja bra med diskreta edc fickor, GJWD! =)

  SvaraRadera
 13. "Detta är inte reklam". Sedan följer en lång artikel och filmer som är reklam :-)

  Info till bloggaren: huruvida man får betalt eller ej har inget alls att göra med om det är reklam eller inte.

  När du köper en påse från säg dressman och går omkring med den på stan, så gör du REKLAM för dressman. Och du har till och med betalt egna pengar för det.

  SvaraRadera
 14. Kanske om man har en jacka eller kavaj över som döljer den, en kavaj har ju rätt begränsat med fickor så där kan jag se ett behov.

  Men ärligt talat känns det lite douche-igt att presentera sig själv som professionell äventyrare. Det är lite som att skriva "internationell playboy" på sitt visitkort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om kavajen! Dessutom kan du transferrera grejerna mellan olika kavajer och jackor utan att behöva lägga tid på att tömma fickorna, och ev glömma någonting.

   Angående presentationen, ingen klagar på när Renata Chlumska eller Ola Skinnarmo titulerar sig det för att göra samma saker, väl? Tjänar du pengar på att vara äventyrare så är du en professionell äventyrare, vad du väljer att skriva på visitkortet är valfritt ;) Här är lite info om hur yrket funkar: http://www.adrenalena.se/2016/09/att-jobba-som-professionell-aventyrare.html

   Radera