Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2018-01-30 13:58

SVT ljög medvetet om Staffanstorp i SVT Opinion

Nu när SVT, SR, DN och SvD ska bekämpa sk fake news (dock bara i sociala medier), så visar det sig att SVT fullt medvetet har smutskastat moderatledda Staffanstorps kommun angående boenden för asylsökande. Man hade en gäst i studion som vittnade om förhållandena, men som i själva verket var placerad av och i socialdemokratiskt ledda Malmö kommun. Detta visste SVT om, men struntade i. SVT ägnar sig alltså fullt medvetet åt fake news.
SVT
I SVT Opinion utmålades alltså Staffanstorps kommuns hantering av boenden för kommunplacerade asylsökande som bristfällig. I själva verket var den gäst i studion som vittnade anvisad till socialdemokratiska Malmö kommun och placerad där, men SVT Opinion sade att det var Staffanstorp.

SVT var i själva verket hela tiden medvetna om det hela och det var alltså en medveten direkt lögn.

Det hela avslöjas av moderaten och kommunstyrelsen i Staffantorps ordförande Christian Sonesson på Facebook, där ni kan läsa hela texten. Se även Expressen.
"Efter mailväxling med en researcher på SVT blev jag sedan uppringd av redaktören för Opinion Live, Eskil Lundgren. Han erkände att SVT visste om att mannen inte var anvisad till Staffanstorps kommun. Eskil Lundgren berättade att mannen var anvisad till Malmö Stad och att Malmö alltså haft mannen och dennes familj placerad där i sex månader.Jag frågade producenten varför de inte framfört denna viktiga sakupplysning i programmet, varför Staffanstorp därmed förknippats med det. Jag frågade också om han tyckte detta var god journalistik.
Eskil Lundgren berättade då att de innan programmet hade diskuterat hur och om de skulle förhålla sig till detta faktum. Det mynnade alltså ut i att SVT ingenting nämnde om att mannen faktiskt inte hade någon koppling till Staffanstorps kommun. Inte ens ett ord, om detta avgörande faktum sa SVT."
SVT saknar helt trovärdighet i att ta upp kampen mot "fake news".

Dock så ska man notera att SVT:s, SR:s, DN:s och SvD:s initiativ mot fake news handlar om att bekämpa fake news i sociala medier. Inte att bekämpa fake news hos de egna publiceringskanalerna.

Med risk för att vara tjatig: Smutsigaste svenska valrörelsen någonsin. Och SVT är redan nere i skiten.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

78 kommentarer:

 1. Är delvis uppvuxen i kommunen ifråga.
  Illa om kommunalrådet har rätt ang SVT.
  Frågan är om hans fb-inlägg räcker som källa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Eskil Lundgren har sedan, i mail till mig, erbjudit att införa en vag rättelse i kommande program av Opinion Live. Mailet liknar inte ens början på en ursäkt."

   Om detta mail existerar så är det ett rakt erkännande av att man gjort fel, men vill göra så lite som möjligt för att rätta det.

   Radera
  2. Sant, får väl avvakta och se om det blir någon rättelse i nästa prg.
   Tyckte för övrigt att kommunalrådet och Ann Heberlein vann debatten.
   Jag tror att den stora massan inte uppskattar att en flykting som flytt krig gnäller över att få bo i husvagn.

   Radera
  3. Spontant skulle SVT förneka eller gå ut med en dementi om det inte var sant, eller hur?

   Radera
  4. Opinion live har redan erkänt, även om man spelar ned det:
   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/svt-programmet-opinion-live-vi-borde-ha-sagt-det-punkt?cmpid=del:tw:20180130:svt-programmet-opinion-live-vi-borde-ha-sagt-det-punkt:nyh:lp

   Radera
  5. Edit: Erkännandet syns inte på SVTs förstasida, inte ens om man letar i aktuella nyheter. Ingen viktig nyhet för SVT att man ljuger.

   Radera
 2. SVT är en neomarxistisk megafon sedan 1970-talet.

  SvaraRadera
 3. SVT är ett socialistiskt språkrör.

  Lustigt att just Moderaterna vill ersätta TV-avgiften med en skatt, men så är de ju socialister under ett annat namn.

  SvaraRadera
 4. OK, tycker det är läge att vila på hanen lite.

  Boendet som personen berättade om har använts av Staffanstorp. Vilken kommun som placerade just honom kanske är viktigt för petimetrar, men knappast om man främst är intresserad av ett vittnesmål om boendet.

  Sen hedrar det Staffanstorp om de upptäckt kvalitetsbrister och sedan slutat placera personer på boendet. Borde inte vara så svårt att berätta i en direktsändning i så fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sändningen gjordes från Staffanstorp eller? Åtminstone en del i svoopet va väl att hänga ut just staffanstorps kommun... då e det väl ändå rätt viktigt att man inte öser någon annans skit över dem.... speciellt i TV.. liksom ingen simpel debattartikel med replik osv...

   Radera
  2. Knappast någon annans skit att Staffanstorp placerat personer på ett boende med dålig kvalité.

   Radera
  3. Staffanstorps kommun är på deras radie. Uppdrag granskning gjorde ju ett reportage om politikernas suparresor för några år sen. Kommunen är lite som Vellinge, väldigt progressivt borgerlig, sticker ut en del. Tror det får socialistiska SVT att se rött.

   Radera
  4. Jaha, du trollar. Shame on me.

   Radera
  5. Mycket ogrundad spekulation där.

   Radera
  6. @Gunanr Är det på riktigt att du inte förstår vad jag skriver? Rekommenderar att du följer länken och läser Christian Sonessons text. Han försöker inte dölja något vad jag kan bedöma.

   Radera
  7. Staffanstorp vill bli som vellinge !

   När villamattorna bredde ut sig på de skånska åkrarna när medelklassen INTE ville bo i Rosengård i slutet på 60- och början på 70-talet flyttade de med mest pengar till Vellinge och de med lite mindre, men ändå tillräckligt för att kunna bygga hus, till Staffanstorp...

   Radera
  8. Precis, för det byggdes ju inga villor i Malmö samma tid. Jägersro villastad, osv.

   Radera
  9. Även om jag är halvt skåning så har jag tyvärr dålig koll på Malmö... Malmö var "bössens" stad mest förknippad med Rosengård och det närmaste man kom Malmö var Burlöv - med det [räääälija] OBS - och Torrlösa utanför Svalöv. Staden man åkte var istället Lund ! ;-)

   Radera
  10. ... eller Köbenhavn på andra sidan Sundet! ;-) ( färjan Landskrona - Tuborg )
   Malmö var en "vit fläck" ... ;-)

   Radera
  11. Konstigt, sådär minns jag det inte alls. T ex kunde man åka till Tekniska muséet och se den fräcka ubåten. Du verkar ha haft en begränsad barndom.

   Radera
  12. Nej då!
   Inget slår att tidigt 70-tal lyfta från Kastrup i en IL-62 på väg mot Rumänien ! ;-)

   Radera
  13. Ben: Du är för jävla skön. Så du vet. Från en skåning till en annan :)

   Radera
 5. Så inom två veckor har vi sett S och SVT gå ned sig i troll-träsket under spektakulära former - härligt! Poppar popcorn och läger pilsnern på kylning och inväntar resten av Fake News-gruppens medlemmar att komma upp på banan.

  Ärligt talat är detta långt värre än trollade tweets. Den smutsiga valkampanjen kommer inte österifrån utan är djupt rotat i vårt socialdemokratiska DNA - "Pappa Staten ordnar allt, lille vän. Ta du dina Soylent Green och somna om."

  SvaraRadera
 6. SVTs slutliga fall in i marxism och vulgaritet kom under Moderatledaren Reinfeldt, Hanna Stjärne blev TV chef med Reinfeldts godkännande 2014 och då hade han redan bestämt sig för att avgå och brydde sig föga om landets framtid - även Eliasson gjorde karriär under Reinfeldt.

  SvaraRadera
 7. Opinion Life har tappat sin trovärdighet för länge sedan - liksom Belinda Olsson och SVT. Sorgligt att vi inte kan lita på rikstelevisionen. Och Reinfeldt är den sämste/värste statminister vi någonsin haft. Landsförrädare av sällan skådat mått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer - Historien kommer att döma både R och B

   Radera
 8. Flyktingarna ska vara tacksamma att de får komma hit öht. Passar det inte så kan de dra.

  SvaraRadera
 9. DDR ... DDR 2.0 ...

  Eller vi kanske skall skriva SDR - Svenska Demokratiska Republiken.. ?

  DDR försvann INTE den 9:e November 1989.. Det tog bara färjan från Sassnitz till Trelleborg (inte långt ifrån Staffanstorp)

  SvaraRadera
 10. Staffanstorps kommun kritiserades för att de placerade personer på vandrarhemmet vilket de gör. Sen intervjuas en person som bor på hemmet fast placerad där av Malmö Kommun.

  Ser inte det stora i detta. Staffanstorps kommun placerar ju bevisligen personer på detta boende eller betalar de mer så att deras flyktingar får bättre rum?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Staffanstorps kommun _placerade_ personer på vandrarhemmet är huvudordet. Inte _placerar_ som Malmö Kommun. De slutade eftersom boendet var undermåligt. I programmet fick de dock försvara sig för vad Malmö Kommun gjorde från en ledamot från S i Malmö Kommun.

   Radera
 11. Belinda är verkligen SVT ledningens (vänstermaskinens) lilla lakej. Programmet var tyvärr ett stort fiasko där man först "diskuterade", det är Belinda som står för diskussionen, den negativa Sverigebilden. Den ska ju bekämpas, fast tex Malmö har ett värre,kanske inte oförtjänt rykte inom Sverige. Har idag blivit viktigare att bekämpa något som kan vara en sanning än att göra något åt den. Resten var bara en rejält vinklad snyfthistoria om hur "illa" Staffanstorps kommun behandlat dessa få personer. Trots att Sverige tar emot överlägset mest flyktingar i Europa per capita.

  SvaraRadera
 12. DN är också nere i skiten med sin debattartikel idag signerad av sex kriminologer, om att hårdare straff inte minskar brottsligheten. Den är baserad mestadels på tyckande och pseudoförklaringar av vänsterliberaler som Jerzy Sarnecki, och syftar till att tysta debatten i valrörelsen hos högern som förespråkar hårdare straff. Som av en tillfällighet är den inte ens bakom betalvägg.

  https://www.dn.se/debatt/svagt-stod-i-forskningen-for-att-hardare-straff-minskar-brotten/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Ska man tolka den forskning man hänvisar till så får vi noll brottslighet vid total straffrihet. Påminner lite om diskussionen kring flyktingar där man hävdar att det inte är en kostnad utan en ekonomisk vinst. Sen är självklart sociala insatser viktiga parallellt

   Radera
  2. Fast forskningen visar de facto att det inte finns något samband mellan högre straff och mindre brottslighet?

   Med det sagt så är det också helt fel att säga "noll brottslighet vid total straffrihet" - men det är ju överhuvudtaget inte det som forskningen har som slutsats och det påståendet är bara att medvetet misstolka slutsatserna.

   Det man menar är att straff har upp till en viss nivå en preventiv verkan. Men vid en viss nivå (och där är vi generellt sett redan i Sverige) gör hårdare straff inte att personer som tänker begå brott undandrar sig från att begå brotten. Detta då personer som ändå begår dessa brott 1. inte bryr sig och således begår brotten ändå, eller 2. är medvetna om risken men tror att de kan komma undan.

   Det senare examplet träffar varenda person som någonsin kört för fort.

   Radera
  3. Höga straff håller lösket borta från gatorna. Motbevisa det!

   Radera
  4. Btr våldtäkter, testa samma straffskalor som gäller i USA, UK & Frankrike så ska vi se om våldtäkter minskar eller ökar - eller varför inte applicera Kinas policy, i Shanghai går alla säkra, undrar varför?!

   Radera
  5. Som jag fattat det fokuserar forskningen på enskilda brottslingar, i vad mån de avstår från brott ifall straffen skärps. De har inte särskilt studerat inverkan på brottsstatistiken i stort vid längre straff. Iofs är det symtomatiskt för svensk brottsforskning att enbart fokusera på förövarna och strunta i offren, både direkta och indirekta offer.
   Idag gäller principen att du får inte längre straff för att du döms för flera inbrott, du döms för det grövsta. Resten efterskänks s a s. Vissa andra länder har en additiv princip, dvs varje brott bedöms för sig och sen summeras domarna. Verkar vettigt anser jag. Alla offer får upprättelse.

   Radera
  6. Seriös forskning visar att hårdare straff minskar brottsligheten. Detta förklaras huvudsakligen av inkapaciteringseffekten. Ni har förmodligen någon gång hört polisen säga något i stil med ”just nu är det lugnt eftersom många av de kriminellt aktiva sitter inlåsta”; det är inkapaciteringseffekten. En liten andel av befolkningen står för en ganska stor andel av de grova brotten och när dessa kriminella låses in under längre tid minskar brottsligheten.

   Därtill visar forskningen att hårdare straff också har en avskräckande effekt för i alla fall vissa typer av brott. Forskningsresultaten tyder också på den avskräckande effekten blir större när straffen delas ut snabbt och säkert.

   Radera
 13. Politiker borde driva frågan hur Svt garanterat ska vara opartiska. Det måste bli slut på detta vänstervridna skrå som styr innehållet inom svensk public service.

  SvaraRadera
 14. Jag har vänner och bekanta i Staffanstorpskommun, så jag känner till en del, och det är en sak som borde lyftas fram. I andra kommuner finns det oftast hotell, vandrarhem och sommarstugor som kan användas till tillfälliga boenden. I Staffanstorp finns inga sommarstugor, inget vandrarhem och vad jag vet endast ett litet hotell i Djurslöv. Vidare så består bebyggelsen till stor del av villor där. Marginalerna för att ordna tillfälligt boende är alltså mycket små.

  SvaraRadera
 15. Vad har det att göra med vilken kommun som placerat ut den asylsökande?

  Har denne bott på hemmet och kan ge vittnesbörd spelar det öht ingen roll.

  Med tanke på stressen ochvkraven som staten kräver att kommunerna skall lösa det rikspolitiska problemet med MPs asylpolitik ser jag inte hur en och annan gång skiter det sig.

  Staffanstorps kommun har vidtagit åtgärder, men det kanske inte SVT informerat om ...

  SvaraRadera
 16. Det är väl uppenbart att Staffanstorp obstruerar regeringens order så gott de kan, och ställer upp husvagnar på en grusplan utanför allt. Det gäller att hålla "ohyran" undan på billigaste möjliga sätt.

  Andra kommuner ställer upp och fixar till byggbaracker i anslutning till annan bebyggelse och affärer så att det ser snyggt och hemtrevligt ut, och talar om att göra ungdomsboende av det när flyktingarna flyttat.

  Se där vad man kan göra om man tänker lite längre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Staffanstorp kommun värna såklart om att få bort det de tvingats på av staten.
   Man kan diskutera fram och tillbaks om detta. Moderaterna var ju de som gav amnestier ihop med MP osv. Då kan de sen inte fly sitt ansvar på kommunal nivå.

   Å andra sidan kan man resonera som milljöpartisterna gör, de startar egna skolor typ Waldorf osv. Sen kan just deras barn slippa invandringens konsekvenser.
   Moderater segregerar sig mer ekonomiskt enbart.

   Jag vet inte om detta är det ultimata hyckleriet? Eller är tanken att vi ska bo i egna etniska samhällen iom mångkulturen?

   Radera
  2. Miljöpartister är ju de som segrerar sig mest gentemot invandrare. Det är undersökt, så de i Staffanstorp är givetvis inte värre än de på SVT (50% mp därinne)

   https://www.svd.se/vi-svenskar-ser-oss-som-en-moralisk-stormakt-start/om/integrationen-i-sverige

   Undersökningen om Mp-väljare ligger längst ner i artikeln.

   Radera
  3. Inte alls uppenbart att Staffanstorps kommun gör det värre än nödvändigt för migranterna. Hur gör du om du på en eftermiddag ska fixa dussintals boenden på order av en inkompetnet byråkrai utan planering? Baserat på beslut av en regering som inte anser att privata entreprenörer ska få del av svenska skattepengar? Hur många timmar tar det för dig själv att bygga ett motell för 20 pers?

   Radera
  4. Do mhar ståt där i ett halvår nu. Staffanstorps skäl att inte använda modulbyggen var att det "inte främjar integrationen". Men det gör tydligen husvagnar. Måste vara därför alla romer är så välintegrerade!

   Radera
  5. Staffanstorp har väl lite lätt avundsjukt tittat på hur exv. Vellinge och numera även Kävlinge - eller för den delen även Täby, Danderyd, Kungsbacka, Partille m.fl. mer burgnare kranskommuner runt storstäderna - sett till att ordna det bra för sig och sina medborgare...

   Genom en politik att aktivt locka till sig skattebärkraftiga etniska svenskar "mitt i livet" (för att använda Reinfeldts egna ord) med de boendeformer som dessa grupper efterfrågar - egna villor - och motarbeta eller förhala så att det inte byggs bostäder som skulle kunna efterfrågas av "mindre skattebärkraftiga" , asylsökande eller sådana som uppbär försörjningsstöd.

   På så sätt skapar man välmående kommuner med lågt skatteuttag procentuellt, goda skolor utan "kaosande" elever och det hela blir en positiv spiral...
   Ända till dess att staten kommer med pålagor etc.

   Radera
  6. Staffanstorp har redan lägre skatteuttag än alla kommuner du räknar upp.

   Verkar dock naivt att tro att man ska bli en villakommun när centralorten till icke oansenlig del redan består av hyreskåkar. Ska man riva dem då menar du, eller?

   Radera
  7. Det gäller att hålla sig "under radarn" och inte synas som de kommuner jag räknat upp ovan och som är kända - eller var kända - för en stor andel höginkomsttagare, nolltaxerare, få socialbidragstagare, en homogen etnisk svensk befolkning och låg kommunalskatt.

   De fastigheter som redan finns låter man inte riva men man ser till att det som byggs blir ett "reservat" så att bara de med hygglig inkomst kan flytta in!

   Radera
  8. @Ben Dover !

   Min kära stadsdel! ;-)
   Samma tendenser finns även i Torslanda... Man vill bli egen kommun såsom det var före 1969..

   https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/var-fjarde-domd-for-brott-efter-hogstadiet

   Radera
  9. Man får fler bostäder/krona om man köper husvagnar för pengarna. Och de får det inte mycket sämre än många semestrande svenskar eller svenska missbrukare som ofta får nöja sig med den sortens boende.

   Min kommun har precis, med stor ansträngning lyckats få ihop ett hyfsat undermåligt boende till sina hitskickade PUT fall. Nu kommer lika många till..

   Radera
  10. Staffanstorp försöker locka till sig höginkomsttagare medelst låg skatt och liberal ekonomi, samt för regionen humana villapriser. Dock utan gräddhyllans glans och akademins goda rykte. Kävlinge räknas inte dit. Alternativet till husvagnarna var såklart att boka hotellrum eller erbjuda kommuninnevånare att hyra ut bostad till de asylsökande. Om de nu skall bo i kommunen.

   Radera
  11. Jahapp, så man arbetar aktivt med att attrahera medelklass fast det gäller att hålla sig "under radarn". Undrar hur det ska gå till.

   Radera
  12. Tja, så du tycker alltså att man skall bygga nytt boende på ett halvår? Skit i detaljplan och allt annat sådant som regleras i lagen?

   Moduler, hotell eller vad föreslår du? Ellet varför inte göra som din mönsterstad Malmö, låt dem bo tjugo grabbar i en etta? Fungerar ju skitbra.

   Det handlar om vuxna män. Ta vilken hantverkare som helst så är ett halvår i husvagn inget.

   Det är arbetet som avgör om du blir integrerad eller gangsta. Inte om kommunen sätter dig på hotell eller husvagn.

   Det Staffanstorp kunde gjort var möjligen att fråga innevånarna om det fanns några som vill hyra ut boenden.

   Så i slutändan är nog en husvagn i en kranskommun till en av de största ekonomiska regionerna i Europa med goda pendlingsmöjligheter till utbildning och arbetsmarknad än en lägenhet i Övre Bastusträsk ...

   Radera
  13. Nja, jag tror många funderar på om en husvagn är ett adekvat boende. Hade inte Staffanstorps kommun tyckt det, ja då hade de förmodligen _börjat_ bygga nåt annat, och kanske hade det t o m varit färdigbyggt idag. anvisningslagen har dessutom gällt i två år, så man kunde kanske förutsett denna situationen.

   Nu har man mig veterligen inte gjort det, vilket alltså innebär att man anser att husvagn = adekvat boende.

   Jaha, arbete ger integration säger du. Ja, jag undrar då varför Staffanstorps kommun sade att modulbyggen förhindrar integration. Några tankar kring det.

   Radera
  14. @Rickard!
   I Kävlinge kommun ligger både Lomma o Bärred...
   Nära till både Lund, Köpenhamn o Kastrup... Dessutom nära hav i golfbanor... 😁
   Kolla fastighetspriserna! Kanske inte på samma nivå som på "Näset" i Vellinge men...

   Radera
  15. Bengt Havsnes: Varken Lomma eller Bjärred ligger i Kävlinge Kommun. Däremot Löddeköpinge och Hofterup med sina villaområden från 60-/70-tal och kommunalpolitisk M-dominans. Detta till skillnad från centralorten Kävlinge med både miljonprogramsområde på Korsbacka och äldre HSB/Riksbyggen nere på Öster och kommunalpolitisk S-dominans, på senare år även SD. Nybyggnationen börjar få ett stuk av gated communities med seniorboenden för de bemedlade nära till all kommunal service och butiker. Samt kommunskattesatsen 29:20.

   Radera
  16. @Ben Dover- jag tror inte det är någon skillnad på att bo på "Expandia hotel" eller husvagn med avseende på integrationen. Den som påstår annat har nog tunt på fötterna. Sämst är nog 20 gangstergrabbar i en etta i Rosengård.

   Varför är det ingen som ställer Malmö , tex Hillevi Larsson eller Jemth till svars? De borde slå näven o bordet och skicka alla anvisade rakt upp till Rosenbad och bråka som f-n för att stoppa Ebo.

   Självklart vill många i det aktuella programmet att Staffanstorp skall sätta igång och bygga bostäder åt de asylsökande eller köpa ialla fall.

   Det är ingen hemlighet att kranskommunerna runt Malmö medvetet avstår från att ha kommunala fastighetsbolag för att slippa ta kostnaderna för vad det medför. Istället koncentreras detta till Malmö.

   Det är såklart det programmet handlar om egentligen.
   Sociala orättvisor alltså.


   I Lomma kommun har man gått ut och sökt privata boende (inneboende) åt asylsökande. Kan vara en väg framåt tex.

   Eller göra som i Lund och köpa bostadsrätter för 100 miljoner.

   Vad tycker du själv då? Vad skall Staffanstorp göra, för att lösa bostadsproblemet?   Radera
  17. @chief
   Sorry! I hastigheten var jag lite för snabb på testaturet... 😁

   * Vellinge
   * Lomma
   *
   *
   .
   .
   .
   * Malmö

   Lund spelar i en egen klass helt för sig själv...

   Radera
 17. VAR kapar man elförsörjningen till TV-husen? När kommer nån på allvar att flippa ur gentemot det här?

  SvaraRadera
 18. Cs distinktion att SVT absolut inte ska bekämpa egna falska nyheter , hade jag förbisett. Naturligtvis är det så ! Då förstår jag bättre SVTs avsikt. .

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Dock så ska man notera att SVT:s, SR:s, DN:s och SvD:s initiativ mot fake news handlar om att bekämpa fake news i sociala medier. Inte att bekämpa fake news hos de egna publiceringskanalerna."

   Ja nu trillade polletten ned. Jamendåsåatt.

   Radera
 19. Agerandet i från svts sida de senaste åren visar verkligen att det inte går att göra objektiv journalistik i den skala som svt försöker uppnå. Det blev så oerhört tydligt när debattklimatet ändrades till följd av att sossarna stängde gränserna och svt anpassar sig efter den nya samtalstonen och dess naritiv. Det mest komiska var kanske när svt vecka efter vecka skrev artiklar om att flyktingarna som kom till Sverige var högutbildade, skulle hjälpa ekonomin etc.. var är de argumenten nu?

  SvaraRadera
 20. Vi talar ju ändå om kommunen där den moderate ordföranden i socialnämnden lät en förståndshandikappad man bo i en vedbod i åratal:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article12238126.ab

  Men visst, dom har säkert folks bästa för ögonen när dom låter dom bo i en husvagn på en grusplan bredvid en återvinningsstation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och när blev det som står i Aftonblaskan sant? Tramsigt att läsa smörjan och ännu dummare att sprida den vidare!

   Radera
  2. Sant. Tycker du skall erbjuda din gräsmatta som uppställningsplats (mot ersättnig såklart) för en husvagn istället.

   Radera
 21. jag förstår varför exv. Janne Josefsson inte passade i denna kultur som nu tycks råda på SVT.
  Josefsson har ju själv i sin ungdom varit anarkist men då så att säga sett baksidan...

  Josefsson, en man med KARAKTÄR !

  https://www.svt.se/kultur/janne-josefsson-lamnar-uppdrag-granskning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan rekommendera Jörgen Huitfelds intervju med Janne. Riktigt intressant.
   https://kvartal.se/fredagsintervjun/gst-i-fredagsintervjun-janne-josefsson

   Radera
 22. Sååå trist. Invandringsdebatten och sociala media och massinvandringen håller på att förstöra Swe, och tilliten till samhället och olika institutioner.
  Man kan inte längre lita på DN, SVT, SvD, SR osv. Inte heller på Polisen eller posten eller Tandläkaren (som tex folktandvården som alltid försöker att ta ut ett överpris för påhittade behandlingar).
  Alla gör sitt bästa för att ljuga och fuska och förvilla. Så klart vill dom alla aldrig diskutera sakfrågor och fakta, utan ägnar sig istället åt personangrepp och smutskastning.

  Som lite vetenskapligt lagd trivs jag inte längre här ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är de orimliga förväntningarna som är problemet.

   Orimliga krav, förhoppningar och förväntningar gör att det blir kaos.

   Och sedan bråk om vems ansvar det var.

   Radera
 23. Det är synd att våra politiker (till och med SD) vill behålla SVT när så många vill lägga ner skiten, eller åtminstone slippa betala för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antingen så är de alla socialister innerst inne och tycker SvT gör ett fint jobb, eller så är de rädda för att bli uthängda av SvT ifall de säger att de vill lägga ner eller kraftigt minska verksamheten. Ingetdera inger något som helst förtroende!

   Radera
 24. Ledarsidorna har en rätt vettig lite längre artikel artikel om programmet:
  https://ledarsidorna.se/2018/01/svt-opinion-live-public-service-forlorade-heder/

  SvaraRadera
 25. Strippa ned SVT och SR till en enda tv-kanal och en enda radio-kanal. Det räcker för samhällsinformation vid kris. Låt dem också rapportera om gripandet av imperialistiska brottslingar, kulturdans och byggnation av kraftverksdammar, smältverk och järnvägsspår - så vi får in den traditionella sovjetiska andan i fake-news eran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm inte det omåttligt populära programmet "Anslagstavlan" där "Storebror" (exv. Socialstyrelsen) kan komma med råd, upplysningar och rekommendationer till vad man bör äta, vad man bör göra och hur man bör rösta!
   ;-)

   Radera