Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2018-01-27 20:19

Sosserianställda erkänner trollkonton - får inte sparken

Två anställda inom sosseriet har erkänt att de skapade trollkonton på Twitter för att förtala den moderate riksdagsmannen Hanif Bali, genom att publicera ett kollage på ett antal sverigedemokrater och Bali för att peka ut denne som sverigedemokrat. De två anställda får förstås inte sparken, då felet de gjorde var att de blev påkomna, inte själva falska trollkontona.
Hanif Bali (m) ca ett halvt år in i mandatperioden.
Det tål att upprepas att den svenska valrörelsen 2018 kommer bli mycket smutsig, med påverkanskampanjer, desinformation, lögner, trollkonton - både svenska och från främmande makt (=Kreml) - och sannolikt en del skandaler (påhittade eller fejkade - sanningen är inte viktig, det viktiga är att det får spridning) att tajma perfekt till de sista veckorna. Allt samtidigt som traditionella medier döljer sin artiklar bakom betalväggar så att endast rubriker eller ren desinformation kommer spridas i sociala medier.

Sosseriet har redan börjat, sedan två av deras anställda startade fejkade trollkonton. Problemet var att de gav sig på riksdagsledamoten Hanif Bali (m),  Man producerade ett kollage med diverse omdebatterade sverigedemokratiska riksdagsledamöter och tidigare anställda, samt stoppade in Hanif Bali i kollaget. Syftet var att påverka allmänheten att tro att Bali är en sverigedemokrat och inte moderat.

Men vi har ju med sosseriet att göra, så det är ett vuxendagis. De två anställda postade bilden på sina egna riktiga konton först, då de missat att byta inloggning på Twitter. Felet upptäcktes efter några minuter, varpå bilderna raderades och postades igen på de falska trollkontona.

Hanif Bali är till skillnad mot anställda i sosseriet inte tappad bakom en vagn, utan hyfsat underutmanad och gick vidare med det hela.

Sosseriet medger nu att det var falska trollkonton och de två anställda får ändrade arbetsuppgifter (=antagligen heltid i trollskogen, där de avlönas med trolldeg). Det var ju inte meningen att de skulle avslöjas. En av trollen hade rent av en sk samordningsfunktion, dvs var en form av chef.

En tredje anställd i sosseriet, som producerade själva bilden, lämnas helt utan åtgärd för vederbörande hade tydligen ingen aaaaaning om att den skulle publiceras på Internet.

I slutändan är frågan hur många trollkonton sosseriets anställda och trollfabrik faktiskt förfogar över. Alla är rimligtvis inte så klantiga att de inte kan hålla koll på vilket konto de för tillfället är inloggade på hos Twitter. Hade inte Bali varit uppmärksam och informerats om vilka konton som postade bilden först hade förstås trolleriet fått fortgå i det avlönade sosseriet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

43 kommentarer:

 1. Trist när ett fåtal individer betett sig illa. De bröt mot sosseriets regler. Och regler är ju till för att följas.

  Onödigt. Det rör upp mycket känslor på nätet sånt där. Och folk är ju redan så tyngda av att försöka hantera alla sina känslor nuförtiden. Det blir för mycket för många.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är inte nådigt blåögd. Det är ju uppenbart att dessa trollkonton var sanktionerade från högre ort, annars hade de fått lämna partiet. "Onödigt" är fel ord att beskriva en planerad händelse med. Jag skulle använda ordet "klantigt", för det var rätt så klantigt att råka posta Twitten med fel Twitter konto.

   Radera
  2. Onödigt, inte klantigt.

   Det var ju inte olagligt, men det bröt ju mot partiets egna tydliga regler. Det är illa nog. Och politiska motståndare och media är ju väldigt snabba att trumma igång mindre begåvade människors känslor när det gäller sånt här.

   Radera
  3. Sossar är maktfullkomliga idioter och det enda parti som fällts för valfusk flera gånger.

   Radera
  4. Absolut. Rötägg finns det gott om överallt, särskilt i dagens maktälskande och individualiserade värld. Ju större parti - desto fler antal maktfullkomliga rötägg finns det i partier. Jag är socialdemokrat, men jag är inte medlem i socialdemokraterna.

   Radera
  5. Varför tänker jag på Monas "valskola" ;-)

   Radera
  6. Varför tänker jag på Monas "valskola" ;-)

   Radera
  7. Varför tänker jag på en gammal grammofonskiva när jag läser detta?

   Radera
 2. Du missade det bästa av allt: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-oppnar-for-partiledarsamtal-om-falska-konton

  Sosseriet är som vanligt fräcka som löss! Löfven skall prata med de andra partiledarna, borde han inte läxa upp den egna organisationen istället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mnils;

   Nej. Det fanns ju regler i organisationen. Problemet är när regler inte följs. Det vet väl du, som har fått för dig att man bara kan strunta i att betala TV-licens bara för att du känner för det?

   Regler är regler och är till för att följas. Det är bra att högste chefen tar det på stort allvar och tar upp det på högsta nivå.

   Nu är det du som ringer upp Radiotjänst och anmäler dig själv innan du uttalar dig mer om andras brott mot lagar och regler.

   Radera
  2. Har du frigång nu igen?

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Anders;

   Det gjordes det nog. Näringslivets mediaservice har säkert koll på allt och alla och rapporterar både till de högsta och lägsta i samhället. Man får ta för givet att de kontrollerar de borgerliga partiernas medarbetare med bara. Annars blir det ju orättvist.

   Radera
  5. @Frihet: "Regler är regler och är till för att följas". Ja du, du hade utgjort den perfekta fångvaktaren i ett koncentrationsläger på 40-talet. Befälens drömsoldat. Regeln säger att vi måste gasa ihjäl 5000 judar per dygn, och du hade gladeligen stått där och vridit på gasen. Man känner medlidande!

   Radera
  6. Passenger;

   Det var då ett osmakligt exempel att ta till. Men men, jag är tålmodig med de flesta. Vi tar en lektion i historia.

   För det första:

   De första som åkte in i koncentrationslägren (som började byggas 1933) var politiska motståndare - främst socialdemokrater och kommunister (alltså ”vänsterfolk”) för att säkra maktövertagandet. De förhördes, torterades, avrättades, tvångsarbetade eller släpptes fria (de flesta släpptes fria). Det fanns inga tydliga regler (förutom i Himmlers läger) att följa för dem som arbetade som fångvaktare i koncentrationslägren, vilka uppkommit av undantagstillståndet som rådde. Till en början tyckte nazisterna att judar först och främst skulle lämna landet. Sedan fängslades allt fler judar, homosexuella, m.fl. och där judar sågs av nazisterna som lägst i rang.

   Fångvaktare som jobbade inom koncentrationslägren var nazistmedlemmar inom SS. Som socialist hade jag inte tillhört dessa. Vanliga tyska soldater klarade inte av (en del vägrade) att ständigt avrätta oskyldiga människor och helt oskyldiga människor skickades därför till koncentrationslägren. År 1942 (”den slutgiltiga lösningen”) började nazisterna att utrota människor i enorma antal med hjälp av industriella metoder (det dog förvisso väldigt många i lägren innan med).

   För det andra:

   Så hade jag självklart vägrat att hjälpa nazister att döda civila människor. Det är istället ett brott mot internationella lagar och regler.

   Nazisterna avskaffade demokratin i Tyskland och bröt samtidigt själva mot flera internationella lagar och regler. Det är stor skillnad på att följa regler i ett demokratiskt samhälle och att följa regler ett anti-demokratiskt samhälle som bryter mot andras lagar och regler. Om en stat begår brott mot internationellt uppsatta lagar och regler finns det alltså möjlighet att göra undantag.

   För att avskaffa ett anti-demokratiskt samhälle är den enda utvägen just att bryta mot nationella lagar och regler som är underordnade internationella lagar och regler. Organisationer är istället underställda nationella lagar och regler. Ett demokratiskt samhälle kan avskaffas utan brott mot nationella lagar och regler.

   Ett ex. ”Judestjärnan” (Davidstjärna med ordet ”Jude”) infördes aldrig i Danmark (vilket blev lag under 1940-talet över hela det ockuperade Europa). Orsaken var att nazisterna bedömde att motståndet i Danmark var för starkt mot att kunna införa ”Judestjärnan”. Att visa sitt missnöje och motstånd öppet är därför meningsfullt.

   Det är lite... nej... det är väldigt stor skillnad.. på att leva i diktaturen nazi-Tyskland och dess ockuperade länder under 1940-talet och det demokratiska Sverige år 2010-talet. Det hoppas jag att du förstår.

   Radera
  7. Det är ju vidrigt att se Löfvén stå och snacka om att det är viktigt med en ren vanrörlelse, samtidigt som hans egna parti driver trollfabrik. Det är riktig maskirovka a la Putin style. Såna människor kan vi förstås inte ha till att styra vårt land.

   Radera
  8. The Engineer;

   Vidrigt? Trollfabrik? Nu tar du i så du nästan spricker.

   Det var inte Löfvén som skapat eller beordrat fram några trollkonton. Det bröt dessutom mot partiets egna regler och blev tillrättavisade.

   Dessutom tror jag knappast att ”Näringslivets Mediaservice” är särskilt intresserade av söka upp borgerliga partiers anställda som sitter och trollar om dagarna.

   Ja. Du tycker det. Men vad tycker du mer? Kom med konstruktiv kritik. Vem förespråkar du?

   Radera
  9. @Frihet: nu ägnar du dig åt "whataboutism". Inger inte direkt mer förtroende för sosseriet. Ska man välja dem bara för att "alla andra gör ju det också"? Att sosseriet är en inkompetent, äcklig, maktmaskin borde det inte råda någon tvekan om vid det här laget. Det kommer också visa sig i valet i höst då de kommer sparkas ut ur Rosenbad, såvida de inte använder sin politiska slughet till att forma en allians över blockgränsen och på så sätt lyckas klamra sig fast vid makten "no matter what".

   Radera
  10. Haha. Du är då rolig du med dina omogna desperata uttryck. Jag kan nästan se hur du fräser, spottar och samtidigt gestikulerar med dina armar och ben när du skriver om sossar.

   Haha. Det är nästan så jag tycker lite synd om dig.

   Radera
  11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  12. Tänk två gånger innan du skriver, medimixus. Vi kan bägge avsky sosseriet och kommunisterna, men det där var över gränsen.

   Radera
  13. Medimixus, förstår inte hur cornu kan låta din kommentaren vara kvar.

   Radera
  14. Tänkte både en och två ggr. Har tänkt en tredje gång och min uppfattning kvarstår.

   Radera
  15. Daniel H, den försvann alldeles innan du kommenterade.

   Radera
  16. Daniel H;

   Det är väl ingen fara. Låt den där människan få uttala sig.

   Radera
  17. Frihet: om regler är till för att följas och man tar det på allvar, varför blir det då inga disciplinära åtgärder när man inte följer dem? Javisst ja, du talar ju något slags postmodernt nyspråk.

   Radera
  18. Anonym;

   Varför ställer du en fråga och samtidigt även besvarar den?

   Radera
 3. Och? Trolldom har väl inte varit brottsligt sedan 1779?

  SvaraRadera
 4. Det är ok när vi gör det....

  SvaraRadera
 5. Det intressanta är väl att politiker sedan väljs på förtroende. De som ljuger bäst är de vi sedan ska ha tilltro till som ledare. Nej det känns inget vidare i det andra tvåtusendet.

  Är det verkligen individer och partier ens värda att rösta på och ge förtroendeuppdrag till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hände något speciellt år 1000-1999?

   Radera
  2. Första tvåtusendet 0-2000,andra tvåtusendet 2000-4000? ;)

   Radera
 6. Sossarna kommer snart alienera alla socialister med någon form av anständighet, deras strategi verkar vara att importera väljare från mellanöstern. Funkar inte långsiktigt.

  Det kommer märkas i form av att fler sossar visar sig vara genomkorrupta, och att nya "mehmet kaplans" kommer fram inom sosseriet. Det är oundvikligt.

  Det här är också ett tecken på att asylaktiviterna i #jagärhär mer o mer infiltrerat partiet.

  SvaraRadera
 7. Hanif for president, eller iaf statsminister! Hanif är bäst, om han rakar av sig skägget. Ser ju för fan ut som en veritabel taliban.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att han har skägg och ser ut som en "veritabel taliban" är nog högst avsiktligt. Han försöker trolla personer som bryr sig om sådant, sådana som dig, och lyckas alldeles utmärkt.

   Radera
  2. Enligt min uppfattning så brukar fjunskäggen ofta avslöja att man har något att dölja. Men vad gör det? Politiker ljuger allt som oftast, speciellt om de är borgerliga. Det vet vi redan. Så låt karln få behålla sitt skägg.

   Den dag han vill skaffa sig en trogen kvinna så behöver han nog raka av sig skägget. Det där löser sig nog när han blivit lite mer mogen ska ni se.

   Radera
 8. Sosseriets troll får naturligtvis inte sparken. Snarare får de andra "uppdrag". Putins troll jobbar å andra sida på rent ekonomiska incitament. En veritabel kapitalistisk verksamhet.

  SvaraRadera
 9. Hanif är den ende som orkar ta rännstensdebatten med vänstern så han gör ett viktigt arbete.

  Jag önskade att vi hade fler kloka politiker som kunde styra upp landet men vi verkar bara få skattetrixande Mona Salin, Muslimska brödraskapets Mehmed Kaplan, sexofredande vänsterpartister och folk som tror på chemtrails och andra foliehattar att rösta på.

  Vad har folket gjort för ont för att förtjäna detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det höll de flesta med om. Bland andra utrikesminister Margot Wallström (s) kallade Kaplans (mp) uttalande ''fruktansvärt''. (källa: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Mehmet_Kaplan) och han tvingades bort från ministerposten efter att han jämfört palestiniernas situation med judeförföljelserna under 1930-talet.

   Mona, som av flera bedömare, tillhör högerfalangen inom sossarna och har begått skattebrott. Och dömts för detta. Vad jag känner till är hon inte aktuell i politiken idag.

   Den enda av de personer du nämner som är aktiva politiker idag är väl Hanif, som du berömmer så? Så vad klagar du på?

   Radera
 10. Lägg sen märke till S:s grej för att slippa belasta partikassan , anställa medarbetare med lön från kommun, landsting, stat, finns alltid nått nytt kommunalt bolag som behöver en styrelseordförande, landstingen behöver massvis av konsulter, behövs säkert nån sopkvastriktningsutredare.
  I mitt landsting vart landstings eller sjukvårds -direktören som var tillsatt för att spara 50-miljoner, entledigad med full lön, då han påvisade att 15st chefer inte ens visste vad deras uppgift var, politiskt anställda som tänkt skulle avlasta partikassan - Lo och andra S-förbund.
  Nån SSU:are som fått 'erinran' vart väl anställd i Regeringskansliet eller nått dep.
  Han advokaten som hade Dan Eliasson som fixare vart inte landshövding som han allra helst ville, det kan inte lyckas alla gånger att tacka 'de sina' med en 'offantlig' lön med låga prestationskrav.

  SvaraRadera
 11. "Rörel(S)en" tar hand om de sina och lämnar de inte i sticket på Arbets-Förnedringen etc.

  SvaraRadera
 12. OT !!

  En del andra "troll" tycks fortfarande tro att man kan skära guld med täljkniv på fastighetsmarknaden.. ;-)

  Denna rätt så ordinära sluttningsvilla utan några "märkvärdigheter" etc. har visserligen INTE havsutsikt men väl sjöutsikt - eller snarare sjöglimt - men saknar närhet till golfbana , ligger inte på någon exklusiv adress och saknar det för detta område självklara attribut såsom tillhörande skog och / eller paddock med tillhörande stall för hästar för att på något sätt motivera dess pris !

  Men "spek-byggaren" trodde väl i somras när bygget startade att det skulle bli en lätt match att "casha in" en 1,5 - 2 miljoner på bygget... ;-)

  https://www.maklarhuset.se/bostad/sverige/vastra-gotaland/satila/kyrkstallsvagen/313818?referrer=hemnet#bilder

  SvaraRadera