Aktuellt

SCB: 2020 hade högsta antalet döda per capita sedan år 2012

SCB:s slutliga befolkningsstatistik för Sverige och år 2020 är nu publicerad. Den visar att pandemiåret 2020 hade det högsta antalet döda pe...

2018-01-31

Katastrof: Dan Eliasson tar över MSB (ej skämt)

Rikspolischef Dan Eliasson byter tjänst och tar över som generaldirektör för Myndigheten för samhällskydd och beredskap. Svenskt totalförsvar och krisberedskap ska nu få samma behandling som Migrationsverket, Försäkringskassan och Polismyndigheten fått tidigare, dvs en fungerande verksamhet ska krossas. Glöm alla tankar på svenskt totalförsvar framöver. All krisberedskap kommer du själv få ta hand om, så det är dags att bli en prepper om du inte redan är det.
Dan Eliasson går vidare för att förstöra ytterligare en myndighet.
Man ska alltså vara försiktig med vad man önskar. Rikspolischefen Dan Eliasson byter nu över till den fjärde myndigheten vars verksamhet han ska krossa. Det kunde varit värre - han kunde blivit GD för Försvarsmakten, men blir nu generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som har ansvar kring de civila totalförsvarsfrågorna.

De nyss återupptagna tankarna på ett svenskt totalförsvar ska alltså tas över av gökungen Dan Eliasson, och få dennes varma handlag och ledarskap till handa.

Den 15:e februari slutar han som rikspolischef och tillträder MSB den 5:e mars.

Regeringen är alltså så nöjda med destruktionen av polisen att man nu belönar Dan Eliasson med uppdraget att köra svensk civil beredskapshantering i botten.

Nu återstår frågan vem som ska ta över Polismyndigheten. Eliassons närmaste på myndigheten lär inte vara ett bättre alternativ.

Allt hopp om att svenska staten ska leverera någon form av beredskapsförmåga vid kris för privatpersoner kan en gång för alla nu glömmas bort. Ditt enda alternativ är att bli en seriös prepper och se över ditt hushålls egna beredskap. För Dan Eliasson kommer inte ordna ett fungerande civilt totalförsvar.

Tack och lov ska det psykologiska försvaret nu bli en egen myndighet, så Dan Eliasson ska åtminstone inte få ansvar för den delen.

Regeringen framhäver i sitt pressmeddelande att Eliasson lett Polismyndigheten under asylkrisen 2015 och under terrordådet på Drottninggatan 2017, vilket tydligen är en merit. Det var alltså Dan Eliasson personligen som skötte detta och inte folk i ledningscentraler eller på fältet. Frågar man folk i verksamheten så fungerade detta trots Dan Eliasson, inte tack vare.

Det tål återigen att upprepas - frågan är vad Dan Eliasson har på regeringen och andra makthavare som gör att han inte bara sparkas utan får myndighet efter myndighet att köra i botten? Han har tjänstgjort som tillförordnad Säpochef, där han rimligtvis haft tillgång till en hel del smuts som inte nått allmänhetens ljus. Varför sparkas han inte och placeras på elefantkyrkogården eller får en meningslös utredning att sitta med till pensionen?

Det finns en speciell kategori människor som aldrig gör något själva, tar åt sig äran för andras arbete, manipulerar och ständigt kommer undan med det, samtidigt som organisationen runt dem faller samman. 

155 kommentarer:

 1. Kan de inte sätta honom som statsminister, så kan vi bara lägga ner hela staten efter några års kvalificerat vanstyre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var bra, men förhoppningsvis slår inte alla önskningar in (med tanke på den belägenhet vi befinner oss i)

   Radera
  2. Nej, det är Skattemyndigheten som återstår att demolera genom Eliasson, och det ser jag fram emot...

   Radera
  3. Han borde givetvis få bli ambassadör i Thailand (Bangkok) istället.

   Radera
  4. Vaska igenom elefantkyrkogården för lämplig addebt till myndigheten som ska hantera katastrofer!

   Radera
 2. Hörde det precis på radion och min första tanke var precis som din: "katastrof". Kunde han inte ha fått gå till SIDA eller den där myndigheten för lättlästa språk eller vad det nu var den hette som skulle flytta ut från Stockholm... stackars MSB!

  SvaraRadera
 3. MSB hade en plats ledig, deras GD var endast tillförordnad. Tyder på att man ville hantera Dan på ett smidigt vis. Dan verkar vara extremt hal. Han gör fel om och om igen, men inget kan kopplas till att han som ytterst ansvarig kände till händelsen i fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade varit bättre att inrätta en ny myndighet, ex för menlösa barn eller för flugighetens främjande och sätta honom där.

   Radera
  2. Återupprätta stängselnämnden kanske?

   Radera
  3. Rör inte mitt fårstängsel!!!

   Radera
  4. Like Hoover har han säkert ett fint arkiv med dirty saker på landets makthavare av alla färger. Han behöver väl bara glänta på lådan så blir det en ny post tillgänglig.
   Antar att det nu blir Civilförsvarsförbundet som får "klara biffen". Precis på samma sätt som med sjöräddningen där SSRS står för största delen (70%) av insatserna, allt medan regering och försvar käbblar om 6 stycken helikoptrar som kostar multum och står mest på marken.

   Radera
  5. Göran: du behöver inte oroa dig för det. Stängselnämndens uppgift var att avgöra en tvist mellan Svalövs kommun och SJ om vem som skulle bekosta stängslen. En myndighet som på decennier haft ett ärende borde till och med Eliasson klara av att hantera. Och skulle han inte lyckas så är det stor chans att problematiken skulle tas med en jäsning.

   Radera
  6. Tack, vilken lättnad. :)

   Radera
 4. Tror vi snart får svar på frågan: Hur mycket EN individ kan förstöra ett land?

  Vilka hållhakar har han på folk? Det måste ju vara enda anledningen att han fortfarande har ett jobb. För jag tror inte han fått den nya positionen pga sin höga kompetens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen verkar se den röda tråden. Dan är ytterst kompetent, han gör precis som
   han blivigt tillsagd. Frågan är bara vem som håller i trådarna.

   Radera
 5. Jesus Christ! Då kan vi säga adjö då. Tror inte prepping är tillräckligt längre, får nog bli uppbyggande av alternativt civilsamhälle samt etablering av milis.

  SvaraRadera
 6. Jag tror inte Dan "har något" på regeringen, jag tror Dan arbetar som en krockdocka. Han går medvetet in och kör de ansvarsområden han blir tilldelad rakt ned i botten. Ett ansvarsområde han blir tilldelad under bordet, av vem? Kom med gissningar.

  SvaraRadera
 7. Gissningar angående rekryter till posten som Rikspolischef:
  1. Kakan Hermansson
  2. Mona Sahlin
  3. Gudrun Schyman

  ... för världen verkar vara just så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fridolin kan väl behöva ett nytt jobb och han har ju kompetensen för inte mindre än allt.

   Radera
  2. Maria Ågren är också tillgänglig, liksom Måna har hon erfarenhet av mindre brott. Småbrott där åklagare inte behöver ta fallen vidare till domstol.

   Radera
  3. Jag har hört att Anders Ygeman ska finnas tillgänglig!

   Radera
  4. Gissar på En av Sveriges sämsta polischefer som redan befodrats långt över sin inkompetensnivå Carin Göthblad. Ändå något mer kompetent än Eliasson. Ur elden i askan kan man säga, alltså från en katastrof till en något mindre.

   Radera
  5. Göthblad måste ju ligga bra till i kraft av sitt genus. Undras om hon har partibok (s) också? GW Persson har flera vettiga namn.

   Hur som helst får en ev borgerlig regering i höst (bön!) ännu några chefsproblem nu.

   Radera
  6. Peter
   din lista är inte komplett utan Åsa Romson, hon borde vara en stark kandidat som ny Rikspolischef.

   Radera
 8. Då blir det väl dessutom en massa nya konsultkostnader för att rasera ytteligare en myndighet med LEAN-konceptet. Det verkar ju vara Dan’s älsklingsprojekt. Antar att han har provision från konsultbyrån.

  SvaraRadera
 9. Kunde han inte blivit ehh... landshövding istället ?
  Polisen - den riktiga som finns kvar i landet - torde dock jubla !
  Men "Rörel(S)en tar ju hand om de (S)ina ..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket län/landskap skulle vara så uselt att DE skulle bli dess "chef"?

   Radera
  2. Stockholms län naturligtvis ;-D

   Radera
 10. När vi ändå är inne på generaldirektörer, vad händer med Ingemar Hansson som fick sparken för snart ett år sedan men mig veterligen fortfarande är kvar på Skatteverket...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är han inte. Ny GD är Katrin Westling Palm.

   Radera
 11. Jag tycker att katastrofstämningen som inläggen här andas är aningslösa.

  Det är ett fantastiskt steg i rätt riktning att en så viktig myndighet som Polisen blir av med oduglingen och socialkärringen Dan Eliasson och får en riktig polis som chef. En person som förstår polisernas vardag och som kan gjuta hopp i en uttröttad poliskår.

  Sedan kan man i och för sig önska att han skulle blivit chef på någon helt obetydlig myndighet och inte MSB, men jag tycker detta är en dag att försiktigt fira, inte en dag att sörja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huruvida en duglig person ersätter återstår att se. Jag blir inte förvånad om det blir Mona Sahlin.

   Radera
  2. Min text uttryckte inte riktigt vad jag tänkte. Min FÖRHOPPNING är att det blir en duglig polis som ersätter Dan Eliasson. Efterträdaren har vi som bekant inte sett än. Jag tror tyvärr inte att det blir en polis utan någon ny idoit som har rätt partibok. Inte heller jag blir förvånad om det blir Mona Sahlin...

   Radera
  3. Håller med. Bra att han lämnar Polisen. Men nytt uppdrag hos MSB - vad fan är det frågan om. Han är fullständigt oduglig och förstör allt han rör vid. Hoppas fanskapet tar livet av sig.

   Radera
  4. Min gissning blir advokatsamfundets ordförande, Anne Ramberg. Efter ett tag kommer vi alla att böna och be om att få Eliasson återinsatt på posten.

   Radera
 12. Låg-oddsare som ersättare: Carin Götbladh.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det vore uselt. Carin Götblad är en skrivbordsprodukt som dödade brottsuppklaringen i Stockholm och var notoriskt usel på satsningar mot grov kriminalitet. Hon ville hellre hålla på med djurskydd och sånt. Klas Friberg är mycket vettigare.

   Radera
 13. Hur man är vrider och vänder på det, så är det ett skämt.

  SvaraRadera
 14. Detta är katta-fucking-strof!

  SvaraRadera
 15. Ynkryggar;

  Jag blir inte orolig för min familj. En vuxen man ska kunna att klara av att ta hand om sig själv och sin familj och även sina närstående.

  Det enda dessa kommentarer bevisar är att ni är ynkryggar som desperata vill att NÅGON ANNAN ska komma och ta hand om er och er familj. Det blir en ”KATASTROF” om någon ”fel person” är utsatt som gd på MSB.

  Staten bör inte vara till för att ta hand om fullt friska, starka, välmående män i arbetsför ålder. De ska ta hand om hjälplösa kvinnor, små barn, svårt sjuka, svaga äldre, dem som lider av något handikapp, osv. Staten är (bör vara) till för ska ta hand om alla de stackarna som inte har någon riktig man att känna trygghet med vetskapen att han kommer att ta hand om dem (ex. människor som Akilovs fru och barn) oavsett vad som än händer.

  Bestäm er nu för vad ni har för syn på er själva och ta ansvar för att göra något åt det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du var ironisk nu?

   Radera
  2. Vad menar du? Varför ska staten torka arslet åt oss fullt friska, välmående, mätta, fysiskt starka och arbetsföra män? Staten ska väl torka arslet åt människor som inte klarar av detta på egen hand.

   Men om du är en som inte klarar av att torka ditt eget arsle så kan jag förstä din inställning. Då hde jag också blivit orolig. Inte vill jag att Dan Eliasson ska komma och torka mitt arsle om jag varot i behov av det.

   Radera
  3. Så när Frihets hus blir översvämmat tillsammans med alla grannars hus, så förväntar sig just Frihet inget stöd från samhället.

   Radera
  4. Frihet blev helt klart tappad som liten.

   Radera
  5. least;

   Mitt hus riskerar inte att bli översvämmat så förväntar mig varken en översvämning eller något stöd från samhället.

   Radera
  6. 010karl010;

   Kanske det. Ingen aning. Jag hade inte kontroll på min livssituation som liten så det kan jag inte svara för. Men jag är en vuxen karl nog att stå på egna ben idag. Det är mer än vad du klarar av, trots att du helt klart föddes med en silversked uppstoppad i munnen.

   Radera
  7. ...och du vill då att en ynkrygg som Eliasson som bevisat att han är oduglig flera gånger om, ska va den som leder myndigheten som ska ta hand om de svaga som du hänvisar till?
   Smart tänkt...

   Radera
  8. 010karl010;

   Jag betalar gärna Dan Eliasson för att han gladeligen tar på sig jobbet att torka ditt arsle när du hamnat i nöd. Jag menar: NÅGON måste ju göra det eftersom du inte verkar klara av det själv. Sådär ska väl ingen behöva gå omkring. Och det kan jag mycket väl tänka mig att betala extra för bara för att få slippa.

   Tack, Dan Elisasson för att du vill göra skitgörat.

   Radera
  9. Thomas Arvidsson;

   Ja. Vi starka karlar har våra familjer och släktingar att tänka på. Dan kan gärna få sköta om era stackars fruar, barn och föräldrar. Det har han, uppriktigt sagt, gjort sig förtjänt av.

   Radera
  10. Tja, man upphör aldrig att förvånas. Torka folk i arslet trodde jag hemtjänsten sysslade med inte generaldirektörer. Men det är väl utveckling, städare heter ju lokalvårdare nu för tiden så varför inte. Nya titlar är ett bra sätt att höja löner för dåligt betalda jobb, toppen!

   Radera
  11. Okänd skit;

   Nu handlar det om vardag utan om krissituationer. när hemtjänsten eller personliga assistenter inte kommer ut och kan torka arslet på Thomas så måste någon annan göra detta - och det är då som Dan Eliasson kommer in i bilden. Han beställer fram en bandvagn, lite blöjor och nån filt och ser till att komma fram inom tre dagar och gör ren Thomas, skottar fram grusuppgången, knäpper igång elektriciteten och får igång barnkanalen på TV:n så att han får behålla någon sorts värdighet och sysselsättning. Sen klappar han hemtjänsten på huvudet och berömmer dem för att de står ut långsiktigt.

   Radera
  12. Jag tar gärna och tar ansvar för mej och de mina. Gärna tillsammans med mina grannar. Men jag betalar en stor del av mina inkomster till staten som del av "samhällskontraktet". Då ska dom utföra sin uppgift eller om dom inte vill eller klarar av det låta mej behålla mina pengar så jag kan lösa det själv. Som det är nu tar man pengarna och utför inte jobbet.

   Radera
  13. "hjälplösa kvinnor" , "riktig man", "han kommer att ta hand om dem"
   Ja jisses, andas ju inte 1800-tal om din inställning, missat ganska mycket på sistone?

   Radera
  14. MSB ersatte år 2009 KBM (under försvarsdepartementet) som i sin tur startade 2002. Innan dess var det ÖCB (överstyrelsen för civil beredskap) som skött det hela sedan 1986.

   Förr betalade vi mer skatt och fick mer försvar och beredskap för pengarna. Idag betalar vi mindre skatt och får alltså mindre beredskap och försvar.

   Radera
  15. Mindre skatt? Vi kan möjligtvis skatta oss lyckliga för att slippa "arseltorkaren"!

   Radera
  16. magervalp;

   Äh. Du uppfostrades av någon flummig mamma som under det liberala 80-90-talet uttalade att alla individer minsann har haft samma jämlika möjligheter oavsett kön, ålder, blaha bara man tror tillräckligt mycket på det. ”Bullshit” är väl ett korrekt ord. Blåsta är vad ni blivit.

   Trots att vem som helst borde kunna förstå orättvisorna här i världen om man stjäl ett par genusglasögon från någon professorska och samtidigt skiter i att hon står gastar om att du är en mansgris. Ta på dig genusglasögonen - men se det ur ett mansperspektiv istället för att försöka förstå kärringens perspektiv.

   ”Förslk inte förstå mig” står det på kylskåpet hos många ensamma kvinnor som vill ha en lyssnande karl som älskar henne för den kvinna hon är. Nej, exakt. Försök inte förstå dem. Är man en riktig man så kommer man ändå aldrig att fatta.

   Radera
  17. Qvintus;

   Ja. Mindre skatt och istället mer avgifter och en massa lyx-avdrag (borgerlig politik) för att kunna konsumera mer. Större onödiga utgifter för staten. Avregleringar på marknaden för att öka skuldsättningen hos folk (löneslavar).

   Radera
  18. Ökad konsumtion betyder mer pengar till staten. Men, i övrigt var det ett (ironiskt) skämt.

   Radera
  19. Qvintus;

   Ökad konsumtion betyder mer pengar till banker i skatteparadis, snabbare klimatförändringar och större makt åt kommunistregimen i Kina. Så jag förstod inte ditt skämt.

   Radera
  20. Många trollmatare här... Trodde bloggens läsare var av den skarpare varianten? Tydligen inte.

   Radera
  21. Ynkryggar (många som tog åt sig);

   Nej, det känns som att vi får kalla det för katastrofläge. För att underlätta så tycker jag ska ni få som ni vill ha det. Lägg ner det allians-instiftade MSB och ge han sparken! Vem behöver myndigheter? - Jag har skrapat koskit tidigare i mitt liv jag och jag gör vad som måste göras så jag tar på mig det där jag.

   Kalla det ett privat initiativ!

   Jag ska ta mig f-n ta på mig dubbla hårdhandskar och åka hem till er och torka ert arsle för första och sista gången när krisen väl kommer.

   Det kommer att svida. Och ni kommer att böna och be om att få torka er borgerliga arslen själva nästa gång. Men då har ni kanske lärt er en gång för alla att växa upp och ta något eget ansvar!

   Radera
  22. @frihet, ditt svar säger nog mer om dig än mig.

   Radera
  23. Mattias J;

   Då trodde du fel. Och det bevisar ju att du själv inte är någon av den skarpare varianten.

   Radera
  24. magervalp;

   Det var snällt skrivet. Tackar.

   Radera
  25. 010karl010;

   Är din pojkvän arg på dig eller vad menar du? Hur kom det in i diskussionen?

   Radera
  26. Hahaha, en urspårad diskussion som jag inte är med i. Något är fel!

   Komiskt att största Sossen i Sverige (Frihet) tycker att alla ska klara sig själva. Varför ska vi då betala skatt? Dan Eliasson kanske är din släkting? Var det han som tappade dig som liten mån tro?

   Radera
  27. Daniel;

   Nja. Mer komiskt är väl att alla vuxna pojkar som röstar borgerligt blir så upprörda över valet av chef på en myndighet som är till för att undsätta de svagaste grupperna i samhället. Ord och meningar som påminner om ”katastrof” och ”nu måste vi börja preppa”, ”hoppa i livbåtarna”, ”rädda sig den som kan” dyker upp. Det säger en hel del om det enorma behov av ”pappa staten” som alla dessa förväxta gossar har.

   Min syn på staten är att den först och främst ska skydda grupper av barn, kvinnor utan karlar, gravt handikappade, svårt sjuka och den äldre befolkningen. Jag har annat för mig än att behöva rädda era släktingar från alla små och stora katastrofer som inträffar hela tiden. Mig och min familj påverkar det inte. Tant Agda är säkert lika glad och tacksam vem som än kommer till undsättning bara NÅN kommer. Och den som torkar Agdas rumpa behöver inte ha silkesvantar på sig bara för att den privata vårdgivaren brukar kunna erbjuda detta (mot extra avgift). Nej, jag är ju beredd att betala för att Dan ska hjälpa henne, men däremot är jag inte beredd att kosta på något alldeles onödigt. ”Varje förslösad skattekrona är stöld” som en sosse sa.

   Radera
  28. "Frihet". Den dan SHTF så är det många här som kommer att få ett hårt uppvaknande, jag är inte en av dom.

   Radera
  29. Göran J;

   Gott att höra. Jag tror dig. Se bara till att du inte blir ensam kvar.

   Daniel Johansson;

   Du har fel. Jag tycker inte att alla ska klara sig själva.

   Män ska ta hand om sig själva, sina nära och kära, sina familjer och kanske även sina grannar. Låt de andra få utvecklas eftersom detta även utvecklar oss.

   Staten ska ta hand om alla dem i vårt samhälle som vi män sviker. Låta resten också utvecklas. Det blir billigare för oss alla om staten ordnar detta. Därmed även för mig som medborgare.

   Radera
 16. "Myndigheten mot samhällsskydd och beredskap" GD Dan Eliasson

  SvaraRadera
 17. valår, dags att rensa ut surdegen Eliasson, nu kan regeringen ge sken av att man tar nya krafttag mot brottsligheten och samtidigt har man någon som har betalt för att ta på sig det folkliga missnöjet över den ökande otryggheten.

  SvaraRadera
 18. Dan Eliasson, när Kreml själv får välja. :)))

  SvaraRadera
 19. Jag undrar hur regeringen tänker. MSB är ju en myndighet som allmänheten ska ha förtroende för i en krissituation. Varför utser man då en chef som ingen vettig människa har förtroende för?

  Men om man ser det positivt, detta är ju ytterligare en anledning att inte rösta på V, S och MP i valet. Hoppas de utser Roger Mogert till rikspolischef så kommer sossarna att halvera sin väljarandel. Efter valet kan de borgerliga rätta till det hela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, en liknande typ "Mogert" var ju polischef i Stockholm fram till 2003 när HEN blev avsatt av Sten Heckscher... Idag är denne HEN till "pålis" högt uppsatt på F!:s riksdagslista...
   ;-)

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=223596

   https://www.mynewsdesk.com/se/feministiskt_initiativ__fi/pressreleases/haer-aer-foerslaget-till-riksdagslistan-2018-2393286

   Radera
  2. Under rådande omständigheter så är troligen regeringen nöjda med Eliassons hantering av Polismyndighetens budget och arbete, vad vettiga människor och vanliga medborgare tycker är en helt annan sak.

   Radera
 20. Om de ändå hade gett honom skatteverket

  SvaraRadera
 21. Oj Oj Oj, att det inte går att bli av med denne man.. Kackerlackor och Dan Eliasson, lika långlivade verkar det som :/

  SvaraRadera
 22. Många GD verkar ha fler än nio liv...

  SvaraRadera
 23. Akta blodtrycket, Cornucopia.

  SvaraRadera
 24. Underbart med all fakenews media som rapporterar att han avgår, då förordnandet var på 6 år och MSB är en betydligt mindre myndighet så har han ju helt klart blivit sparkad! Varför kan man inte kalla en spade för en spade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och du ska betala din TV-licens du. Lag är lag och ska följas. Det kommer du inte ifrån.

   Radera
  2. Du borde ta din medicin och sluta hallucinera!

   Vad vet du om mitt eventuella TV innehav? Går ju alldeles utmärkt att se tillräckligt mycket av SvT på paddan licensfritt för att man skall bli illamående. TV är det väl bara socialgrupp 3 som har idag i sina husvagnar eller DDR kaserner.

   Radera
  3. Mnils;

   Vad jag vet? Det ska jag säga dig. Jag vet väl bara det som du har berättat i kommentarsfälten.

   Påstår du att du ljuger i kommentarerna du skrivit?

   Radera
  4. Ta nu och betala för den där j-a licensen så att vi får det överstökat. Det är en lag för dem som vill glo på TV, det vet du.

   Radera
  5. Frihet trollar. Sluta mata den fan.

   Radera
  6. Dr Hedge;

   Nu får du allt ta och ge dig. Sluta själv.

   Så fort någon har en annan åsikt som ni inte kan säga emot så kommer det upp - troll! Ni ropar troll så ofta att när det dyker upp riktiga troll så är det ingen som längre bryr sig.

   Är det trollen du vaccinerar emot, doktorn? Det gör dig till ett för-troll.

   Radera
  7. Doktorn;

   Du blev så tyst. Är du överrumplad över att jag genomskådade dig? Ju fler rop på troll desto färre som lyssnar och desto lättare för Putin-trollen att komma in vid senare tillfälle.

   Jo, du jag vet allt hur ni kör ert lilla spel. Du bäddar upp för en troll-invasion.

   Inte sant?

   Radera
 25. Detta är så sjukt, sjukt, sjukt så man tror inte det är sant. Vad har han egentligen för hållhake på sossarna, det kan inte va möjligt att den sämsta idioten av dom alla lyckas få sådana jobb annars.
  Grattis Sverige till en krossad beredskapsmyndighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du verkar vara nöd-ig?

   Radera
  2. Frihet, menar du verkligen att MSBs uppdrag endast är till för sådana som oss som redan hanterar egen beredskap? Det vill säga, civilförsvaret utanför hushållens reserver av mat, vatten och värme är inget särskilt viktigt?

   Radera
  3. Du Frihet verkar vara ett tro-l?
   Kan du inte springa och trolla någon annanstans tack. Du är antagligen den enda här som inte ser problemet, eller vill se problemet. Eller just ja, trollar.

   Radera
  4. Inte särskilt viktigt för mig eller min familj. Visst det är väl trevligt att kunna läsa bloggen, men ej nödvändigt.

   MSB är viktigt för att svaga, sjuka och de äldsta ska överleva. Bland dem är jag inte ännu.

   Det är inte alla som vill torka arslet på Reinfeldt bara för att han är oförmögen att hantera kriser på olika nivåer. Men om Dan Eliasson för en låg lön (med tanke på uppgiften) tar på sig det uppdraget om krisen kommer så varför inte? Jag känner ingen annan som gör detta för den lönen. Men om Dan ringer mig när det krisar så säger jag bara ”du har tagit på dig detta skituppdrag som ingen annan ville ha - jag har minsann mitt att sköta”.

   Radera
  5. Thomas;

   Ta och lär dig torka ditt eget arsle så att Dan kanske kan befrias från sin nya tjänst.

   Radera
  6. Men Frihet, om du nu värnar de svaga, varför då låta Dan Eliasson sabba MSB?

   Radera
  7. Dan Eliasson behöver väl ha ett jobb han med. Med det ryktet så förtjänar han att stå där och torka upp efter alla katastrofer som folk borde skydda sig mot. De högljuddaste kritikerna kommer inte vara Agda på 85 år utan det kommer att vara vi män i 25-65-års åldern, som borde ha haft vett och styrka att sköta om oss själva.

   Varför blir ni så förvånade och förbluffade över kriser och katastrofer? Det händer varje dag över hela världen. Har alltid skett och kommer alltid ske. Ni har matats med silversked, lindats i bomull och curlats ända in i vuxenlivet. Det är problemet.

   Radera
  8. Ja, det är väl inte så konstigt att vi som värnar de svaga är de högljuddaste kritikerna, tycker du inte? Det är de som saknar egen röst eller som inte kan eller orkar engagerar sig som behöver MSGs hjälp mest. De förtjänar en bättre GD än Dan.

   Radera
  9. Jaha. Vem tycker du ska ta över? Är det bara högljutt gnäll eller har du något konstruktivt att komma med?

   Jag nöjer mig med Dan tar hand om det. Kan inte bli sämre än hur det var i krisberedskapssverige 2009-2014. Frågar du Agda så tror jag nog att hon också är nöjd så länge åtminstone nån bryr sig. De flesta här verkar ju vilka lägga ner alla myndigheter och allt ansvar för alla svaga, gamla och sjuka och då har ju tanten ingen.

   Radera
  10. Dan får jobbet endast för lång och trogen tjänst, vore bättre att utlysa tjänsten eller tex låta Tullverkets Therese Mattsson (som förvisso är lågoddsare för rikspolischefsjobbet) ta över MSB. Dan har uppenbart belastat bagage, och varför nöja sig med en så illa omtyckt ledare?

   Radera
  11. Joakim;

   Bra, äntligen en konstruktiv kommentar. Började nästan tro att det bara var jag och en massa troll som läser och kommenterar bloggen. Det finns trots allt någon eller några vettiga här ute.

   Tack, men skulle vara så svårt att få fram detta förslag? Var inte rädd att stå för vad du tycker.

   Vi bits inte!

   Radera
  12. Vad tycker du själv? Är det verkligen bra att sätta en sopa som Dan på MSB när det finns duktiga polischefer som kan bli rikspolischefer och när tex Therese vore ett mycket bättre val för MSB?

   Radera
  13. Joakim;

   Har jag inte skrivit att jag är nöjd med som det är? Jag gnäller inte över småsaker. Det är ändå inte chefen som ska göra jobbet så. Huvudsaken är att det finns någon som vill ha tjänsten. Dan Eliasson är säkert ett bra val. Therese kanske är ett bra val till polischefsposten? Men det finns det väl många som är.

   Ansvaret för de svaga i samhället överlåter jag åt regeringen. Själv har jag mig själv samt min familj att ta hand om. Det är tillräckligt när jag bidrar till samhället på alla sätt och vis. Jag betalar gärna nån krona i skatt om de vill ta sig tid att torka rumpan på er bortglömda släkting, Agda, 85 år i händelse av någon kris. Spelar ingen större roll vem som gör det bara det görs.

   Radera
  14. Hörrudu Frihet, jag är helt hundra procent säker på att du i själva verket är en antingen finnig tonåring, alternativt en person med rysligt dåligt självförtroende. Inte är du då den store starke karlakarl som ditt ego försöker framhäva. En svag person med dåligt självförtroende passar in ypperligt på din persona.
   Väx upp, prata med nån professionell så mår du snart bättre. Hopp finns!

   Radera
  15. Frihet, du verkar vara fixerad vid arslen? Tjatar om det hela tiden...

   Radera
  16. Thomas;

   ”Mognad börjar visa sig när vi känner att vår oro över andra överskrider vår oro över oss själva.”

   Rickard;

   Svårt att tänka på annat när folk beter sig som arslen.

   Radera
 26. Otroligt dumt. Oppositionen har en chans här att såga regeringen och peta bort en person som verkar sakna förtroende bland väljarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skojar Du? Oppositionen? Den é DÖ!

   Radera
  2. Man kan hoppas, men de vågar kanske inte utan vill hålla förhandlingsdörren öppen med (s).

   I så fall: Mycket bra taktiskt drag av sossarna, som kan låtsas vara "tough on crime" under valåret!

   Radera
 27. NEJ, NEJ, NEJ!!! Detta var verkligen inte vad vi behövde.

  Varför kunde han inte tagit över Nämnden för hemslöjdsfrågor istället?

  SvaraRadera
 28. Från "fältet"...

  "..I en uppmärksammad debattartikel gick polisinspektören Anders Karlsson ut och bad om ursäkt för att Dan Eliasson var rikspolischef.
  Beskedet att rikspolischefen nu sparkas tar han emot med glädje – samtidigt är han oförstående till Eliassons nya toppjobb inom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
  – Det är ofattbart. Jag tror inte det är till gagn för Sverige, säger Anders Karlsson..."

  https://www.expressen.se/gt/goteborgspolisens-sagning-ofattbart/

  SvaraRadera
 29. Om vi antar att Dan Eliasson är kompetent, vad är då hans kompetens?

  Kan det vara så enkelt som att han är bra på att få en organisation att på alla nivåer anställa socialdemokrater? Statens försörjningsförmåga för sosseriet är viktig för dem. Att vara bra på att ordna kaos innebär även att man är bra på att ordna lediga tjänster som kan besättas av rätt personer.

  Det kan vara så enkelt att det inte finns några hållhakar eller knepiga konspirationer utan att han helt enkelt är duktig på att leverera det rörelsen önskar mest av allt, försörjning.

  En kompetent grävande journalist borde ganska snabbt kunna kolla om detta är en rimlig förklaring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det var väl reinfelt som tillsatte honom?

   Radera
  2. Nä han tillsattes i november 2014 av svetsarns regering. Däremot så var det alliansregeringen som satte honom på förkräkningskassan.

   Radera
  3. Och nu har han visat vad han går för inför nuvarande husse och belönas med chefskap för MSB.

   Det kan tyvärr vara så illa att alla partiers kompetenssvaga karriärister gynnas av denna form av kaos som ger arbetstillfällen. Även min sida av politiken kan vara smutsig, hoppas den är mindre smutsig...

   Radera
  4. Oj!!!

   Var ska du finna en sådan som inte är (SV)a(MP) skadad?

   Radera
 30. Jag hade helst sett honom ta över Myndigheten för hemslöjdsfrågor (Ej skämt, vi har en sån).

  MSB var ett skämt redan innan så det viktigaste var att få bort idioten från polisen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du var tvåa på den, se ovan. :-)

   Radera
  2. Trodde det var ett skämt först.

   Radera
 31. Tobias Billström utsåg Dan Eliasson till chef för Migrationsverket och om Alliansen vinner kan det bli t.ex. Annie Lööf som ger han nästa uppdrag när Eliasson har rensat färdigt på MSB.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryktas om att han kommer bli generalkonsul i Bangkok efter MSB.

   Radera
  2. Ja något kommer han att bli oavsett regering,

   Ankdammen levererar.

   Radera
  3. @ Hamid

   Det tycker jag låter som ett alldeles utmärkt förslag! En platsen i världen han har en realistisk uppfattning om enligt sången han skrev som ung.

   Radera
 32. Märkligt och dåligt, mycket dåligt, åtminstone om han kör vidare i samma stil.

  SvaraRadera
 33. Den karln är ju som frågan om slutförvaring av radioaktivt avfall. Måste placeras någonstans. mMen ingen vill ha det/han.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller som ett kärnkraftverk, ingen vill ladda om dom men gör det i alla fall.

   Radera
 34. Skulle inte bli förvånad om Peter Thorsell dyker upp som nån jävla gubben i lådan och blir polischef...

  SvaraRadera
 35. Tvunget att dumpa honom före valrörelsen.S och Tro och Solidaritet tar makten även efter valförlusten 2018 över MSN och terrorismprevention med fem nya friska GDår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är ju dock inte dumpad...

   Radera
 36. Man kan säga mycket om Eliasson men han har alltid varit lojal mot sina chefer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är anledningen till att han får alla dessa tjänster.

   Radera
 37. Alltså...vad tror ni MSB ens kan göra för konkreta saker i samhället vid en kris? Vad har de ens för resurser?

  De kan skicka ut flyers om att man själv ska förbereda för krig (rikta uppmörksamheten bort från landets riktigt stora problem).

  Annars är MSB tänkt att ge skenet av att politikerna faktiskt investerar/bryr sig om något, det är det som är poängen med alla dessa nya myndigheter. "Jo asså...vi har en myndighet för det...vi hänvisar till den".

  SvaraRadera
 38. Om man som illvillig aktör ville sänka Sveriges motståndsförmåga/vilja med hjälp av en flyktingström och hade en hög person på insidan, till vilka myndigheter, och i vilken ordning, skulle man då valla denna person...
  Migrationsverket, Försäkringskassan, Polismyndigheten...och därefter Myndigheten för samhällsskydd och beredskap....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bra observation. Den mannen flyttar sig mellan flera myndigheter som är högst ofördelaktiga för landets säkerhet i det fall han är en ful fisk. Återstår lite senare bara generaldirektör för FM.

   Radera
  2. Hej

   Tänkte i liknande banor men din "strategi" var klarare.
   En sak är klar: inget i politiken händer av en slump eller för att det föll sig så.
   Det finns alltid en tanke bakom handlingen (även om det senare visar sig vara feltänkt).

   Kan det vara så enkelt att denna "h.n" till syvende och sist bara helt enkelt är en "nyttig idiot"?

   Det skulle inte förvåna mig med tanke på hur han jobbar...

   Radera
 39. Hahaha, se det positivt. han blev inte utnämnd till ÖB och ÖB satt som generaldirektör försvarsmakten.

  SvaraRadera
 40. Min gamla ömma moder skulle uttryckt sig någonting om att

  ".. sätta getabocken till trädgårdsmästare..."

  SvaraRadera
 41. Vad har Eliasson för hållhake på sossarna? Det måste vara en djävulskt bra hållhake för annars hade man gjort sig av med honom för länge sedan. Vad tror ni att det kan vara? Är det att Stefan är översteprästen i en satanistisk pedofilring? Något i den kalibern måste det vara för detta är ju helt sjuk.

  SvaraRadera
 42. Så det var därför de kickade Brännstöm, han skulle aldrig ha kunnat ha jobbat med Eliasson

  SvaraRadera
 43. Dags att lägga ner fake-newsen om det ryska hotet med miniubåtsatombomber, invasioner, gröna gubbar och gud vet vad. Kan dock eventuellt påverka Wilderängs plånbok eftersom han slår mynt av att basunera ut hetsig ryssparanoia.

  Det riktiga hotet kommer inifrån, från den här och tidigare regeringar sedan åtminstone 20 år tillbaka. Ett folkutbyte är på väg att genomföras och samtidigt styrs landet mot att bli en failed state, helt medvetet. Förrädarnas akilleshäl, eller ska vi säga akilovshäl, är att allt kaos skapar ett riktigt motstånd bland folket förr eller senare. Låt oss hoppas på förr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Isak;

   Jaja. Såja. Ta det lugnt. Ta av dig kängorna och sänk armen en aning. Vad skrev du nu igen... ”gröna gubbar”...”invasion”... ”hotet inifrån”?

   Jaja. Jag förstår. Hotet för dig kommer inifrån. Ta därför emot all hjälp utofrån som du kan få. Det är mitt tips. Det känns väl säkert som kaos just nu, men med lite hjälp kommer det säkert bli mycket lugnare.

   Radera
  2. Du kan inte ha skrapat ihop många tiondels poäng på högskoleprovets läsföståelsedel. Skriv in dig på Komvux.

   Radera
 44. Katastrof var ordet sa Bill till Bull.. han borde fått en spark i arslet för länge sen!

  SvaraRadera
 45. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 46. Jina langu ni LISA na mimi ni kutoka Marekani, nataka kutumia fursa hii kumshukuru Agadaga wangu aliyeyefanya maisha yangu kuwa raha leo. Mtu huyu Dr Agadaga alileta kwangu mume wangu mzuri, na alikuwa na watoto wawili wenye kupendeza kutoka kwa mume wangu, miaka minne iliyopita na mume wangu alikuwa amekwenda mzozo au mwingine mpaka akaniacha kwa mwanamke mmoja. Nilihisi maisha yangu yamekufa na watoto wangu walidhani hawakuwaona tena baba yao tena. Nilijaribu kuwa na nguvu tu kwa watoto lakini sikuweza kudhibiti maumivu yanayotesa moyo wangu, moyo wangu ulijaa na huzuni na maumivu kwa sababu nilikuwa na upendo na mume wangu. Kila siku na usiku nitakuwa na wewe kila siku, hata siku moja nilikutana na rafiki yangu mzuri aliyekuwa pia katika hali kama mimi lakini tatizo lake lilikuwa mpenzi wake wa zamani ambao alikuwa na mimba zisizohitajika Kwa maana yeye na yeye alikataa kuchukua jukumu na kumtupa. aliniambia kwamba mgodi ulikuwa ni kesi ndogo na kwamba siipaswi kuwa na wasiwasi juu yake kabisa, kwa hiyo nikamwuliza ni nini suluhisho la tatizo langu na alinipa anwani hii ya barua pepe ya mtu mzuri. Nilikuwa na mashaka kama mtu huyu alikuwa suluhisho, nikamwambia mtu huyu mkuu na akaniambia nini cha kufanya na mimi nilifanya yote, aliniambia nisubiri masaa 72 tu na kwamba mume wangu atakuja akipiga magoti kwa ajili ya msamaha Furahini kusikia kwamba umefurahi kukaa kwako na sisi. Asante Agadaga kwa msaada ulioupokea leo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Googleöversatt från Swahili

   Mitt namn är Lisa och jag är från Amerika, jag vill ta tillfället i akt att tacka min tidigare co-Agadaga mitt liv bekvämt idag. Den här mannen Dr Agadaga förde mig min gode man, och han hade två underbara barn från min make för fyra år sedan och min man var tvungen att gå till konflikt eller andra tills han lämnade mig för en kvinna. Jag kände att mitt liv var dött och mina barn trodde att de inte såg sin pappa igen. Jag försökte att vara effektiva endast för barnen, men kunde inte styra den smärta som drabbar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes med sorg och smärta eftersom jag måste älska min man. Varje dag och natt jag kommer att vara med dig varje dag, tills en dag träffade jag min gode vän som också var i en situation som jag, men hans problem var hans före detta flickvän som hade oönskade graviditeter för honom och han vägrade att ta ansvar och rösterna. berättade att gruvan var en liten väska och att jag inte ska behöva oroa sig för det alls, så jag frågade vad är lösningen på mitt problem och gav mig denna e-postadress någon bra. Jag tvivlar på att detta var lösningen, sa jag till denna stora man och han berättade vad de ska göra och jag gjorde allt, sa åt mig att vänta på mig 72 timmar bara att min man kommer att knäböja om förlåtelse vara glad att höra att du är glad din vistelse hos oss. Tack Agadaga för den hjälp du fick idag.

   Radera
 47. Fullmåne och vi får årets festligaste kommentarsfält.

  SvaraRadera