Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2018-01-21 18:15

Hur länge har du bott i din nuvarande bostad?

I det moderna Sverige flyttar man historiskt sett ofta, eftersom dynamiska familjesituationer och det faktum att man sällan kan jobba på samma arbetsplats livet ut, tvingar fram flytt. Så hur ser det ut för dig som läsare? Hur länge har du bott i din nuvarande bostad?
Även om man bor så här kan flytt uppstå.
Svara på enkäten nedan, så får vi se hur längre läsarna bott i nuvarande bostad. Likt förra enkäten, som ställde frågan varför man flyttade så kommer förstås svaren avspegla läsekretsens demografiska profil, inklusive ålder och utbildningsnivå.
Själv har jag snart bott 12 år på samma plats, vilket är mitt längsta hittills då mitt liv varit 10+6+2+4+5+9+12 år i respektive bostad. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

22 kommentarer:

 1. Jag flyttade, som kommenterat i förra inlägget, alldeles nyligen för att göra utrymme för familjeexpansion. Nuvarande bostad köptes i en storlek för att utöka från 0 till 3 barn om man vill, med stor trädgård (störst i kvarteret) och två bilplatser i carporten. Jag och frugan hade tänkt bo här tills barnen flyttar ut, om inget oförutsett händer såklart. Låter jävligt analt när jag läser det, men skönt att ha dessa grova grejer klara och planerade, så kan man snurra runt hur mycket man vill i vardagslivet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Största risken är väl att frugan ledsnar och flyttar ut. Då behövs antagligen något mindre, eller i alla fall behöver man sälja av för att båda ska få ut värdet av bostaden.

   Radera
  2. Jag äger 100%, men det hade blivit dyrt att bo kvar själv såklart. Även om det hade gått runt.

   Radera
  3. Njaee.
   Om fastigheten stig 1-miljon så behövs ju bara 1/2 för att lösa ut tanten och det är väl 75 eller 85% som det ska amorteras till, vilket ju då innebär att det går om banken anser dej trovärdig låna upp 750 alt 850 tusen på värdeökningen, så finns risk att det blir 250 lax över till bättre tältsäng, kniv o gaffel och stående bord på Stadt.

   Radera
  4. Är du gift äger hon hälften.

   Radera
  5. gbd crvx: tror du blandar ihop svensk äktenskapslagstiftning med den man ser i amerikanska såpor. Generellt så äger alla det de tar in i äktenskapet/partnerskapet och delar på det som tillkommit efter om inget annat är sagt i avtal mellan parterna. Om Tim har avtal med frugan där han betalat allt för kåken så är det hans kåk.

   Radera
  6. Nej, Paul, såvida du inte har äktenskapsförord så även om du kan ha ensklid egendom I ett äktenskap så om det tar slut så betraktas allt som gemensam egendom vid bodelning.

   http://lawline.se/answers/13428
   https://lagen.nu/1987:230 (kap 7)

   Radera
  7. Fast jag hade fel också, man kan ha enskild egendom under äktenskapet, men det betraktas inte som sådan vid bodelning (med visa undantag)

   Radera
  8. Paul: ta och kolla upp hur äktenskapsskillnad går till. Det generella är att man delar på rubbet, det torde höra till undantaget att man har äktenskapsförord (vilket är vad som kan göra att ena parten har rätt till den egendom man tagit in i äktenskapet.

   Kanske du blandar ihop äktenskap med sambos?

   Radera
 2. "analt" "grova grejer"
  Och den blir inte blockad...

  SvaraRadera
 3. 25+10+10 så insåg att jag svarade något år fel, tiden går fort...

  SvaraRadera
 4. Flyttade för 2 år sedan BRF till HR. Hade en förhoppning om att priserna skulle ner. Sen blir det villa eller liten gård.

  SvaraRadera
 5. Vi har en 3a på 100kvm och 2 barn. BR på kanon läge i Lomma. Uterummet på 9 kvm kan tillfälligt användas också. Jag och min fru vill leva här livet ut. När barnen flyttar ut kommer vi då ha extra rum för familjen eller vänner på besök.
  Frågan är om man klarar bo så här compact living med 2 barn/tanåringar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt bra om man bor i hus om tonåringarna kan ha ett eget plan, källare eller övervåning.

   Radera
 6. Har bott i samma hus 14 år. Det blir nog ca 8-10 år till sen flytt till hyreslägenhet. Vinsten får gå till att förgylla tillvaron som pensionär.

  SvaraRadera
 7. Flyttade till ett grannhus på landet vid 19, köpte det 10 år senare och nu har det gått 23 år till i samma hus. Misstänker att nån kommer att bli tvungen att bära ut mej härifrån någon gång i framtiden.

  SvaraRadera
 8. Jag har blivit flyttexpert de senaste 20 åren. Under uppväxten bodde jag på 2 ställen. Efter 20 blev det 4+2+3+2 sen UK i 2+2 sen Sverige 0.5+3 och till nuvarande där vi bott drygt ett år. Dessutom med barn och (samma) kvinnliga partner.

  SvaraRadera
 9. Har bott och byggt på min lilla gård sen-95, fru och barn har ju tillkommit under resans gång och jag lär fortsätta bo här även när ungen blir stor nog att flytta.
  Skuldfrihet och egen skog gör att jag lär bo kvar livet ut om inte barnet vill ta över fastigheten.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Bostadsrätt här, lär väl bli ett antal år till. Sen är nog farsgubben för gammal för att bo kvar på gården då lär jag flytta dit.

  SvaraRadera
 12. Jag flyttade till en ny lägenhet för några månader sedan efter att ha bott nästan 20 år i den förra lägenheten. Jag bodde 10 år i förförra lägenheten. En del tycker att det är roligt att flytta och fixa, men jag tycker mest att det är stressande. Den förra lägenheten var helt enkelt för liten, och jag bodde kvar där alldeles för länge. Lägenheten ökade i pris från ca 400 000 till 2 400 000 under de åren...

  SvaraRadera