Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-01-12 15:57

Fredagsmys: Hur elit är du?

Dags för lite härligt fredagsmüs! Vi vet ju att en del av oss är sådär extra elit och förkastar moderniteter som teve, smartphone och Facebook. Så hur elit är du? Enkät finns nedan.
En bild för eliten.
Vi vet ju alla att det är lite finare att förkasta sådant som andra gör. Sluta äta kött, inte använda Facebook, inte se på teve, inte ha en smartphone och speciellt inte ha en iPhone. Inte ha en Mac, inte ha en ny bil, och om man har en bil så ska det vara en så billig som möjligt. Man ska inte heller bo fint eller i attraktivt läge. Ja, listan kan göras lång över hur elit man kan vara, som förkastar normer och det som är vanligt.

Speciellt viktigt är det att ständigt påpeka att man inte har något av detta. Att bara kasta ut teven eller sluta äta kött, utan att ständigt berätta det för alla andra går ju inte för sig. Om inte hela världen vet, vad är det då för mening?

Så nedan har ni en lista, där jag för att hålla nere kombinationerna erbjuder er tre grader av elit - ingen teve, ingen Facebook och ingen smartphone. Når du noll, en, två eller kanske alla tre av dessa elitindikatorer? Svara nedan.
Ha ett fortsatt trevligt fredagsmüs på er. Skriver inte fredagsmys i soffan, för riktig elit har ju inte en soffa heller. En onödig möbel för folk som inte kan tänka själva...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

77 kommentarer:

 1. Saknar alternativet: Har inte tillgång till Internet och har därför bett en kompis att svara åt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv är jag inte elit nog att ens lyckas få ur mig en unik kommentar, se nedan. :-)

   Radera
  2. Lämnade smartphonen i bilen och kunde inte mysa med er på fredagen. Blir mys nu istället.. Sen stänger jag av telefonen för helgen..

   Radera
 2. saknar alternativet : har varken FB, TV, Smartphone, PC och Internetkonto.

  SvaraRadera
 3. Alla barnen har Facebook utom Siv för hon har ett eget liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. hehe, men det måste man ju skryta med på instagram hallå!

   Radera
 4. Tv är det väl bara pensionärer och de som använder den som barnvakt som har?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå. Tablå-tv är helt dött dock. Barnen kollar YouTube och spelar på den. Och vi vuxna kollar filmer från alternativa källor.

   Radera
  2. Finns en massa bra program som jag spelar in, speciellt från BBC, och ser senare. Har alltid ett antal inspelningar på gång. Bästa är Attenboroughs naturprogram. Bättre sömnpiller finns inte när man skall gå och lägga sig. Vad är bättre än att se en flock hundar sluka en gnu levande när man skall gå och lägga sig. Mycket rogivande. Garanterar en hel natts ostörd sömn.

   Radera
 5. Saknar alternativet:

  Jag har ingen EL och läste detta hos en kompis...

  SvaraRadera
 6. Lägre än noll poäng. Har viktigare saker för mig än att svara på en poll. Surdegen ska roteras, och ullen kardas.

  SvaraRadera
 7. Sluta äta kött, inte ha en smartphone och speciellt inte ha en iPhone. Inte ha en Mac, inte ha en ny bil, och om man har en bil så ska det vara en så billig som möjligt. Man ska inte heller bo fint eller i attraktivt läge. Ja, listan kan göras lång över hur elit man kan vara, som förkastar normer och det som är vanligt.


  Ovanstående är inte en beskrivning på någon elit utan på fattiga människor!
  Däremot så brukar fattiga människor spendera sin tid med att titta på TV och fejsboka vilket är en stor anledning till att de är just fattiga, de använder inte sin tid till något produktivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaden mellan elit och fattig är att eliten skryter över att tex inte ha en bil medans den fattige skäms över att inte kunna skjutsa barnen till träningen...

   Radera
  2. Det är bara idioter som inte äter kött.

   Radera
  3. Och sedan skall den här elit hittepå billösa personen skjutsas av sina kompisar... För det är ju så dyrt att ha bil och kassarna som skall hem är så stora. Sådana personer skickar man ut i kylan på en gång, de kan sitta och äta sina biodynamiska äppleskruttar med sina mp kompisar själva. Parasiter!

   Radera
 8. Varken TV eller FB. FB för att jag inte orkar med andras förväntningar på att man ska hålla reda på alla olika saker de "meddelat" via FB. TV för att det finns SvT play.

  Snackar inte om det annat än om folk frågar "Såg du bla bla bla" igår.

  SvaraRadera
 9. FB är en lika stor tidstjuv som TV, dessutom verkar folk inte spendera tid med varandra längre, när man träffas stirrar man bara ned i telefonen eller surfplattan.

  Har senaste åren faktiskt uppmuntrat familj & vänner att spela brädspel, en hel del riktigt bra och roliga spel i hög kvalitet finns faktiskt att tillgå, många har skapats via kickstarters.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det där med att folk stirrar på smartphonen ska du nog ta personligt. Det är DU som är sjukt ointressant.

   Radera
  2. Precis som sprit och andra droger är FB bara en tids och energitjuv för de som inte kan hantera det, de som vill bli selfiestjärnor etc. Vi andra tycker att den är bra och vill ha den kvar. Gå i terapi eller något om du har problem.

   Radera
 10. Jag har inget bankkonto. Dessutom ständig analklåda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pfft, jag har böldpest och lepra och är skyldig banken 10000000000 kr. Vinner jag nu?

   Radera
  2. Analklåda och inga pengar är väl normaltillståndet för babianer?

   Radera
  3. @Ben!
   Du vet väl att man kan vända på toalettpappret och använda det två gånger..
   😁

   Radera
  4. Gör du så när du torkar dig om munnen?

   Radera
  5. En löjtnant i lumpen demonstrerade pedagogiskt hur man får ett toapapper att räcka hur länge som helst. Alltså seriös återvinning som torde falla alla MP-muppar på läppen. Man gör ett hål i pappret för långfingret, torkar sig, stoppar toapappret i fickan, och slickar sen av fingret.

   Radera
  6. Hört talas om det. Men jag trodde att löjtnanten enbart demonstrerade detta för soldater som han visste gillade att slicka röv?

   Radera
 11. Jag är hemlös och äger bara lite kläder och en kundvagn med förnödenheter. När jag vill kolla Internet så begår jag inbrott. Så alternativ är jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amatör. Jag har slutat med kläder, äter bara rå mat, sover i tillfälliga reden eller grottor och kommunicerar normalt endast med sumerisk kilskrift på lertavlor.

   Radera
  2. Bah! Amatörer hela bunten. Linear-B är för moderna hippies. Själv kommunicerar jag sedan en tid enbart med Linear-A. Så elit är jag!

   Radera
  3. Amatörer. Jag varken äter eller kommunicerar.

   Radera
  4. Tvivlar på att du äger kundvagnen, den tillhör nog någon butik. Att du stoppa 5kr i den betyder inte att du köpt den.

   Radera
  5. På 80-talet fanns det en uteliggare i Göteborg som gick omkring i stan samlandes burkar och flaskor plastpåsar stoppade med tidningspapper som "skor", kläder hittade någonstans och en kundvagn.

   Han hette visst "Evald" och var närmast en kändis!

   https://www.facebook.com/groups/431351753627676/permalink/1224963900933120/

   Radera
  6. Jag är död. Slå det!

   Radera
 12. Jag har inte haft TV 📺 sedan 09 någon gång när jag sade upp licensen och skänkte bort min 28 tums tjock-TV med fjärrkontroll o text.

  Kör uberingenjörad tysk bil men drömmer om min gamla VW Golf DIESEL som gick att köra på det mesta som flöt och innehöll kol o väte... RME luktade gott 😋

  Bor i en hårt segregerad "hood", handlar INTE tjafs på H&M och detta skrives på en drygt två år gammal Android samart-fån från bussen... 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du om nån borde ju ge fan i smartphonen, vi vet ju hur det gick senast du hade ett twitterkonto.

   Radera
  2. Twitter? Vad är det ?
   Jag brukar använda röksignaler när jag vill nå någon med något viktigt!

   Radera
  3. Du twittrar ju för fan varenda dag, Bengt. Precis som södermalmarna!

   Radera
  4. https://twitter.com/bengthansves

   Radera
  5. Jag har faktiskt bott på Södermalm !!
   2:a hand i en 1:a, tre trappor upp mot gården till
   Ölandsgatan 44 med "krypavstånd" till allt!
   Detta gjorde mig "immun" och avvänjd mot ALLT vad "södermalm" är och står för!

   Radera
 13. Endast den exklusiva skaran utav elallergiker är elit på riktigt! Och då menar jag de som känner av elektroniken i bilen och batteriet i ficklampan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men jag undrar om inte kvicksilver i amalgam-allergikerna kanske slår dig....

   Radera
  2. Det är möjligt, med tanke på att elallergi nästan är lite trendigt numera.

   Radera
  3. Jordmagnetiska fältet inducerar alldeles för mycket ström i mina implantat när jag rör mig. Det känner jag, så det är så.

   Radera
  4. Jordmagnetiska fältet liksom andra penetrerande källor avlänkas bäst av en rejäl foliehatt.

   Det finns jättebra byggbeskrivningar för gördetsjälvare och survivalister:

   Bästa instruktionen:
   http://zapatopi.net/afdb/

   Bästa förklaringarna:
   http://www.survivalistboards.com/showthread.php?t=287078

   Den stora olösta frågan är om den blanka sidan skall vara utåt eller inåt. Personligen kör jag helgarderat med dubbla hattar med alternerande blanka och matta sidan utåt.

   Radera
  5. NEEEEEJ gör INTE det, det blir VAD jag förstår en förstärkarANTENN och DIN hjärna blir ÖPPEN att läsa OCH styra!!!

   Radera
 14. Hmmm...jag har en Nokia 3720 med färgskärm och SMS-funktion och TV:n i garderoben utifall att TV-kontrollanterna skulle dyka upp. Tycker jag är en klar elit-vinnare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elit? Njaa.. jag vet inte jag. Kom ut ur garderoben nu. Det är 2018 och sånt där är väl inget att skämmas för längre. Man höjer knappt på ögonbrynet längre åt sånt där. Men ta och din betala tv-licens, annars är du ju både gay och kriminell. Med en snigel på ögat.

   Missuppfatta nu inte. Det är inte för att du är gay utan för att du inte betalar tv-licens alltså. Du får älska vem du vill och med vem du vill. Utom med djur då förstås.

   Även om tidigare jordbruksministern (från centerpartiet) med bestämdhet försökte stoppa detta lagförslag:

   ”För var går gränsen? Undrade Erlandsson och fortsatte med allvarlig stämma:
   – Låt mig ta några exempel. Är det, och ska det vara, lagligt att på ett kön stryka på något som för exempelvis en hund smakar eller luktar gott, för att låta denna hund slicka av det som är påstruket på könet? Ska det vara tillåtet att smeka en tik på spenarna av kärlek, eller ska det räknas som ett sexuellt nyttjande av djur? Det blir ytterst svåra bedömningsfrågor att ta ställning till även med en förändring av lagstiftningen.

   Nu reagerade frågeställaren Monica Green. [socialdemokrat]
   – Jag blev paff, chockad och satt där som en fågelholk. Vad står karln och säger?”

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/article11429875.ab

   Radera
  2. Här kan ni själva se klippet på Eskil Erlandsson:

   https://m.youtube.com/watch?v=IBrybugODSA

   Radera
 15. Att "ha" är inte definierat i frågan. Jag är med i en sluten FB-grupp för ett halvdussin kusiner, och tittar in någon gång i månaden för att se om något hänt. Jag har en smartmobil, som jag enbart använder när jag ringer upp min förlagda vikbara Samsung för att höra var den finns. TV är okontroversiellt - har inte bott med någon sådan det här millenniet. Så jag svarade att jag har ingendera av de tre alternativen.

  När Radiotjänst i Kiruna var som värst, råkade jag oförsiktigt vid en uppringning säga att jag har en PC som är konstruerad för att INTE kunna ta emot TV-program (t.ex. inget ljudkort). Jamen det är samma sak som som att ha en apparat som är konstruerad för ATT kunna ta emot TV tyckte de, så jag tvingades betala några månader tills de blev tillrättavisade av Luleå tingsrätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är medlem i fb gruppen vedspisupproret där vi förargar oss över EUs och byråkraternas senaste tilltag mot oss i vedspiseliten.

   Radera
 16. Vi som inte har Swish då? Vi får minsann uppmärksamhet och kommentarer när andra får mecka med insättningar eller när de är imponerade av den tjocka plånboken fylld med nya leksaksmynt. Dessutom kan man få hjälpa kassörskorna räkna när man kommer med kontanter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du vill öva på att Swisha så kan jag erbjuda mitt nummer. Jag meddelar när du har övat tillräckligt för att erhålla diplom av åttonde graden i Swish. Sedan är det bara att försöka på sjunde graden.

   Radera
  2. Öh? Hur gör du när du är på krogen med dina vänner? En sån där besvärlig en som ska hålla på och dela notan? Fast du är ju elit och tar notan själv för alla dina kompisar.

   Radera
  3. Jag meddelar att jag betalar vid nästnästa löning och hoppas att de glömmer det. Som tur är sker det inte så ofta så det fungerar faktiskt.

   Sprit och sex är enligt ett gammalt ordstäv den fattiges nöjen (det myntades innan internet)

   Radera
  4. Sjunkbomben, tack men jag är lite för osäker för det steget. Skulle du inte kunna visa mig lite hur det fungerar? Jag ger dig min kompis i Nigerias nummer, honom litar jag på, så visar du några gånger tills jag tror jag förstått.

   Radera
 17. Elit är att bara handla med kontanter (men på Borås lasarett blir det problem när man skall betala läkarbesök...). Ospårbart för myndigheter!
  Elit är att handla kläder i Ullared två gånger per år, vår och höst. H&M, vad är det?
  Elit är att handla lokalproducerad mat till lågpris i den lokala kooperativa affären i Hajom. Ica, var ligger det?
  Elit är att leva sitt liv som man alltid gjort och inte bry sig om vad 08:or och "Götlaburgare" tycker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi "Götlaburgare" bryr oss inte om vad 08:or tycker, tänker o är PK "ängsliga" för... 😁

   Radera
  2. Ängsligheten har gått för långt. Bra att ni Göt??e kan leda kampen nu. Att säga som det är kan aldrig vara fel, eller?

   Radera
  3. Jag handlar bara med Krugerrand, svenska pengar är för sossiga för mig.

   Radera
 18. Att bara ha gratis marksänt tvutbud och inga abonnemang på streamingtjänster för bild har jag märkt är normbrytande och därmed elit.

  Cykla året om är också normbrytande verkar det som, vanlig trampcykel alltså. Konstigt och extremt i vissas ögon så ja, 1337!

  Gillar att betala med kontanter också!!

  SvaraRadera
 19. Jag saknar alternativet södermalmshipster.

  För det är elit om nått

  SvaraRadera
  Svar
  1. En provokation som går obemärkt... Du får nog ta i lite mer om du vill få någon respons.

   Radera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 21. Är inte du getodlare?

  SvaraRadera
 22. Läser Cornucopias texter dagligen. Ger mig nominella 5 extra iq-poäng per år tills jag uppnått mitt tak på maximal IQ enligt mina biologiska förutsättningar.
  Detta är dock inte möjligt eftersom jag då och då läser morgontidningar som regelbundet berövar mig på 1-2 IQ-poäng per läsning. Det hela går på ett ut. TV-Tittande ägnas åt att studera mina närmastes zombiefierade ansikten och ryser att jag som brödvinnare får ta hand om hjärnskadorna orsakade av mys-missbruk, för att stänga ut en verklighet som ingen orkar bry sig om. Min största fasa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Har du provat att koppla in dig på tvns antenningång och streama bra program från youtube istället?
   Du kan låtsas sitta i källaren och köra ångmaskin när du gör bra programtablåer. Sedan får du i din hemmaserver peka om så de olika företagens tablåer på hemsidan istället pekar på dina tablåer. (Ställ även om dns i deras telefoner.)

   Skaffar du en bra laserskrivare kan du även kompilera ihop bra morgontidningar.


   Bara lite tips i all enkelhet.

   Radera
 23. Den här enkäten kom lite för sent...
  Jag fick min första smartphone i våras. (En kurskamrat såg mig försöka tyda ett sms genom min tejpade skärm på min dumbphone och gav nästa kursträff mig en smartphone).

  Facebook skaffade jag förra veckan för att få tillgång till "köp och sälj" grupper, något som verkar nödvändigt för att kunna kränga bort prylar man inte behöver längre nuförtiden.

  TV har jag fortfarande inte och har inte haft sedan jag flyttade hemifrån 2003.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar bara hur du lyckats knäcka mini-skärmen på en dumbphone? Smartphones däremot så får man ju köpa hem reservglas i 10-pack från Kina för att kunna byta när de går sönder.

   Jag är nämligen så elit att jag inte kör med mobilskal...

   Radera
  2. Berättigad fråga.
   Jag hade den i handen och snubblade, tog emot mig med telefonen emot en betongtrappa.
   Tror inte ens en sån där odödlig nokia hade klarat det. :)

   Radera
 24. Mina brevduvor fanns inte med, ej heller röktelegrafen och signaltrummorna.

  SvaraRadera
 25. Att inte ha smartnalle, facebook, microugn, teve, aldrig-slänga-mat, köra 20 år gammal bil, inte-ha-nått-från IKEA, bara köpa ungarnas kläder på loppis osv är ju bara grundkursen för den som vill vara elit.

  Jag petar t.ex ur dubben på mina vinterdäck och fortsätter att ha dom som sommardäck!
  Och när jag snickrar använder jag bara återvunna spikar, som jag först har rätat ut.
  Det kan låta lite snålt, men när jag sitter där och bankar på mina spikar, så har jag också en liten stund att fundera på livets förgänglighet.

  SvaraRadera
 26. Uppenbarligen övervägande hyggligt normala människor här!

  SvaraRadera