Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2018-01-25 19:36

Filmen The Death of Stalin totalförbjuds av diktaturen i Kreml

Komedin The Death of Stalin totalförbjuds av diktaturen i Kreml genom att kulturdepartementet har dragit in den licens som krävs för att få visa en film i diktaturen.
Den brittisk-franska filmen The Death of Stalin baserar sig på ett hyllat seriealbum med samma namn (Adlibris 195:- SEK). 

Den ryska diktaturen i Kreml har nu totalförbjudit filmen. Anledningen till totalförbudet sägs vara att den är extremistisk och är till för att så splittring i ryska samhället och för att citera en anställd på kulturdepartementet: "det mest motbjudande jag har sett".

Den ryska diktaturens totalförbud är förstås mycket goda argument för att se filmen, som har en lång rad suveräna stjärnor som Michael Palin, Steve Buscemi, Jason Isaacs och Jeffrey Tambor på listan.

The Death of Stalin har svensk biopremiär på SF Bio den 9:e februari.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

22 kommentarer:

 1. Japp, lägger till den på listan.

  Ska snart se Okänd soldat.

  Up yours PootyPoo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar även: Framom främsta linjen.

   Radera
 2. "extremistisk och är till för att så splittring i ryska samhället och för att citera en anställd på kulturdepartementet: "det mest motbjudande jag har sett". Byt ut "ryska" mot "svenska" så låter det som en avslagsmotivering från Svenska Filminstitutet för en icke-PK film .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså? SFI bara statsfinansierar film med skattepengar. Vem som helst får spela in och visa upp en film i Sverige, givet att man finansierar det själv och hittar någon biograf som har lust att visa filmen.

   Radera
  2. Lyssna nu på Livs Farfar, han vet hur han tycker att det är.

   Radera
  3. Det har du helt rätt i, jag fastnade för språkbruket bara, som jag tyckte var likt.

   Radera
 3. Antagligen var det bara det mest motbjudande de sett sedan de smygtittat på det svenska barnprogrammet ”Biss och Kajs”.

  SvaraRadera
 4. Hade inte hört talas om denna men såg artikeln på SVD.
  Måste vara fantastisk PR för en film att Putin förbjuder den! Lite som när Kim Jong-Un gick upp i falsett över filmen The Interview.

  Måste ses!

  SvaraRadera
 5. 9;e februari? Håller du fortfarande på med tablå-bio?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Appropå kontroversiella filmer och hur man bör göra:
   https://www.theguardian.com/world/2018/jan/25/padmaavat-bollywood-epic-film-hindu-queen-muslim-threats-violence

   Radera
 6. Filmen visas också på Göteborgs filmfestival. Finns biljetter kvar till den 3/2.
  https://program.goteborgfilmfestival.se/events/the-death-of-stalin

  SvaraRadera
 7. Die Partei hat immer recht ! ;-)

  SvaraRadera
 8. Monty Pythons film "Life of Brian" (Ett herrans liv) förbjöds pga hädelse i vårt västra grannland. Reklamen här utnyttjade det med: Så rolig, att den förbjöds i Norge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och den är väldigt sevärd även i dessa tider.

   Radera
 9. Med tanke på att hela kultursverige hyllar Lenin, Stalin, Mao och Pol Pot varje år på första maj så undrar man hur många getingar filmen får i Expressen.

  Det mest intressanta med Josef Stalin annars är inte att han förde en politik som byggde på principen om alla människors lika värde (dvs noll) utan att USA och Storbritannien allierade sig med honom för att krossa två industriella konkurrenter, dvs Tyskland och Japan, och därmed smutsade ner sig så grovt att man fortfarande måste sprida lögnen att Stalin var på den goda sidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "USA och Storbritannien allierade sig med honom för att krossa två industriella konkurrenter, dvs Tyskland och Japan"

   Hahahahaha jaaa precis, det var ju givetvis egentligen det som hela andra världskriget handlade om. Lite vanlig hederlig konkurrens industrinationer emellan.

   Jösses. Där tar vi helg tror jag. Tack internet, det får nog räcka för idag!

   Radera
 10. Czar Putin !

  https://www.youtube.com/watch?v=oC71JCuXnXA&t=44s

  SvaraRadera
 11. Den måste ses, de har lite svårt för satir där borta...

  Tingeling

  SvaraRadera
 12. Kom ihåg att titta på "Soptippens barn" också om livet för barn som bor på Europas största soptipp strax utanför Moskva: https://www.svt.se/dox/soptippens-barn/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssland är fattigare än vad vi tror.

   Radera
  2. Möjligen fattigare än vad DU tror. Uppenbarligen har du missat alla foton jag publicerat från diktaturen.

   Se t ex

   http://cornucopia.cornubot.se/2017/05/moskva-river-bostader-for-vanligt-folk.html

   Radera
  3. Dox igen på SVT, nu om Rysslands vägar. Dox: The Road movie :-)

   https://www.svt.se/dokumentar/vecka-4

   Kan ju hoppas ryska folket någon gång kastar ut denna regim som ger dem sopiga vägar, barn boende på soptippar, förbjudna filmer, militariserade barn, misshandelskultur inom äktenskap, accepterad och vida utbredd våldtäktskultur inom sin krigsmakt och så vidare.

   Radera