Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2018-01-11 10:12

Climeons huvudägare startar kundfinansieringsbolag

Flera av svenska energiteknikbolaget Climeons huvudägare startar ett kundfinansieringsbolag, Baseload Capital, som ska låna ut pengar till Climeonkunder inom geotermi. Climeons ägande i bolaget blir maximalt 20%.
Geotermisk kraftanläggning vid Myvàtn på nordöstra Island.
Geotermi har seglat upp som en stor tillämpningsmöjlighet för Climeons teknik för att utvinna elektrisk graft ur låggradig spillvärme.

För att accellerera kundtillströmningen har nu storägarna Gullspång Invest, LMK Forward och Blue AB med 60 MSEK som startkapital startat ett kundfinansieringsbolag, som Climeon kommer äga maximalt 20% av. Avsikten är att skynda på geotermiska Climeon-installationer genom att låna ut pengar till kunder.

I pressmeddealndet säger Magnus Brandberg från Gullspång Invest:
"Vi ser stor affärspotential inom förnyelsebar geotermisk värmekraft. Vi insåg tidigt att Climeons utveckling kan accelereras kraftigt med projektfinansiering och är oerhört glada över att nu kunna skapa en sådan hävstång. Att få en möjlighet att aktivt delta i utvecklingen av hållbar energiproduktion är väldigt intressant och helt i linje med vår egen affärsidé att investera i meningsfullt värdeskapande"
Det kan krävas mycket långa avtal för projektfinansiering, exempelvis 20-30 år, vilket Baseload Capital alltså avser att finansiera.
Bada inte i det fina vattnet.
Strax innan jul fick Climeon en första order för geotermisk energi i Kalifornien, vilket tydligen är välrdens största marknad för geotermisk energi.

Jag är aktieägare i Climeon sedan 2015.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Klart intressant - ökade innehavet idag.

    Vänliga hälsningar

    Nanotec

    SvaraRadera