Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2017-12-10 15:56

Taleb: Inget sätt att blanka bitcoin - kan gå hur högt som helst

Nicholas Nassim Taleb konstaterar att bitcoins exponentiella prissättningstillväxt beror på att det inte finns något sätt att blanka bitcoinbubblan, dvs marknaden är enkelriktad.
Marknadsbubblans anatomi.


Taleb skriver på Twitter att det inte finns någon möjlighet att ta negativa positioner i de ettor och nollor som kallas bitcoin och som folk har hittat på är värda något:
"Bitcoin: my answer to the repeated questions.No, there is NO way to properly short the bitcoin "bubble". Any strategy that doesn't entail options is nonergodic (subjected to blowup). Just as one couldn't rule out 5K, then 10K, one can't rule out 100K.Gabish?"
Bitcoinbubblan är antagligen den största bubbla vi sett sedan den holländska tulpanlöksbubblan, men det hindrar förstås inte bubblan från att kunna sticka iväg ännu mer än idag. Även om man anser och inser att det är en totalt meningslös bubbla finns inget sätt att ta negativa positioner i bitcoin, vilket gör att bubblan egentligen saknar motstånd på uppsidan och att marknaden inte kan justera felet.

Å andra sidan kunde man inte blanka tulpanlökar heller, men den bubblan sprack ändå.

Bitcoins energiåtgång stiger exponentiellt och givet tillräckligt med tid kommer hela mänsklighetens energiutvinning tids nog gå åt till bitcoin, utan att systemet fyller någon funktion eller löser några problem.

Fortsätter det hela kommer man som investerar i energisektorn alltså tjäna pengar på allt högre energipriser. Om något år ska bitcoin dra lika mycket energi som Danmark, och ytterligare något år lika mycket som hela USA. Ytterligare något år så går hela mänsklighetens energi åt till systemet, vilket förstås är orimligt och någonstans innan dess kommer systemet kollapsa och bli värdelöst.

Och nej, till alla amatörer - affärer man inte gjort är inget att vara bitter över - det går att lista tusentals affärer man aldrig gjorde och endast en naiv amatör tror att affärer man aldrig gjorde är en förlust. Och kom ihåg - innan du sålt och plockat ut pengarna och gjort något verkligt med dem har du egentligen bara siffror på en skärm.

Bubblor är alltid irrationella och det går alltså inte att förutse när de spricker, även om man tidigt korrekt kan identifiera dem som bubblor. Så bitcoin kan som Taleb skriver gå till 100 000 USD, eller varför inte en miljard eller en biljon (tusen miljarder betyder biljon på svenska) USD? Men så länge man inte kan plocka ut pengarna ur systemet och  faktiskt plockar ur pengarna ur systemet är det fullkomligt ointressant.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

59 kommentarer:

 1. "...utan att systemet fyller någon funktion eller löser några problem."

  Vad menar du, man kan numera köpa s.k. "Crypto Kitties" för Ethereum. Stor efterfrågan på samlarobjekt så som pet rocks, beanie babies etc ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om krypto kittens varit sötare hade de blivit nya världsvalutan.

   Radera
  2. Jag är sjukt taggad på den här trenden, skall bygga aktiebolag på att avla fram Krypto-Katter. Vinnova och andra statliga institut finansierar antagligen projektet utan att tveka.

   Vad kan gå fel?

   Radera
  3. @Hyklaren Cornucopia/Lars Wilderäng

   The annual cost of mining gold is $105 billion vs. $0.79 billion for Bitcoin

   Gold mining uses 475 million gigajoules of energy versus 3.6 million for Bitcoin.

   Gold mining produces 54 million metric tons of CO2 vs. 0.6 million for Bitcoin.

   Gold costs over 100 worker deaths each year versus zero for Bitcoin.
   Gold incurs about $600 million in corruption, money laundering, and black market costs each year versus a negligible amount for Bitcoin.


   https://www.scribd.com/doc/228253109/The-Relative-Sustainability-of-the-Bitcoin-Network-by-Hass-McCook

   Radera
  4. @AB Tjuvstaten

   Gold exists in real life.

   Gold is something that always has existed.

   Gold will always continue to exist.

   Gold will always be demanded.

   @AB Tjuvstaten, jag äger själv bitcoins och kryptovalutor. Men jag är inte naiv.

   Radera
  5. Vad har kostnaden för att bryta guld med bitcoin att göra? Energi kostnaden idag är inget problem men alla borde ju inse att all tillgänglig energi inte kan gå till att mina bitcoin.

   Radera
  6. Tjuvstaten, har du missat att myndigheterna i USA förbjöd privatpersoner att handla med guld och inneha det på trettiotalet?
   Exakt vad är det som gör att du tror att myndigheterna världen över skulle låta folk ha ett litet safe heaven för att slippa skatta, för det är väl det som lockar? 🤔
   Snickar'n

   Radera
  7. Macafee sa i en interwju att det kostar lite över 1000$ att mina en BC
   Gruvbolagens all in sustain cost per ounce guld ligger på under 1000$ per ounce.

   Det är så man måste räkna för att göra en relevant jämförelse.

   Radera
 2. Kan ju säga att det tog mig lite drygt en månad att plocka ut 250 000 kr värt med bitcoin. Blev disillusionerad efter att min blockchain fil blev korrupt och var tvungen att vänta tre dygn på att komma ikapp, trots bootstrap som vara var månader gammal. Kommer bara bli värre. Får du strul med datorn? Då kan du inte använda dina bitcoin på flera dagar, kanske veckor i framtiden. Bitcoin är opålitlig pga av infrastrukturen som den är beroende av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har hört att det är svårt att få ut pengarna när man säljer sina bitcoin

   Påminner lite om ett pyramidspel...

   Radera
  2. Med tanke på samhällsutvecklingen så ser iaf jag att fler och fler kommer leta efter sätt att ta ut pengar ur systemet. Den gamla metoden har varit att bygga upp kapital i ett bolag och sedan använda det som en lågbeskattad spargris tills det är dags att lämna landet.

   Kryptovalutorna, särskilt nu när de klarat skalningsproblemen i t.ex Iota och Cardano, blir ett alternativ till de gamla "kontantbetalningarna".

   Den stora skillnaden blir att pengarna saknar en fysisk plats då de baseras på seeds (som kan genereras ur vanliga lösenord) och att de går att handla med på nätet.

   En annan stor skillnad är att det inte längre är samhällets bottenskrap som kommer nyttja den nya "svarta ekonomin" utan att det blir övre medelklass och uppåt. Ffa personer inom IT-sektorn.

   I takt med att staten drar åt skattesnaran för att finansiera den ökande mängden bidragsberoende så kommer fler och fler, initialt den klara minoritet som har alternativet, att välja en del av utbetalningar i kryptovaluta. Har man kunder i t.ex Dubai där skatten är 0% så spelar detta ingen roll, likaså med länder där redovisningskraven inte är lika stränga som i västeuropa.

   Internationella konsulter som arbetar mot t.ex Indien, UAE, Singapore etc kommer ha den möjligheten. Därifrån blir det en "trickle down" effekt som leder till ökad spridning. Även kriminella kommer se till att handelsplatsen fungerar. Och med ökad anonymitet i de nya protokollen så kommer det att bli självklart att alla svarta tjänster går via kryptovaluta (städning, barnvakter, bilmecken etc) kommer när SKV slår ner på Swishanvändarna.

   Det skulle förefalla naturligt att även t.ex programmeringsgig på distans betalas via kryptovaluta medan lokala affärer sker vitt.

   Radera
  3. Jo jag tror också att affärer i svarta pengar framöver kommer att göras i lämpliga kryptovalutor. Förutsatt att det går att göra pengarna vita på ett bra sätt dock. Där ligger svårigheten.

   Radera
  4. Ja inte kommer myndigheterna bry sig om att lägga beslag på "sin" del när det ska omvandlas till reala tillgångar inte...... 🙄
   Snickarn'n

   Radera
  5. Dennis, en månad? Jag har hört att Bitcoin är jätte-jätte-jättesnabbt och att det bara ska ta några timmar att överföra Bitcoin, till skillnad mot Paypal eller Swish som tar ca en sekund.

   Radera
  6. Camgbg, håller delvis med. Men samtidigt är frågan varför man vill göra sina svarta pengar vita, vilket syfte det uppfyller. De främsta jag kan komma på är om de ska in i redovisning, betala skatt, användas i bankärenden etc.

   Vi är fortfarande i lite av en startfas, och redan nu har vi uttagsautomater i nästan varje EU-land för Bitcoin => SEK/Valuta. Man kan köpa fysiskt guld med Bitcoins och förbetalda betalkort (mastercard) där det, som det ser ut när jag undersöker, saknas kontroller på att du faktiskt är den du utger dig för att vara (adressen verifieras genom kod som skickas per post..).

   Som jag ser det kommer det bli smidigt att ha kryptovaluta och skillnaden mot när den svarta marknaden var kontantbaserad så kommer även kvalificerade tjänster att vara tillgängliga och tjänster över internet.

   Jag är orolig för konsekvenserna när kryptovalutor tar över den och svarta marknaden. Då kommer tillräckligt många ha skaffat sina wallets av bekvämlighet. Vid det läget har kryptovalutor blivit som swish, fast smidigare, billigare (iom svarttjänsterna) och globalt.

   Radera
  7. BC är designat på ett sätt som gör det dåligt för att ersätta pengar, det finns andra crypto valutor som är snabbare

   Radera
 3. Det finns det visst. Bitcoin futures bör du läsa på om, släpps idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suck... Sveriges mest självutnämnda "ekonomi"bloggare gör bort sig igen...

   Radera
  2. AB Tjuvstaten: Ja, du framstår ju å andra sidan verkligen som någon som vet vad hen pratar om...

   Radera
  3. Även viss skillnad på "finns visst" och "släpps idag", om man ska vara sådan :)

   Men nu finns det då?

   Radera
 4. Varför går det inte att blanka bitcoin? Borde väl fungera precis som för aktier jag lånar ut mina bitcoin mot en avgift till någon som säljer dom och köper tillbaka dom senare och ger tillbaka dom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och var hittar du dessa bitcoins att låna?

   Radera
  2. Någon som tror att värdet ska öka borde väl kunna tänka sig att få betalt för att vänta? I aktier är det väl mest inst placerare som lånar ut, borde ju vara rätt givet för index fonder om det inte finns någon juridik som hindrar det.

   Radera
 5. Om man säljer sina Bitcoin och köper något annat, som till exempel guld eller SEK, vad kallas det?
  Det är väl typ att blanka bitcoin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, att gå ur marknaden är inte att blanka. Om du blankar ska du spekulera i fallande pris och gå plus på det inte bara minska din ev förlust

   Radera
 6. Glöm inte att politiker kan förbjuda/reglera kryptovalutor. Tex med motiveringen att det används av kriminella/skattesmitare, eller är ett hot mot miljön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. politiker och andra parasiter går att bygga bort med kryptovalutor.

   Radera
 7. Jag har själv plockat hem det jag investerade initialt i bitcoin (och altcoins), blir ett jävla meck för skatteverket att gå igenom alla sälj och köp då jag mest handlat mellan olika kryptovalutor.

  Jag använder nu bara vinsten jag fått ihop och kommer aldrig mer att kasta in mina egna pengar för jag anser inte att det är en hållbar marknad.

  Ja, jag gillar tekniken och hur den fungerar i teorin, men "valutan" bitcoin i sig är ju mer eller mindre värdelös just nu. Det finns betydligt bättre alternativ (bättre teknik) men de fungerar mer eller mindre som andelar i ett aktiebolag för företag som precis startat.

  Det hela är en spekulation och volatiliteten är helt sjuk, visst är den bra om man vill tjäna lite extra men jag skulle aldrig satsa mer än "skitpengarna" jag har vid sidan om... Jag menar, hur många många mer bitcoinvarianter ska det skapas, vilken ska bli den riktiga och vilka kommer att "kursa"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tumregeln är väl att 99%+ kursar (inom överskådlig tid). Då ska man dock minnas två saker:
   * Åtminstone 60-70% är den typen av rent skräp eller scam som inte borde räknas med överhuvudtaget. Men:
   * Tydligen har 50 000 svenskar köpt Onecoin, så lite beroende på vilka grupper man studerar kan de där 99%+ vara en relevant siffra. Det är tydligen relevant för västvärldens mest korkade samhälle.

   Radera
  2. Redan på tidigt 80-tal kallades svenskar för "die dumme Schwerz"... 😁

   Och det var långt före både Frigolit och "investeringsäkkspärtter" i Bit-coin... 😁

   Radera
  3. Schweden...
   Inte Schwerz

   Radera
  4. @Bengt. Nej, det där är bara en myt. Jag trodde inte folk trodde på den längre om jag ska vara ärlig. Men det är klart, det finns ju de som tror på sånt de läser i "alternativmedier" så jag borde inte vara förvånad.

   Radera
  5. Det finns faktiskt en liknande variant på den enligt Språket i P1 som jag lyssnade på för ett(?) år sedan, innebörden var att svenskar var naiva, korkade eller något sånt men kan inte minnas hur det gick på tyska, om det var ett ord eller en mening/ordspråk. Det var iaf inte den som alla tror. Måste leta, hoppas återkomma i ämnet....

   Radera
  6. Uttrycket är en faktoid och förekommer inte i tysktalande länder. Det är inte ens korrekt tyska då det skulle hetat "Die dummen Schweden", om det existerat.

   Det hindrar ju dock inte att uttrycket kan sprida ett dumhetens skimmer över de som ändå använder det.

   Radera
 8. Människan lär sig aldrig.

  SvaraRadera
 9. Det har väl precis blivit tillåtet att handla i Bitcoin Terminer
  http://www.businessinsider.com/bitcoin-price-futures-trading-exchanges-cftc-2017-12?r=US&IR=T&IR=T

  Precis som man kan spekulera i t.ex. i terminer i guld utan för den skull köpa det fysiska guldet så kan man väl göra samma sak med Bitcoin? Terminsmarknaden för guld är ca 10x större än själva det handlade guldet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så som jag förstod det kommer bitcoin futures inte lösas in i bitcoin utan i fiatvaluta.

   Radera
  2. Ja precis som guld eller aktier så handlas de ju i någon valuta. Antar att det tekniskt är möjligt att notera bitcoin terminer i bitcoin men tveksam till att någon vill det i dagsläget

   Radera
 10. Läge för att förbjuda skiten, förefaller det mig. Det liknar mest något slags cancer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det en snitsig kommentar för att inlägget citerar mr antifragile? Jag tror inte det, men du kan alltså komma undan här.

   Radera
 11. jag tror att de nu handlar om en väldig massa människor som bara går in med säg 3000-5000 SEK för att lära sig och att de är nyfikna. Det gör inget om de förlorar pengarna och de bryr sig inte om de köper till kursen 1000 eller 10000 dollar. En väldig massa dumma pengar som drar upp kursen. Sen tillkommer de som lurar in hela familjen i det hela och tror att de skall bli rika. Det är en annan historia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, fast lite ovetandes via fonder.
   https://www.cnbc.com/2017/10/27/there-are-now-more-than-120-hedge-funds-focused-solely-on-bitcoin.html

   Radera
 12. Det är ju riktigt bra att du får in ordet "amatörer" när du orerar kring informationsteknologi. Men det kanske bara var en märkligt formulerad hyllning till de mer kunniga? Ordet amatör åsyftar nämligen någon form av kompetens.

  Nästa gång får vi ta det där med att du tror att "black swan" är något man tror inte kommer att hända. Det skulle verkligen få Taleb att gå i taket.

  SvaraRadera
 13. Tekniken kommer förfinas och bli mindre energikrävande och i jämförelse med fiat hantering så är energin till btc en fis i rymden. Sen kan man visst korta bitcoin. Vet inte vad du har fått det ifrån? Men värdet på btc är bland annat beskrivet i metcalfes lag och är ganska naturlig utveckling för en sån här innovation. Jag förstår inte varför det är så konstigt att transaktionsprotokoll som är decentraliserade skulle passa in i en framtid med självkörande bilar, iot, ai, drönare och exoskelett. Antagligen så är det nya generationer som kommer tänka samma sak om papperslappar och metallklumpar.

  SvaraRadera
 14. Den nya möjligheten att blanka Bitcoin kommer stabilisera och gynna BTC. Många gick ur inför helgen och kommer att kasta sig tillbaka i veckan när de märker att terminshandeln funkar bra. Bitcoin kommer att bli som en ostoppbar epidemi. De som inte är med på tåget kommer att betala bra för en plats då antalet stolar är begränsat. När tåget är fullt så är det dax att sälja. Där är vi inte ännu.

  SvaraRadera
 15. Det enda vi vet om framtiden för Bitcoin är att vi inget vet om den framtiden.
  Att tidigare eller nu framföra en bestämd åsikt o agera efter den t ex genom att ge bort Bitcoin "för att bevisa att den är värdelös" är att agera amatörmässigt.
  Nu när handel i futures kommer igång om 4 timmar får vi en mer transparent marknad som bör resultera i mindre prissvängningar o på sikt en ökad acceptans för Bitcoin inom den mer etablerade finansindustrin
  http://www.cmegroup.com/trading/equity-index/us-index/bitcoin.html

  (Låt oss därmed hoppas på en mer nyanserad debatt helt fritt från Ad Hominem argument )

  SvaraRadera
 16. Hur lät det nu igen 1998? "Välkommen till den nya ekonomin!". Internet och dot.com framför industri och produkt. Värdering framför intjänandeförmåga.

  Hur låter det nu? "Välkommen till Bitcoin". Kryptovalutan är svaret på allt. Värdering före nykterhet och förnuft.

  Det är ett helt annat läge än vid andra bubblor. Bitcoin tillhör kanske framtiden tillsammans med andra kryptovalutor, men värden varar jnappast så länge till. När min frisör eller Aftonbladet ger köptips drar jag alltid öronen åt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1001!!!

   Det är PRECIS som då... Skillnaden? Jo, bättre teknik idag. Men inte fan är den tekniken värd över 10 000 dollar för en enhet.

   Vi gör en liten lista över världens mest berömda IT-bolag och hur deras aktier värderas just nu:

   NVIDIA - 191 dollar per aktie. Nvidia har utvecklat och producerat fantastiska grafikkort (som för övrigt nyttjas vid bl.a mining av bitcoin) och processorer som ligger längst fram i utvecklingen. De har flera gånger om revolutionerat grafikbranschen.

   INTEL - 43 dollar per aktie. INTEL behöver man inte säga så mycket om. De tillverkar processorer och chip till majoriteten av världens datorer som nyttjas av både privatpersoner och företag.

   MICROSOFT - 84 dollar per aktie. Microsoft har också revolutionerat datorernas operativsystem många gånger om. Folk som har PC nyttjar deras OS och de har majoritet på den fronten.

   APPLE - 169 dollar per aktie. Apple tillverkar allt från mobiler till persondatorer och paddor mm. Alla känner till apple och VÄLDIGT många använder deras produkter.

   Detta är bara några företag. Deras aktier ligger inte ens i närheten av 1000 dollar. Vad i heee*vete är det som gör att en Bitcoin-enhet kan värderas till 15 000 dollar? Har Bitcoin gjort något förutom att vara en elektronisk decentraliserad valuta?

   Ja, tekniken är bra och förfinas hela tiden men det enda som gör att bitcoin hamnar på 15 000 (och stigande värde) är REN SPEKULATION.

   Bitcoin har inte skapat över miljoner jobb, bitcoin har inte producerat varor som användas av miljarder, bitcoin nyttjas inte i de flesta hemmen i världen.

   Bitcoin är inget annat än en bubbla som drivs av galen spekulation.

   Slut på diskussionen.

   *Jag äger bitcoin själv.

   Radera
  2. re "Dave"

   När du värderar ett bolag eller en kryptovaluta som Bitcoin måste du ta hänsyn till hur många aktier alt hur många Bitcoin som det aktuella bolaget/kryptovalutan har utestående.

   Radera
  3. Värdet ligger i att man kan tjäna pengar snabbt helt enkelt och de som är inne i branchen är med på tåget. Vi övriga får vara bittra i kommentarsfälten. Kanske det kraschar eller inte och då gäller de inte att sitta på Svarte petter och det gör inte dessa personer. Grundregeln är att inte satsa sina egna pengar.

   Radera
  4. @Edström.

   Tack för att du informerar mig.

   Mitt svar till dig. När en Kryptovaluta genomför en "fork" så skapas en ny kopia med ibland lite bättre funktion. Bitcoin har idag redan 4 kopior, Bitcoin, bitcoin cash, bitcoin gold och bitcoin diamond. Vem vet hur man i framtiden ska ta hänsyn till antalet utestående enheter...

   Radera
  5. @Sjunkbomben, den grundregeln följer jag och något annat vore galet...

   Radera
  6. Värdering av kryptovaluta/aktiebolag bygger på förtroende alt brist på densamma.
   Detsamma gäller alla andra typer av "värdehållare/värdebevarare".
   Kan bara konstatera att (åtminstone för närvarande) har de "fork" du omnämner knappast påverkat värderingen av Bitcoin på ett negativt sätt.Vad som händer i framtiden vet ingen.
   Som alltid när det gäller meningsutbyte ang kryptovaluta så uppstår snabbt en kraftig polarisering.
   Alla säger sig ha en bestämd åsikt o agerar därefter vilket vi, under årens lopp, har bevittnat bland annat på denna blogg.
   Det är bara att skriva Bitcoin i sökfältet,läsa inlägget o jämföra med det verkliga utfallet nu när vi har facit på vad som hände tiden efter artikelns publicerande.

   Det säger dock absolut inget om framtiden för Bitcoin.

   Vad jag efterlyser en mer nyanserad ödmjuk debatt.

   Radera
  7. Jag håller med dig att det behövs en nyanserad och ödmjuk debatt. Och som jag sa, jag gillar tekniken och har investerat/spekulerat lite i den själv för att jag tror att "Blockchain" är framtiden.

   Trots detta anser jag att marknaden är en bubbla (framförallt just bitcoin) och fungerar mycket irrationellt. Av den a anledningen uppmanar jag till extrem försiktighet och förståelse av marknaden innan man spekulerar. Precis som med allt annat finns det risker i detta, skillnaden är att riskerna här är större vilket vi sett under årens lopp (den volatiliet som finns).

   Jag står alltså någonstans i mitten av denna debatt, varken negativt eller positivt polariserad.

   Radera
  8. Edström: Kollade några inlägg om Bitcoin på bloggen, vilket är du menar är felaktigt? Jag hittade liksom inget som sa "kommer inte gå upp till X kr" eller dylikt.

   Radera
 17. Världens största broker för CFD, registrerade på Londonbörsen, IG-markets.
  Du kan borde gå lång och kort i bitcoin,mot USD, GBP, EUR. Visserligen en spegel av det underliggande BTC värdet men ändock.
  Fullständigt felaktigt att man inte kan gå kort mot bitcoin. Och du kan växla ut dessa till "riktiga fiatpengar" på nolltid.

  SvaraRadera
 18. Det är fel att anta att kursen går ner om blankning möjliggörs. Blankning skapar en kort position och två långa positioner.

  SvaraRadera
 19. Haha

  "Nicholas Nassim Taleb konstaterar att bitcoins exponentiella prissättningstillväxt beror på att det inte finns något sätt att blanka bitcoinbubblan, dvs marknaden är enkelriktad."

  Läs vad Taleb skriver. Det går att blanka Bitcoins, men eftersom uppsidan är så stor är det en dålig ide att blanka normalt. Bättre använda prediction markets isåfall. Att det inte skulle gå att blanka är lol, det finns väl 10talet stora exchanges som erbjuder det idag och vissa av dem har gjort i flera år. Ett påstående att något inte går kräver jävligt mycket bra bevis, ett exempel emot räcker. Du kan ju se några som försökt blanka Bitcoin här:
  https://twitter.com/BitmexRekt

  SvaraRadera