Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-12-06 09:21

Stjärnklart finns nu på finska

Min första roman i Stjärnklarttrilogin, Stjärnklart, finns nu att köpa som finsk översättning. I Sverige kan du köpa Tähtikirkas inbunden för 203:- SEK hos Adlibris.


Uppföljarna Stjärnfall och Stjärndamm är också sålda till Finland och kommer ut längre fram.

Som författare är utgivningen i Finland extra kul, eftersom det finska förlaget läst alla tre originalen från pärm till pärm på svenska och ändå köpte in dem. Normalt är annars att agenten bara ger en pitch, synopsis och ett engelskt översatt utdrag på några kapitel, vilket kan göra boken svårbedömd.

Det finska förlaget marknadsför boken med 110 000 sålda i Sverige, men det är en siffra från förra året. Aktuell siffra är snarare 140 000 - 150 000 ex.

Sedan tidigare finns Stjärnklart även i Polen, där den heter Rozgwieżdżone niebo, och också finns som ljudbok. Även uppföljarna kommer publiceras på polska.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Släng in lite tysk anknytning i dina kommande böcker och du skall se att den tyska marknaden öppnar sig!
  Se bara på exv. "Wallander" och "Johan Falk" som när de gjort detta fått uppmärksamhet och ekonomiskt backning.

  SvaraRadera
 2. Perfekt till #Finland100

  SvaraRadera
 3. Grattis Lars! Jag brukar säga som man bäddar får man ligga... :-)

  SvaraRadera