Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2017-12-18 10:05

Samtyckeslagstiftningen: Så här undviker du bli anmäld för våldtäkt!

Regeringen föreslår att en samtyckeslagstiftning ska införas för sexuellt umgänge. Därmed blir det uppenbarligen tvärt om mot idag inte tillåtet att ha sex med en person utan dennes medgivande. Nedan följer några enkla råd för hur du ska undvika att bli anmäld för våldtäkt.
Nä, jag bara skojar. Klart inte polisen kommer med helikopter.
Råden för att inte bli anmäld för våldtäkt om samtyckeslagstiftningen införs är följande, och läs riktigt noga nu:
"Vill du inte bli anmäld för våldtakt, ha inte sex med någon mot dennes vilja. Om du är tveksam över om en person vill ha sex med dig, avstå från att ha sex med personen."
Sådär. Svårare än så är det inte.

Det förekommer en massa (avsiktliga?) missuppfattningar om samtyckeslagstiftningen, som att man ska vara skyldig till bevisad oskyldig och att det är upp till den anklagade att bevisa att sexet var frivilligt och att samtycke förelåg. Så är det förstås inte.

I Sverige gäller den mänskliga rättigheten oskyldig till bevisad skyldig. Det gäller även samtyckeslagstiftningen oavsett vad för förvirrade uttalanden politiker gjort under gårdagen.

Således kommer inget ändras. Den anklagade kan hävda att den anklagande sade ja och således står ord mot ord och ärendet kommer inte gå vidare.

Därtill öppnar lagstiftningen för motanmälningar, då tanken tydligen ska vara att frånvaron av ett ja kan vara ett nej. Således kan den anklagade motanmäla med "jag ville inte före hen inte ville, men kände mig tvingad att fortsätta". Bägge blir åtalade, fällda, skickade i fängelse och får betala skadestånd till varandra. Om inte bägge drar tillbaka sina anmälningar.

Det är ju inte så att en våldtagen frågar gärningsmannen om vederbörande vill ha sex. Om gärningsmannen inte medgett i enlighet med samtyckeslagstiftningen är därmed även gärningsmannen våldtagen, eftersom medgivande måste finnas för att det inte ska vara våldtäkt.

Därtill så tillförs inte vare sig polis, åklagare, domstolar eller kriminalvården några ytterligare resurser och inga fler kommer vare sig utredas, åtalas, dömas eller straffas för våldtäkt än idag. Samtyckeslagstiftningen är signalpolitik, men kommer få noll konsekvenser i verkligheten.

Vad är då statistiken?

2016 anmäldes 6 715 fall av våldtäkt. 6 160 av dessa handlades av polisen, resten hamnade på hög. 5 657 av dessa 6 160 utreddes. 503 direktavskrevs. I 689 fall blev anmälan sk personuppklarad, dvs polisen kunde polisiärt identifiera en gärningsperson och även konstatera att brott faktiskt begåtts. Samtliga dessa åtalades faktiskt. Hur många av dessa som fälldes hittar jag ingen statistik på. 144 personer dömdes för våldtäkt under 2016.

Givet att säg 7 miljoner fortfarande1. sexuellt aktiva svenskar har sex åtminstone en gång i månaden2., dvs 84 miljoner sextillfällen (mer sannolikt uppåt kanske en miljard fall av sex, men vi är ju allt mer stockkonservativa moralister idag) och att 689 av dessa ledde till åtal så är risken för att bli ens åtalad för våldtäkt åtta på en miljon (689/84000000=0.000008).

De som nu, trots de svaga oddsen för åtal efter sex, oroar sig över att bli åtalade för våldtäkt kanske bör se över sina sexvanor och värderingar, om man nu tror sig tillhöra dessa åtta fall på miljonen.

Det finns också andra relateraterade tips kring den sk metoo-rörelsen, som kan användas för att du inte ska anklagas för sexuella trakasserier.
"För att undvika att bli anmäld för sexuella trakasserier, trakassera ingen sexuellt. Är du chef, arbetsgivare eller har en sk informell ledarskapsroll genom att ha jobbat länge på arbetsplatsen, ha inte eller försök inte att ha sex med dina underordnade, anställda eller nykomlingar till arbetsplatsen. Håll sexet utanför arbetet." 3.
En uppföljning där som är mer relevant för sk "kändisar":
"Är du kändis, ha inte sex med eller försök inte ha sex med dina fans. Håll sexet på din egen hierarkiska nivå. Om sex med fans är anledningen till att du vill vara kändis, prova att istället skaffa dig ett vanligt jobb och ett liv."
 Följ dessa enkla regler, så går det säkert bra.

1. Det händer att man med åldern slutar vara sexuellt aktiv, därav fortfarande.
2. Gäller naturligtvis inte dig, kära läsare, du har antagligen sex minst en gång om dagen. Sannolikt med dig själv på sk egen hand.
3. På engelska finns det mer kortfattade uttrycket "never dip your pen in the company ink", vilket för en svensk idag är oförståeligt. Det hänvisar till att man förr hade två reservoarpennor - en man använde privat, och en man använde yrkesmässigt. För privata anteckningar använde man förstås privat inköpt bläck, och inte arbetsgivarens.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

102 kommentarer:

 1. Kanske borde man skapa en app där samtycke registreras och godkänns med Bank-ID?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre att bara filma alla akter. Kanske med ett formellt och torftigt samtal före, så detaljerna kring vad "samtycket gäller".

   Sedan återstår bara det klassiska problemet med i efterhand indraget samtycke.

   Radera
  2. Vadå bankID, skulle folk få bestämma själva menar du? Jävla kapitalist! En ny myndighet är vad vi behöver.

   Radera
  3. Går man på Jockes förslag och föreslår en presumtiv partner att signera samtycke så riskerar man i samma sekund att bli anklagad för att sexuella trakasserier.

   Säkrast är nog att hålla sig långt ifrån svenska kvinnor. Precis som med AIDS så är det ju bara en väldigt liten del av dom som är feministskadade men aids är lättare att skydda sig emot.

   Att bli anklagad för någonting flera år efter att det preskriberats och därför inte ens går att dra till tinget för prövning vill man ju helst slippa.

   Radera
  4. Vad händer om man först samtycker. Ex efter man kommer hem från krogen rejält på trycket och vill. Sen kommer både trötthet och bakrus och lusten börjar vika, för den ene.
   Tror det blir en väldigt svårtolkat lag som i praktiken är totalt värdelös och i värsta fall får motsatt effekt.

   Radera
  5. "Kanske borde man skapa en app där samtycke registreras och godkänns med Bank-ID?"

   Hjälper inte då en person kan ändra sig två sekunder senare.

   Enklast är väl om båda skriker Jaaa! Jaaa! Jaaa! hela tiden.

   Radera
  6. HAHA som det verkar behövs en sådan app just nu.

   Radera
 2. Det enklaste är väl om alla över 18 alltid har med sig ett standardkontrakt och en bläckpenna, tillräckligt många kopior beroende på hur mycket man tänkt kladda under dagen. Bör innehålla kryssrutor för kram, puss, hand på låret, eller ligga. Och kryssrutor för vanliga sjukdomar. Sen kan båda parter kryssa i och skriva under innan man sätter igång.

  SvaraRadera
 3. Fundering: Varför bör kändisar inte ha sex med sina fans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Because rövhatt att göra så?

   Radera
  2. Om man jobbar på t ex Café Norrköping ska man inte ha sex med sina fans för att dom förmodligen får hjärtstopp av det.

   Är Man bandmedlem i Mora Träsk är det kanske inte heller lämpligt...

   Radera
  3. Varför är det "rövhatt" om det är 2 vuxna som vill ha sex med varandra...? *förvirrad*

   Radera
  4. Sager du det Ben? Det borde finnas en hel del mammor på Mora Träsks konserter.

   Radera
  5. För att vi som är cornus fans är skäggiga medelålders män?

   Radera
  6. Om anledningen är "rövhatt", så tror jag att Lars har fel. Kan tänka mig flera som skulle bli ledsna om rekommenderat beteende skulle breda ut sig.

   Radera
 4. Nej, det är väl vettiga poänger.

  Fast man säger väl egentligen att lagen inte kommer att leda till fler fällande domar öht? Frågan är då vad det är lönt att stifta nya lagar, det låter som ren signalpolitik och det är väl inte sånt våra politiker ska lägga tid på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur många fälls årligen för barnaga? Var det ändock rimligt att förbjuda barnaga?

   Radera
  2. Nu har jag inte last utredningen, utan bara rapporteringen om det men det finns väl även några oaktsamhetsparagrafer där? Dte om något kanske påverkar?

   Radera
  3. Ska man kanske tolka lagförslaget som att det är fritt fram att våldta fram tills förslaget gått igenom?

   Jag var naturligtvis sarkastisk men jag undrar lite vad dom egentligen vill komma åt?

   Radera
  4. Fast barnaga VAR ju tillåtet.

   Våldtäkt är ju redan förbjudet.

   Och jag ställer typ samma fråga som dig, vad är det man vill komma åt? Förmodligen väljarna...

   Radera
  5. Det beror på vad åklagarna kommer prioritera. Blir det ett prioriterat brott tar de upp det.

   Det kan bli lätta pengar för tjänstemännen i rättsväsendet.

   Radera
  6. Ben, varför skulle inte våra politiker lägga resurser på signalpolitik? Det är det enda de lägger resurser på numera ju.

   Radera
  7. Det är väl ändå signalen som är värdet i lagen. Kan knappast vara en målsättning att våldtäkter ska begås så att man har någon att sätta dit. Borde bara bättre om ingen åkte dit för att brott inte begås.

   Radera
  8. Nja, jag vill mena att lagens värde också delvis ligger i att den skall vara tillämplig.

   När det gäller våldtäkter eller sexualbrott så tror jag det är väldigt sällan som folk frikänns för att själva gärningen i sig ligger i nån slags gråzon om vad som är tillåtet eller ej.

   Snarare är det bevisläget och vittnesmål och sånt där som tryter.

   Risken är därmed att lagändringen blir en tom gest, som jag ser det, eftersom det fortfarande är bevisläge och vittnesmål som kommer att avgöra om nån fälls.

   Radera
  9. Kanske legalisera barnaga genom samtycke? Eftersom barnen inte är myndiga så bör set vara målsmans uppgift att fatta deras beslut? 🤔

   Radera
  10. Därför att Löfven sagt att det inte
   är OKEJ
   Man borde samtidigt även passa på att följa Lööfs förslag och lagstifta om att det är förbjudet att vara kriminell

   Radera
  11. Ja, jag tänkte också på den CP-formuleringen från Lööf när jag läste om det här.

   Radera
  12. Jag vill minnas att det förekommit fall där den som våldtagits varit mer eller mindre medvetslös, eller skrämd till tystnad och gärningsmannen gått fri för att det inte förekommit något nej. Det är väl de fallen den här lagen kan komma åt rent teoretiskt.

   Radera
  13. @iblandekonomi.
   Sex med någon som är i hjälplöst tillstånd är redan förbjudet.
   Hur menar du att den här lagen kan hjälpa någon som blivit skrämd till tystnad?! Det fattar jag inte?! Då kan man väl lika gärna bli tvingad/skrämd till att säga "ja". Då blir det väl nästan värre än idag för brottsoffret!? Jag sa "ja" men jag kände mig tvungen att säga så.

   Radera
  14. En fråga ang den låga uppklarningsprocenten: Hur är den I jämförelse med övriga brott?

   Radera
 5. Sverige kan bli ett globalt MGTOW centrum och gå om Japan i rekordfart.
  Bäst är att bara undvika associering med kvinnor, som man.

  Gruppen predatoriska män kommer ej att bry sig eller ens beröras. Precis som med de som spöar sina kvinnor.

  Utvecklingen erbjuder dock på fantastisk komik och bekräftelse på att regleringsextremistsverige har spårat ur helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framtida alternativ...
   https://www.dn.se/kultur-noje/harmed-forklarar-jag-er-man-och-robot/

   Radera
  2. Vänta bara, feministerna kommer se till att förbjuda kvinnliga sexrobotar det är sexuellt kränkande och objektifierande av kvinnor.

   Dildosar där män objektifieras till ett organ kommer dock fortsätta vara lagligt för kvinnlig sexualitet är nåt fint.

   Radera
  3. Hahaha!!!
   Robotar, för dig som vill ha naturliga relationer :)))

   Radera
  4. Hmm... apropå objektifiering. Har det inte redan varit något fall av barnporr med animerad gestaltning, där det är just den indirekta kränkningen som åberopas.

   Svårt för mig att fatta den riktigt, men om någon annan vet får denne gärna förklara här.

   Radera
  5. Pga mansöverskottet i fertil ålder borde man tvinga svenska kvinnor att para sig med ensamkommande män
   Det är faktiskt den bästa formen av integration

   Radera
  6. Du kan ju föregå med gott exempel?

   Radera
  7. Ben Dover , om jag får rejält betalt av staten, men är dock för gammal för barn och då blir det polygami. Kan kanske vara praktiskt med yngre kvinnor i hushållet,

   Radera
 6. Men det är väl så den ena parten har rätten att ändra sig. Om denne 15 år senare tycker att personen är ett riktigt svin fast just vid tillfället fråga var helt med och kanske till och med den som inledde relationen så kan den i efteråt skapa ett "retroaktivt" övergrepp! Har för mig att en känd regissör råkade ut för detta i den aktuella debatten.

  Så samtycke är med detta inte värt något i aspekten säkra upp för framtiden men givetvis väldigt viktigt i en aktuell situation.

  SvaraRadera
 7. advokater gnuggar händerna

  SvaraRadera
 8. För ordningens skull: Att dra tillbaka anmälan är inget som låter sig göras i normalfallet i Sverige. En vanlig uppfattning som inte bör spridas.

  SvaraRadera
 9. Kommer det krävas ett muntligt samtycke med denna lag?

  "Ville kvinnan ha sex med dig? Sa hon det?"

  "Nej, men hon tog av sig trosorna och använde mitt ansikte som en cykelsadel".

  "Ok. Men sa hon att hon ville ha sex med dig?"

  Hittade detta:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/punkt-for-punkt-sa-ser-forslaget-om-samtyckeslag-ut

  "Det blir förbjudet att ha sex med en person som inte uttryckligen sagt ja eller aktivt visar att den vill delta. Det ska inte längre krävas att gärningsmannen har använt sig av våld eller hot, eller utnyttjat offrets särskilt utsatta situation, för att kunna dömas."

  Behövs inget muntligt samtycke alltså.

  Kommer fortfarande vara ord mot ord som Cornu skriver.  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbigt för kvinnor som vill bli förförda

   Radera
  2. Allt detta kan lösas genom att ha vittnen närvarande vid tillfället, 3 st oberoende ska det vara minst.
   Ansökan ska inkomma till Coitus-myndigheten. För närvarande är är kötiden ca 6 månader fast regeringen har infört en kopulationsgaranti på 90 dagar. Själva nypet genomförs i gökottan i övervakad avsedd lokal. Pga av de långa köerna kan detta enbart erbjudas var 5 år, privata alternativ eller utomrikes aktivitet är strikt förbjudet.

   Radera
  3. Alltså, vi tar det igen. Det behövs inte ett muntligt samtycke i den nya lagen. Men om kvinnan ska ligga som en död fisk under akten kan det nog vara läge att först fråga hur läget ligger egentligen.

   Radera
  4. En sak våra svagsinta politiker sannolikt inte tänkt på är vad samtycket gäller. Bara vaniljsex? Så fort mannen gör något kvinnan inte räknat med så kan det räknas som ett övergrepp utan samtycke. Tex om han stoppar in snoppen i fel hål.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Visst. Om en kvinna plötsligt får för sig att suga på ens snopp utan att man uttryckligen godkänt detta så kan man polisanmäla henne för sexuellt övergrepp. Kanse först några månader senare, när man inser hur kränkt man blev.

   Radera
  7. Jag tog bort kommentaren då jag såg hur dumt det blev. Du hann läsa den ändå ser jag.

   Radera
  8. Det var faktiskt ett fall I Norge där kvinnan blev dömd för våldtäkt för ca 10 år sedan så omöjligt är det inte, kuckeliku.

   Radera
 10. Vågar man öht att ens flörta 😉 idag utan att riskera att bli anmäld pga metoo och denna nya lagstiftning?
  😜

  Och att flörta på arbetsplatser torde vara än värre - där man träffas i vardagen och inte på sunkiga uteställen - torde vara än värre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagens testosteron stinna ungdom har det verkligen inte lätt, man behöver läsa på ordentligt innan det skall knullas. Tror även många föräldrar känner oro när barnen uppnår könsmognad.

   Radera
 11. Underbart att politikerna hellre lägger kraft på att inför ny meningslös signalpolitik isf att ta tag i verkliga problem som redan finns. T.ex. att många anmälningar om våldtäkt läggs ner utan en ordentlig utredning...

  Men det är så klart lättare att framställa sig som handlingskraftig genom att stifta nya lagar som inte kommer påverka något än att ta tag i befintliga problem.

  SvaraRadera
 12. Förresten...
  VAR är damerna någonstans ? 😜
  På den här sajten/bloggen verkar de vara obefintliga... :-o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, solceller och ryska stridskrafter (som ju är exempel på ämnesval på bloggen) brukar ju annars dra till sig brudar som flugor till en rykande färsk skitkorv i solsken.

   Vi kanske kan slänga in lite Märklintåg och C64-nostalgi för att öka brudkvoten? Eller en recension av olika vedklyvar? Ni vet, precis såna där grejer som lockar damer.

   Radera
  2. Pfft, du är lika äkta som alla tjejprofiler på valfri datingsajt.

   Radera
  3. Och varför tror du det?
   Du har verkligen fördomar.

   Radera
  4. Får ju "båge" av vad du skriver @Ben... 😁
   Märklintåg , C64 o vecklar... 😁

   Radera
  5. Åååhhh!!!
   C-64 erotik är ju ändå när kassett-driven måste penetreras med liten kryssmejsel. För lång, utdragen och förväntansfull justering av tonhuvudet.

   Radera
 13. Kunde inte låta bli att garva när jag läste detta:
  "I Sverige gäller den mänskliga rättigheten oskyldig till bevisad skyldig."
  Det gäller ju inte när skatteverket anser att du är skyldig till nånting. Bevisbördan ligger ju på den anklagade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omvänd bevisbörda gäller även när pöbeln i #metoo mfl lynchar män för nåt som kanske har hänt för en väldans massa år sedan.

   Radera
 14. När männen accepterat reggae-visdomen "No woman, no cry" så kan nativiteten bli riktigt låg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knappast, det är inte männen som avgör storleken på nativiteten. Främst därför det är så lämpligt att låta just männen dö vid fronten vid krig. Skulle antagligen nästan räcka med en man för att befrukta alla Sveriges kvinnor.

   Radera
  2. Flertalet kvinnor vill nog gärna ha en partner som hjälper dem med barnen.

   Radera
  3. Det måste väl vara riktiga "hingstar" typ Rune med den brune, Sture med den sure eller Malte med den salte...

   Radera
  4. Det är väl redan nu mest kvinnor som tar hand om barn. Ser inte att det skulle vara ett enormt problem, men kanske skulle man nöja sig med ett barn per kvinna i så fall, och då skulle förstås nativiteten gå ner som du skriver.

   Radera
 15. The future belongs to vaniljsex. Och till hipsters som knappt vågar ta i en kvinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. The future belongs to statliga radikaliserade sexualkontrollanter in the sovrum.

   Radera
  2. The future belongs to rättshaveristiska halmgubbeargument made by cellardwelling nerds.

   Radera
  3. Vadå vaniljsex förresten, vi som ligger med icke-levande djur (vi föredrar den termen framför "döda", som kan uppfattas som kränkande) har inga som helst problem med den här samtyckeslagen.

   Radera
  4. När Bens samtycke med mamma blivit indraget

   Radera
  5. Jag är övertygad om att syftet är att hindra,sex inom majoritetsbefolkningen
   Ensamkommande män måste nu få en chans att bilda familj med svenska kvinnor och därför kommer inte detta med samtycke att vara aktuellt för denna grupp.
   Tvångsfördelning av kvinnor kan bli aktuellt.

   Radera
  6. Socialstyrelsen rekommenderar...
   6 8 gånger om dagen...
   😁

   Radera
  7. Finns inte ensamkommande"barn" så det räcker.
   Det verkar som att batikhäxorna som lever "proffessionellt" av HVB-hemsverksamheten haffar de finaste "pojkarna".

   Radera
 16. Spel för metoo gallerierna. Från att vara världens mest jämlika och toleranta land har vi på några år blivit utmålade som ett land fullt av härskarstyrda våldtäktsmän. Och icke minst rasister. Svenska män har t.o.m haft en "fjantstämpel" på sig med sitt velourbeteende. Respekt för kvinnor är viktigt men nu finns inga nyanser längre, en man är farlig kort och gott.Har mina tankar om syftet, för ett sådant finns, men vågar inte yttra dem.

  SvaraRadera
 17. Ja, det gäller att inte fråga gärningsmannen. Tänk om hen säger nej, då är det ju juridiskt glasklart.

  SvaraRadera
 18. Problemet är inte främst den enskilda lagstiftningen, utan att vi har en feministmaffia som vill förstöra livet för alla heterosexuella och samtidigt förstör det för alla andra. De kommer fortsätta att införa tämligen absurda lagar för att förhindra att heterosexuella och andra får det de vill ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allvar!? Kommer dom att förbjuda att man tar en öl framför senaste matcherna från Lumpinee-stadion på fredagkvällen? För det är det jag oftast vill ha faktiskt.

   Radera
  2. Mansfria matcher har varit på tapeten mer än en gång.
   Argumenten har då cirkulerat kring "våldet".

   Radera
  3. Eh, var har det varit på tapeten? Ganska säkert inte på Lumpinee iaf.

   Radera
  4. Ingen aning om vad Lumpinee är. Tänkte sportboll eller liknande.

   Jag skjuter helst bara på latexbollar av varierande storlek, som då hoppar iväg och erbjuder mer svårförutsägbar sport. Enda bollsporten som lockar mig.

   Radera
  5. Så när valet var att google 10 s eller vara okunnig så valde du att vara okunnig. Bra där.

   Radera
 19. En bra lag. De som inte fattar det går det inte att förklara det för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du inte kan förklara något så är det inte värt att förklara heller.

   Radera
 20. Den direkta skillnaden kan väl bli i rättegångar? Dvs man vill undvika de fall där våldtäktsåtalade går fria för att de säger sig inte förstått att den andra inte ville ...

  Tanken blir väl nu mer att den åtalade vill måste förklara varför den trodde att den andre ville.

  Dock finns risken att det blir ännu större fokus på hur kvinnan agerade. Dvs helt tvärtemot mot vad lagstiftarna avsett. På samma sätt som den tidigare åtstramningen i lagstiftningen gjorde det svårare att få folk fällda eftersom bevisbördan blev högre?

  Lägg där till att svenska domstolar tycker det inte är våldtäkt när någon i extrem beroendetillställning tvingas till sex och sedan blir utnyttjad av upp till 8+ personer.

  SvaraRadera
 21. Jag blir ekonomiskt våldtagen av skatteverket en gång i månaden och det är något jag inte samtycker till, var anmäler jag detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Är det inte frivilligt, så är det olagligt."

   Radera
 22. Du glömmer bort att det finns extrema feministiska grupper som ljuger om saker som sexuelt ofredande och möjligen även våldtäkt i alla fall innom mansdominerade brancher för att flytta fram sina ideologiska positioner innom den branchen.

  Allt är tillåtet när du är på ett ideologiskt korståg för det goda !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lugn, kvinnor kommer få svårt att bli anställda på arbetsplatser med män i framtiden för ingen vet ifall just den här kvinnan råkar vara en tickande bomb som kan stjälpa hela företaget med några anklagelser.

   Radera
  2. 144 personer fälldes för våldtäkt i Sverige 2016. Det känns som att dessa extrema feministiska grupper inte gör ett så bra jobb med sina lögner.

   Radera
  3. Eller så gör våra domstolar ett bra jobb.

   Radera
  4. Men beträffande anklagelserna som diskuteras så verkar dom inte ens gå till tinget och blir tidigt nedlagda. Men några chefer blir ändå sparkade.

   Lynchmobbar är fina grejer.

   Radera
 23. Ponera att lagförslaget går igenom.
  Så kommer vi inom några år att ha "debatten": Ett ja är inte alltid ett samtycke.

  SvaraRadera
 24. https://www.svd.se/starka-reaktioner-pa-valdtaktsfriande

  Man slipper iaf sådana här fall med samtyckeslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. De fem kan vittna om att hon var vaken och att hon hade sagt ja till var och en av dem. Fem personer med samma story mot en med en annan story är bevis nog för samtycke.

   Radera
  2. Istället för en fjantig samtyckeslag borde man istället skärpa upp detta med gruppvåldtäkter. Det är en gråzon idag eftersom samhället har "blivit tagen på sängen" med denna grymma företeelse.

   Radera
  3. Samtyckeslagen las fram senast 2010 som lagförslag. Det är inget nytt, även om det verkar ta en ny vända innan val och efter #metoo. ( https://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=1968804&fileOId=1973912 ) I samma rapport konstateras att ca 10-20% av sexualbrotten anmäls, av dessa leder 2% till fällande domar, enligt cornucopias data. Detta skulle då ge att av 1000st misstänkta våldtäkter går 996-998 fria.

   Radera
 25. Tycker detta är alldeles utmärkt. Idag skulle jag inte våga antyda något till några fruntimmer då man uppenbarligen blir uthängd på något vis.
  När denna lag införts kan jag gå runt här på jobbet och ge det ena oanständiga förslaget efter det andra bara jag avslutar med frågan "Samtycker du till detta? Ja eller nej?" Jag kan dock inte fråga de som säger nej två gånger då det troligen skulle ses som trakasserier men lagen kommer ge mig rätten eller rättare sagt kräver av mig att jag skall fråga alla.
  Skall bli intressant att de när första målet kommer upp när någon står anklagad för verbala sexuella trakasserier och där försvaret komer hävda att man måste fråga även om en del tycker det är olustigt att få frågan.

  SvaraRadera
 26. "Det förekommer en massa (avsiktliga?) missuppfattningar om samtyckeslagstiftningen, som att man ska vara skyldig till bevisad oskyldig och att det är upp till den anklagade att bevisa att sexet var frivilligt och att samtycke förelåg. Så är det förstås inte."

  Ja det kan ju vara en massa avsiktliga missuppfattningar för det kan ju omöjligen vara så att Cornu inte skulle ha koll på något eller hur?

  "Vill du inte bli anmäld för våldtakt, ha inte sex med någon mot dennes vilja. Om du är tveksam över om en person vill ha sex med dig, avstå från att ha sex med personen."

  Du har alltså inte läst eller förstått den nya lagstiftningen.

  SvaraRadera