Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2017-12-06 16:30

Rysslands diktator ställer upp för "omval"

Rysslands diktator Vladimir Putin, aktuell med den lätt homoerotiska Putin-kalendern 2018, ställer upp för "omval" i skenvalet till president i Ryssland nästa år.
Närmare än så här har inte bloggen lyckats komma Vladimir Vladimirovitj.
Efter att ha låtsas lite svårflörtad under hösten meddelade just Ryska Federationens diktator Vladimir Putin att hen ställer upp på "omval" till rysk president i ytterligare sex år fram till 2024.
De allerstädes närvarande inrikestrupperna i OMON. Läs det inte på latin baklänges.
Därmed var saken avgjord kring diskussionen huruvida Putin skulle lämna över till någon kronprins. Väl medveten om att hans livslängd blir högst begränsad den dagen han kliver åt sidan och inte längre skyddas av Ministeriet för Statens Säkerhet med utförare som inrikestrupperna OMON och underrättelse- och gränsskyddet FSB väljer han att förlänga sitt styre ytterligare sex år. Som en av världens rikaste män hoppas han antagligen att pengarna ska kunna köpa beskydd efter 2024, men ett alternativ är ändrade lagar så han kan sitta ytterligare sex år eller likt förra gången att han blir premiärminister en mandatperiod.

Ryska Federationen är inte en demokrati, utan en högerfascistisk diktatur, klassad som en av världens hårdaste i ansedda The Economists stora rankning demokratiindexet. Mildare diktaturer heter t ex Vietnam, Kuba eller Vitryssland.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

25 kommentarer:

 1. Att man har olika ”demokratiska traditioner” i olika delar av planeten är ju känt sedan gammalt. För svensk del tycks det varit en socialdemokratisk diktatur, åtminstone fram till Olof Palme... Erlander avgick av åldersskäl, på egen begäran, och efterträdaren råkade illa ut. Var han inte tillräckligt ”skyddad” av makten? Att Putin utnyttjar systemet är självklart då man inte har en amerikansk modell med max åtta år vid ”makten”... Hade Putin varit en svensk politiker hade ingen ifrågasatt om han låtit sig omväljas så länge han kunde och ville... och ryssar och svenskar är varandras kulrurella kusiner. Så en liknande situation som den ryska skulle mycket väl kunna uppstå, - igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kulturella kusiner? Du har inte träffat så många ryssar antar jag?

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är ju att ryssarna inte får lov att bestämma det, eftersom valen bara är en chimär.

   Radera
  2. O du tror att valen i sverige är fria från påverkan ?

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. En trovärdig information torde vi få från vår bloggare så insatt som han är i det riggade ryska valsystemet.

   Radera
  5. Ryssland väljer fritt sin egenmäktige tsar... 😁

   Radera
  6. @whatever , svårt hålla dig till ämnet?

   Radera
  7. Vet inte vad herr valp ylar om men ämnet var ryssland o diktator. Var mina åsikter fel, maplacerade ? ska jag be om ursäkt ?

   Radera
 3. Putin har troligtvis ett litet problem, dvs hur skall han kunna dra sig tillbaks och njuta av vad han har undanstoppat i madrassen ? Alla de som är beroende av Putin för sin ställning, kommer de att tillåta Putin att gå i pension ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är hög klass på funderingarna här.

   Radera
  2. Jaså? Det kan ju vara ett problem. Oavsett nivån på det.

   Radera
 4. Härligt, Putin-trollen har återvänt!

  SvaraRadera
 5. Hoppas han vinner. ;)

  SvaraRadera
 6. Visst har den vita båten på fotot stora likheter med Stridsbåt 90 ... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det Peter Madsens skuta i bakgrunden också? :-)

   Radera
 7. Ryssland har aldrig haft demokrati, de behöver en Tsar eller Putin som talar om vad som gäller. Demokrati är ingen lätt grej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Demokratiska institutioner kan vara bra demokratistöd. Tar ett tag att bygga.

   Nackdelen är att de kan infiltreras politiskt av t.ex. korrumperat sosseri. Lägger man på diffusa och abstrakta fiender som det så kallade "patriarkatet" mm. för att frångå demokratiska metoder, språk och hederlighet, är institutionerna ett odemokratiskt problem.
   Värdeavgrunden är "next level" idiokratiambition, som kräver idiokratisk hjärntvä...bildning och certifiering på arbetsplatser mm. för det är så verklighetfrämman...bra.

   Radera
  2. Problemet är ju att man snarare avvecklar demokratin i Ryssland.

   Radera
  3. Känns som de aldrig haft någon "domokrati". Det tar massor av tålamod och nya generationer innan pusselbitarna faller på plats/förankras.
   Fria val är bara början...

   Här i Sverige har vi t.ex. massiva problem med alla korrumperade jävla sosse-skugg-organisationer som påstår sig föra "folkets"/"gruppers" talan.
   Ungefär som att bögar mm. måste vara vänster extrema för att de är bögar.
   Historierevisionismen, språkrevisionism, värdeavgrundsutbildning, mediastöd, listan kan göras hur lång som helst över hur värdelöst man kan göra demokratibegreppet här i Sverige.
   Här ser vi en stadig avveckling av demokratiska funktioner som man tidigare kunnat ta för givet. Små små steg, med offerkoftor som fokusskifte är modus operandi.

   Snart är vi av med friheter utomlands och får egendom utmätt om vi vill byta land. Små steg...

   Radera
  4. Lite åt det hållet. Liksom Ben säger att de håller på avvecklar demokratin. Årtiondet efter Sovjetunionens fall var väldigt fritt- vilket även medförde många dåliga sidor. Dock förklaras inte allt det dåliga på 90-talet med att det var fritt. En hel del fanns redan på 1980-talet. Men idag använder regimen främst 1900-talets lidanden som spöke.
   Men visst - visst har vi även här problem med allt från offerkoftor som kräver saker då de inbillar sig att de har inga skyldigheter men massvis med rättigheter, tilö andra grupper som per härkomst, läggning eller vad det nu råkar vara påstår sig representera grupper och minoriteter.
   Men det är fortfarande skillnad. I Sverige lajvar vi inte demokrati, och vi har fortfarande en pluralism i debatterna osv. Allt detta är värt att värna, att ifrågasätta alla möjliga förslag och ideer och även kräva bättre av politker, liksom helt sonika rösta bort de som inte sköter sig - och däri ligger en stor skillnad mot både Ryssland och andra länder.

   Radera