Cornucopia?

Aktuellt

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang - få 200 kronor om du blir kund

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK i...

2017-12-07 16:05

Regeringen visar sina prioriteringar - sexköp utomlands ska bli olagligt

Regeringen visar sina prioriteringar tydligt. Sexköp utomlands ska nu bli olagligt, medan terrorresor åt t ex IS, tvångsgifte utomlands, könsstympning utomlands och förstås köp av fjärrstyrda sprängladdningar utomlands förblir lagligt.
Köpt sex i t ex Danmark eller Tyskland, där det är reglerat och lagligt? Då vet du vad som väntar vid hemkomsten!
Istället för att ens prioritera ett fungerande rättsväsende och att åtgärda brott inom Sverige, så prioriterar nu regeringen att göra det olagligt att köpa sex utomlands. Detta samtidigt som jihadturister hos IS istället ska belönas med bidrag och bostad vid retur till Sverige och tvångsgifte av barn utomlands eller könsstympning utomlands förblir lagligt. För att inte tala om inköp av fjärrutlösta bomber, för vilket det krävs att man upprättat dokumentation över avsikten med bomberna för att man ska kunna fällas.

SVT skriver:
"Som första land i världen införde Sverige, för snart 20 år sedan, en lag som kriminaliserar köp av sexuella tjänster. Nu vill regeringen alltså ta ytterligare ett steg och göra det straffbart för svenska medborgare att köpa sex eller att försöka köpa sex utomlands."
Försäljning och köp av sexuella tjänster är lagligt i ett antal länder, t ex grannländerna Danmark och Tyskland. Det är reglerat och sköts som vit laglig ekonomi. Man kan tycka vad man vill om detta, men regeringen ger nu beskedet att något som är lagligt i ett land kan leda till dom i Sverige.

Därmed står det fritt för andra länder att göra det samma mot Sverige. T ex kan Polen och Irland åtala läkare och barnmorskor som utför aborter i Sverige. HBTQ-personer eller HBTQ-aktivister i Sverige kan dömas för brott om de besöker en lång rad länder. Kritik i Sverige mot diktaturer som Turkiets Erdogan, kan leda till att man grips utomlands. Sverige öppnar här en farlig dörr.

Samtidigt lägger polisen rutinmässigt ner Internetbedrägerier eller Internetintrång om dessa härrör från en utländsk IP-adress, med motiveringen "brott begånget utomlands" och en lång rad brott av olika allvarlighetsgrad läggs ner i Sverige, t ex upprepade grova våldtäkter med grovt våld utförda av namngiven utpekad gärningsman. Men så tog ju inte ena offret legitimation på gärningsmannen, vilket man tydligen ska göra som våldtäktsoffer i Sverige.

Man kan tycka att regeringen först borde se till att brott begångna i Sverige löses, beivras och straffas inom landet, innan man sätter efter saker som är fullt lagligt i andra länder. Men regeringen och Morgan Johansson (s) har för länge sedan lämnat kontakten med verkligheten.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

77 kommentarer:

 1. Den svenska regeringen är feministisk. Vad hade du väntat dig? Brottsbekämpning? Alla brottslingar är offer, förtryckta av det hederliga, arbetande, västerländska patriarkatet som de är så himla duktiga på allt att alla andra förminskas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den onde köttätande militaristiske bilkörande heterosexuelle mannen. ..😁

   Radera
 2. Man hoppas väl att polisen utomlands är mer effektiv så att det blir NÅGRA uppklarade brott överhuvudtaget. En upphittad mobil hos någon som arbetar på Reeperbahn med några +46-nummer i är ju allt som behövs. Fullt utrustad insatsstyrka väntar sedan på Øresundsbron för att ta hand om den skyldige. Klappat och klart! Snyggt jobbat Morgan! Löning på fredag, se till att bjuda Dan E på en glass.

  SvaraRadera
 3. Nu är de stora frågorna i centrum. Disciplineringen av den vite svenska mannen som ska fås att leva hukande och för evigt stukad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att man kommer göra behöva göra undantag för vita, medålders vänsterorienterade kvinnor på äventyr i Gambia. Men de kanske köper sensualitet och inte sex så det blir ingen insatsstyrka på arlanda vid hemkomsten.

   Radera
  2. Dessa behöver ju inte ens åka utomlands numera... 😁

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Visst ja, de förestår ju numera HVB-hem och jobbar mer lokalt. Tänkte inte på're. Bra för kåldioxiden också, inte så mycket flyg.

   Radera
  5. https://www.expressen.se/gt/namndeman-anmald-for-valdtakt-pa-ensamkommande/

   Radera
  6. Men dessa kvinnor ger ju bara presenter. Ex nya jeans, bjuder på mat och uppehälle.

   Radera
  7. Dessutom vet vi ju från Kerstin Thorvall att det är dansresor och inte sexturism det handlar om.

   Radera
 4. Är det verkligen att öppna en farlig dörr att döma återvändande krigsförbrytare som utfört sina brott utomlands, i Sverige?

  Ja, kanske. Men då blir det ännu svårare att komma åt de svenska IS-krigarna. Men man kanske ska utlämna dem istället. Det kan man för övrigt göra med den polska barnmorskan också,så det är ingen större skillnad egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länder lämnar inte ut för brott som inte är brott i vistelselandet.

   Att begå terrorbrott är olagligt i de flesta länder, men inte i Sverige - inte om de begåtts utomlands uppenbarligen.

   Radera
  2. Lär säkert gå att hitta sexköpare i denna grupp.

   Radera

  3. "Länder lämnar inte ut för brott som inte är brott i vistelselandet"

   Är du säker på det? Hur funkar det i så fall med Erdogans begäranden om utlämning vi Interpol?

   Radera
  4. iblandekonomi:

   Cornu har 100% rätt här.

   Ett snabbt svar på din fråga, om Erdogan begär utlämning för brottet högförräderi eller liknande (valfri halvluddig brottsrubricering - vilket det finns många av i diktaturer) så kan det mycket väl stämma med någon brottsrubricering i vistelselandet. Ergo; utlämning ska ske.

   Det är endast i extrema undantagsfall med hög politisk betydelse ett land väljer att inte lämna ut till ett annat (första exemplet jag kommer på är Snowden, ett annat är väl möjligen Assange men det är mer tveksamt). Tror du fattar min poäng.

   Radera
  5. Belgien vill inte lämna ut Kataloniens ledare som Spanien vill ha utlämnade för separatistbrott - dvs en Baskiskenrelaterad lagstiftning som just nu är lite föråldrad.

   Radera
  6. Terrorbrott är väl knappast lagliga i Sverige, utan problemet är ju att det helt uppenbart är svårt att utreda ett brott som begåtts i en krigszon.

   Radera
  7. OK, alltid trevlig att lära sig nya saker.

   Radera
  8. När det gäller "riktiga krigsförbrytelser" så är ju Genevekonventionen (minus några tilläggsprotokoll) i stort sett ratificerade över hela världen. Problemet med att brottet skulle vara lagligt i annat land torde därmed inte förekomma.

   Med terrorbrott kan det väl dock vara så illa att man t o m begått dom i utlandet med full sanktion från landets regering (i nån skitdiktatur) och då är det väl svårare.

   Radera
 5. Hur ska detta fungera i praktiken? Ska polisen i Danmark förväntas hålla koll på folks nationalitet och om det är en svensk som köper sex så ska de gripa henom? Eller gäller det även danskar? Ska en dansk som har köpt sex i sitt hemland och sedan kommer till Sverige kunna bli gripen här av svenska polisen för det? Fattar inte riktigt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Danskar ska gripas av princip! Har de inte köpt sex är de säkert rasister. Eller så äter de wienerbröd och dricker öl - utan tanke på sina kolesterol värden.
   NÅGOT är de garanterat skyldiga till.
   Man får använda Vetinaries princip:"om det finns brott måste det finnas straff". Om det sedan är den som de facto har begått brottet som fälls är det bra, men inte nödvändigt för att rättvisan ska fungera. Genomsnittligt.

   Radera
  2. Dösstraff generellt tycker jag, den som levt ett dygdigt liv kommer ju ändå till himlen och då är det ju ändå inte så mycket till straff.

   Radera
 6. Jag frågade inrikesministern på twitter hur han menade med att om man var emot lagfrslaget, så var man för sexuellt slaveri med kvinnor och barn.

  De småt exotifierande observationer jag har gjort av den öppna prostutionen har i samtliga fall sett mycket vuxen och fri ut.
  De jag har sett har t.o.m. bälten med självförsvarsutr. o.s.v.

  Är det kanske så att personalen på inrikesministeriet dömer andra länder efter sina sexköpspreferenser.
  Detta skulle helt gå i linje med hur radikalfeministiska män oftast projicerar sina problem och sin skam på all manlighet. Feminism 101.

  Om jag förstått saken rätt så har t.o.m. Amnesty international fördömt Svensk sexköpslagstiftning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den stora utslagsfrågan är: Var finns flest offer för människohandel inom prostitution?

   1) I Tyskland/Danmark där det är lagligt, bordeller har vakter, man betalar pension och skatt, man kan ringa polisen om problem uppstår.

   2) I Sverige där det är olagligt och mycket stor del av prostitutionen organiseras av kriminella gäng.

   Radera
  2. Då borde du ju ha frågat honom varför han har varit "för sexuellt slaveri med kvinnor och barn" ända tills nu!

   Radera
 7. Dags att göra den där resan till Köpenhamn nu då. Inte för att jag varit så lockad av sexköp men det vore ju trist om möjligheten helt stängdes.

  Antar att det kommer skjutas till en miljard eller två för att anställa poliser att upprätthålla lagen

  SvaraRadera
 8. "Enligt 2 kap 2§ 1 stycket Brottsbalken (BrB) stadgas att brott som är begångna utomlands döms enligt svensk lag och vid svensk domstol om det är en svensk medborgare som begått brottet. Det finns dock ett krav på dubbel straffbarhet vilket innebär att det krävs att gärningen även är ett brott i det land som gärningen begåtts för att 1 stycket ska gälla. "

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis inte, då skulle man ju behöva åtala folk i Sverige som könsstympar sina barn utomlands, gifter bort sina barn utomlands med gamla gubbar, köper sig ett barn till fru eller på andra sätt berikar vår kultur.

   Radera
  2. Poängen är alltså att det räcker inte med att något är olagligt i Sverige, det måste också vara olagligt i det land som brottet begås i d.v.s. hela resonemanget om denna lag faller om inte praxis också ändras.

   Radera
 9. Äh. Det är gratis att stifta en lag - OCH man kan visa vilken fin och dygdefull person man är (oxå gratis). Att utreda riktiga våldtäkter kostar pengar och är bara tråkigt.

  Det är väl inte bara läkare som kan dömas för abort? Även utländska kvinnor som kommer hit och gör abort borde kunna dömas när de återvänder. Feministisk utrikespolitik levererar! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall vi lämna ut polska unga kvinnor ? Ja, det är ju ett brott att göra abort numera i Polen. Det blir helt snurrigt. Någon borde sätta sig ned och göra en lista med prioriteringar, bedöma möjligheten att utreda samt genomföra. Men, det är politik vi pratar om - inte den bistra verkligheten.

   Radera
  2. Om jag fattat rätt så jobbar man inte så aktivt på att sätta åt illegala aborter i Polen, och evt straff är rätt låga.

   Svensk polis och rättsväsende prioriterar däremot sexköplagen över annat. En lustig detalj är att de använder sig av sk "spermahundar" när de raidar thailändska massagesalonger i Sverige i jakt på illegala ejakulationsspår. Jag misstänker att hundarna ursprungligen tränats för att kunna assistera vid våldtäkter, men polisen har nu funnit en viktigare användning.

   Hur spermahundarna dresseras lämnas, som det heter, som en tankeövning för läsaren.

   Radera
 10. Absurt.
  Vad kommer näst?
  Ska man dömas i Sverige för att ha kört 130 på autobahn, eller för att ha parkerat på vänster sida på en gata i England?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker nog Maggan är en bra idé, mer pengar till ladan.

   Radera
 11. Här i Sverige klarar vi ju inte ens av att utreda barnvåldtäkter där man rent av har namnen på förövaren, för man har helt enkelt inte tid att förhöra dom. Men akta er, ni kanske får nåt straff för (i utlandet) lagligt sexköp utomlands. Och folk undrar varför man inte respekterar lagen...

  SvaraRadera
 12. Bummer, Swe is so fucked up nowdays, ankdam är bara förnamnet, men jag tror inte Thailändska polisen bryr sig om Swe feministisk utrikespolitik... mai pen rai & greenbacks.

  Men hur funkar det egentligen med international law ? Om jag som svensk är i ett annat land och gör saker whatever som är lagliga i detta land, hur kan jag då bli en brottsling i Sverige ??

  SvaraRadera
 13. Att förbjuda tiggeri borde väl definitivt ha högre prio. Där döljer sig bl.a. grov kriminalitet och människohandel på riktigt. Att införa lagar som inte kan kontrolleras är f.ö. kontraproduktivt. Eller är detta bara en eftergift på pappret för endera sekterna V o Mp?.

  SvaraRadera
 14. Ja, visst har politikerna sjuka prioriteringar. I grund och botten handlar det om ett kommunistiskt hat mot att människor med pengar skall kunna köpa andra människors tjänster. Om man har några intelligenta skäl till förbuden - tex smittskyddsskäl - så redovisar man dem inte. Det är särintressen av olika slag som förtrycker en grupp de hatar - fria, vita män med pengar. Att kvinnor också köper sex struntar man i. Man ser bara ytterligare en möjlighet att markera sitt hat mot fria män och kvinnor. Och driver gärna detta hat in absurdum. Staten vill sträcka sina repressiva fingrar in i alla andra jurisdiktioner på planeten. Det innebär ett extremt dåligt exempel för exempelvis Erdogan och andra diktatorer/diktaturer. Men det struntar våran fejkgoda och extremt förståndsbefriade pk-elit i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar vara som en bekant sade. Det svenska politiker är bäst på är att mobba. Den som mobbar bäst kommer nå längst. Inga andra krav finns på dem.

   Radera
 15. Om en svensk får fel kroppsdel masserad, i utbyte mor pengar, så kan denne spärras in i upp till ett år. Är det rätt kroppsdel, eller inga pengar inblandade, går det hur bra som helst.

  Hög tid att avskaffa brott utan offer.

  Det skulle frigöra resurser, över hälften i svenska fängelser sitter där för drogrelaterade brott, så polis och rättsväsende kan jaga de verkliga bovarna, dvs mördare, våldtäktsmän, rånare, misshandlare, inbrottstjuvar mfl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jan men de verkliga brottslingarna kan jan ju vara farliga om de har vapen och så. Bättre att jaga medelålders vita män som suttit med benen för brett isär på bussen och annat viktigt.

   Radera
  2. De måste gå en kollektiv omskolningskurs på lämpligt "läger". Lägert leds av genuscertifierade feminister med 100 000 - tals poäng i genusvetenskap och liknande vetenskapliga ämnen från Södertörn !!

   Varje dag måste alla börja med att sitta barfota i skräddarställning i "pratring" och göra en kollektiv skuldbeläggande avbön för att sona sina brott...
   Annars så får man inte någon vegetarisk certifierad krav- och rättvisemärkt morotsgröt den dagen..

   Radera
 16. Innebär det här att de nu kommer att förhöra alla svenska kvinnor som kommer med flyg från Gambia?

  I Sverige är det lagligt att sälja sex, men olagligt att köpa sex. Allt i enlighet med den feministiska statsideologin. Prostitutionsutredningen kom i sitt slutbetänkande fram till att både köpare och säljare av sexuella tjänster skulle kriminaliseras. Regeringen sa Nej, och valde att enbart kriminalisera köparna, med den uttryckliga feministiska motiveringen att det är "mäns utnyttjande av kvinnor" man vill åt.

  Om ni vill veta vilka praktiska följder denna politik fått så kan de beskrivas som följer:

  I Sverige i dag finns ett stort antal massagesalonger, med framför allt thailändska kvinnor. Dessa erbjuder sex i stort sett allihopa, förklätt till "happy ending" som kunden tillfrågas om under massagen. De riktiga massagekunderna är bara några procent, och samtliga dessa massagesalonger skulle få stänga sin verksamhet om de inte erbjöd sex. Polisen vet om det. Politikerna vet om det. Sexköp pågår. Ingenting görs eftersom det hävdas att det är "svårt" att bevisa att sexuella tjänster genomförts. Det här är alltså bordellverksamhet som pågår öppet, och det är olagligt. Ändå görs ingenting.

  Eskortservice och sextjänster utannonseras öppet på ett flertal hemsidor i Sverige. Det är tjejer från i stort sett alla europeiska länder med fokus på forna östblocket, men även en hel del italienskor, spanjorskor, tyskor m.fl samt en del kvinnor från Asien, Sydamerika etc.

  Dessa tjänster tillhandahålls oftast i lägenheter som fungerar som bordeller. Det är flera lösa nätverk där lägenhetsinnehavarna är invandrare av olika härkomst. I Stockholm finns de över hela stan, även i de mest fashionabla kvarteren på Östermalm och hipstersöder. Det här är som sagt en verksamhet som pågår 24/7/365. Själva bordellverksamheten är olaglig, men försäljningen av sex är det inte. Vad gör då Polisen? Är det svårt att lokalisera bordellerna? Nej. Vem som helst med minimum av hjärna skulle kunna utreda detta och få en fullständig bild av prostitutionen på mindre än en månad. Det Polisen gör är att statuera exempel ibland. För syns skull. För statistikens skull. För att visa att de gjort något. Det går till så att de "utpressar" tjejerna av härkomst utanför EU att ange en svennebanan lite då och då för statistikens skull. Så får de gå fria åtal om svartarbete. Svenskorna som säljer sex struntar Polisen i att utreda eftersom de ofta använder sin egen lägenhet till sexförsäljningen och har sociala band här, vilket gör att de anses "extra utsatta".

  Det har t.om. gått så långt, att de prostituerade kan polisanmäla ev. övergrepp från kunder med vetskap om att deras ekonomiska situation med svartarbete inte ens utreds. Det är alltså fullt lagligt att jobba svart om du är prostituerad pga av den feministiska agendan. Det är de direktiv Polisen har. Kvinnorna är ENBART att betrakta som utsatta.

  SvaraRadera
 17. Svenska politiker har totalt förlorat kompassen, deras jobb är att förbättra Sverige på hemmaplan, ....

  Men nu så importerar dom istället all världens problem hit till Swe, och vill sen förbjuda att Svenskar spenderar pengar på nöjen utomlands...

  Vilka idioter dom är --- !!

  Meanwhile så kan alla rika företag och personer undvika miljarder i skatt pga kass Eu lagstiftning.

  SvaraRadera
 18. Sexköp är bra för världsfreden och gör fattiga flickor rika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan säga så här, och nu talar jag för tjejerna: Det är INGEN, absolut INGEN kvinna som vill vara prostituerad. Det ska man ha klart för sig. För en del tjejer i fattiga länder så är prostitutionen en biljett till en någorlunda dräglig tillvaro. För kvinnor i väst så är det hägringarna av en tillvaro i lyx som gjort att de valt att sälja sig. Oavsett så betalar många ett högt pris. De här kvinnorna blir "uppfuckade" psykiskt. Jag vågar säga att merparten av svenska kvinnor som prostituerar sig går hos psykolog.

   Jag har fått berättat för mig om ryskor med modellutseende som kommit hit i syfte att tjäna storkovan och åka tillbaka stormrika.Tar varenda kund de kan, ligger särade med benen hälften av dygnets timmar. De brukar klara max ett halvår, sedan är de vrak. Totalt slut i psyket. Du kan ju tänka dig själv hur det är att ha 5-8 kunder inkl. gangbangs etc om dagen och alla perversiteter de vill göra med dig.

   Radera
  2. @Doktor Syn: Jag råkar veta om att det faktiskt finns kvinnor som vill prostituera sig. Eller ja, på samma sätt som det finns de som vill jobba på Ica iaf. De lär dock knappast vara i majoritet...

   Radera
  3. https://tim.blog/2017/11/17/alice-little/

   Radera
  4. Ok, dom vill inte vara det, men dom vill bli rika. Har jag förstått dig rätt?
   Jag vill inte jobba, men jag vill ha pengar. OK. Vill jag då jobba eller inte?
   Frågan är inte om det är synd om dom eller inte, frågan är om staten ska försöka lägga sig i allting samt vad det skulle kosta att säkerställa att lagarna följs?...

   Radera
  5. Det är ingen, absolut ingen anställd som vill gå till jobbet på morgonen.

   Radera
  6. Det var ett otroligt dåligt exempel...
   Det är en mycket liten minoritet som faktiskt väljer prostituiom före andra metoder att tjäna pengar som.ger samma lön

   Radera
  7. @Alex

   Ja, de vill bli rika. Saken är den att tjejerna som börjar med prostitution, är säkra på att de kommer att klara det. Pengarna hägrar. De har haft pojkvänner. De gillar sex som de flesta andra. De tänker: Ok, jag kan ligga med fem medelålders män om dagen och bli rik, vad är skillnaden mot att ligga med någon som är ung och snygg och är min pojkvän? Jag stänger av och ser det som ett jobb. Sedan kommer bakslaget.

   @megga

   Nej, det är inte som att jobba på ICA. De vill egentligen inte, men de gör det för pengarna. De vill resa till sandstränder i tropiska länder, köpa Gucci-väskor mm. Alla som prostituerar sig måste stänga av för att klara det. Det finns folk som begår grova brott för pengar också. Suktandet efter lyxliv får folk att göra saker de inte vill.

   Tyvärr uppmuntras den menlösa shoppingkulturen och slösandet av samhället. Unga tjejer är de främsta offren.

   Får jag fråga er: Skulle ni vilja att era egna döttrar blev prostituerade, har 5 män om dagen som alla ska komma i munnen på henne, och vill att hon sväljer det? Ni vet att det även finns välartade unga helsvenska tjejer så unga som i gymnasieåldern från från Bromma och Täby som håller på med sån't här? För att de är fast i shoppingkulturen.

   Radera
  8. Rickard Ohlin

   Vet du vad en ung snygg prostituerad kan tjäna i Sverige?
   100 - 200000/mån skattefritt.

   Radera
  9. @Doktor Syn
   Jag visste inte att du tillhörde dom som anser att det är samhället som ska ansvara för allt och alla, att folk inte ska behöva använda sin hjärna, och att det alltid är nån annans fel att man är i den situation man satt sig i.
   För övrigt, vem fan jobbar på ICA men gör det INTE för pengarna?.... Tror du det är nån jävla hobby? Att folk vill köpa några idiotiska gucci väskor för 10k är inte direkt sexköparens fel. Själv köper jag knappt Adidas grejer ens.
   Avskyr när folk slänger på allt o alla nån offerkofta.

   Radera
  10. Har rest mycket och sett en hel del. En väldigt liten majoritet kvinnor säljer sin kropp för att de inte har annat val. De gör det för att det är bra och snabba pengar. Varför stå i ett varuhus varje dag för €500 per månad om man kan få in dessa pengar på en dag tänker den lata kvinnan som har utseendet. Att hon förstör sitt psyke är en annan femma. Hur klara sig oattraktiva kvinnor om kvinnor säljer sin kropp för att de måste?

   Radera
  11. @Doktor Syn. Du förvränger mina ord och argumenterar med moralargument som en kristen predikant. Det finns också prostituerade som ligger med ca 10 regelbundna kunder i månaden och försörjer sina studier med det.
   Var skrev jag att det var som att jobba på Ica? Jag skrev att vissa upplever det som ett helt ok sätt att försörja sig, i likhet med hur andra kan se ett jobb på Ica. Helst vill man det inte, men det är värt pengarna.

   Radera
  12. @Doktor Syn, så vad gör du om din myndiga dotter vill sälja sexuella tjänster? Förbjuder henne? Låser in henne? Eller säger du "jag tycker inte om vad du gör men du är myndig och får ta konsekvenserna av dina egna beslut"?

   Radera
 19. Om man vill lösa grundproblemen snarare än bara försöka få bort symptomen så är basinkomst lösningen. Här en färsk och högst ämnesrelevant artikel i Futurism:

  * Numerous studies show that sex trafficking is largely the means for those without means to obtain the requirements of life from those with means.
  * A universal basic income would give those involved in trafficking the ability to choose a different life other than the one they are currently compelled to live.

  https://futurism.com/true-freedom-comes-with-basic-income/

  SvaraRadera
  Svar
  1. OM Sverige avlönar hela jordens befolkning med en bra lön tror jag också att prostitutionen skulle minska något över hela jorden. Och så kan Sverige ta bort CO2-utsläppen genom att bygga kraftledningar och solcellar över hela jorden och ge alla var sin elbil.

   Radera
  2. Det skulle iofs över en natt bli lite ont om t.ex sköterskor inom sjukvården...

   Radera
 20. Ja bissart. Och en rimlig konsekvens är väl då att man hjälper andra länder att upprätthålla sina sedlighets lagar när deras medborgare är här. Blir spännande när Saudi vill få någon utlämnad för äktenskapsbrott tex

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det torde räcka med sedlighetsbrott som att inte bära slöja eller burka i Sverige för att bli utlämnad.

   Radera
  2. Jo fast det är ju lite mer spektakulärt att utlämna någon som riskerar att stenas. Jag är iofs inte så påläst på Saudis sedlighets lagar men är i allafall säker på att många skulle bli otroligt upprörda om vi ska hjälpa dom att upprätthålla dom här.

   Radera
  3. Tror det är undantag på utlämning om personen ifråga riskerar dödsstraff, men minns inte helt säkert från när jag pluggade. Men annars är ju exemplet klockrent, och även det polska exemplet längre upp i fältet vid aborter. Ska vi utlämna polska kvinnor som kommer till Sverige för abort? Helt galet.

   Radera
 21. "Man kan tycka att regeringen först borde se till att brott begångna i Sverige löses, beivras och straffas inom landet, innan man sätter efter saker som är fullt lagligt i andra länder. Men regeringen och Morgan Johansson (s) har för länge sedan lämnat kontakten med verkligheten. "

  Precis! Typiskt sossar!

  SvaraRadera
 22. Vi får se om Kristdemokraterna är så korkade och självmordsbenägna så de stöder förslaget.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6582313

  Har ni tänkt på att det är lagligt att spela in porrfilm och betala pengar för det, men olagligt att köpa sex. Om du vill köpa sex i Sverige eller utomlands där det är lagligt, se då till att du spelar in det hela och betala för inspelningen, inte för sexet.

  Jag har hört att de som vill jobba med att sälja sex i Tyskland och Holland kan gå sexterapeututbildning. Jag vet inte det stämmer, men blir inte förvånad om så är fallet eftersom det är fria länder där vuxna människor behandlas som vuxna människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haken är ju att du inte kan betala, utan måste få betalt. Då är ni båda offer för sexondustrin antar jag. Sen att jag hellre skulle sälja mig utan att det spelas in och finns på internet... Men antar att andra har andra ser annorlunda på det.

   Radera
 23. Har för mig att det är regel att det ska finnas förutsättningar att lagföra en person för brottet om det ska införas en lag. Hur ska det gå till? Men kan ha fel. Ska svenska poliser åka och spana utomlands?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan kanske öka attraktionen att bli polis, om de kan få några veckor utlands spaning på lämpliga turistorter :-)

   Radera
 24. En majoritet av svenskarna verkar positiva till den sexköpslag som ligger idag, varför sexköp rimligtvis borde fortsätta vara olagligt. Vid köp i Sverige finns väl också rimliga förutsättningar att lagföra nån om man försöker.

  Att överhuvudtaget lagföra folk för brott som begåtts i utlandet är ju ett snäpp svårare, och att lagföra nån för nåt som är lagligt i utlandet verkar rent bizarrt. Det är bara att lägga ner och göra om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rent principiellt är jag emot sexköpslagen, vad två vuxna människor gör av fri vilja ska inte staten lägga sig i, förutom att det alltså är en morallag, så är det också grovt slöseri med rättsliga resurser.

   Men att folk, inklusive jag, ändå kan tycka lagen är trevlig, beror nog mycket på att misären är sopad under mattan iom att gatuprostitutionen inte längre syns. Kunde man bara få en motsvarighet till tiggeriet, och förbjuda otyget att skänka pengar till tiggare så...

   Radera
 25. Flyktingar har inga tillgångar. Det har däremot svennebanan som besöker prostituerade.

  Så, det finns helt enkelt inga pengar att hämta på att beivra vissa brott.

  Sen kan man ju tycka att det vore enklare för staten att dra in dessa pengar genom statliga bordeller istället.

  SvaraRadera
 26. Återigen ett påhitt för att kollra bort fokus från allmänviktiga frågor!

  SvaraRadera
 27. Kan man ta en feminist på ansvar? Hur i helvete är det ens ett problem att en vuxen man eller kvinna har sex för pengar?

  SvaraRadera