Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2017-12-27 10:45

Miljöpartiet måste lägga korten på bordet om "gåvorna" från ryska ambassaden

Miljöpartiets sparkade utrikespolitiske talesperson Pernilla Stålhammar (mp) backar nu från sin avbön och skriver nu på Facebook att partiledningen tvingade henne att ljuga när hon drog tillbaka anklagelserna om rysk infiltration i partiledningen. Hon skriver att partiet mottagit gåvor från ryska ambassaden. Miljöpartiet måste nu lägga korten på bordet och öppet redovisa alla gåvor ryska ambassaden gett dem - allt annat är otänkbart när vi pratar om ett regeringsparti, som sitter med i säkerhetsklassade utskott, nämnder, beredningar och i skyddsvärda regeringsmöten.
Ryska ambassaden på Gjörwellsgatan påstås alltså ha gett gåvor till ett svenskt regeringsparti.
Tidigare utrikespolitiske talespersonen Pernilla Stålhammar (mp) riktiade i höstas öppna anklagelser mot partiledningen i regeringspartiet Miljöpartiet för att dessa skulle vara infiltrerade av diktaturen i Kreml. Dessa anklagelser backade hon sedan från och sparkades från positionen som utrikespolitisk talesperson. 

Samtidigt har flera riksdagsledamöter deltagit i det av Kreml finansierade "fredsmötet" på Åland, där t ex Sachnin och den ryska organisationen Borotba deltog. Dessa ledamöter lade sedan också en motion i riksdagen i höstas att Sverige skulle säga upp samarbetet med de västerländska demokratierna i Nato.

Det är alltså uppenbart att flera av Miljöpartiets ledamöter i riksdagen går diktaturen i Kremls äreden.

Stålhammar skrev nu på julafton på sin Facebooksida att hon ljög när hon drog tillbaka sina anklagelser, och att hon tvingades till dessa lögner av partiledningen:
"Har aldrig ljugit förräns partiet tvingade mig att ljuga och dra tillbaks det jag sagt. Det är min enda lögn och den har jag svårt att leva med. Så att under de mest underliga omständigheter tvingas ljuga och acceptera att bli av med alla uppdrag och upplyst om att jag inte får uttrycka mig för partiet i någon politisk fråga fram till kanske mandatperioderna slut som straff och dessutom bli drevad som lögnare.Då slår det åtminstone mig att det här faktiskt är helt sjukt beteende från en partiledning. Om jag i hela mitt liv stått upp för andra - så kan faktiskt ingen tvinga mig att inte stå upp för mig själv också. Inte ens med hot om att jag ska bli krossad."
Hon skriver också att partiet mottagit gåvor från ryska ambassaden (förutom att ledamöter som sitter i Sverige krigsdelegation alltså deltog i mötet på Åland):
"1) Deltagande i läger som benämns som rysk påverkanskampanj och samtidigt sitta i krigsriksdagen som är den instans i riksdagen som tar över om Sverige hamnar i krig och som aktivt tränas för just det. Verkligen en hedersplats att sitta där.

2) Luncher med representanter från ryska ambassaden som ger gåvor, som konsertbiljetter. Jag opponerade mig kring detta. Biljetterna lottades ut bland personalen i MPs riksdagskansli."
Just denna anklagelse kan man reagera starkt på. Ryska ambassaden ger alltså gåvor till Miljöpartiet, som sedan de anställda får ta del av.

Miljöpartiet har uppenbarligen ett antal problem. Ska de sitta kvar i regeringen föreslår jag att de lägger korten på bordet och öppet redovisar exakt alla gåvor från ryska ambassaden och vad som hänt med de gåvorna.

Väljarna lär säga sitt i september 2018, men fram tills dess bör de antingen ut ur regeringen eller öppna upp helt och redovisa allt.

Vill Miljöpartiet alls ha en chans att stanna kvar i riksdagen efter september 2018 har de rätt mycket inpiskning att utföra och kort att lägga på bordet. Annars riskerar de att deras interna smutsiga byk hälls ut i live tevesändning mitt i den brinnande valrörelsens sista dagar.

Miljöpartiet kan börja med att publikt och offentligt redovisa alla gåvor de fått från ryska ambassaden och vad de gjort med dem och vem som i slutändan fick respektive gåva med sig hem.

Om Miljöpartiet inte vill redovisa alla gåvor från ryska ambassaden, och vem som fått åtnjuta dem, så har man uppenbarligen något att dölja. Är det så att detta inte dokumenterats har man också något att dölja.

Så länge man inte redovisar alla gåvorna från ryska ambassaden och vem som fått ta del av dem kan vi utgå från att det är partiledningen som gått på konserter eller druckit finvodka och champagneskaja (det senare bara att beklaga, because blä, men vodkan är riktigt fin - Absolut smakar finkel i jämförelse).

Så en mycket enkel krishantering för partiet är att redovisa allt öppet och publikt. Man har nu att visa att man är ett regeringsparti och inte en kompisklubb och inte infiltrerad av diktaturen i Kreml.

Man kan också konstatera att partiledningen inte angripit de riksdagsledamöter som deltog på det Kremlfinansierade "fredslägret" på Åland, men väl tvingat den som kritiserat detta att dra tillbaka sin kritik.

Detta gör det ändå mer misstänkt att det är så att partiledningen har tagit del av "gåvorna" från ryska ambassaden. Så redovisa varenda gåva offentligt. Som det ser ut nu går partiet Kremldiktaturens ärenden.

Vi har alltså ett regeringsparti, som anklagas för att tagit emot de facto mutor från Kremldiktaturen, och som sitter med i säkerhetsklassade möten, nämnder och utskott.

Oavsett skickligt av Gjörwellsgatan att skapa kompromat genom att ge ett regeringspartis representanter värdefulla gåvor, gåvor partiets representanter inte hade omdömet att säga nej till. Välinvesterade pengar för ambassaden.

En annan slutsats är att politisk korruption är verklig i Sverige, och det på regeringsnivå. Men till skillnad mot andra länder så handlar det på svenskt vis om småsummor relativt sett. Utomland, miljonbelopp, i Sverige en konsertbiljett. Och sedan kanske konsultuppdrag åt Nordstream eller Gazprom?
Rya fossilgaskraftvärmeverk.
I det av sosseriet och Miljöpartiet styrda Muteborg framhåller det kommunala energibolaget Göteborg Energi att deras fossilgas är miljövänlig. Det är den förstås inte. Rya fossilgaskraftvärmeverk släpper ut mer CO2 än hela Göteborgs biltrafik. Man kan ju fundera på vem som tutat i dem att fossilgas är miljövänligt? Fossilgasen importeras från Danmarks del av det europeiska fossilgasnätet, vilket innebär att Ryssland säljer mer fossilgas än annars.

I Karlshamn har Miljöpartiet tagit aktiv ställning för Nordstream och Ryssland, trots att detta alltså handlar om fossilgas, som resulterar i massiva utsläpp av CO2 och därtill en ledning förstör bottenmiljön i Östersjön? Vad för gåvor har bytt ägare där tro?

Det har de senaste åren visat sig vara mycket enkelt för extremister att infiltrera Miljöpartiet. Flera islamister har avslöjats, inklusive den fd bostadsministern Kaplan. För proffs på uppdrag av diktaturen i Kreml torde det vara en barnlek att ta sig in i partiet.

Orsaken är att partiet är litet, Södermalmsjournalisterna till trots. Ute i landet kan kompisgäng med lätthet ta över partiet, kuppa in sig överst på valsedlar i kommunen och sedan bli kommunrepresentanter vid årsstämman. Lokalt finns det fungerande miljöpartier, men också helt dysfunktionella där sk stråltanter och foliehattar har tagit över partiet. Även om man i så fall kommer hålla lägre profil är det minst lika enkelt för Kreml att ta över partiet lokalt. Förekomsten av islamisterna visar hur enkelt det är. Skillnaden mot SD, som inte lyckas ens fylla upp sina stolar lokalt, är att Miljöpartiet är "goda" och ingen därmed behöver skämmas för att ta över partiet. Det gör det mycket enkelt att infiltrera. Ett tips för det kompisgäng som vill ta över ett parti i kommunen alltså.

Stålhammars anklagelser är allvarliga. Om inte Miljöpartiet omgående redovisar samtliga gåvor - samtliga gåvor - och erkänner vad som hänt med dem, så vet vi att partiledningen döljer något och att själva svenska regeringen alltså är infiltrerad av Kreml.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

37 kommentarer:

 1. Är Stålhammar en pålitlig källa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är MP-ledningen en pålitlig källa (jmf historien om Kaplan)?
   Vem gagnas av att fara med osanning? Vem gagnas av att "neka i sten" eller framhärda som en "rättshaverist"?

   Ingen CO2 utan oxidering.

   Radera
  2. Tyvärr gör Stålhammars byte mellan uppgifter och dementier, i relation till hennes smått rörande Facebookbekännelse, att hennes trovärdighet som källa mer än naggas i kanten. Den enkla, raka tillämpningen av hennes höga principer hade varit att omgående lämna partiet.

   Hela denna byk gör att även personer med ett gott anseende som Annika Sundberg riskeras att solkas ner av sina partibröder och -ledning.

   Radera
  3. Jag haringa illusioner om MP, Fi eller V. Eller vissa inom S , kanske en och annan felplacerad centerpartist också.

   Men det räcker inte som bevis. Eller att lägga korten på bordet.

   Så länge det är lagligt är det lagligt, kanske tom lämpligt.

   Mindre lämpligt är att låta suspekta partier få inflytande på säkerhetspolitiken.

   Alltå ta bort dem ur den parlamemtarisks ekvationen...

   Radera
 2. Vad kan man vänta sig av ett dysfunktionellt parti som MP? Denna konstiga konstellation med Lille Fridolf i spetsen vars intressen inte är svenska. Landsförrädare är väl ett adekvat ord i sammanhanget.

  SvaraRadera
 3. Intressant att kolla bolagsengagemangen också.
  Politikern X äger/har del/via partner bolaget som får en stororder från bolaget B som i sin tur ägs av bolaget C som kontrolleras av ryska statens bulvaner, allt detta i utbyte mot titta åt annat håll, låta bli att driva frågan Y eller tvärtom.

  SvaraRadera
 4. Undrar hur många gåvor ryska ambassaden delar ut till journalister, reportrar och andra inom media. Det är nog inte bara regeringen som är infiltrerad utan även diverse redaktioner både inom Public Service och Bonnier/Schibstedt och övrig media.

  SvaraRadera
 5. Förr hölls Vpk utanför försvarsbesluten. De fick heller inte delta i Utrikesnämndens möten fram till 1994. Skall vi nu bygga ett nytt Totalförsvar kan det vara på sin plats att "titta på" hur vi gjorde före Sovjetunionen föll och inkludera även MP bland de med "mörkröda" rötter. Det är ju faktiskt så att Sovjetunionen håller på att återuppstå med namnet Ryssland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller på att återuppstå? Det var snarare vilande på sin höjd.
   Simpsons beskriver detta bra: http://gph.is/1hI1uaO

   Radera
 6. Till och med kommuntjänstemännen och kommunpolitikerna tar mutor på löpande band... Dom ser t ex till att man får ett byggprojekt mot att det råkar byggas nånting på deras villa samtidigt. För många naiva svenskar tror dock att sånt inte existerar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Begreppet "Muteborg" torde dock vara allmänt känt...
   😁

   Radera
  2. Problemet är att det är samtliga kommuner, inte bara muteborg :(

   Radera
 7. En viss MiljömullemupP från "röda Umeå" fick inte valbar plats hos (S)osseriet...
  Då gick han till de "goda" i MP o vips blev invald i riksdagen... 😁
  Fast han borde nog först ta hand om sina båda ouppfostrade söner vars utdrag från de rättsvårdande myndigheterna är meterlånga...
  Men vissa tycks vara "oberörbara "
  😝

  Ser fram emot att andelen frigolit minskar den 9/9

  SvaraRadera
 8. Gåvorna verkar väl inte så farligt, det är säkert nån rysk symfoniorkester på besök och ambassaden har gratisbiljetter eller nåt.

  Men det finns ju en hel del annat i den här historien som förtjänar undersökning. Antingen Stålhammars mentala hälsa, eller en hel del om konstiga kontakter med Ryssland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo fast även om det monetära värdet är lågt så ska man nog vara ganska försiktig med sådant.

   Radera
  2. Det är givetvis helt riktigt, men:

   1. Det låter som något i den lägre delen av "otillbörligt"-skalan.
   2. Man kan spekulera i att fler ambassader kanske gör liknande saker för att "marknadsföra" sitt land och i så fall är Ryssland i gott sällskap så att säga.

   Radera
  3. Eller så här: Det viktiga är ju huruvida ryssarna förväntar sig nånting i gengäld för sin gåva och inte fan skulle jag ge ett piss i gentjänst för att glo på nån ryska symfoniorkester i tre timmar. För ett backstagepass till Linda Lampenius skulle jag dock givetvis sälja ut hela den svenska Östersjöflottan till Sauli Niinistö.

   Radera
  4. Backstage, hur definerar du det? Allt kan ordnas för rätt man, med de rätta kontakterna.

   Radera
  5. Ja, nu är jag ju inte i position att sälja ut nån Östersjöflotta tyvärr så det var ju mer ett teoretiskt resonemang. Men ja, det ska ju vara "access all areas" ifyouknowhwatimean.

   Radera
  6. iknowwhatyoumean-saynomore,saynomore.

   Radera
  7. Ben vill att hon ska känna på stråken. haha.

   1. Otillbörligt, men man bör vara ganska försiktig överhuvudtaget, även om andra länder försöker också. Det minsta man kan göra är väl att redovisa sådant. (Sen så är jag ju inte speciellt finkulturell, men en utländsk dansföreställning i Sthlm borde kosta mer än en Pizza och två stora stark så värdet går nog inte att försumma heller)

   Radera
 9. Logiken går inte riktigt ihop - i alla fall inte den öppna. Om Miljöpartiet månar om miljö, fred och demokrati varför då söka inspiration och vägledning från Ryssland?

  Det finns en hela del gamla och sannolikt nya skelett att gräva fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst går logiken ihop. MP månar inte om miljö, fred eller demokrati. Det är ju uppenbart och har varit länge.

   Radera
  2. Det finns logik och så finns det MP-logik.

   Radera
  3. Och med mp-logik kan man ju få ihop verkandet för miljö, fred och demokrati...

   Radera
  4. "Folkkampanjen mot kärnkraft" som kan ses som ett ursprung till miljöpartiet fick pengar från Moskva enligt vanligtvis välunderättade källor. Något som viftades bort av media när det kom fram. Sant eller inte, lagligt eller inte, vet inte, men kontakter med Ryssland går en bit tillbaka och inte bara för vänsterpartiet.
   Sedan litar jag inte på denna källa, även om det är sant.

   Radera
  5. Skogsnäskollektivet...
   Mp:s ideella "urhem"...
   😁

   Radera
 10. (MP) må ha sina rötter i aningslös/okunnig idealism, men varför skulle dess politiker numera vara mera moraliska än andra partiers, särskilt inte sedan de fått vara med och knuffas vid utfodringstråget under flera mandatperioder?

  SvaraRadera
 11. Eller så ser vi Maskirovka för att sänka MP och ge SD mer informell makt när MP åker ur riksdagen.

  SvaraRadera
 12. Undrar hur många konsert biljetter det kostade för att Sverige skulle få en plats i FN's säkerhetsråd?

  SvaraRadera
 13. Stålhammar säljer väl ut mp för att de visade sig vara för dåliga inflytelseagenter och landsförrädare. Välfärden destabiliseras av humanitära skäl, ergo mission complete. Nu används sd som nästa nickedocka. Lagom till valrörelsen så kommer mps sjunkande vrak läcka ur sig komprometterande material så det räcker till att sänka sossarna också. Då är segern i hand.

  SvaraRadera
 14. Samtliga etablerade partier (utom SD) ska väl ut ur riksdagen - eller? Även SD (trots att de ännu inte är lika komprometterade) om rötterna ska vara utslagsgivande. Handen på hjärtat, rötter skulle diskvalificera ett mycket stort antal politiker på högerkanten. Den "bevisning", till stöd för Mp:s påstådda samröre med "lede fi" och konsekvenserna därav, vilka presterats här hade knappast varit tillräckligt för fällande dom, ens i Stalins Kalle Anka-domstolar på 1930-talet. I jämförelse med den skada våra två värsta landsförrädare förorsakade (de kom för övrigt definitivt inte in från vänster eller ur arbetarklassen) förefaller Mp:s spel under täcket med Putin förvisso vara högst olämpligt, men säkerhetspolitiskt; en gäspning. Vi ska självfallet inte lägga upp oss, varken för den imperiebyggande ryssen eller de giriga och lögnaktiga jänkarna. För mig är det fullt nöjaktigt att Mp inte lever upp till sina ideal och säljer sig för makt för att de ska ut på arslet i kylan.

  På mig verkar diskussioner om Mp och de andra privilegierade ärkeparasiterna något bortkastad då blocken och vårt styrelseskick otvivelaktigt inte levererar värde för någon annan än sig själva. Det torde endast vara en tidsfråga innan den utbredda inkompetensen imploderar systemet. Ett reellt hot utgör däremot det sk frihandelsavtalet TTIP, vilket är allt annat än det. Frihandelsavtal har vi haft med USA sedan slutet av 1700-talet. TTIP handlar istället om ett europeiskt investeringspartnerskap med USA, vilket må vara fördelaktigt för makteliten och kapitalet, men bjuder knappast annat än dynga och miljöförstörelse för vår del.

  Ryaverket i Göteborg är per definition ett formidabelt miljösvin och en skam för en stad, vilken smickrar sig med att vara "Grön". Förutom spridning av CO2 till luft, varierande giftigt slam till marken, släpper de 24/7 ut flera miljoner mikroplastpartiklar i havet.

  SvaraRadera
 15. Då det återigen florerat en rad rykten om höstens fredsövning vill jag här förtydliga följande:


  1. Ryktet om att övningen skulle vara en rysk påverkansoperation kommer från den finske före detta moskvaambassadören Hannu Himanen och en text i Hufvudstadsbladet. Någonstans bör det framgå att det här uttalandet gjordes flera månader före övningen och baserades på det han läst på övningens hemsida och fria gissningar. Att Himanen i höst också släppte en bok för finskt natomedlemskap kan också vara viktig information för dem som inte känner till honom. Hans uttalande ska sedan ställas mot rapporterna från det tiotal journalister från några av Finlands och Sveriges största medier som var på plats under övningen. Ingen av dem upprepade sen kritiken. Det av en mycket enkel anledning. Den saknar grund. Många av de ryska deltagarna har också tagit stora risker i arbetet för förändring i Ryssland. Nedan följer ett representativt urval ur mediebevakningen:

  https://www.hbl.fi/artikel/fredsaktivister-pa-aland-i-ryssland-riskerar-vi-fangelse/

  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/protester-mot-stora-svenska-milit%C3%A4r%C3%B6vningen-aurora-3933402

  https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/08/omdiskuterad-fredsovning-pa-aland


  2. Det påstås ibland att övningen skulle ha finansierats av ryska start en eller till den närstående personer. Det stämmer inte. Övningen anordnades med helt ideella krafter. Det som kostade var boende, mat och biljetter. Sammanlagt uppgick kostnaderna till 67 000 kronor. 50 000 av dem var ekonomiskt stöd från Stockholms fredsförening. På det finns det årsmötesbeslut och uppgiften är således lätt att bekräfta. De 17 000 som saknades kom till en början ur min ficka (ja, förutom att satsa en massa arbetstid är jag redo att använda mina pengar för den här avgörande frågan). När deltagarna fick höra att det saknades pengar var det några av de högavlönade som gick in och mildrade förlusten. De två största bidragen på 5 000 var kom från miljöpartisterna Annika Lillemets och Valter Mutt. På det finns det kontoutdrag.

  Den som påstår något annat bör komma med tydliga bevis för det.

  Vänligen


  Pelle Sunvisson, organisatör av Åland 17 och före detta ordförande för Stockholms fredsförening

  PS. Svar riktas med fördel till @PelleSunvisson på Twitter.

  SvaraRadera
 16. Oerhört allvarligt! Vilka riksdagsledamöter deltog i mötet på Åland? Genom att jämföra namnen med deltagarna med MP:s olika representanter i diverse utskott går det kanske att minimera skadorna. Det kommer också utkristallisera sig ett mönster om det skulle visa sig att de som deltog i huvudsak är representanter från utskott kopplade till frågor som rör totalförsvaret. Illa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. obekräftade källor säger att Valter Mutt, Carl Schlyter och Annika Lillemets deltagit. Sant? Fler?

   Radera
 17. Hallå vad håller ni på med? Läste ni Inte organisatörens svar och dementier av Wilderängs fantasterier, precis ovan er? Utan ni fortsätter i nån sorts Trumpjargong.

  SvaraRadera