Aktuellt

Fem KTH-forskare: Höghastighetsbanorna kan inte motiveras av klimatskäl

Fem forskare från KTH skriver i en debattartikel att Miljöpartiets höghastighetsbanor inte kan motiveras av klimatskäl, då de "inte led...

2017-12-03 12:55

Magdalena Andersson (s) bygger en ekonomisk Berlinmur

Sveriges regering och Magdalena Andersson (s) håller på att resa en ekonomisk Berlinmur. Svenskar ska hindras att fly(tta) från Sverige genom att ekonomiska straffskatter. Det gäller redan straffskatt på svenska pensionärer utomlands och nu ska även sparkapital straffskattas. Antagligen har vi bara sett början än så länge.
Barcelona. Här tvingas svenska pensionärer betala 25% i skatt till Sverige.
Svenska pensionärer, som flytt utomlands för att kunna leva på sin pension straffskattas av Sverige och tvingas betala skatt på sin pension i Sverige trots att de inte bor här. Denna skatt kommer nu chockhöjas av regeringen och Magdalena Andersson (s).

Den sk SINK-skatten för utflyttade pensionärer höjs med 25%, från 20% av pensionen till 25%. Utan grundavdrag.


Tillsammans utgör dessa straffskatter på den som flyttar från landet början av en ekonomisk Berlinmur. Murar ska resas för att hindra svenskar att fly landet - klösmärkena ska vara på insidan. Det är också enda sättet som regeringen kan fortsätta sin höjda skattepolitik och sitt slöseri med offentliga medel - göra det för dyrt att dra, så man inte har något alternativ till att betala skatt i Sverige.

Det finns i princip bara ett land av vikt som har något liknande, och det är USA. Det finns dock väsentliga skillnader. Man betalar ingen skatt på inkomster under 75 000 USD per år, dvs ca 625 000:- SEK. Inga svenska pensionärer skulle drabbas med de nivåerna. För kapital ska 100 000 kronor gälla totalt, dvs inte per år. Jämför med de som vill införa arvsskatt i Sverige med argumentet att det finns i USA - ja, det gör det, men m edan arvsskatten utgick från 280 000:- SEK och uppåt så började den på 39 MSEK. (Eventuellt har nu arvsskatten avskaffats av Trump, men vem bryr sig?)

Den mest väsentliga skillnaden är att man som amerikansk medborgare får något för pengarna. Nämligen amerikanska hangarfartygsgrupper och amerikanska marinkåren, möjligheten att söka skydd på en amerikansk ambassad vaktad av DSS och marinkåren, samt USA:s fulla vrede om det händer dig något som amerikansk medborgare utomlands. Om du som svensk drabbas av något utomlands får du Margot Wallström (s) och svensk tyst diplomati, vilket översätts till 10-20-30 år i olaga fångenskap hos diktaturer.

I själva verket borde regeringen istället uppmuntra folk, speciellt pensionärer, att flytta utomlands istället för att resa en ekonomisk Berlinmur. Mer om anledningarna till detta i nästa blogginlägg.

Nu återstår att se vad för ytterligare skatter och pålagor som läggs på svenskarna för att hindra dem att flytta till någonstans där de kan få uppleva ett bättre och tryggare liv, gammal som ung.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

122 kommentarer:

 1. 102% skatt, allt annat är ond kapitalism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alex
   Sverige fylls på i hisklig fart av analfabeter från MENA länderna som aldrig kommer bidra netto till Sverige som land under sin livstid.

   Högutbildade Svenskar som är stadga i kassan lämnar landet och det
   kommer troligen öka vartefter landet förfaller mer och mer..

   Sossarna vill såklart försöka suga ut så mycket som möjligt från de som har råd att betala asylfesten som få egentligen vill bekosta, utom MSM och de flesta politikerna (SD undantaget).

   Vissa M politiker börjar dock vakna till när det nu inser vilken förvanlig Sverige genomgår mot det sämre:
   https://www.expressen.se/nyheter/sven-otto-littorin-till-angrepp-mot-fredrik-reinfeldt-jag-blir-forbannad/

   Detta är också skrämmande läsning:
   Hej då Sverige

   Radera
  2. Javisst javisst. Själv har jag inte sett många invandrare på t-centralen, centrala Göteborg ,Malmö. Dom få man ser verkar vara upptagna med att jobba. Så jag tror inte att hjälpa krigsoffer kommer att skada Sverige. Reinfeldt proklamera dessutom att Sverige tillhör invandrarna. Så det gäller att hålla sig väl med dom.

   Just den typen av kommentar som du skrev är numer klassat som hets mot folkgrupp så var försiktig för polisen har fått stora extra resurser för att kväsa rasismen.

   Reinfeldt sa också att vi måste anpassa oss till Invandrarna. Så tips är väll att lära dig deras språk så att vi kan prata med våra nya landsmän. Verkligheten har många sidor.

   Radera
 2. Magda har uttryckligen sagt att vi som pensionerat oss i Portugal inte betalar skatt i Portugal.
  Det är givetvis en lögn. Vi betalar bland annat:
  Moms
  Fordonsskatt
  Fastighetsskatt
  Drivmedelsskatt
  Energiskatt
  Vägtullar
  Alkoholskatt
  Tobaksskatt

  Vilket givetvis är anledningen att Portugal vill ha hit fler Svenskar. Borgmästaren i den lilla stad jag bor i, Tavira, har kontaktat ett Svenskt företag verksamt här och uttryckligen bett dom försöka få fler Svenskar att flytta hit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jösses, vad skatt ni får betala. Har ni till och med fastighetsskatt där nere till och med? Ojoj. Sverige låter ju som ett skatteparadis i jämförelse.

   Ja, men den mesta av den skatt som du nämner är ju frivilligt vald av dig. Du kan ju välja att sälja bilen och slippa fordonsskatt, sluta röka och slippa tobaksskatt. Ge dig med rödvin och öl till maten så slipper du alkoholskatten. Odla egna tomater så slipper du matmomsen med. Köp begagnat så slipper du mycket av annan moms.

   Att leva lyxliv är ju inte direkt gratis om du trodde det.

   Radera
  2. Men vägtullar uppkommer ju oftast för att inte skattebetalare ska bekosta vissa vägar som folk annars kör på i onödan. Det måste du väl ändå anse som något positivt?

   Radera
  3. Man ljuger för folket, så som i Kuba och Nordkorea, och snart ska vi tvingas betala 8.5 miljarder årligen för statlig TV propaganda. Alla partier i riksdagen är för det hela.

   Enpartistaten lever.

   Radera
  4. I USA finns vägtullar i 29 delstater. Florida har flest vägtullar och delstaten styrs av republikaner. Där kan du även få betala för att åka över broar och in i tunnlar.

   Radera
  5. Skatt är Stöld;

   Ja. Det låter bra att de är överrens om det. TV-licensen var ett förlegat system. Om så stor del av befolkningen som betalar TV-licens är överrens om att resterande (mestadels borgerliga kulturpolitiker) som sitter och smygtittar på annans bekostnad ska slippa undan så är det inte konstigt att majoriteten är för detta? Att ditt lilla pajas-parti inte lyckas få några röster kan du väl inte skylla på Kuba och Nordkorea för?

   Radera
  6. Frihet, sanningen är ju att du inte har den blekaste aning om viket liv jag lever i Portugal, lyxliv eller ej.
   Ingen jag känner här nere klagar på de skatter vi betalar här men Magdalena ska inte ljuga.
   Som situationen är nu skulle samtliga jag känner här hellre betala skatt på pensionen i Portugal än i Sverige.

   Radera
  7. Ja, det kan jag tänka mig. Annars hade de väl antagligen inte bott kvar.

   Radera
  8. Frihet (vilket nordkoreansk alias btw):

   Du vill väl ha statlig press också. Vad sägs om en statlig tidning för tio miljarder som alla hushåll får och där styrelsen utses av regeringen? Kanske även kalla den för Pravda så folk förstår att det är sanningen de läser.

   Radera
  9. Skatt är stöld (...men ”stöld” är acceptabelt om den enbart går till att beskydda de styrande/rikaste);

   Nejdå, det räcker väl med alla publikationer och nyhetsbrev som statliga myndigheter producerar och finns för allmänheten att läsa i pdf form helt gratis ute på nätet. I alla fall mer pålitligt än det som trycks upp av t.ex. Svenskt Näringsliv och Timbro.

   Radera
  10. @Frihet: jaha, så där sa dom säkert i nazityskland också.

   Radera
  11. I Nordkorea har man också fria val. Fri press och andra friheter. Så länge man inte kritiserar Kim eller inte röstar på Kim.

   Solzjenitsyn sa att när människor slutar säga sanningen och när stater stiftar lagar för att tysts sanningen då är folket nära ett nytt Sovjet.

   Vi har idag sådana lagar och vi har idag massor av människor på toppen som inte säger sanningen.

   Radera
  12. Kan du hitta nån seriös internationell bedömare som betecknar Nordkorea som en demokrati?

   Kan du hitta nån seriös internationell bedömare som betecknar Sverige som nåt annat än en demokrati?

   Radera
  13. Ben: räknas Kim Jong-Un?

   Radera
 3. Patriotism är bara gott när det kommer till att bli stulen av svenska staten.

  SvaraRadera
 4. Enligt gamla SVT-rapporter tar även Eritrea ut denna slags skatt. Intressant nog hänvisas till att FN är emot ofoget. Nog för att sossarna skiter i FN när det passar dem, men nu sitter ju Margot i säkerhetsrådet så då kan ju dubbelmoralen bli lite extra besvärande.

  https://www.svt.se/agenda/eritreaner-tvingas-betala-skatt/

  SvaraRadera
 5. S har 30% i riksdagen och de rödgröna har ej majoritet, så detta kan väl bara drivas igenom med stöd av de sk borgarna eller av de sk sverigevännerna?

  När höjningen av ISK-skatten röstades igenom så släpptes väl den igenom av de sk borgarna medan SD röstade emot? Rätt mig om jag har fel.

  SvaraRadera
 6. Eller så ser man till att sänka skatten på pensionsinkomst så att fler lockas till Sverige och så att de pensionärer som bot i Sverige har råd att konsumera mer i Sverige så att företagsamheten kan gynnas istället för staten som inte kan annat än att slösa bort pengarna på trams...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dave;

   Rapport meddelade igår att Sverige är ett av världens mest konsumtionsgalna länder. Man renoverar om varje år, besöker shoppingcenter som helgnöje, byter mobiler efter ett halvår, köper enormt mycket kläder och kastar ätbar mat. Ni skuldrika knösar slösar så det är något alldeles otroligt.

   Radera
 7. Fast är det pengar som betalas ut av svenska staten är det väl inte fel att skatt dras på de pengarna som för vilken lön som helst. När de jävla pensionärerna blir sjuka eller får dåliga tänder gnäller de inte över att ha rätt till subventionerad sjukvård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Betalas ut av svenska staten, som fått pengarna av samma pensionärer som skattat minst 30% under hela sitt liv till staten...

   Det är mer än rätt att pensionärerna ska gnälla och ställa krav på hur deras skatter sköts...

   Radera
  2. Dessutom skulle det inte förvåna mig om det är samma pensionärer som nu drivit igenom att man inte ska kunna använda mobiltelenen medan man kör; man kunde inte multitaska på 1800-talet så då går det inte idag heller - Punkt... Bitter? Något

   Radera
  3. Vem är glad i Sverige! :D Staten tillåter ju inte det...

   Radera
  4. Staten har ju snott pengarna från en under hela arbetslivet i form av pensionsavgift så någon gåva är det definitivt inte frågan om.

   Radera
  5. Till Dave. Det är trams det där att de skulle skattat ihop till pensionen. Alla vet att det är framtidens skattebetalare som ska betala pensionen. Vi mitt i livet räknar inte med någon pension. De skulle sparat vid sidan av om nu 5% höjning av skatten är sån katastrof. Trots allt tror jag inte att det drabbar någon fattig

   Radera
  6. Dille, och vad exakt har deras skatt (som många gånger var långt över 40%) gått till?

   Har inte en stor del byggt upp landet, skolorna, sjukhusen, rättsväsendet (jo, visst fungerar de uselt idag). Det är väl tack vare detta som jag och du sitter här med en bra utbildning och jobb. Det blir till viss del vår uppgift att se till att vända den dåliga trenden och försöka få "makthavarna" att förstå att det dom sysslar med just nu är korkat.

   Ja, vi kommer att få betala lite till dagens pensionärer, men samtidigt om vi är smartare kan vi ev. påverka så pass mycket att vi får ett bättre system i framtiden för oss själva, som troligen ger betydligt mer till oss än våra föräldrar och förföräldrar som fick en statlig allmän pension som idag och i framtiden suger...

   Radera
  7. "När de jävla pensionärerna" - Finns ingen anledning att svar på ett sådant synsätt.

   Radera
  8. Det räcker ju tyvärr inte att du och jag är smartare...

   Radera
  9. Till sivan: Man får väl ta i lite för att provocera :)

   Allt på denna sida är skrivet under bilkörning i stadstrafik

   Radera
  10. Dille, du dillar utan verklighetsförankring. Den svensk som bor utomlands tvingas gå till det utländska sjukhuset när han blir sjuk. Han har vanligtvis inga som helst möjligheter att ta sig till Sverige eftersom ambulansflyg handlar om helt orimliga pengar som utlandssvensken måste ta ur egen ficka.

   Utlandssvensken har i princip ingenting för sin skatt.

   Radera
 8. Sådan är socialismen och det är väl vad svenskarna vill ha. Gillar man inte systemet så borde man väl rösta fram ett annat. Allt annat är kärringgnäll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker tyvärr inte med att du och jag röstar på "något annat"

   Radera
  2. Nisse;

   Ja. Sådan är demokrati och det är väl vad svenskarna vill ha. Gillar man inte demokrati får man väl rösta fram ett annat. Allt annat är kärringgnäll.

   Dille;

   Nej, det är helt riktigt. Det behövs fler än två personer att bestämma över fler än 9 miljoner. Bör anses vara helt i sin ordning.

   Radera
  3. Frihet: lustigt att du inte nämner alternativet att flytta någon annanstans. Varför har du valt det aliaset? Du verkar ju vara emot allt vad frihet heter...

   Radera
  4. Anonym;

   På vilket sätt skulle jag vara emot ett friare liv för individer?

   Radera
  5. @Ben

   Jag tar mig friheten att svara. Frihet är bara en tanke. Frihet kan upplevas, men absolut frihet existerar inte. Människan är tvungen att jaga fatt i föda och dricka minst ett par gånger om dagen under hela livet, vilket i sin tur är förknippat med andra åtaganden. Varken mångmiljardären, libertarianen, hinduisten eller skogsmulle är i den bemärkelsen fria.

   Socialister, likt signaturen "Frihet" har kapat/försöker kapa tanken med ordet frihet till att associeras med socialism och kommunism. Ingen har dock hittat den kopplingen i något uppslagsverk. I stället är socialism den ideologi med mest tvång och förtryck som existerat. Säger lite om vilka jävla pajasar socialister är.

   Radera
  6. Nja, "frihet socialism" ger 105 000 Google-träffar.

   "Frihet kapitalism" ger 181 000 och "frihet liberal" ger 349 000 träffar.

   Nog är det nån som försöker kapa det där ordet men jag är inte så säker på att det är socalisterna...

   Radera
  7. Men om du tittar i ett uppslagsverk så är liberal synonym till fri, frihet, acceptans för andra(s) (åsikter etc).

   Vad liberaler sedan i praktiken står för eller vilken agenda de döljer bakom sin ideologi, är en annan femma.

   Radera
  8. Nja, nu diskuterade vi väl politik och då är ju liberal en ideologi som inriktar sig på en viss uppsättning friheter till förmån för andra.

   Precis som alla andra ideologier i grunden också gör.

   Radera
  9. Doktor Syn;

   Tack för upplysningen. Men pajas kan du vara själv.

   Jag vill i så fall ställa en följdfråga till dig.

   Finns det någonting överhuvudtaget som inte är en tanke? Medvetandet är ju en tanke.

   Det vi inte är medvetna om existerar inte i vår värld förrän vi blir medvetna om det. Verkligheten/sanningen är det vi tillsammans kommer överrens om är verkligt/sant. Det är så ex. olika kulturer, ideologier och religioner uppstår. Det är ju inte upp till var och en att bestämma vad som är verkligt eller inte. Hur skulle världen då se ut?

   Radera
  10. Jag anser för övrigt att det är upp till var och en att avgöra vad ordet frihet innebär för dem.

   Radera
  11. Alla (inklusive jag) ska vara fria att få välja betydelsen av sin frihet.

   Radera
  12. @Frihet

   Snälla, flumma inte bort nu.
   Universum, världen med hela dess innehåll existerar. Medvetandet existerar. Människan existerar. Könen existerar. Färgerna existerar (såvida man inte är färgblind). Min glögg och pepparkakor framför mig existerar.

   Ideologier, religioner etc, är tankar eller sociala konstruktioner, om du så vill. Tanken om att könen är en social konstruktion är i sig en social konstruktion och dessutom en lögn. Könen existerar.

   Radera
  13. Jag är rätt säker på att färger fortfarande existerar även om man är färgblind, hörrö.

   Radera
  14. Frihet: med tanke på att du verkar försvara Roger att staten skall lägga beslag på våra pengar. Och enda handlingsalternativ ett verkar vara att gilla läget. Varje gång det skrivs om inskränkning av folks frihet så verkar du stå på inskränkarnas sida.

   Jag kan inte dra mig till minnes när du argumenterat FÖR frihet.

   Radera
  15. Jag förslår att vi delar upp världens alla länder i fyra samhällen. Ett liberalt, ett konservativt/rasistiskt, ett socialistiskt och ett kapitalistiskt. Inga värdegrundskonflikter mer.

   Liberalerna och kapitalisterna borde jubla över detta förslag då de får chansen att bevisa sin överlägsenhet. De konservativa/rasisterna kommer att bli överlyckliga eftersom de bara vill leva ifred från andra. De enda som kommer att protestera är socialisterna, för de vill styra över alla.

   Radera
  16. Det var en extremt trött argumentation måste jag säga. Utgå från ett konstruerat fantasiscenario och tillskriv sedan dina meningsmotståndare fantasiegenskaper.

   Kan du inte försöka argumentera utifrån verkliga eller åtminstone trovärdiga förhållanden?

   Radera
  17. Doktor Syn; Ben;

   Kul att ni är så säkra på vad som är verkligt. Vi tar färgerna som exempel:

   ”När ljusstrålar möter ögat är strålarna inte färgade i sig. Upplevelsen av färger uppstår i hjärnan genom förmedling av de sinnesceller i ögat som tar emot ljuset. Det vill säga att färgintryck bara finns i vårt medvetande, och därför kan vi faktiskt inte veta om vi ser färger på samma sätt. [...]

   Det finns emellertid insekter, till exempel bin, som kan uppfatta ultravioletta färger. Det är sålunda inte otänkbart att det existerar andra färger än de som vårt öga kan se – vi kommer emellertid aldrig att kunna registrera dem.”

   http://illvet.se/manniskan/kroppen/hur-fungerar-vart-fargseende

   Radera
  18. Frihet för "Frihet" måste vara att vara pank och fågelfri!
   Som Janis Joplin beskrev det i Me and Bobby McGee - "Freedom's just another word for nothin' left to lose"

   Att han sedan vill att staten skall råna medborgarna för att uppnå denna frihet kan väl bara beskrivas som bisarrt.

   Radera
  19. Ja, jag är 100% säker på att nånting inte upphör att existera för att en enskild människa inte har förmåga att uppleva dem:
   -"Värme" upphör inte att existera för att nån har skadat känselnerverna så att den inte kan känna dem.
   -Solen försvinner inte för att en enstaka blind person inte kan se dem.

   Råder det någon tvekan i den frågan så kan ljusets frekvenser, såväl som värme eller solens förekomst mätas med vetenskapliga instrument i försök med god repterbarhet - dvs grunden för det vi kallar "vetenskap".

   Så ja, färgerna finns oavsett om man kan uppfatta dem eller inte.

   Är det fler grundläggande saker om behöver förklaras?

   Radera
  20. Mnils;

   Du ger dig själv friheten att bestämma över vad jag ska anse frihet betyder för mig. Vad som är frihet för mig förändras över tid och efter mina och andras behov. Det är väl fritt upp till var och en att avgöra vad som är frihet, men du får ge dig med att bestämma vad som ”måste” vara frihet för mig eller någon annan. Det vill jag ha lov att få reda ut själv.

   Jahaja. Och hur vill du ha det då?

   Även Libro-tianerna på högerkanten anser ju att det är rätt att beskatta/stjäla av (”skatt är stöld”) medborgarna vare sig de vill eller inte för att kunna upprätthålla maktstrukturer i sin strävan att skapa ”frihet”. Vad är den rätta balansen för dig? Är det ren anarki du förespråkar?

   Jag anser inte jag ensam ska avgöra vad vad staten med hjälp av skatt ska fördela våra gemensamma resurser. Det är upp till de politiker vi röstar fram i demokratiska val. När vi tar ifrån demokratiskt valda politiker all makt har vi samtidigt tagit ifrån oss själva den makt vi har dagen när vi går och röstar. Vi väljer att avskaffa demokratin och lämnar istället över makten åt några få som har tillräckligt stort kapital att göra vad fan de vill.

   Kapitalism skapar inga nya företag eller driver dem framåt. Kapitalism skapar inga fria marknader eller befriar några individer. Det handlar bara om att skydda och stärka ägandet hos dem som redan äger stora resurser.

   Kapitalism driver inte världen eller mänskligheten framåt utan det handlar om att konservera och skydda dem som idag innehar kapitalet - att med alla medel bevara gamla ingrodda maktstrukturer.

   Radera
  21. Ben Dover;

   Jag har inte sagt att något upphör att existera bara för att enskild person inte har förmåga att uppleva dem. Det som upphör att existera är när ALLA med ett medvetande inte har förmåga att längre uppleva eller minnas det. Det kan räcka med att själv vara medveten om sin existens eller att nägon annan är medveten om din existens för att du ska existera.

   Universum är inte oändligt. Det expanderar i den takt som vårt medvetande upptäcker dess storlek.

   Radera
  22. Lite Einstein citat som kanske kan skänka lite tankeglöd istället för att bortförklara det som flum:

   Anonym;

   ”Minne är den dummes intelligens.”

   Doktorn och Ben;

   ”Vi, dödliga, uppnår odödlighet i sakerna vi skapar tillsammans och som kvarstår efter att vi är borta.”

   ”Två saker är oändliga: mänsklig dumhet och universum; och jag är inte säker på det andra.”

   ””En mänsklig varelse är en del av världen vi kallar universum, en begränsad del av tiden och rymden. Han är övertygad om att han, hans tankar och hans känslor på något sätt är självständiga från allt annat – en art av optisk illusion i dess medvetande. Den illusionen är vårt fängelse. Den begränsar våra personliga önskningar och begränsar oss från att känna affektion för de få personer som finns omkring oss. [...]

   Vår uppgift måste vara att frigöra oss själva från detta fängelse och utöka vår cirkel av medmänsklighet för att omfamna alla levande varelser och hela naturen.”

   Radera
  23. Frihet: du menar att bara för att du citerar Einstein så blir ditt dravel mindre flummigt? Vad du menar med "minnet är den dummes intelligens"? Det är ju inte så att en smart människa håller koll på vad du skrivit på annat sätt än att komma ihåg det - är det något en intelligent människa tänker ut så är det nog inget du påstått iaf;)

   Radera
  24. Anonym;

   Einstein var en tänkare, erkänd vetenskapsman och dessutom tillräckligt intelligent nog att förstå sig på sånt där.

   Det var Einstein som skrev detta, inte jag. Att jag tog upp detta citat beror på att minnen till stor del byggs upp med hjälp av känslomässiga reaktioner. Det du inte reagerar särskilt starkt på minns du sämre. Därför eller dessutom kan minnet enkelt manipuleras. Frivilligt eller ofrivilligt av dig själv eller någon annan.

   En smart människa förlitar sig inte på sitt minne. Känslor är viktiga vägvisare (något som marknadsförare gärna spelar på så de är idag mindre viktiga än tidigare då vi behövde dem för överlevnad istället för att välja mellan 300 kattmatsmärken (som i stort sett ändå ägs av en enda koncern) och det är inte vägvisare som ska bestämma var du ska gå. Det är DU. Förnuftet ska styra över känslorna - inte tvärtom.

   Den smarta människan skriver därför ner det som den anser är viktigt att komma ihåg och släpper det för att gå vidare med annat. GTD metodiken (som används av många ”framgångsrika” och ”produktiva” människor runt om i världen) går ut på det. Modern hjärnforskning har gett metodiken stöd i detta.

   Radera
  25. @Frihet

   Du kan citera Einstein eller valfri annan vetenskaplig eller filosofisk superstjärna hur mycket du vill, men egentligen så är det närmaste du kan komma odödlighet, att du sprider dina gener genom dina barn.

   Nu är jag ingen minnesforskare, men jag har ruggigt bra minne, och kan meddela att det inte bara är saker som man reagerar starkt på, som man minns. Jag minns vardagliga situationer, namn som andra inte kommer ihåg, etc. Folk som har normalt eller dåligt minne undrar ofta hur jag kan lägga på minnet en massa saker, som de tycker är oväsentliga. Det är inget man "lägger på minnet", det bara finns där. Å andra sidan så är det så att folk med dåligt minne, de kommer inte ihåg viktiga saker heller. Att en del av dem retar sig på folk med bra minne, är för att de med dåligt minne är mindre smarta. De kan inte tänka över huvud taget. Allt jag skrev nyss är baserat på anekdoter.

   Radera
  26. @Frihet:

   Nej, mitt inlägg var riktat till Doktor Syn, vars postmoderna syn på verkligheten tydligen innebär att färger kanske upphör att existera så fort nån är färgblind.

   Radera
  27. @Doktor Syn:
   Kul att du säger åt @Frihet att sluta flumma iväg, och därefter totar ihop en hel argumentation utifrån anekdoter.

   Radera
  28. Doktor Syn;

   Hehe. Jag är ledsen att säga det, men tiden är också en illusion.

   För att åter citera Einstein:

   ”Folk som oss, som tror på fysiken, vet att skillnaden mellan det förflutna, nutid och framtid bara är en envist efterhängsen illusion.”

   Radera
  29. @Ben

   På vilket sätt är anekdotiska observationer av verkligheten flum? Det är alltså flum att säga att jag observerat att människor som röker på perrongen i väntan på tåget ofta väntar så länge som möjligt att släcka cigaretten för att dra sista blosset innan de kliver på?

   Det är alltså enligt dig även flum, om jag utan att konsultera erkända filosofer, historiska genier och forskningsresultat kommer till en rimlig analys vad detta beror på, hur rökarna tänker i sitt beteende?

   @Frihet

   Du är verkligen totalt insnöad på auktoriteter, har du någonsin funderat själv över alltet? Vad blir ditt nästa inlägg? Att jag inte begriper något om abstraktioner? Människans åldrande är alltså en illusion? Tiden som förflyter från det du börjar din måltid tills att du ätit upp den är alltså en illusion?

   "Hehe. Jag är ledsen att säga det, men tiden är också en illusion."

   Säg det till din socialsekreterare nästa gång du är försenad till din biståndsbedömning.   Radera
  30. Doktor syn;

   Funderat? Det behöver inte funderas något. Det är ju ren och skär logik att det är på detta vis. Till och med de gamla grekerna förstod mycket av det här.

   Jag har väl att förhålla mig till illusionen som vi har skapat för att jag, du och allt annat som existerar ska kunna existera. På samma sätt som vi får acceptera tron på att dollarsedeln har ett värde för oss, trots att det bara är en oanvändbar papperslapp. Eller ex. siffrorna i din internetbank skulle ha ett värde. Tror vi inte på det påhittade värdet så existerar inte ett värde. Men allt är en tanke om dess värde som i samma stund därmed också får ett värde.

   Ingenting är viktigare än att utveckla medvetenheten om oss själva och allt inom och runt omkring oss. När vi slutar att respektera det liv som finns omkring oss så börjar vi faktiskt att fungera på samma sätt som en slags cancercell som tappat greppet om det som finns runt omkring.

   Relativt nyligen (2010-talet) har forskare publicerat artiklar om liketen i strukturerna mellan o-ändliga makrouniversumet och det mikrouniversumet som finns inne i våra egna hjärnceller.

   Universum kan alltså avbildas som en biologisk cell.

   Och slutsatsen av detta innebär att ju mer vi ”vet” desto mer förstår vi att vi ingenting egentligen vet. Allt handlar ändå bara en tanke. Men eftersom vi lever i illusionen så är den verklig för oss. Trots att det bara handlar om en illusion. Att expandera illusionen är det viktigaste för att hålla den levande.

   Radera
  31. @Doktor Syn:

   Därför att anekdoter är en väldigt svag typ av "bevisning" i de flesta fall, åtminstone om man försöker dra slutsatser om större system här i världen.

   "Jag blev rånad av en invandrare, därför är alla invandrare rånare" är ett typexempel på en anekdotisk bevisföring som uppenbarligen är svag.

   Ska man komma till nån form av slutsats bör man föra statistik, upprepa sina försök, osv etc. Anekdoter, i sig, behöver därmed inte nödvändigtvis vara flum, men att försöka dra större slutsatser utifrån anekdoter är flum. Kommer man till rätt slutsats på en anekdot är det ju mer eller mindre tur, och ett sådant resonemang skulle aldrig accepteras i vetenskapliga sammanhang.

   Radera
  32. @Frihet

   Det som utvecklat mitt tänkande är när folk påpekat motsägelser i mina resonemang.

   Läs ditt sista inlägg igen.

   "Funderat? Det behöver inte funderas något. Det är ju ren och skär logik att det är på detta vis. Till och med de gamla grekerna förstod mycket av det här." [...]

   "Ingenting är viktigare än att utveckla medvetenheten om oss själva och allt inom och runt omkring oss." [...]

   "Relativt nyligen (2010-talet) har forskare publicerat artiklar om liketen i strukturerna mellan o-ändliga makrouniversumet och det mikrouniversumet som finns inne i våra egna hjärnceller." [...]

   "Och slutsatsen av detta innebär att ju mer vi ”vet” desto mer förstår vi att vi ingenting egentligen vet. Allt handlar ändå bara en tanke."

   Vad är det vill du säga? Att hävda att "ju mer vi vet desto mindre vet vi att vi vet" är en sådan där populärvetenskaplig klyscha, som dessutom i sig är en motsägelse. Ingen logik alls i det.   Radera
  33. Frihet: visst var Einstein en stor tänkare, men det gör inte allt han sagt varandes sant och riktigt. Den som reducerar sin argumentation till att utgöras av citat av AE (och dessutom inte kan förklara varför man tycker citatet är tillämpligt) visar ju bara att vederbörande inte har förmåga eller ambition att formulera egna idéer och argumentera för dessa.

   När det gäller pengarnas värde så torde ju det ha som corollarium att du och dina meningsfränder inte borde sukta efter att med hot om våld lägga beslag på andras pengar.

   Radera
  34. Doktor syn; Anonym;

   Jag förstår att ni inte något förstår nu när ni fått lära er något nytt. Det är inte heller meningen.

   Apropå värde så ligger inte värdet i någon produkt. Värdet ligger i själva produktionen av produkten.

   Jag har aldrig hotat någon om våld för att lägga beslag på någons pengar. Så vart du fick det ifrån är en gåta i sig. Det jag förespråkat var ett demokratiskt valt statsskick.

   Radera
  35. Frihet: nä det är inga nyheter du kommer med när du citerar AE. Han är ju sedan länge död och har inte sagt något att citera nyligen. Dessutom tycker jag det är rätt patetiskt att citera honom när du själv inte tycks kunna redogöra för varför citaten skulle vara relevanta i detta sammanhang. Att något (eventuellt) var smart yttrat vid ett tillfälle betyder inte att det per automatik blir smart i en annan kontext.

   Värdet i något ligger INTE i själva produktionen av det. Det är bara kommunistiska blajteorier som tror det. Värdet ligger ju i den nytta man har av det.

   Att du inte inser att beskatta folk innebär att man lägger beslag på deras pengar under hot om våld. Du brukar dra ut till skatternas försvar så fort de sätts under kritik.

   Radera
 9. Magdalena studerade i Leipzig i DDR 1988... 😁

  SvaraRadera
 10. Alliansen är likadan.

  De stoppade inte höjd ISK skatt i veckan och Folkpartiets* ekonomiska talesman sa för tre veckor sedan i Agenda att EU ska hindra skatteparadis, dvs länder med lägre skatter, och "täppa till luckor", så som det så fint heter.

  * Ordet Liberalerna går inte att använda. Det vore som att kalla Nordkorea en demokratisk folkrepublik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skatt är Stöld;

   Alliansen är redan död och begraven. Misären de ställde till med är förvisso fullt levande. Men är det ändå inte lite fult att ge sig på ett gammalt ruttet lik bara för att du är bitter över dina usla aktieplaceringar?

   Låt nu alliansen få vila i frid!

   Radera
 11. Om nu vissa väljer att bosätta sig utomlands så innebär det också att de använder den lokala hemtjänsten, sjukvård m.m. Då lättar trycket på svensk vård samt de som flyttar är förmodligen vitala och vältaliga. Det är väl skönt för S att ha dessa på avstånd istället för att ställer till opionen på hemmaplan.

  SvaraRadera
 12. Det är pensionärerna som tär mest på samhället då enligt vissa.
  Må ni brinna i helvetet som påstår detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl bara du som påstått detta?!

   Radera
  2. Jaså?
   Vad tycker du då?

   Radera
  3. Personligen tycker jag inte vi ska sitta och värdera pensionärerna, det tycker jag vi ska överlåta åt marknaden. Allt annat är socialism. Låt oss köpa och sälja pensionärerna på en fri marknad, endast då kan de ju tillskrivas sitt rätta värde.

   Radera
  4. Rätt igen Ben,tex pensionärspoolen med hantverkare.

   Radera
 13. Så det enda man får för skatten i USA är lågbegåvade (En person med hjärna och utbildning i USA går inte med i militären..) med skjutvapen? Låter som en dålig deal.

  Och amerikaner i nöd utomlands blir väl minst lika ofta hjälpt av en annan nations diplomater. Som i Nordkorea t.ex.

  Skatten i USA verkar helt onödig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl lågbehåvade med akjutvapen för skatten här med? ( sänkta krav på iq test på Polishögskolan 2015 och nu senast förslag på ytterligare sänkta fyskrav... )

   Att betala skatt är tufft😂

   Radera
  2. Framför allt är det socialism att hålla på med försvar. Jag menar, varför ska vi kollektivt äga en massa stridsvagnar och sånt? Blir Sverige invaderat komer ju envar att köpa in det som behövs för att försvara sig. Nej, bort med den statliga interventionen och låt vanliga människor på en fri marknad lösa försvarsfrågan.

   Radera
  3. Får vi det verkligen? Det enda jag ser är vänsterbyråkrater som viftar med sin vita BH i hopp om fred på jorden.

   Radera
  4. Pics or it didn't happen.

   Radera
  5. USA är ju ändå fantastiskt. Dom har ett invasionsförsvar som överglänser hemvärnet för varje enskild tomt i södern. Och på det hangarfartyg och raketer för att mucka gräl med varje människa på planeten. Lite avis faktiskt..

   Radera
  6. Att man låter privatpersoner inneha t ex en pistol innebär ju inte verklig frihet. Verklig frihet innebär naturligtvis att man t ex får äga ABC-vapen i självförsvarssyfte.

   Radera
  7. Ben har givetvis rätt,en liten pistol förslår inte.
   Låt min ABC-gottelåda vara ifred!

   Radera
 14. Det drabbar förstås svenskt näringsliv om massor med pensionärer drar utomlands med sina pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så mycket skatt och vägtullar nere i Portugal så de stannar nog. Till och med fastighetsskatt har de, enligt säkra källor (kommentarfältet på cornucopia).

   Radera
  2. Check 1: Du bor i hyresrätt.
   Check 2: Du är kommunist
   Eller?

   Radera
  3. Jo, men det är väl upp till Portugal hur man vill beskatta? Det är ju inte en helt orimlig idé att beskatta när man omsätter pengar istället för när man får dom.

   Radera
  4. PJ;

   Fel i båda fallen.

   Radera
  5. Check 3: Du äter medicin,eller avstår medicineringen.
   Låt mej få rätt i detta iaf.

   Radera
  6. PJ;

   Du har fel, lille vän. Jag tror att jag vet vart du vill komma.

   Men tyvärr för dig och till skillnad från dig så är jag varken singel, homosexuell eller desperat så du får ta med dig din checklista och försöka med någon annan.

   Radera
  7. Va,varför nämner du homosexualitet?
   Check 4:Du är homofob

   Radera
 15. Det är ju faktiskt lite lustigt att man samtidigt lägger svenska skattebetalares pengar
  på att uppmuntra "remittances" ut ur Sverige genom en statlig prisjämförsesajt:

  http://www.moneyfromsweden.se/en

  Konsumentverket inte bara driver sajten, man köper även webannonsering för skattepengarna.

  SvaraRadera
 16. Berätta gärna för den amerikanske studenten som fastnade i Nordkorea om hans fantastiska förmåner som amerikansk medborgare. Fast, kan bli svårt när han är död, trots dessa fantastiska förmåner

  SvaraRadera
 17. Hmm.."fastnade"..du tänker väl på killen som tog sig in på en avlyst våning på hotellet och stal en affisch med de store ledaren på? För deltagare i Darwin Awards hjälper naturligvis inget.

  Inte ens Margot Wallström hade fixat det, trots att hon har kompisar överallt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Finns inga som helst bevis för att han gjorde det där. I efterhand har han "erkänt", plus att det finns en urusel övervakningsvideo.

   Radera
  3. Finns videos online som styrker förekomsten av det avlysta våningsplanet.

   Alldeles oavsett bevismaterialet får det nog betraktas som biljett till Darwin Awards att resa in i NordKorea på pass från "den store satan". Om jag inte missminner mig har amerikanska medborgare väldigt begränsade möjligheter att öht få resa in.

   Radera
  4. Ja, att en skepnad av något slag pillade på en tavla framgår av videon. Inte så mycket mer eller framför allt vem det var.

   Radera
 18. 100% arvsskatt tror jag hade varit gynnsamt för samhället. Är nog hälsosamt att trycka på resetknappen var 80:e år när det gäller förmögenhet, ge lite nytt folk en chans att komma upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vuxenaborter på sådana som tycker som dej,det vore en chans för alla ickeparisiter.

   Radera
  2. Eller ättestupa vid 65. Samhället och anhöriga slipper vården. Individen kan planera sitt liv till fullo ekonomiskt och hela pensionsystemet utgår.

   Radera
  3. Jag tycker det räcker med lite ödmjukhet från oss som ärvt en hög levnadsstandard. De som inte förstår att all rikedom utgår från samhället ska ta sig en rejäl funderare.

   Men visst behöver arvsskatten återinföras för att hindra en utveckling tillbaka till feodalsamhället.

   Radera
 19. Glömde vi satirtaggen nu när vi jämförde ett skatt på kapital med en minerad, kulsprutebestyckad kontrollzon som dödat flera hundra människor?

  Andra jämförelser vi kanske kan se fram emot så småningom:
  Ekeroths örfil jämförs med Grisbuktsinvasionen
  Hanif Balis twittrande jämförs med månlandningen
  LO-borgen liknas vid Angbands helvetesfästning
  Talmansvalet 2018 liknas vid sjöblockaden av Genua 1625
  Bloggarens nyårsbakfylla jämförs med Adana-massakern 1909

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju ytterst sällan Cornu svarar på kritik mot sina ”ledare” med tolkningar och och källor i avpixlat-stil.

   En relevant kommentar från förra inlägget om skatt på flytt av kapital från Skattejuristen (jag har dock som vanligt ingen egen kunskap men hade varit intresserad av ett svar).

   skattejuristen2017-11-29 20:27
   Cornu,

   Hur tänker du när du säger att "utländska investeringar" kommer frysa alt. att utländska investerare dumpar tillgångar i Sverige? Förslaget handlar ju bara om privatpersoner, inte juridiska personer. Privatpersonerna ska bl.a. ha bott i Sverige fem av de senaste 10 år sedan. Så förslaget träffar ju inte utländska investeringar överhuvudtaget. Eller hur tänker du?

   Förslaget i sig är mer eller mindre ett sätt att motverka att folk blir begränsat skattskyldiga i Sverige och drar till ex. Portugal innan pension. Är helt övertygad om att förslaget inte går igenom och det kan dessutom starkt ifrågasättas EU-skatterättsligt. Det går att inskränka den fria rörligheten men inte hursomhelst.

   Radera
  2. "LO-borgen liknas vid Angbands helvetesfästning" Tja, det är ju bara en vokal som skiljer Morgoth från Margot

   Radera
  3. ...även om jag tror att det egentligen är ett huskomplex på Sandahöjd i Umeå som är det verkliga Angband, de så kallade Morgoths tuttar.

   Radera
 20. Detta visar bara sossarnas totala förakt för vanliga knegare, personer med bara allmän pension skall inte få flytta till varmare länder med lägre kostnader på sin ålders höst. Rika kan däremot gärna göra det. En minst sagt märklig inställning!

  SvaraRadera
 21. Hur många är knegarna som flyttat till Portugal jämfört med skatteplanerande högavlönade och egenföretagare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fler knegare än skatteplanerande högavlönande om jag som bor här får gissa bland dom jag känner.
   De flesta egenföretagare är för övrigt knegare som aldrig tar semester, jobbar helger och knappt har råd att vara sjuka.

   Radera
  2. Exakt Gunnar, de får extra skatt på sin pension, de mer välbeställda kan ta ut sin tjänstepensionen som oftast är större än den allmänna pensionen till 0% skatt. SINK skatten gäller även för tjänstepension från offentlig sektor så de som gjort det korkade valet att jobba i den ofantliga sektorn blir bestraffade en extra gång!

   Radera
 22. 70% marginalskatt är bara 30% ifrån rent slaveri.

  SvaraRadera
 23. Jag har en del kapital kvar i Norge sen jag bodde och jobbade där. Bör jag flytta hem detta omgående eller låta det ligga kvar?

  SvaraRadera
 24. Ett lämplig näsbränna för pensionärerna i boomergenerationen som har tagit Sverige för givet och röstat för öppna gränser, mångkultur och demokratur i största allmänhet. Trist att staten får pengarna och kan förstöra Sverige ännu mer bara.

  SvaraRadera
 25. Hmmmm.

  Jag lär väl aldrig få något svar på detta, men är detta egentligen något kontroversiellt?

  Det handlar alltså om man (tex) köpte aktier för 100 000 i en vanlig aktiedepå, som idag är värda säg en miljon, så kan man helt undvika skatt genom att flytta aktierna utomlands på ett specifikt sätt:

  "Beskattning kan också undvikas om den utflyttade personen tillgodogör sig
  bolagets värde genom utdelning. Ett vanligt upplägg är att till underpris sälja ett
  svenskt fåmansföretag med stort obeskattat kapital till ett cypriotiskt
  holdingbolag. Det fria egna kapitalet delas sedan ut till holdingbolaget utan
  skatteeffekter. Den fysiska ägaren bosätter sig på Malta och tar emot utdelning
  från det cypriotiska bolaget. Utdelning från cypriotiska bolag beskattas inte av
  Malta. Det blir inte heller någon svensk beskattning eftersom tioårsregeln inte
  är tillämplig på utdelning."

  Det verkar vara den typen av upplägg som man vill täppa till, som nämnts explicit så påverkas ju inte tex ISK (som ju redan är schablonskattat).

  Däremot är SINK-höjningen såklart en styggelse, och det visar lite på faran att tillhöra en tillräckligt liten grupp med "orättvisa" förmåner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter isf att man skall beskatta de som inte tänkt till i förväg. Vad hindrar en från att redan äga företaget via cypriotiska bolaget?

   Radera
  2. Vet inget om milion belopp som flyttas hit o dit. Men som vanligt är det den lilla människan som drabbas. Ta t ex invandrare som har arbetat i Sverige 30-40 år . Jätte många har pensioner som är ca 7.000kr netto. Därmed måste Magdalena gå in med några tusen i hyrestillägg🤔Om personen flyttar så blir det inget extra bidrag och ingen sjukvård mera. Att höja skatten för dessa är inget annat än RÅN. Från 20 till 25% o inget grundavdrag. För dessa är några hundralappar överlevnad. Men som vanligt i Sverige vet man inte vad ena handen gör m den andra. Nu har Maggan fokuserat på några som ska till Portugal. Så dom andra låg betalda uppmanar jag att stanna och ticka pengar på samhället. Så som sjukvrård, bostad osv. Bli gärna tjuv , ät dig mätt i affären så kan du även tära lite på rättsväsendet också. 😉 I min värd skulle jag betala för att bli av m dem.

   Radera
 26. Till att börja med ett rent sakfel i Wilderängs text: cit....-" Den sk SINK-skatten för utflyttade pensionärer höjs med 25%, från 20% av pensionen till 25%. Utan grundavdrag."
  Detta påstående rörande "utan grundavdrag" att ställas emot Pensionsmyndighetens text: ...-"Den särskilda inkomstskatten (SINK) beräknas på ditt månadsbelopp efter avdrag med ett fribelopp. Fribeloppet motsvarar det grundavdrag som du kan få om du beskattas med preliminär skatt."

  Med andra ord: Även SINK-skatt berättigar till Grundavdrag!

  Dessutom så berörs vare sig i Wilderängs text, kommentarsfältet eller för övrigt i andra liknande artiklar/kommentarsfält i andra fora det faktum att övergången av SINK-skattesats till 25%, förutom sådan skatt på Sjöinkomst, inget annat är en återgång till den SINK-skattesats som var rådande mellan 1991 och 2014!

  Det vill säga att under 23 av de 26 år vi haft SINK-beskattning så har skattesatsen faktiskt varit 25%. (Förutom för Sjöinkomst där den varit 5%-enheter lägre).

  SvaraRadera