Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2017-12-27 13:36

Karlbergsvägen 77 OBS-listas på grund av likviditetsbrist

Ett bostadsprojekt som kallar sig Karlbersvägen 77 har tydligen preferensaktier noterade på Stockholmsbörsen. Sedan bostadsrättsprojektet i premiumsegmentet drabbats av likviditetsbrist har preferensaktien flyttats till observationslistan.
Detta dyker upp när jag söker i min bildbank efter Karlbergsvägen.
Nyhetsbyrån Direkt skriver att Karlbergsvägen 77:s preferensaktien har flyttats till First Norts observationslista.

Bolaget Karlbergsvägen 77 har tydligen drabbats av likviditetsproblem, men ska ha fått en utökad kredit på 5 MSEK och aktieägarlån på 3.5 MSEK.

Man ska bygga 90 lägenheter i premiumsegmentet, dvs lyxlägenheter, på Karlbergsvägen 77 - 79, men har ännu inte fått spaden i marken, bildligt talat. Timingen känns lite utmanad, minst sagt. Mer om projektet kan närmast sörjande läsa här. Tydligen är man "ett unik fastighetsprojekt". Man skriver:
"När bindande föravtal avseende minst 75 procent av det totala antalet bostadsrätter i fastigheten har tecknats kommer Karlbergsvägen 77 att påbörja byggnation av fastigheterna. Projektet beräknas kunna avslutas under första kvartalet 2020 och överskottet kommer då att delas ut till preferens- och stamaktieägarna."
Vi önskar projektet och investerarna lycka till... Du som inte kan motstå att anmäla ditt intresse för en av dessa unika premiumlägenheter, till än så länge okänt pris, kan göra det här.

Tillägg: Nej, Tranan ska inte rivas och ligger inte på Karlbergsvägen 77. Så här såg det ut sist jag var där.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

30 kommentarer:

 1. Vilken "fantastisk" betongklump...

  SvaraRadera
 2. Ser ut exakt som nåt Mies van der Rohe kunde ritat på 50-talet faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Men är tanken att de ska riva det befintliga sekelskifteshuset? (Om projektet blir av.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karlbergsvägen 77 ligger väster om S:t Eriksplan och är en trist industribyggnad. Tranan ligger vid Odenplan, och det huset ska nog inte rivas.

   Radera
  2. Det befintliga huset ska rivas, men det är inte Tranan. Tranan var enda fotot jag hade från Karlbersgvägen.

   Radera
 4. Lyx? Det ser ut som en blandning av DDR-plattenbau och ett P-garage.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla arkitekter av idag är fast i 100 år gamla principer som lades fast av Gropius, Le Corbusier och såna där. Sen dess är det i princip bara material och priser och teknik som ändrats.

   Radera
  2. P-garage, det stämmer. Ska byggas 150 P-platser i garaget.

   Radera
  3. Tuxie: Vi slipper i alla fall det hemska cortenstålet (rosttrögt stål) som alla arkitekter är besatta av nu för tiden. Herrejävlar vad det färgar av sig på kringliggande betongkonstruktioner. Fasaderna ser ut som gamla otvättade toaletter.

   Ben Dover: Urkällan gör sig påmind med dagens arkitektur.

   Radera
  4. P-platser?
   Skall inte alla numera cykla eller gå eller köra kollektiv elbil i det nya goda framtida klimatsmarta, kreativa IT- och kretsloppssamhället... 😁

   Radera
 5. Bra artikeln hur tjänstemän och politiker är helt i händerna på byggbolagen och struntar i långsiktigheten.

  https://www.dn.se/sthlm/har-far-du-rum-med-utsikt-mot-en-bergvagg/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är ju rent trams. Husen i artikeln har kök och vardagsrum med sjöutsikt, sovrummen ligger tyst, insyns- och solljusskyddat mot bergväggen - bästa möjliga läge för ett rum man ska sova i. Det är ju en utmärkt kombination, och de boende i huset är mer nöjda än andra i område.

   Radera
  2. Ja, jag skulle i alla fall vara väldigt nöjd med ett tyst, mörkt och svalt sovrum. En etta som ligger direkt mot en bergsvägg vore trist, men det verkar ju liksom inte vara det som diskuteras.

   Radera
 6. Anekdotvarning: På Tranan var Anders Timell en gång i tiden rockslusk(hade hand om garderoben eller garderobiär). En f.d. kollega jobbade där samtidigt. Det var på gränsen av vad Anders kompetens klarade av, enligt min kollega. Ungefär som vår statsminister. Fast Steffe hade kanske kunnat klara av att jobba i garderoben på Tranan. Nä förresten, fan vet..

  SvaraRadera
 7. Verkligen jätteunikt. Ser likadant ut som ett annat premiumhus de byggde mitt i stan för några år sedan. Det är lika fult det men alltid tilltalar det väl nån.

  Se Grev Turegatan 3.

  Å andra sidan, på 80-talet byggde man helt identiska hus mitt inne i stan, så länge man spred ut dem lite så skulle det väl inte märkas... Så man har väl alltid gjort på detta sätt under hela 1900-talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar Grev Turegatan 8, som jag är tämligen säker på att du inte skulle anse vara fult om du såg det i verkligheten (Grev Turegatan 3 däremot är varken nytt eller vackert...).

   Radera
 8. Det där med att riva centralt belägna fullt fungerande kontorshus för några extralägenheter känns väl inte helt hållbart? Och antagligen ganska dyrt också.

  SvaraRadera
 9. Marknaden finner snabbt nya väger när fårket inte längre får låna tillräckligt.
  https://www.di.se/nyheter/bostadsutvecklaren-saljer-bostader-for-10000-krkvm/
  Föreningen lånar upp till 88 procent medan köparen motsvarade andel ligger på 12 procent av fastighetens värde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avgifterna i de lägenheterna måster ju bli enorma? 70 k i lån per kvadrat, amortering om 1 % på det och driftskostnader. Sen skulle lånen bindas på 30 år med...

   Radera
  2. Verkar väldigt osmart då räntan inte går att dra av alls i föreningen...
   Men då amorteringen bara är 1% i föreningen mot 2-3% om man lånar själv så känns det ju billigt för de som inte kan räkna, och det var ju de som var målgruppen. (låg och medelinkomsttagare enligt artikeln)

   Radera
  3. Väldigt smart av säljaren. Fårket är väldigt osmarta och et flertal köpare kommer nog trilla i den här fällan.

   Radera
  4. @Kent, att kalla andra människor för fårket får inte dig att framstå som det ekonomiska geni som du är...

   Radera
 10. Vill minnas att jag läst om detta projekt att man ansåg det vara i princip riskfritt eftersom målgruppen ”inte är priskänslig”. Funkar säkert fint när det finns 200 andra projekt som startar samtidigt som vänder sig till samma enorma målgrupp.

  SvaraRadera
 11. Tessin (aka "avkastning utanför börsen") låter meddela att de nu godhetsfullt sänkt minimiinvesteringen i ett hett projekt i Borås :-)

  "Projektet i centrala Borås är snart fulltecknat! Lägsta investering sänks från 50 000 kr till 30 000 kr för att möjliggöra att fler kan teckna sig i projektet."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lol finns det alltså folk som sätter pengar i tessin?

   Radera
  2. Dags för Gunnar Plysch och "Borås - Borås"! ;-)

   https://www.youtube.com/watch?v=MT0ifTYdbPg

   Radera
 12. att uppkalla ett fastighetsbolag efter en slottsarkitekt är ju bara det ett tecken...

  SvaraRadera
 13. Annars är ju läget för Karlbergsvägen 77 bra. Den trendiga Birkastan alldelses bakom och inte långt till Odenplan. Premiumläge kan man säga. Men byggkostnaderna är ju groteska. Oscar Properties har hållit på och byggt om en industrifastighet på Igeldammsgatan på Kungsholmen jag vet inte hur länge. Man kan bara ana hur dyrt det blivit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns åtminstone 9 bostäder till salu i Oscar Properties projekt på igeldammsgatan, antagligen köpta på spekulation. Minst 1 (den enda jag kontrollerade) har sänkt sitt pris till under ursprungspriset, och får ändå inte sålt (legat ute sedan oktober). Oh happy days... :)

   Radera
 14. Inte illa för Tranan, stället A-lagarna satt på förr i tiden. Det luktar illa. Ägarna tror tydligen inte på vinst och för att säkra sin egen vinst låter man andra ta smällen med aktier.( som blir värdelösa?). Läs Northlands...

  SvaraRadera