Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2017-12-08 12:13

Icke-inflationen: Verisure höjer kvartalsavgiften med 9% - andra året på raken

Den svenska icke-inflationen fortsätter att skörda nya segrar. Det partiella monopolet Verisure höjer för andra året på raken sina kvartalsavgifter med 9% rapporterar en läsare.

Verisure är ett av Sveriges största larmbolag för hushåll. För rätt många tusenlappar köper man sin larmutrustning och betalar därefter ett abonnemang för larmcentral och kringtjänster. Utrustningen går sedan inte att använda med något annat larmbolag, utan man utgör ett partiellt monopol där kunden har en omfattande inlåsningseffekt.

Förra året höjdes enligt samma läsare kvartalsavgiften med 8.9%. I år är höjningen från 1273:- SEK per kvartal till 1386:- SEK, eller återigen ganska exakt 8.9%. Detta samtidigt som officiell inflation är 1.8% (KPIF förvisso).

På sikt kommer Verisure med fortsatta 9%-iga avgiftshöjningar förbruka hela kundens lön via exponentiell utveckling, om inte lönen också höjs med 9% varje år. Vi gratulerar Verisures kunder.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

57 kommentarer:

 1. Bara att inte ingå avtal med detta bolag och det finns heller inte något som förplikigar att ingå avtal.
  Finns andra men trist för de som sitter fast i garnet hos dem...

  SvaraRadera
 2. Hysch hysch! Inte säga ordet inflation.
  Varje gång blir jag åthutad av nån viktigpetter som berättar
  "att min ifåne minnian är billigare o bättre än den gamla"

  SvaraRadera
 3. Och smöret har stigit med nästan 17%. Jämmer och elände.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ifåne, min ifåne. Viktas i promille i KPI. Så det så!

   Radera
  2. Och brytpunkten för statlig skatt stiger bara 3.7% så det är all löneökning man får. Men helst ville ju Maggan att den inte skulle stiga alls, det är bättre om alla blir fattiga!

   Radera
 4. Lite snabb "lunsj-googling" på "Verisure" leder fram till ett moderbolag / holdingbolag i Luxemburg.. ;-)

  "Dream LuxCo SCA"

  https://www.byggahus.se/forum/threads/luras-direct-alarm.222490/

  SvaraRadera
 5. Nja detta är inte infaltion i ordets rätta bemärkelse. Jag har varit i kontakt med Verisure om just detta otyg.

  De anser att de förbättrar tjänsten med ny funktionalitet, och det stämmer.
  Problemet är att det är funktioner som jag inte efterfrågat eller ens får chansen att avstå ifrån.

  Jag misstänker att detta kan bero på att Verisure har en ganska stor egen utvecklingsavdelning som skall hållas sysselsatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funktionalitet?
   Inbrottstjuvar i sthlm räds i alla fall inte det väktarbolaget.
   Tar ju 30 minuter innan de kommer.
   De som har råd använder snabbare bolag.

   Radera
  2. Men om inbrottsrisken ökat med nio procent så borde procenten kunna kvittas enligt någon ekonomisk modell och vips har vi ingen inflation på det larmet! Allt annat är gnäll, fake nyheter och säkerligen rasistiskt.

   Radera
  3. Och vilket väktarbolag är snabbare? Och varför skulle tjuvar vara mer rädda för det bolaget? Väktarna kommer aldrig brotta ner en tjuv oavsett vilket bolag de arbetar för.

   Radera
 6. Har en kort period i mitt liv jobbat inom denna bransch med larm, larmcentralen och väktare som åker och ut vid larm och har bara en sak att säga om det.
  SLUTA GENAST ATT BETALA FÖR SKITEN!
  Att ha ett hemlarn med så kallad "åtgärd vid larm" låter väldigt fint men i praktiken så handlar det om en väktare som kommer på plats mellan 30 min-2h efter att larmet gått och kan konstatera att det varit inbrott, tejpar för den krossade rutan och åker därifrån. Ingenting som en hygglig granne inte hade klarat av att lösa när man väntat tillräckligt länge för att ingen ska vara kvar i huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är ju precis det som jag betalar för. Att få veta om något har hänt eller ej, är precis tanken med Verisures lösning. Att en väktare säkrar huset efter inbrott är även det värt mycket.

   Det är inte alla som bor så att en hygglig granne finns tillgänglig 24/7/365.

   Radera
  2. Men med kamera (alla har kamera nu) kan de få bild på brottslingen och ringa polisen direkt från larmcentralen. Sen kanske polisen inte behagar dyka upp, men det är en annan sak.

   Radera
  3. Det där med grannarna kräver att man faktiskt pratar med dem. Något som många gärna köper sig fria från. Fast det är lite sorgligt.

   Radera
  4. Problemet med Verisure är det a l l t i d är Securitas som åker på larm. Även om Nisses vakt har monopol i din kommun och har väktare inom kommunen 24/7 kommer ... Securitas från grannkommunen med 1 tim insatstid som påföljd.

   Inget larm är bättre en den svagaste länken och i många fall är det väktarinsatsen. Verisure bevisar det ofta genom sin låsning till kvantitet ( Securitas ) istället för kvalitet ( rätt vaktbolag i just din kommun )

   Radera
  5. Skönt att höra från en VÄKTARE vilket skit securitas erbjuder. Ingen använder det bolaget. Det avskräcker nämligen ingen inbrottstjuv att det tar 30 min - 2 timmar att komma fram.

   Radera
  6. Ett "schysst " basebollträ.. .😁 och ett lokalt medborgargarde är nog både mer effektivt och billigare än Verisure... 😁

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  8. "Men med kamera (alla har kamera nu) kan de få bild på brottslingen och ringa polisen direkt från larmcentralen."

   Så att polisen direkt kan lägga ner förundersökningen med någon slumpvis motivering (kanske att brott inte kan styrkas). Frågan är vad som krävs för att polisen faktiskt skall utreda saken...

   Radera
  9. Ni vet väl att Verisure är helt skilt från riktiga Securitas? De har inget med varandra att göra bortsett från att Verisure under några år efter förvärvet får lov att använda Securitasvarumärket i Sverige (Securitas Direct).

   Radera
 7. Vi har Verisure, men mest för att startpaketet var rabatterat till ungeäfr 80% och för att få klisterlappar på fönster o dörrar.

  De utnyttjar helt klart sin ställning att skapa ej efterfrågade funktioner som kostar mer.

  Men varför kommer det inte alternativ?
  Det finns billigare alternativ men är de bättre i avskräckningssynpunkt?

  Det är inte larmet och väktaren du betalar för , det är klisterlapparna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lokalt medborgargarde torde vara billigast och effektivast.

   Radera
  2. Jobbar på det men det finns lite för många liberaler, socialister och allmänt miljöfånar som är emot privata alternativ som faktiskt är effektiva.

   Radera
  3. Medborgargarde, har det blivit lagligt nu? Och är detta garde tillgänligt dygnet runt?

   Radera
  4. Medborgargarde är lagligt. Har det varit olagligt?

   Radera
  5. Det måste väl finnas pirat-klistermärken. Då har de dessutom inte registrerat att du har dem och kommer heller inte att plocka ner dem för dig.

   Radera
  6. Jag får säga emot mig själv lite där. De där säljarna som springer runt och registrerar vad folk har för larm har tydligen också i uppgift att plocka ner dekaler som de anser inte är korrekt uppsatta.

   För övrigt ett otyg att försöka få folk att berätta för okända personer hur man skyddar sitt hem med larm.

   Radera
 8. Ang inflation konstaterades det att lunchpizzan höjts med 5kr igen, och det var lite delade meningar men det var nog ett år sedan sist.

  SvaraRadera
 9. Hoppas att de styrande tar efter och höjer min pension. :)

  SvaraRadera
 10. Det går att koppla sitt egna friköpta larm till larmtjänst om man så önskar och det kostat då ca 100 kr/mån.
  Frågan är vad det tillför?
  Vi hade ett inbrott på kontoret som är kameraövervakat. På 3 min med uppdragna luvor, handskar och mörka overaller tog de allt som gick ner i 2 stora väskor och sedan försvann det. Inga spaningssuppslag och nerlagt.

  Så det är nog bättre att satsa på ett svårforcerat skalskydd, sirener och strålkastare som drar till uppmärksamheten från omgivningen. En väktare som kommer efter en 1h kan inte göra ngt alls och på 10 år har man betalt 50.000 kr för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl inte så mycket för att undvika inbrott, även om det gör att de får stressa lite. Utan mest är det väl bra att någon dyker upp och kollar på det och stänger/låser mm så man slipper att det står öppet både för väder och annat.

   Radera
  2. På 20 år blir det 100 000 och om priset har dubblats efter halva tiden blir det över 150 000 kronor. De pengarna kan du lägga i madrassen eller investera inför pensionen istället så ålderdomen blir lite tryggare eller du kan välja att pensionera dig tidigare och sitta hemma och vakta huset istället för att jobba för att betala väktare att göra det.

   Radera
 11. Nu rasar valutan också så snart får vi en massa importerad icke-inflation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hysch! Vi har ingen inflation. Det har Antonia Axson Jonsson gått ut och lovat.

   Radera
 12. Kjell&Co säljer larmdekaler för 69kr, torde ge bra effekt per krona:

  https://www.kjell.com/se/sortiment/hem-kontor-fritid/larm-sakerhet-overvakning/larm/dekal/larmdekal-larm-for-fonster-16-pack-insida-p50453

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tror du tjuven tänker när han ser kjelles dekaler? Låt mig gissa, det är något i stil med:

   "Här finns det värdesaker förvarat hos någon som är för snål för att investera i larm. Nice!"

   Radera
 13. Verisure har väl tagit en sida ur EONs och vattenfalls manualer hur man ser till att folk inte har för mycket pengar i plånboken trots låg inflation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk kan välja att skita i sitt larm.

   Radera
 14. Vilka larmbolag och larmlösningar rekommenderar ni (bortsett från medborgargarde)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. Äg din egen utrustning.. dvs Verisure och Sector går bort.
   2. Det vaktbolag som är störst på orten/ i kommunen är sannolikt de som kommer fortast. Välj dom. Kan vara vilket bolag som helst beroende på vart du bor.

   Radera
 15. Jag minns när det fanns lokala poliser i alla småkommuner och få läste dörren. Nu har alla larm och polisen utreder sällan vardagsbrott.
  Hur gick detta till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De rika knösarna ute på Danderyd tyckte att deras villa larm var för dyrt sånde köpte in sig i bolagen och lurade sen på alla ett villa larm för att de rikaste ville att ni skulle vara solidariska med kostnaden. Kapitalism är detsamma som socialism, men enbart för de rikaste.

   Radera
 16. Vadå icke-inflation? Det är länge sen det var såna tider. Inflationen i Sverige ligger på ca 2%. Källa Riksbanken: http://www.riksbank.se/sv/Penningpolitik/Inflation/Inflationen-just-nu/

  SvaraRadera
 17. Finns det några andra alternativ om man vill att det ska gifta sig med Yale Doorman? 50 000 kr över 10 år är pengar det med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du kan skippa vaktbolagen och ha ditt eget.

   Radera
  2. Med största säkerhet så har du ingen annan än ett vaktbolag som lyckas sno åt sig 50 000 kronor ur din hushållskassa. De största tjuvarna sitter i vaktbolagens styrelser.

   Radera
 18. I Strängnäs behöver man INTE något "tjusigt" väktarbolag.
  Man tar traktorn och skrämmer "skiten" ur dieseltjuvarna... ;-)

  https://www.youtube.com/watch?v=Scwfhu4ES-I&t=187s

  SvaraRadera
 19. Dessutom.. som Verisurekund är du dubbelt blåst eftersom larmet blir helt obrukbart om du säger upp abbonemanget..


  För övrigt är ju Securitas prisjustering mot företag ibland över 8% /år.. är väl därför det går med vinst övht..

  SvaraRadera
 20. Är själv kund hos Verisure sedan många år. Faktum är att vill man ha rygg uppkopplat larm med smidig installation och en bra app har det inte funnit mycket annat att välja på.
  När vi blev kunder kunde man köpa larmet utan väktartjänst, det kan man tyvärr inte längre.

  På sikt kommer det att komma lösningar från home automation sidan som kan konkurrera. Går redan att mecka ihop idag med ZWave eller ett ”riktigt” larm som kopplas in mot home automation.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns redan bra lösningar. Men folk är antingen för dumma eller för lata eller både och.

   Radera
 21. Jag kollar på ett larm från Ajax.

  Nästan halva priset mot ett Agility 3 och bara lite mer än vad Verisure vill ha för installationen.

  Sedan kostar en larmcentral 68 kr per månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla upp Nexa, Telldus, fibaro och andra z-wave- eller 433mhz-produkter. Finns hos ex. Clas Ohlson och liknande handlare. Installera själv (kan vem som helst). Då kan du komma undan med någon tusenlapp eller två. Kostar 25 spänn i månaden att få sms om det är nån som bryter sig in. Har du smartmobil kan du få notis om det helt gratis. Dessutom kan du bygga ett smart hem av det, koppla brandlarmet, koppla till sirén, mm. Det enda du inte får är en väktare som kommer och tejpar fönstret åt dig. Men lämna en tejprulle åt grannen så kanske de kan göra sig besväret om något inträffar. Tejpen kostar nån 20:- i engångskostnad. Detta tips bjuder jag på.

   Radera
  2. 433 MHz är inte en lämplig frekvens för
   larm.

   Radera
  3. Visserligen var det några år sedan men nu körde ju larmfirman som husets ägare före mig på 433-mhz produkter (det dög visst för dem) och tog dessutom bra betalt för det. Såg ett kvitto på installationskostnad för runt 7000 kr för två dörrlarm, två rörelsesensorer och två dekaler (som jag dessutom behållt). Och månadsavgift på några hundra. Allt lämnades kvar eftersom det tydligen inte gick att flytta med larmet när personen flyttade. Själv kör jag 433-mhz för viss styrning och med z-wave (868 mhz) för t.ex. dörrar, fönster, samt extra kameraövervakning med rörelsedetektor på vissa platser när jag ej är hemma. Har inget större av värde men jag kan få reda på om nån besöker huset utan min vetskap och se vad den gör. Dessutom styrs ju värmepump, lampor, radio, diskmaskin, frys, kyl, termostater, vattenlarm, brandlarm, mm. Det är svårt att gissa sig till om någon är hemma eller inte och dessutom är inbrott inte det enda som man kan råka ut för om man äger sin bostad. Jag vill ha full koll utan att betala överpris för det. Det mesta är dessutom köpt när det varit som lägst pris, så jag har kommit billigt undan. Max 7000 kronor på 10 år istället för 50 000 kr. Det har jag så sparat in på minskad energiförbrukning i huset.

   Mitt egna system har batteribackup i reserv, så det funkar en bra stund utan fast bredband och utan el.

   Radera
  4. Utomhus är det förresten rätt mörklagt men tänds upp när någon närmar sig om natten. Dumt att hänga ut en massa julbelysning som hjälper till att dölja dem som letar sig fram i mörker. På dagarna har vi grannar i närheten som är hemma och uppmärksammar vad som händer. Allt handlar om en helhetslösning. Och att inte bli lurad av företag som tjänar överdrivet med pengar på folks rädsla.

   Radera
  5. Och man kan säga att det hela är gratis efter tio år då energiförbrukningen som sagt sjunker om man kan effektivisera värmepumpens användande, avstängda apparater (istället för standby), effektiv belysning, temperaturkontroll, energianvändning efter lägsta pris, motorvärmare, mm. Och att kunna snåla ner elförbrukningen tillräckligt så att solcells investeringen inte behöver bli så brutal den dag det är dags att slå till.

   Ska jag vara helt ärlig så tror jag att jag slutligen går plus på mitt larm.

   Radera