Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2017-12-08 19:05

Fredagsmys: Gräv fort, gräv djupt - Wallström ger sig in i Nordkoreakrisen

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Och vad kan vara müsigare än att Sveriges naturbegåvning i internationell diplomati, utrikesminister Margot Wallström (s), nu erbjuder USA hjälp att lösa Nordkoreakrisen. Se således omgående till att iordningsställa ditt skyddsrum.
Nordkoreas ICBM Hwasong-14 når utan problem Arvfurstens Palats i Stockholm, ...
Källa: Alex Wellersteins Missilemap.
Sveriges diplomatiska geni, utrikesminister Margot Wallström (s), mest känd för att vara den enda utrikesminister som både blivit bannad från arabvärlden och Israel samtidigt, vill alltså ge sig in i Nordkoreakrisen och medla rapporterar SVT.
Det diplomatiska geniet.
SVT skriver:
"Jag sade att vi kommer att stödja alla försök till dialog för en fredlig lösning och att vi är villiga att använda våra kontakter."
Risken är alltså nu överhängande att Sverige kommer bli kärnvapenbombad inte bara av Nordkorea för Wallströms "försök" att medla, utan också av USA.
... dock finns det vissa utmaningar med precisionen med en CEP på 3 000 meter, dvs 50% av avfyrningarna hamnar inom 3 000 - 6 000 meter från målet. Gul cirkel visar området där kärnvapenbrisaden resulterar i ett övertryck på 5 psi, vilket får träbyggnader att kollapsa och ger stora skador på kraftigare byggnader.
Källa: Alex Wellersteins Missilemap.
Så som fredagsmys kan du börja gräva fort och gräva djupt.

Ingen plats i Sverige är säker, inte ens för oss som bosatt oss utanför Topol M:s 800 kt radie från närmaste kärnvapenmål. Precisionen hos Nordkoreas internkontinentala robotar är omtvistad och de sämsta omdömena handlar om att roboten kanske träffar inom flera mil från målet. Om stridsspetsen nu överlever återinträdet i atmosfären. Men det kan förstås likväl regna ner rester av en robot med tillhörande joniserande delar från kärnvapnet och leda till dålig stämning lokalt.
Utrikesdepartementet i Arvfurstens palats - tänkbart kärnvapenmål för Nordkorea när Wallström ger sig in i leken.
Förhoppningsvis är både USA och Nordkorea medvetna om det diplomatiska geniets kompetensnivå, och tackar bägge nej, så vi som svenskar kan somna om och lugna ner oss.

Ha ett fortsatt trevligt fredagsmys!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

31 kommentarer:

 1. Jag tycker hon skall medla på plats i Nordkorea. Gärna nedslagsplats.

  SvaraRadera
 2. Hon kan införa förbud att använda kärnvapen utomlands.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur menar du nu? Sveriges lagar sträcker sig väl över hela världen vad jag kan förstå. Kan man bestämma vad män gör i Phuket så kan man väl bestämma i Korea?

   Radera
  2. Annars är det intressant att läsa att Urban Ahlin var påtänkt som utrikesminister men efter anonyma och obekräftade anklagelser fick kliva åt sidan. Vem som tjänade på dessa anklagelser syns med all tydlighet.

   Radera
  3. Vinnare på lång sikt behöver inte vara samma som på lång sikt.

   Svenska kvinnor går snart vare sig att uppvakta eller anställa för man vet tydligen aldrig när man får en kniv i ryggen av sin närmaste partner om det är en kvinna.

   Radera
  4. Genus, feminism och feministisk utrikespolitik vinner sina segrar. Nu troligtvis även i Nordkorea.

   Radera
  5. Bara i Sverige! Andra länder har mer balans än vi har i vårt land. Feminismen kommer att falla ju fler importerade män (läs hårdföra) som kommer...

   Radera
 3. NK och US har ju inga diplomatiska förbindelser. US har valt Sverige att företräda US intressen vs NK. Således är det inte fråga om att MW eller annan representant för Sverige skulle medla mellan antagonisterna.
  Fö borde detta inlägg märkas med TRAMS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett synnerligen sansat inlägg i ett kommentarsfält som i övrigt har lite av löjets skimmer över sig!
   Sverige är, med det vedertagna diplomatiska uttrycket, Skyddsmakt i Nordkorea för såväl USA och Canada som övriga Nordiska länder och de Baltiska staterna.
   Inga förnedrande eller hånfulla tillmälen på internet förändrar den saken!

   Radera
  2. Fast lite märkligt är det att Sverige har typ bättre förbindelser med Nordkorea än med Israel. Varför skulle USA ha förtroende för Sverige egentligen? Sverige har ställt sig på terroristernas och diktaturernas sida i den här mandatperioden, kan inte riktigt se varför något civiliserat land skulle vilja ha Sverige som förhandlare?
   Om det inte var den allra, allra sista möjligheten förstås.

   Radera
  3. På 70-talet sågs DPRK, dvs Nord-Korea som den "bättre" och mer framtidsinriktade landet med större utvecklingsmöjligheter staten än med grannen i syd...
   Av Sverige och dess dåvarande ledning alltså... 😁

   Radera
  4. På 70-talet sågs DPRK, dvs Nord-Korea som den "bättre" och mer framtidsinriktade landet med större utvecklingsmöjligheter staten än med grannen i syd...
   Av Sverige och dess dåvarande ledning alltså... 😁

   Radera
  5. Skall vi ha några som helst förbindelser med Nordkorea så kan de ju börja med att betala tillbaka det de är skyldiga oss sedan 70-talet!
   Det verkar ju inte som om pengarna fattas när de har råd att bygga både interkontinentala robotar och kärnvapen...

   Radera
  6. Tycker nog att ärendet om de obetalda volvobilarna borde handhas av kronofogden, med betalningsanmärkning för NK, samt eventuellt utmätning om inte volvobilarna betalas eller återlämnas.

   Radera
 4. Wallström får väl införa ett "feministiskt tänkande" hos både Trump och Kim Jong (Fjong)

  För FEMINISTER startar ALDRIG krig, ÄLSKAR fred och är så långt ifrån den "onde mannen" man kan komma !
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Risken är väl att Trump kommer svara med en "grab 'em on the pussy"...

   Radera
  2. Men troligen inte Wallströms..

   Radera
 5. Wallström kanske kan stanna i Nordkorea för att sprida #MeToo kampanjen dit? Finns mycket otappad potential för feministisk utrikespolitik därborta

  SvaraRadera
 6. Wallström är blott en av de nyttiga idioterna i USA:s söndra och härska taktik. Tycker nog att ni är lite väl endimensionella i analysen av hen.

  SvaraRadera
 7. Kan vi inte skicka Göran Frisk istället för att reda ut det här med Nordkoreas fasoner? https://www.youtube.com/watch?v=b97Dm-hhI88

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför inte Göran Greider ?
   Med enkel biljett... ;-)

   Radera
  2. Och Fridolin, så han kan riva muren mellan nord och syd :) Vilket Dream Team det skulle bli ^.^

   Radera
  3. Geider med vårt ekonomiska geni Schyffert ?? Ett dreamteam med Margot i spetsen!

   Radera
 8. Tror någon att Kim Jong (Fjong) med sina "hottade" gamla V2:or kan komma speciellt långt innan dessa robotar plockas ner av andra länders anti-missil-försvar..
  ;-)

  SvaraRadera
 9. Wallström hittade tecken på och kritiserade "utomrättsliga avrättningar" i Israel. Undrar om Nordkorea kan hjälpas på samma på samma sätt att hitta rätt väg?

  Skulle det inte vara en framkomlig väg kan en annan bra idé vara att höra med Ship to Gaza om de i sann solidarisk anda kan avdela några fartyg för att bryta blockaden av Nordkorea och på så sätt öppna upp för dialog, välstånd och demokrati.

  SvaraRadera
 10. USA har ju ingen feministisk utrikespolitik alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bortsett från den mest framgångsrika kvinnliga ambassadören i hela FN! ;-)

   Radera
 11. Efter ett par dagar av wallström medling. Så är hon "persona non grata" i både NK, och USA. Sen kan vi i lugn och ro, köpa in det billigare. Och mindre personalkrävande Aster 30/SAMP-T. Då wallström ändå ser till, att vi inte har någon Amerikansk hjälp att vänta.

  SvaraRadera
 12. Kanske tycke uppstår mellan Trump och Wallström, och de gifter sig, och vi får luftvärn i bröllopspresent. Men, Wallström är en lite för gammal rödstrumpa för Trumps smak. Och Trump är för lite revolutionär för Wallströms smak.

  SvaraRadera
 13. Jag tycker inte att politiker ska göra någonting alls. Vi har ändå röstat dit dem för att de ska följa minsta motståndets lag, oavsett vad resultatet blir, eller nej, det faktiskt inte jag gjort.

  SvaraRadera