Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2017-12-18 16:52

Finwires enkät tror på fallande börs och bostadspriser 2018

Den finansiella nyhetsbyrån Finwires följare tror med svagt överläge på fallande börs 2018. En stor majoritet tror även på fallande bostadspriser.
Dagschart OMXS30 för 2017 så här långt.

Inför 2018 har Finwires följare (inklusive undertecknad) svarat på vad de tror om utvecklingen för 2018.

När det gäller börsen tror 54% på fallande börs mot 46% på stigande börs. H&M-aktien ska fortsätta nedåt enligt 62% av respondenterna.

Hela 81% tror på fallande bostadspriser, varav 9% på kraftigt fallande priser.

65% tror att Bitcoin kommer falla 2018.

Inga muntra toner från Finwires följare alltså. Dock en självrekryterad panel av okänd storlek, som inkluderar mig. Ni kan läsa det hela hos Nordnetbloggen. Ej reklam.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. En skattereform i USA kan ge fortsatt positiv börsutveckling internationellt.

  SvaraRadera
 2. Hur såg spådomarna ut inför 2015, 2016 och 2017?

  Håller annars med om att 2018 eller 2019 "borde" bli svagt. Det mesta tyder på att 2017 blev ett mycket (ovanligt) bra börsår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att deras panel är ny, så det finns nog inga spådomar för tidigare år.

   Radera
  2. OK. Ja, jag tycker mig i diverse forum osv se att fler och fler är säkra på att en nedgång kommer när som helst på aktiemarknaden. Det som talar för är förstås att CAPE (till exempel) är historiskt hög på den amerikanska börsen.

   Det är inte rimligt att räkna med en hög genomsnittlig avkastning på börsen de kommande tio åren, däremot är frågan vad andra tillgångar (fastigheter, räntepapper) kommer att kunna ge...

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Har man börjat se reaktioner på svenska bolåneobligationer utomlands?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Ingen rörelse senaste månaden.

   Riksbankens siffror

   Räntan på 5-åriga bostadsobligationer är enligt Riksbanken 0,39% ungefär. Det är extremt lågt.

   Radera
 5. Kanske får du anledning att kalla Bitcoin världens sämst presterande valuta igen? För uppgången i år klickar ju oerhört illa med fundamenta, på så vis att det aldrig någonsin fungerat sämre än det gjort i år och ändå nåt en marketcap värdig någon slags världsvaluta. Så i den mån det är läge för nästa bubbla att spricka kan ju fallhöjden potentiellt bli minst sagt bisarr.

  Vi kommer såklart ihåg att du prickade den absolut bitcoin-botten senast (just för att din timing var så magisk - flera års bitcoin-vinter och du prickar typ dagen det vänder och börjar klättra $200 -> $18 000?), så vi räknar med dig igen när det är dags.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otroligt lustigt att följande sida är nån slags bitcointjänst: https://coinucopia.io/

   Radera
 6. https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/WLOpJj/finansministern-tror-inte-pa-en-bostadsbubbla

  Lugn lugn. Vår älskade finansminister har talat!

  SvaraRadera