Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2017-12-20 10:59

Ekot briljerar: Är 72 timmar samma som tre dagar? Var kalla kriget på 90-talet?

Postmodernismen och att var och en definierar sin egen sanning har som bekant för länge sedan nått de blivande skattepengdiarna inom vuxendagiset Public Service. Nu på förmiddagen kom självaste Ekot fram till att kalla kriget utspelade sig på 90-talet och att 72 timmar inte är samma som tre dygn.
I försvarsfrågor är Ekot kända för den sk tyska ubåten, som består i att man, i motsats till vad marina experter säger, kan identifiera en ubåts nationalitet på några sekunders odokumenterad observation av något som kan varit ett periskop bland vågor ute på öppet av.

När Ekot efter dagens livesändning av Försvarsberedningens presskonferens skulle ägna sig åt "journalisters" favoritsysselsättning, dvs intervjua varandra, så utspelade sig följande diskussion när man försökte lajva intelligens hos Ekot. Beskedet var iaf att hushållsberedskapen ska påbjudas vara en vecka

Referat av diskussionen:

Reporter: "Idag är det 72 timmar."1. 
Programledare: "Va? Jag trodde det var tre dygn."
Reporter: "Jomensåatteh, ja asså, 72 timmar eh ... [tystnar]"

Sedan briljerade den "politiske kommentatorn" på Ekot, Fredrik Furtenbach, med sina historiekunskaper.
"Under kalla kriget på 90-talet."
Visst, kalla kriget upphörde 1991, så rent tekniskt så var det ett drygt år med kallt krig på 90-talet. Men 90-talet är inte direkt det som associeras med kalla kriget.

Mitt förslag till Ekot är att när de ska lajva försvarsfrågor så bör de plocka in någon som vet vad de talar om. Kan iofs vara svårt att hitta på Sveriges Radios vuxendagis.

Jag brukar inte lyssna eller se på Public Service, men brukar Ekot vara så här överutmanade? Kanske kan man göra en grej av att liverapportera deras lajvande?

1. Det finns inget statligt direktiv om 72 timmar. Det är en klintbergare och har sitt ursprung i en kampanj som den frivilliga försvarsföreningen Civilförsvarsförbundet drog igång och som sedan anammats av diverse kommuner. 72 timmar har sitt ursprung i hur länge man enligt Kanada behöver huka sig i ett skyddsrum efter kärnvapeninsats.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Tyska ubåtar,90-tal? Du har fel version Lars:
  https://www.youtube.com/watch?v=tUy_zDY4e18

  SvaraRadera
 2. Ekot och SR är en av ryska statsapparatens indirekta desinforationskanaler mot svenska folket. Det är direkt skrämmande att föreställa sig dessa femtekolonnare och nyttiga idioter sitta i ett bergrum någonstans i Mellansverige och sprida ren desinformation, pha ren okunskap och i vissa fall genom agenter.

  Och som tack för hjälpen avslutar Ryssarna med antingen en insats med specialoperatörer mot anläggningen eller direktinsats med kraftigare vapen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När du upptäcker att någon försöker misskreditera svensk media ska du vara vaksam på att det kan vara främmande makt som försöker sprida misstro och osäkerhet. Speciellt om någon för en kampanj.

   Radera
  2. Tycker tvärtom att det vore det bästa som kunde hända public service om de hamnade i ett bergrum, gärna för permanent slutförvaring!

   Radera
  3. Iblandekonomi, jag är medveten om den sk dubbelmaskirovkan, och tar med det i min bedömning av läget. Precis som du tar med min bedömning av läget, vare sig jag signerar med Rickard Ohlin eller Egor Putilov.

   Nu får vi ju bedöma SR utifrån egna meriter.

   Precis som vi självklart skall ha bloggägaren under luppe , vad är Cornus äkta syfte?

   Radera
 3. Kunskap och kompetens , meriter och kvalifikationer tycks INTE vara några krav på att bli journalist på statlig "public service"!

  Snarare är det nog kurser i genuspedagogik och 10 000 poäng i "gender" från Södertörn som är avgörande..

  Och då skall man veta att SR faktiskt är bättre än SVT ..

  Tyska U-båtar från VK2 satte länge standarden för U-båtar till in på 70-talet. U-137 var i princip en kopia av en tysk VK2-båt..

  På senare år har dock svenska U-båtar blivit världsklass .. Så till den grad att svenska myndigheter i en gryningsräd återtog Kockums från de nya tyska ägarna..

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/sanningen-om-den-hemliga-gryningsraden-mot-kockums/

  https://www.sydsvenskan.se/2014-05-23/nu-avgors-ubatsstriden

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Och då skall man veta att SR faktiskt är bättre än SVT .."
   Amen.
   Tar hellre än vecka i den mörkaste cellen på Guantanamo än fastbunden med bambustickor under ögonlocken i 45 minuter med SVT Opinion Live rullandes på rutan framför mig.

   Radera
  2. Hos släktingarna i södra Skåne kunde man fram till 1989 faktiskt vid fuktig väderlek ta in och se DDR1 från den starka sändaren på Rügen...
   ;-)

   Så jag är van...

   Radera
  3. @månskensboende: Haha. Fast du har en poäng. Försökte se på Svt Opinion för ett tag sedan (den md Ivar Apri). Stängde av. Det var nägot helt otroligt låg nivå och tramsigt. Pinsamt för bättre kan de (eller brukade kunna iaf).

   Radera
 4. Kan du inte göra en recension av Svensk media och göra en toppista på vilka som är mest neutrala och kompetenta.

  Blir så jobbigt när man bara får nyheter från twitter och bubb.la

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du var mig en elaking Johan! Tycker du på fullt allvar att Cornu skall utsätta sig för Svensk media så länge att han kan göra en initierad analys? Svensk media måste vara till för folk som vill bli lurade och pådyvlade en massa skit, säkert samma typ som är artiga mot telefonspammare!

   Radera
  2. Finns väl snart inget kvar i samhället att rapportera om som inte har Kreml kopplingar enligt bloggaren, exponentiell ökning av av dessa referenser senaste tiden.
   Vilka Medier,Partier,Korvgubbar, är inte nyttiga idioter nuförtiden?

   Radera
  3. Mnils: cornucopia är väl i högsta grad en del av svensk media? Förvisso ensam tomte i skogen, men likväl svensk och publicist. Och med egen agenda, som alla andra.

   Radera
 5. Hopp, vad kostar dessa vuxendagis? Tänker på Arbetsförnedringen, Försäkringskassan, Migrationsverket och iaf 90% av public service?
  Det är väl i runda drag runt 100 miljarder?
  Känns som om de skulle göra mer nytta på Samhall, där det faktiskt skapas tjänster och varor som behövs i samhället. De övriga nämnda är till största delen samhällsskadliga.

  SvaraRadera
 6. Jag kan varmt rekommendera Aron Flams pod Dekonstruktiv Kritik, där han i avsnitt 6.4 och 7.0 sitter och diskuterar Public Service med Jens Ganman. Jens har själv spenderat 18 år inom Public Service och har en hel del insyn i deras lekstuga. De är inte nådiga i sin kritik, och passar på att steg för steg gå igenom ett blogginlägg som Ganman skrev tidigare i år, där han listar ett 70-tal med A4-sidor av riktiga klavertramp som SVT/SR har gjort där deras "objektivitet" kan ifrågasättas.
  Jag satt och skrattade högt när jag lyssnade på avsnitten!

  SvaraRadera
 7. Korkat att ha livesändning om man bara har journalister som studsar runt i sina förutsägbara bubblor.

  SvaraRadera
 8. Herr Ganmans tårtdiagram på fb har varit intressanta och hemska i sin satir. Nu verkar de ha blivit kategoriserade som hat på fb då jag inte får aviseringar på dem.
  Ungefär som tydligen bloggens blogggranne Heberlein på ledarsidorna som tydligen blev avstängd i tre dagar för hat.

  Censuren blir allt mer påtaglig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem bryr sig om Facepalm och Kritter eller vad nu de här amerikanska vänster-tjänsterna heter? Det är ju som att läsa Metro för den fina journalistikens skull. Enda funktionen de har är att agera sopsäckar åt en massa sörja som man är väldigt glad att slippa...

   Radera
 9. Das Boot, överlägsen film, överlägset soundtrack.

  SvaraRadera