Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2017-12-25 09:44

Därför anmäls personer till arbetsgivare för åsikter - bristande professionalism hos anmälarna

Som man känner sig själv känner man andra.

Sedan några år eskalerar trenden att personer med "fel åsikter" anmäls till arbetsgivare och uppdragsgivare, där anmälarna framför allt har vänstertillhörighet. Detta beror på den minskande professionalismen i Sverige och att anmälarna själva låter sina politiska åsikter styra det egna arbetet - tjänstemannaaktivism - och därför utgår från att alla som inte är vänster också gör det.

I Sverige anmäls allt fler personer till arbetsgivaren, då de har fel åsikter eller fel värderingar. Anmälningarna kommer oftast från vänster. En del arbetsgivare, som Umeå Universitet, kan stå emot och skilja på sak och person, och inser att anställda får ha vilka personliga åsikter som helst, och även  nyttja sin grundlagsskyddade rätt att uttrycka dem, utan att det påverkar deras yrke.

Problemet är att vi ser allt mer tjänstemannanaktivism i Sverige, främst från vänstern inklusive miljöextremisterna. Lagar, regler och förordningar sätts åt sidan till förmån för personliga politiska åsikter. Någon tjänstemannaheder om att lagar, regler och förordningar är det enda som gäller finns inte i denna vänstervärld, utan värdegrund, värderingar och politiska åsikter står över lagen. Man är trots allt de goda.

Vi ser det också inom vänstermedia, som Aftonbladet och Public Service med hopplöst vänstervridet SVT och SR. Just dessa signalerar tydligt till just vänstern att politiska åsikter hos den anställde går först. Inspirerade av detta driver därmed personer med vänstersympatier allt oftare politiska kampanjer på sina arbetsplatser. Trots allt görs det ju inom media. Även sk "kändisar" har här en stor skuld, då vänsterkändisar basunerar ut sina åsikter och driver dessa i media trots att kanske är skådespelare som bara ska spela upp ett manus. När man ser en vänsterkändis (de är mycket färre än man tror, men skriker och högt och syns i media) basunera ut åsikter i media så tror vänstern att detta är en del av vänsterkändisens yrke och inspireras att själva dra in politik i sin yrkesgärning.

Och som man känner sig själv känner man andra. Vänstern utgår från att personer med "fel åsikter" gör det samma - dvs bryter mot lagar, regler och förordningar och låter sina personliga åsikter och värderingar gå före yrkesrollen när man jobbar. Ur vänsterperspektivet blir då enda lösningen att anmäla alla med fel värderingar till arbetsgivaren.

Problemet är alltså bristande professionalism hos vänstern, tillsammans med den intolerans som genomsyrar en i grunden odemokratisk rörelse, som bygger på att med förtryck tvinga andra att ändra sina liv mot deras vilja. När tror du att en liberal anmälde någon för någons personliga åsikter?

Om ditt jobb inte är att uttrycka och ha politiska åsikter - i princip proffspolitiker eller ledarkrönikör - ska dina åsikter inte påverka din yrkesmässiga gärning. Men från vänstern ses det allt mer. Man kan fundera på hur detta artar sig. Sitter det lärare och missgynnar grupper betygsmässigt? Att slakta någons betyg kan vara ett mycket effektivt sätt att förstöra en grupps framtid, givet de stora följdeffekterna det kan ge resten av livet.

Man får hoppas att det finns lite yrkesstolthet och tjänstemannaansvar kvar i Sverige. Men en sak är klar - hos de som anmäler folk som "tycker fel" så finns inte vare sig yrkesstolthet eller tjänstemannaansvar kvar. Anmälarna driver själva politiska agendor i sitt yrkesliv och låter personliga åsikter påverka sitt jobb.

Läs nu återigen Umeå Universitets svar på en anmälan om fel åsikter. Alla arbetsgivare och uppdragsgivare borde ta till sig detta. Ska åtgärder tas mot en anställd eller uppdragstagare så ska det enbart vara utifrån att denne inte utför sitt jobb korrekt. Och de flesta kan förhoppningsvis skilja på sitt yrke och sina personliga åsikter. Om man nu inte är vänster.

Tack och lov finns det många yrken där jag uppfattar det som att politiska åsikter inte styr arbetet. Dit hör poliserna på fältet (men inte polisledningen), försvaret och sjukvårdens utförare (men inte de styrande i landsting och sjukhusstyrelser). Det finns alltså grupper där man fortfarande har yrkesstolthet. Tack för er tjänstgöring!

Detta är en blogg, en sorts individuellt driven ledarsida. Som bloggare är det mitt jobb att här uttrycka åsikter (som inte ens behöver vara mina egna utan därtill kan säga emot mig själv eller vad jag tidigare skrivit, se om bloggen). Det innebär inte att jag missgynnar någon med specifika åsikter privat. Så länge de är trevliga väluppfostrade människor, som kan skilja på sak och person och inte pratar politik vid privata tillställningar. Tänker dock inte namnge någon, för privat är privat. Det här är en blogg, inte mitt privatliv.

Tillägg om #metoo: Att ägna sig åt sexuella trakasserier och övergrepp på jobbet eller mot medarbetare och uppdragstagare är i allra högsta grad att inte sköta sitt jobb och ska absolut ha konsekvenser på arbetsplatsen för den som utför dessa handlingar. Det är en arbetsmiljöfråga. Åsikter är dock inte handlingar, och det är en väsentlig skillnad.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

79 kommentarer:

 1. Bra inlägg. Kan inte annat än att hålla med. Denna trend (eller vad man skall kalla den för) har börjat bli ihållande.
  Utöver det verkar (jag har inte mätt) det blivit allt viktigare med känslor: man spelar på känslor och spelar in egna känslor. Inte så faktabaserat och ökar nog bredden av godtycke.
  Jag anser att resultatet är att samhället gör sig självt en björntjänst för det kväver allteftersom en saklig och bra debatt och diskussionsmiljö när det föder självcensur.
  För att referera till Uvell: "Man får ha kassa åsikter" (mitt tillägg: oavsett från vilket perspektiv man ser det).

  SvaraRadera
 2. Var finns beläggen för den här trenden? Du brukar ju hänvisa till siffror och statistik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du att det rimligen borde finnas statistik, men att Cornu varit för slö för att kolla upp den?

   Radera
  2. Jag menar att hela detta inlägget är värdelöst, iaf så länge man inte kan underbygga med någon form av fakta. Jag tror inte cornu är slö, jag tror han bara vill sprida lite lösa hypoteser och kalla det fakta.

   Radera
  3. Var kallar jag inlägget fakta? Citat, tack.

   Radera
  4. Däremot står det följande i inlägget:

   "Detta är en blogg, en sorts individuellt driven ledarsida. Som bloggare är det mitt jobb att här uttrycka åsikter."

   Om du får det till att jag påstår att detta är fakta, så har du en del utmaningar inom läskunnighet.

   Radera
  5. "I Sverige anmäls allt fler personer till arbetsgivaren, då de har fel åsikter eller fel värderingar. Anmälningarna kommer oftast från vänster. " du säger inte att det är fakta, men det kan onekligen för en läskunnig uppfattas som fakta.
   Att påstå saker(tex att anmälningar ökar) är inte att ha en åsikt.

   Radera
  6. @Daniel H. Ehum, i ärligheten namn var det jag som skrev "trend", inte Cornu.

   Radera
  7. @Teheimar, är du seriös? Trenden nämns i första stycket i inlägget.

   Radera
  8. Sedan några år eskalerar trenden att personer med "fel åsikter" anmäls till arbetsgivare och uppdragsgivare, där anmälarna framför allt har vänstertillhörighet.

   Ja, uppenbarligen.

   Radera
  9. @Daniel H: Tydligen hade jag fel. (Skyller på att jag inte hade glasögonen på mig.)

   Radera
  10. Ett lysande flagrant exempel på tjänstemanna/PK-aktivism är väl när SVT hängde ut Fredrik Antonsson för FB-sidan "Rädda Vården" som apokalypsmegafon.

   Radera
  11. Fast när SVT hängde ut ett helt gäng vänsterextremister i "Det goda våldet" var det ingen som klagade. Vad konstigt.

   Radera
  12. Var det verkligen ingen som klagade? Ingen som kallade Josefsson för nazist, tex?

   Radera
  13. Okej då, det var det säkert. Grejen jag ville visa var ju att det inte bara är högern som är måltavla för anmälningar och undersökningar.

   Radera
  14. Ben

   Grejen är den att det är skillnad på handling och åsikt. De två programmen i SVT som du tar upp handlade om våld från vänster- respektive högerextrema. Fördelningen va dessutom 95:5.

   Radera
  15. Att SvT "hänger ut" den våldsamma vänstern under benämningen "det goda våldet" säger en hel del om inställningen/partiskheten på SvT. Vem har definierat vänsterns våld som "gott"?

   Radera
  16. Enligt Janne så var det idel ryggdunkningar på redaktionen när de högextrema skulle granskas men mycket ifrågasättande när de vänsterextrema skulle granskas. Men som sagt detta rör sig om våldshandlingar. Inlägget handlar om åsikter.

   Radera
  17. Vad gäller SVT/SR kan man hitta fortlöpande granskning av deras agenda/snedvridning av verkligheten i sina inslag på FB-sidan I Allmänhetens tjänst.

   https://www.facebook.com/I.allmanhetens.tjanst/

   Radera
  18. Vänstern är befolkad av begåvningsutmattade fjantar, de klarar inget det enda de kan göra är att gnälla och tjura som barnrumporna de är.
   Nä bara hoppas att de får minst lika mycket skit på sig som de kastar runt själva.

   Radera
 3. Tunn soppa detta.

  1. Det är väl rätt ofta studenter och sånt som anmäler, de är inte yrkesverksamma.
  2. Att det skulle vara ett "vänsterproblem" är väl nys? Här i Skåne hade vi det infamösa fallet med en dekan som kritiserade högermiffot Ingrid Carlqvist i väldigt hårda ordalag och blev anmäld. Han tillrättavisades av universitetet (dom förföljer alltså vänstermänniskor!!!!) men fick upprättelse av JO. Ett totalt motexempel på det Cornu drar upp.
  3. Tjänstemannaaktivism tror jag inte är inte ny direkt, men förr försigick den nog mer i det dolda.

  Jag trodde offerkoftan var reserverad för SD, men nu verkar alltså den övriga högern vilja krypa in i den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. Tänker du på Erik Ringmar fallet på LU? Där var det väl studenter som anmälde visserligen, även om det var Lunds Universitet som förde det vidare.
   2. Spelar väl ingen roll vilken sida som gör det egentligen. Sant.
   3. I det dolda, kunde det innebära mer på fötterna?

   Radera
  2. Ja, Erik Ringmar t ex, som dessutom ändrade sin litteraturlista och sen sket i den. Det var festligt gjort men det agerandet kan ju ses som "tjänstemannanaktivism" det också.
   3. I det dolda? Nja, jag har t ex släktingar som arbetat inom socialtjänsten, hur tror du attityden till romer var där på 70-80-talet? Tror du det påverkade tjänsteutövningen?

   När det gäller Umeå var det ju ett fackförbund som anmälde att han talade illa om en yrkeskategori. Ett fackförbund ska ju företräda sina medlemmar, då är det väl inte så märkligt att man ifrågasätter dåliga omdömen om yrket? Det tycker jag knappast är ett utslag på att nån skulle vara "vänster" heller.

   Radera
  3. Ytterligare förvirring i inlägget blir det när man blandar tjänstemannaaktivism och kändisar. Vad är problemet med att "kändisar" uttrycker sina åsikter+ Vad har det med tjänstemannaaktivism att göra? Jag minns t ex när Mats Gellerfelt skrek "jävla slafskonstnär" åt en känd och erkänd målare med vänstersympatier i TV. Det var jävligt roligt, men högermannen Gellerfelt borde alltså suttit ner och hållit käft istället för att vara en sån där högljudd kändis?

   Radera
  4. Det inspirerar lättpåverkade individer till att tro att folk ägnar sig åt politisk aktivism i sin yrkesroll. De ser kändisarnas uttalanden som en del i yrket kändis och inte som en privatperson som tycker något.

   Radera
  5. OK. Erik Ringmar och LU, samt även Umeåfallet: Den är knivigare nog iom universitet. Å ena sidan är väl (är de det, osäker själv) en universitetsanställd väl till viss del tjänsteman, men å andra sidan skall de också vara fristående och påtala problem och debattera, men vara villiga att lyssna på problem. De är lärare. En lärare är inte samma sak som en tjänsteman riktigt vill jag hävda för ansvaret och förpliktelserna är utformade på olika sätt. En lärare skall bl a tex få sina elever att tänka efter, se olika perspektiv och vara kritiska (på det klassiska sättet, inte det poststrukturella sättet nödvändigtvis). En tjänsteman lär ju inte ut direkt.


   3. Nej, jag tror inte det var allt guld och gröna skogar förr. Och tänkte väl inte påstå det. Jag hoppades i vissa fall att det kunde göra det.

   Radera
  6. @Cornu: Jaha, men är det tillåtet, eller inte, för en kändis att göra politiska uttalanden?

   Om inte, så: Alexander Bard är väl ett utmärkt exempel på en kändis som borde hålla käften och le, dansa och spela disco istället för politik då, eller?

   Radera
  7. @Teheimar:

   Man kan så klart diskutera kraven på litteraturlistor etc, men i fallet Ringmar verkar det ju som att han inte följde överenskommen litteraturlista. Det tror jag skulle leda till kritik oavsett politiken faktiskt.

   Radera
  8. Ja, absolut. En kändis som är känd för att le, dansa och spela disco ska förstås hålla sig till det, liksom en som är känd för att kunna tolka Hamlet inte blir ett politiskt geni på grund av det. Däremot är det fullt tillåtet. Problemet är slaskmedia som låter kändisar helt utan meriter få hålla låda politiskt.

   Radera
  9. De flesta förstår att kändisen är en mupp utan något på fötterna, men andra blir inspirerade och tror att man ska använda sitt yrke till att driva politik.

   Radera
  10. Så slaskmedia borde ta sitt ansvar och helt enkelt inte skriva nåt om Alexander Bard? Ja, inte mig emot.

   Radera
  11. När han sitter i Idoljuryn kan de väl skriva om honom antar jag? Eller om han kommer ut med ett nytt musikalbum eller ngt.

   Min definition av kändis är när folk får mediautrymme för saker som inte tillhör deras yrke. T ex skådespelare lagar mat. Sångare diskuterar preventivmedel. Osv.

   Radera
  12. Bard är inget bra exempel. Han är ju en gudabenådad multikonstnär så han kan uttala sig om precis vad som helst :-) Han var väl med i FP/L ett tag? Har dessutom skrivit ett antal filsofiska böcker (översatta till utländska) och gör samtidigt som han gör TV-underhållning karriär som internaltionell filsof med välbetalda föreläsningar i utlandet. Lite som Cornucopia fast mer internationell.

   Radera
  13. Då är det väl bara att alla vänsterkonstnärer skriver en bok eller går med i ett parti, så kan de också uttala sig?

   Radera
  14. Nä, han är bara ett dåligt exempel på en som borde bli vid sin läst då den är så spretig.
   Låtskrivare
   Producent
   Författare
   Filosof
   Debattör
   Politiker
   Föreläsare

   Enligt wikipedia jobbar han även som psykoterapeut.

   Så han torde kunna känna sig manad att kunna uttala sig om precis allt möjligt. Bara att välja den roll som passar bäst för tillfället.

   Radera
  15. Fast det där kan ju vilken skådis som helst kalla sig. Du verkar ha en subjektiv uppfattning om att Bard är begåvad och har bra saker att säga. Fair enough, men det kan ju nån annan tycka om Sven Wollter också.

   Radera
  16. Begåvad är han onekligen (det är inte subjektivt om ser till framgång som mått). Om han har bra saker att säga i allmänhet kan jag inte säga. Tror han är lite för liberal för min smak. Har läst en av hans böcker för några år sedan och den var välskriven, analytisk och väldigt insiktsfull om det ämne som den behandlade. Förövrigt vet jag inte mycket om honom. Wolter däremot har enligt min mening en väldigt inskränkt och farlig världsåskådning (rabiatvänster) och är tacksam om han syns så lite som möjligt i media.

   Radera
  17. Det är absolut en del av vänsterns politiska aktivism att "hi-jacka" kändisskapet. I USA är det sambandet tydligt mellan den högljudda vänsterdelen av Hollywood-eliten, skådespelarfacket, Social Justice Warrior- popstjärnor och det Demokratiska partiet. Konservativa skådespelare har vittnat länge om att det i princip är omöjligt att visa utåt att man är konservativ.

   Radera
  18. @BW:

   Jag tycker inte ditt resonemang håller streck. Hur definierar du "framgång"? De bästsäljande svenska författarna var för några år sen Mankell, Marklund och Guillou, idel vänster, blir det mer intressant att höra deras svammel för att de sålt många böcker och därmed är "begåvade"?

   @Doktor Syn:

   Det är möjligt, fast egentligen är det väl inte så intressant från vårt perspektiv hur USA fungerar? Det är ju väldigt få svenskar som är röstberättigade i USA.

   Radera
  19. De enda tjänstemän jag känner till som har fått sparken för att ha uttalat sin åsikt i närtid var emot vinster i välfärden och fick sparken av Academedia...

   Om man stör sig på att kulturella kändisar får uttrymme att uttala sig om politik borde man ju störa sig på de ekonomiska kändisarna som vissa ägare,
   direktörer, styrelseproffs och spekulerare som får samma uttrymme (i alla fall om man läser något seriösare journalistik än Aftonbldet). Men det är klar, de uttrycker ju generellt sett traditonella högeråsikter så då är det i sin ordning.

   Radera
  20. BW, tack, det var snällt att indirekt kalla mig multibegåvning likt Bard, men så är det förstås inte. Jag driver en blogg (=krävs ingen begåvning för det), och har publicerat sex böcker, som sålt i X-hundratusen exemplar. Till det håller jag lite föreläsningar relaterat till bloggens ämnen eller mina böcker. Det gör mig varken begåvad eller multibegåvad.

   Radera
  21. Doktor Syn, i webkomedin "Con Man" finns det en scen där en skådespelare inte fått klippa håret på 5+ år eftersom en annan hade sagt i media att personen hade konservativa åsikter, och således inte längre var välkommen ens hos hårfrisörer.

   Nu var det en komedi, men i all humor bör det finnas lite sanning. Och när det gäller Hollywood så är det ingen som ifrågasätter politiseringen.

   Själv har jag bloggat om den ganska utbredda (men tysta) kulturhögern:

   http://cornucopia.cornubot.se/2016/05/problemet-kulturhogern.html

   Radera
  22. ja, var du nu fick det ifrån att Lena Andersson var Sveriges bästa författare.

   Radera
  23. @Ben

   Sättet på vilket kändisvänstern inom kulturen/filmen ser som sin självklara rätt att oblygt basunera ut sina åsikter som moraliskt överlägsna är det samma i Sverige och USA. I symbios med vänsterjournalisterna har de givits oproportionerligt stort utrymme i media och problemformulerings- samt tolkningsföreträde i olika samhällsfrågor rörande social rättvisa, identitetspolitik, invandring, feminism mm, men framför allt sett till att vädra vilka åsikter som INTE är acceptabla.

   Radera
  24. Det kanske är ordet begåvad som strular till det. I min värld är man begåvad på något område om man lyckas väl inom området, bättre än de flesta andra. Exempelvis om man i hård konkurrens lyckas bli publicerad och få en läsekrets är man begåvad, lyckas man på flera områden är man multibegåvad. Och i linje med det är även vänstermänniskor som lyckas inom konst och kultur begåvade på något sätt. Den outhärdlige Wolter är (eller var) t.ex. en begåvad skådespelare.

   Problemet är när de som bara är begåvade inom ett område får uttala sig i media som experter på sånt de inte begriper. Det är tyvärr en strategi som media allt för ofta använder för att påverka opinionen, genom att låta dessa "experter" uttala sig på en känslomässig grund och vädja till folks magkänsla i stället för att göra en analys baserad på fakta och evidens.

   Begåvning kan till viss del ersättas med envishet och hårt arbete, men inte helt. Saknar du helt begåvning så kommer du aldrig att bli mer än en medelmåtta oavsett hur mycket du försöker.

   Som tur är har de flesta någon liten begåvning som de kan utveckla.

   Radera
  25. @BW

   De flesta vänstermänniskor idag inom konst och kultur är inte begåvade inom sitt område. De är där för att konstvärlden och kulturinstitutionerna drivits åt vänster av politiska krafter och vissa marknadsaktörer. Se på Konstfack, en av Sveriges främst institutioner för utbildning inom konst. En konstskola helt utan utbildning! Tre år av "experimenterande". Konstfack idag är ren feministisk vänstersörja, både bland eleverna och lärarna. Det är väl kanske 5-10% av eleverna där som har konstnärliga talanger, resten är total skit.

   Hur bedömer man då om konst är skit eller inte?
   Är det inte en fråga om smak?
   Nej, det enda sättet att bedöma konstnärlig kvalitet, är att bedöma den tekniska skickligheten att avbilda verkligheten. Inget annat går att bedöma ur kvalitetsperspektiv.

   95% av dagens konstnärer saknar den tekniska skickligheten att avbilda verkligheten naturtroget.

   Radera
  26. Återigen, i min värld handlar det om meritokrati. Har man lyckats tillskansa sig en position och producerar något som folk vill ha är man begåvad, på ett eller annat sätt. De som når framgång i folkhavet är begåvade. Sen finns det en liten klick som du nämner som lever på bidrag och ryggdunkningar. Därför är Bard, den outhärdlige Wolter, och Wilderäng begåvade. De har nått en större krets enbart tack vare sin begåvning och egna meriter, folkets gillande om du vill.

   Vad gäller konst så är det även där en fråga om att nå folkhavet, och få acceptans där. Typ, jag vill också ha en sån tavla på väggen, inte den står bra där på museet, jag vill absolut inte ha den där grejen i mitt vardagsrum. Meritokrati. Marknadsekonomi. Den osynliga handen regerar i min värld.

   Radera
  27. Lärare inom den högre utbildningen har någonting som kallas undervisningsfrihet, dvs lärare har rätt att undervisa utan inblandning, i enlighet med accepterade professionella principer. Lärare ska heller inte tvingas att undervisa i strid med deras egen bästa kunskap och samvete.

   När Erik Ringmar tvingades att ändra i sin egen litteraturlista så var det alltså Lunds Universitet som gjorde fel. Dem har tvärtom en skyldighet att se till att sådant här inte händer, eventuella kommittéers påpekanden om kurslitteratur får alltså inte bli mer än rådgivande. I slutändan så ska det vara läraren som bestämmer.

   Att just detta inträffar i Sverige och inte i ex. Ungern är dock inte särskilt förvånande, då Sverige tillhör bottenligan i Europa när det gäller akademisk frihet. I ex. Ungern så är undervisningsfriheten grundlagsskyddad, i Sverige så är det i princip enbart de internationella konventioner vilka vi skrivit under som förpliktar.

   Därtill så har Sverige en väldigt stor politisk styrning av den högre utbildningen, genom att rektor och de externa medlemmarna i högskolestyrelsen måste godkännas av regeringen, men också för att högskolor inte är fria att använda sin budget hur de vill, eller äga sina byggnader eller ta ut studieavgifter. Detta gör hela systemet väldigt känsligt för politisk påverkan. Kort sagt, Sverige har stor förbättringspotential på området.

   Radera
 4. På området kön, är kejsaren naken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du förklara vad t ex Umeåfallet har med kön att göra`Gärna i detalj.

   Radera
  2. Jag skrev "området", lilla vännen. Det är en mening.
   Hur är det? Kommer du och mamma inte överens...och du behöver ta ut den frustrationen här?

   Radera
  3. Jaha, ditt inlägg har alltså inget med ämnet att göra? Bra att vi slog fast det.

   I övrigt är det mest din mamma jag inte kommer överens med, tyckte hon kunde ta sovmorgon men hon var tvungen att få ihop till en kabbe så hon är väl redan nere på Farmvägen och trålar.

   Radera
  4. Professionalism/aktivism bland tjänstehens, gullet.
   Fick du fel julklappar, är det där skon skaver?

   Radera
  5. Ja, inget av exemplen Cornu listar verkar dock ha med kön att göra. Men du kanske har andra exempel, fram med dem i så fall.

   Jag har inga skor på mig, idiot.

   Radera
  6. Han skriver om tjänstehenaktivism.
   Dags att du ser till att ha något på dina små söta fötter, lilla vännen.

   Radera
  7. Ja, det gör han, och du drog in kön varför jag frågade:

   Kan du förklara vad t ex Umeåfallet har med kön att göra

   Ett säkert tecken på att du är efterbliven är att man kan skriva samma fråga flera gånger utan att få svar.

   Varför ska jag ha skor? Jag befinner mig inomhus.

   Radera
  8. Har Bend Over tourettes eller liknande?

   Radera
  9. Åh, är det "gissa min diagnos" nu? I så fall gissar jag att du Mongo är diagnostiserad som pedofil.

   Radera
  10. Ja och jag har massor på fötterna där. Var vill du börja, där tjänstehenarbetet är av aktivistisk karaktär framför seriöst arbete???

   Den där "Rung" eller vad hon nu heter som använde polisens sociala mediatyngd för att bedriva intersektionell aktivism. om jag inte missminner mig.
   Försökte ge sken av att det varma vädret låg bakom attacker mot småflickor.
   Mycket grov sammanfattning av vad jag fick med mig från den "affären".

   Jag kan göra långa listor kring kön och intersektionalism, då det retat mig i över 10 år.

   Radera
  11. Och denne Rung anmälde nån till dess arbetsgivare? Eller är det mer orelaterat svammel?

   Radera
  12. Men lilla bubben då!
   Tjänstehenaktivism, är mer än bara häxjakt och stalkande av oliktänkande tjänstemän, som sköter sitt tjänsteutövande väl.

   Du har inget på fötterna. Är det för att din mamma skall kunna räkna dina tår, medan du fnittrar gulligt???

   Radera
  13. Jaha, du vill utöka begreppet till t ex när en polisanställd som Peter Springare skriver krönikor. OK fine, men jag ser fortfarande inte vad det har med huvudämnet att göra nämligen:

   Sedan några år eskalerar trenden att personer med "fel åsikter" anmäls till arbetsgivare och uppdragsgivare

   Radera
  14. Jag kan hålla på hela dagen med att roas av dina söta försök till att spåra ur ett produktivt samtal.

   Radera
  15. Det faktum att jag inte har nåt på fötterna beror som sagt mest på att jag befinner mig inomhus, vilket de flesta väl torde göra då de surfar och skriver på internet. Men med hänsyn till din begåvning och talang är du väl antagligen hemlös och sitter i nån utkyld busskur när du försöker göra dina egna tillkortakommanden till kvinnornas, vänsterns och Staffan Westerbergs ansvar?

   Radera
  16. Ja, att du definierar dina knappt sammanhängande, cp-dreglande utbrott som "produktivt samtal" säger väl det mesta.

   Radera
  17. Tjänstehenaktivism är fortfarande inget isolerat till bara ett fall av stalking, av en anställd på "Ume" universitet.

   I mina ögon är det normaliserat. Kön och intersektionalitet är mina personliga käpphästar. Jag kan köra hela dagen med dig om du vill, för att du är så gullig när är hysterisk i mammas lilla källare.

   Min metabetänklighet är dock bloggaren och hans "varumärke". Som är hans, inte våran arena för... förspel

   Radera
 5. ”Apajävel” var nog en engångsgrej... Och vår favorithaverist här bland kommentarerna är ju ett riktigt föredöme som nämndeman....

  SvaraRadera
 6. Ja, det är vänstern som anmäler åsikter de inte tycker om, oavsett om det är på arbetsplatser eller skola.
  Det här syns tydligt i sociala medier och har blivit deras strategi.

  Vänstern chockerades över att det uppdämda motståndet mot invandring fullkomligt exploderade i nätåldern, där s.k. "Sverige-vänner" totalt dominerade i kommentarsfält. Sent omsider, efter stängda kommentarsfält i dagstidningarna har de organiserat sig, och trollar och anmäler på sociala medier för fulla muggar. Det är som sagt deras strategi, då de inte är intresserade av diskussioner som de alltid förlorar.

  På Facebook tar de sig medvetet in i alla större grupper, oavsett om det handlar om språk, kultur, eller annat, och anmäler på de mest bisarra sätt. Ett exempel är en person i en språkgrupp som ställde en ärlig undran om hur "N-ordet" numera får användas. Denne blev direkt anmäld av en annan medlem som öppet sa att "du borde veta att det är brottsligt att använda det ordet över huvud taget". Personen som anmälde är vänster och SFI-lärare.

  Apropå myndighetsaktivism, så har ju både Johan Hakelius, K G Bergström och Hans Bergström vittnat om hur unga journalister med grön/vänstersympatier vill in i yrket för att "förändra världen", inte för att bedriva journalistik. Även hos migrationsverket finns myndighetsaktivister till vänster, som medvetet förhalar utvisningsbeslut.

  Vänstern söker sig alltså medvetet till utbildningar och yrken i syfte att utöva aktivism som överensstämmer med deras politiska åsikter.

  Ett annat exempel är djurrättsaktivister som medvetet söker sig till utbildningar som veterinär och djurskyddshandläggare, för att kunna infiltrera och skaffa sig makt över lantbruket.

  Här en läsvärd artikel som illustrerar detta:

  http://www.landlantbruk.se/lantbruk/manar-till-noggrann-rekrytering-av-djurskyddsinspektorer/

  Och, Ja, djurrättsaktivister är vänster/extremvänster/feminister allihopa. Det är bara att kolla deras FB-profiler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bland den politiska myndighetsaktivism till vänster som lyser igenom hos SvT kan ju nämnas Peter Rawets berömda valintervju. Det faktum att SvT så ofta blir anmälda för bristande opartiskhet styrker detta.

   Radera
  2. Lögner, påhitt, och så lite lite fakta.. helt enligt mallen.

   Radera
  3. Den intervjun blev ju inte bara anmäld utan även fälld. Men även där haglar ju anmälningarna från båda sidorna och är väl knappast en utpräglad vänstertaktik.

   Radera
  4. Det som inte återges i SVT´s förledande ensidiga aktivist-nyhetssändningar visar tydligt hur partiska de är.

   SVT´s arbete kring Aurora blev väll inte ens fällt... men alla vet att rapporterandet är ett partiskt "hack jobb".

   Radera
  5. @Ben,

   Nej, just anmälningarna för bristande opartiskhet hos SvT, görs nog mestadels av liberaler och högerpersoner. Detta är dock en annan sak än att anmäla för att tysta folk med åsikter man inte gillar. SvT ska ju i enlighet med sitt uppdrag vara opartiskt, vilket de inte är. BBC är dock än mer vänstervridet.

   Radera
 7. Die Partei hat immer recht!
  SDR = DDR 2.0

  SvaraRadera
 8. Lite Svärjevän-varning på din argumentation, Lars. Sverige är världens mest demokratiska land med världens bästa välfärd och världens bästa allaslikavärde-politik. Sluta vara en sån rädd smyg-SDare. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom finns ingen korruption i Sverige för det upplever de intervjuade i transparecy internationals undersökning...

   Radera