Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2017-11-16 10:33

Upper House: Vill du också bo som EU-elitens politruker?

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Hotels.com.

Hotel Gothia är ett av Göteborgs bästa hotell, men det finns också ett hotell i hotellet, som är ännu finare, nämligen Upper House. Här kan man förvänta sig att den finaste EU-eliten inkvarteras. Nedan följer lite bilder för den som vill titta på ett av de större Deluxe-rummen.
Upper House Deluxe-rum på översta våningen.
Rummen på Upper House kostar enligt Hotels.com 2 790:- SEK för ett superiorrum och 3 790:- SEK för deluxerum. Det finns även Deluxe Suite om 72 m2 för 4 790:- eller Grand Suite i två våningar om 158 m2 till en offererad kostnad.

I rummen ingår, förutom helt felfri service frukost, på Michelinstjärnkrogen Upper House, där också receptionen är belägen, samt gratis tillgång till Upper House Spa, där den stressade affärsresenären kan slappna av, inklusive i champagnepoolen, som med sin genomskinliga botten hänger ut över vägen nedanför.
Hotellfrukost på Upper House.
Deluxerum på Upper House.
Deluxerum på Upper House. 
Badrummet på deluxerummet.
Inga skattepengar har använts för att producera dessa foton. Vi önskar alla EU-elitens elit en trevlig vistelse och frukost. Passande nog kan man från Upper House spana ut över riksväg 40 och E6, som kommer stängas av för att EU-elitens politruker inte ska behöva beblanda sig med trafiken.

Upper House bokar du på Hotels.com, så får du också samla bonusnätter, fastän priserna annars är samma som på hotellets hemsida. Annars kan du alltid glädjas åt att EU-elitens elit äter "en schysst arbetarlunch" för 625:- SEK per kuvert på restaurang River. Jag tycker det känns bra att EU-eliten på det här viset får uppleva vanligt folks vardag.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

45 kommentarer:

 1. Glöm inte att den största kostnaden för politiker är tokigheterna de ställer till med. De direkta kostnaderna är ingenting i jämförelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, men tyvärr är avundsjuka en starkare drivkraft och därför funkar retoriken.

   Radera
  2. Det är rena vinsten för medborgarna att förvara dem på 5 stjärnigt hotell för evigt, låt dem jäsa i spat, sitta i baren och nuppa sönder sängarna. Naturligtvis under förutsättning att de inte gör något som kan liknas vid beslutsfattande!

   Radera
  3. Jag hade inte varit avundsjuk om jag inte behövt betala för kalaset.

   Radera
 2. Ja, vi får väl hoppas att gamla "SARA Hotel Gothia" har reservkraft för att driva hissarna i fall det skulle bli strömavbrott

  Annars så finns det mer "diskretare" "Grand Luxe" ställen med lika god service runt om Gbg för den som vill hålla en "låg profil"..
  ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag har länge haft en dröm om att bada i champagne. Det var riktigt nära en gång i Frankrike, men det blev tyvärr inte av den gången heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åk till Riga eller Tallin och köp några lådor med Советское шампанское (Sovetskoje Sampanskoje)

   Råvaran kommer från Ukraina (Krim) och är söt och god! Den går också bra att "vaska" eller "duscha" i utan att man blir ruinerad..

   Att sabrera en flaska är dock inget att rekommendera för den ovane.. ;-)

   Radera
  2. Mja, bokstaven "sha" som ser ut som en gaffel uttalas ju inte "S" utan med ett "sch"-ljud, dvs en korrekt transliteration vore typ "Schampanskoje" eller dylikt.

   Sen kan man köpa mycket sprit från öst som är helt OK, men knappast "champagne". Den är äcklig. Testa för all del konjak istället, eller sån där ukrainsk gorilka, dvs smaksatt vit sprit typ snaps.

   Radera
  3. Tackar!

   I hastigheten blev det bara ett S
   Hemma i min kyl har jag alltid en flaska "Sovetskoje" på kylning ! ;-)

   Förrådet i källaren börjar dock ta slut nu så efter nyår blir det en inköpsrunda i Tallinn eller Riga! :-)

   Radera
  4. Champagne är nog den mest underprissatta drycken som går att hitta i förhållande till kvalitet, produktionskostnad och popularitet. Champagnehusen har pga historiska erfarenheter valt att vara lojala mot sina kunder, i stället för att plocka ut maximalt av marknaden, som de exklusivaste vinhusen i Bordeaux gjort. Folk som inser hur billigt champagne är, dricker den naturligtvis regelbundet, med behag. Det tillverkas bara 300 miljoner flaskor om året, alla husen inräknade.

   Radera
  5. Bättre att bada i vodka så blir man i alla fall renare än innan istället för kladdigare.

   Radera
 4. Åt var och en efter deras behov!
  Självklart kan EU-topparna själva avgöra sina behov.

  SvaraRadera
 5. Det egentliga skälet är väl att man "Måste" bo på nåt slags säkerhetsklassat ställe, och i Gbg finns det inga alternativ till ovanstående.

  Men visst, säkerheten hade kunnat lösas annorlunda, t ex kunde man väl träffats på ett franskt hangarfartyg ute i atlanten eller nåt. Frågan är väl om det blivit billigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bodens fästning kanske?

   Radera
  2. Hur ser det ut I andra städer t.ex. Malmö?

   Radera
  3. Säker mot en direktträff med en Boeing?

   Radera
  4. Äsch den studsar ju bort, det hörs ju på namnet Boeing-boeing :p

   Radera
 6. Apropå EU-mötet.

  Trafikverkets vägkameror kommer att vara nedsläckta för att inte potentiella terrorister skall kunna sitta vid lap-topen och dirigera attentat...

  "..De kameror som visar det aktuella trafikläget i och runt Göteborg är nedsläckta under torsdagsmorgonen.
  – Vi har fått order om det, säger Per Aronsson på Trafikverkets presstjänst..."

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/trafikverkets-vagkameror-nedslackta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart. Nu kommer terroristerna inte att se något!

   Radera
 7. Kul effekt om "champagnepoolen, som med sin genomskinliga botten hänger ut över vägen nedanför" trillar ut när den används. Synd om oskyldiga vanliga människor som skulle kunna komma till skada.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar vad man ser om man står på gatan och tittar upp mot den genomskinliga poolen? Är det de bästa bitarna av beslutsfattarna, det vill säga allt utom deras huvuden?

   Radera
 8. Mycket fint hotell som jag kan rekommendera.

  SvaraRadera
 9. Tycker att badrummet på bilden ovan ser ut som badrummen på vanliga rum på "Scandic Copenhagen" vid "Söerne" i Köbenhavn..
  ;-)

  SvaraRadera
 10. Jag kan tänka mig ett par andra varianter av säkerhetsklassat boende för EU-politrukerna, än lyxhotell.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kasernerna på gamla KA4 kanske. Dom dög på min tid.

   Radera
 11. Du glömde att säga att frukosten högst uppe i Upper House är enbart till för de gäster som bor i de fina våningarna. De slipper således beblanda sig med allmogen redan vid frukost. Sen blir det hiss rakt ner i garaget där bilen väntar, ett garage som har flera utgångar. Vi brukade äta räkmacka med en starköl där uppe efter tentorna och garaget rekade jag för ca 30 år sedan då jag jobbade åt ABAB som personskydd....

  SvaraRadera
  Svar
  1. För övrigt är är Gothia Towers Sveriges första hotell att certifieras enligt en ny global hotellsäkerhetsstandard som Safehotels Alliances lanserade kring 2000.

   Radera
  2. 2000, då hade de inte räknat med flygplan ännu. Eftersom det är en liten stad så är nog drönare mer sannolikt. Safehotels Alliances har nog koll.

   Radera
 12. Hoppas de tar upp och löser den svåra utmaningen om snusets framtid i vårt EU.

  SvaraRadera
 13. Ben Dover kanske kan ge tips på billiga hotell där man betalar per timme.

  SvaraRadera
 14. Intressant ! Första gången jag var i Bangkok så kostade rummet 30 sek, och ölen några kronor. Men numera bor jag mest på campingplatser i europa när jag reser, 10-15 Eur per natt. I tyskland och på Lidl kan man köpa 10% öl-burkar för ca 1 Eur.
  Tänk på att det är vi som betalar för EU-elitens 5k per natt hotel....


  SvaraRadera
  Svar
  1. 30 SEk för ett rum i BKK ?
   DYRT !!

   Första och enda gången jag var i Thailand o BKK kostade ett rum utan AC på Khao San Rd 15:-/natten. 4-bäddsrum visserligen men..

   Radera
 15. Fick du betalt för artikeln? Bra smygreklam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ej betalt för artikeln. Den är taggad som reklam (för Hotels.com). Jag får provision om någon bokar via Hotels.com efter att ha klickat på länken.

   Radera
  2. Taggad? Vart är taggarna? Alltså får du betalt för artikeln genom provision. Var gärna tydlig med detta.

   Radera
  3. Står under inlägget. Fick för övrigt exakt noll betalt, för ingen har bokat något hotellrum.

   Etiketter: reklam

   Radera
 16. Är inte den enklaste logistiken att ha mötet på Svenska mässan som nås innefrån Gothia Towers om de nu måste vara inne i en stad? Tyckte Lars förslag med Karlsborgs fästning var lysande annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela mässan med Towers är ett säkert "paket".

   Radera
 17. Tragiskt nog gör polisen förmodligen inget span här. Lär vara en hel del hor-köp som görs av politikersvinen. Kul vore om de åkte dit för det.

  SvaraRadera
 18. Jag tycker snarare det låter billigt om det är ett av Sveriges lyxigaste.

  Men ja, det som svider är ju att det är våra pengar. Antingen betalar vi för deras hotell eller så skjuter de oss (ett faktum väldigt många har svårt att förstå, får se om någon reagerar denna gång).

  SvaraRadera
 19. EU ? What a shithole.. Det som hänt är en massa Zigenare ( Sorry EU-migranter ) utanför varje butik, inga andra fördelar --

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova EU som fredsprojekt. Efter andra världskriget så kände EUs ledare att ett nytt grepp behövdes för att inte 3e världkriget skulle dra igång. Man delade Tyskland och skapade EU. Problemet vara bara att Sovjetunionen blev en agressor. Fred är viktigt tycker jag, då kan jag låta några stackare som inte vet att de kan utbilda sig till rörmockare sitta och tigga utanför snabbköpet.

   Radera
  2. Niklas !
   +1

   1871, 1914, 1940 Krig mellan Europas och världens ledande industriella nationer...

   Sedan 1945 har det idag gått mer än 70 utan krig och välståndet är högre än någonsin..

   Att sedan GB dragit sig ur EU är att de har för många som inte kunnat vänja sig vid att det inte är de ".. Britannia rules the world.."
   ;-)

   Radera