Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2017-11-12 16:17

Söndagsenkät: Vilket parti röstade du på och vilket kommer du rösta på

Dags för en härlig söndagsenkät igen. Den här gången handlar det om hur du röstade i senaste valet och hur du avser att rösta nu. Kort sagt är det återigen dags för valupptakt.
Nästa september är det dags att välja vilka normalutmanade1. knapptryckare som ska få dia skattepengar i det här huset.
Nästa år är det alltså riksdagsval i Sverige igen. Det kommande året kommer alltså vara fyllt med osedvanligt mycket trams och påstående från olika politiska partier om saker de inte styr över i riksdagen, t ex dagis, skolor, sjukvård mm.

Valupptakten börjar härmed på bloggen och som återkommande enkät en gång i månaden kommer ni få svara på hur ni röstade i förra valet och hur ni kommer rösta om det vore val idag. Så får vi se hur opinionen bland de som länkats in till enkäten ändras över tiden. Sverigedemokraterna får förvisso vara med i enkäten den här gången, men siffran där kommer inte vara relevant eftersom det kommer länkas i en massa forum för att klicka i enkäten i tron att om man klickar i en ruta på nätet så påverkar man opinionen.

Svara iaf nedan. Partierna är sorterade från vänster till höger, undantaget "Annat parti" som ärligt talat kan vara vad som helst.

1. Jag har noterat ett osunt spridande av begreppet normalbegåvad, så jag har lanserat en ny2. nomenklatur.
2. Normalutmanad är alltså det nya normalbegåvad. Istället för begåvningsutmanad heter det överutmanad, och istället för högbegåvad heter det underutmanad. Särbegåvad blir särskilt underutmanad och extrembegåvad3. blir extremt underutmanad.
3. Dock extremt sällan förekommande4. och brukas därmed inte i allmänhet.
4. Mindre än en procent.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

151 kommentarer:

 1. Båda omröstningarna är för "Vilket parti röstade du på i förra valet?", kanske skulle ha en annan frågeställning också? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte att det var med flit.
   "Vilket parti röstade du på?",
   "Jamen den svenska planekonomins stolta ledare, Moderaterna såklart."
   "Vilket parti röstade du på?"
   "Ehh.. jaja.. okej då.. Sverigedemokraterna blev det."

   Radera
  2. Fast det var inte så många som gjorde det.

   Radera
  3. En sådan där vardagsutmaning att få copypaste att bli rätt överallt.

   Radera
 2. Det står "viket parti röstade du på i förra valet" över båda valen.

  Eller är jag för trött för att kunna läsa?

  SvaraRadera
 3. Har röstat på Klassiskt Liberala Partiet de senaste två valen och kommer göra så även 2018.

  Vill man ha ett mer liberalt Sverige (lägre skatter, mindre regleringar, mindre övervakning etc.) så är det givna valet. Det behövs ett ideologisk parti som driver på, jämför med hur vänsterpartiet driver på för socialism idag.

  Som det är idag har de flesta inte ens hört de liberala argumenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till kommande val har man ju fått lite mer kända personer på listan som HAX och Svansbo. Åtminstone kända i libertarianska kretsar, bland folk i allmänhet totalt okända liksom libertarianismen. Partinamnet är ju inte helt lyckat heller med tanke på Fp:s namnstöld.

   Radera
  2. Skatt är stöld;

   Jag vill inte vara petig, men att länka till ett politiskt partier är ett brott mot kommentarsreglerna.

   Radera
  3. Okej, det är en konstig regel.

   Det är många som inte känner till Klassikt Liberala Partiet och i en fråga om vilket parti man ska rösta på, så känns det relevant.

   Radera
  4. Ja, det kanske man kan tycka men nu är det så att regler är regler och hur mycket ni liberaleser, vare sig ni är nya eller gamla, vill tämja på regelverken så bör även ni kunna försöka förhålla er till vad Lars sätter upp. Betala för den reklam som ni vill sprida.

   Radera
  5. Smygreklam Är Stöld;

   Ta nu och radera din första kommentar. Vi är många som väntar ivrigt. Sen ber du artigt om ursäkt.

   Radera
  6. Det är nog faktiskt bara du som bryr sig.

   Radera
  7. G;

   Vad är det här för högervridet hjärnsläpp som du kommer med? Är du för att släppa fångarna fria med?!

   Jag tror att rätt många här är för hårdare straff på uppenbara brott. Du uppmuntrar istället till brott mot bloggens regler och tycker att folk som begår uppenbara brott ska slippa undan utan minsta straff eller konsekvens?

   Radera
  8. "Hjärnsläppet" är snarare att du tror att någon annan än du "väntar ivrigt" på att en länk till ett politisk parti väldigt få hört talas om och som därför kan vara av intresse ska modereras bort. Tagga ner, ingen gillar en rättshaverist.

   Radera
 4. Jag röstade på mig själv eftersom jag fanns med på partiet Vägvalets listor till kommun (Gbg), region (VGR) o riksdag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bengt;

   Vägvalets lisor? Låter ju som en intresseförening för lapplisor.

   Radera
  2. Ef´tersom jag konsekvent tokvägrar att köra i sta'n under trängselskattetider så har jag heller inte några "bekymmer" med s.k "lapp-lisor"!

   Radera
  3. Det var väl det som var syftet bakom trängselskatten. Att folk inte ska köra in i onödan.

   Radera
 5. Centerpartiet torde idag vara mycket mera "nyliberalt" och "höger" om både M o KD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det är knepigt när det kommer till högern och liberalismen respektive konservatismen. Rent historiskt är de konservativa partierna till höger om de liberala (vilket skulle placera sverigedemokraterna någonstans på högerflanken. Men på senare tid hat höger - vänster handlat mycket om hur mycket man vill att staten ska blanda sig i ekonomin (villet skulle placera C höger om M och KD). Detta mycket för att konservatismen som ideologi har varit rätt ointressant politiskt under slutet av 1900-talet/början av 2000-talet. Jag skulle dock hävda att det är nya tider nu när konservatismen och nationalismen gör en "comeback"...

   Radera
  2. Ja C är lite liberala ända tills det kommer ett typiskt sosseuttalande från dem. De går helt enkelt inte att lita på. Dessutom så vägrar de inse att man inte kan ha fri invandring och en allmän välfärdsstat samtidigt.

   Radera
  3. Tacka vet jag C på 70-talet och Torbjörn Fälldin ! Det var tider det! ;-) Den enda som påminner lite om detta är ju Eskil Erlandsson..
   Dessutom satt min gamle morbror 68 - 79 för just C ..
   :-D

   Han skulle INTE känt igen dagens Centerparti !

   Radera
  4. Centerpartiet var med och införde FRA-lagen.

   Nyliberalt?

   Näe

   Radera
  5. Säg något som Lööf sagt efter hon blev partiledare som är höger förutom "Vi vill bilda en alliansregering (men kommer stödja en socialdemokratisk regering 2018)".
   Säg något centerpartiet gjort sedan Lööf blev partiledare (förutom hota misstroende mot Johansson och Ygeman), som inte en socialdemokrat kunde ha gjort. C är idag ett större stöd för s än man var under Olof Johansson. Allt för att Lööf skall kunna käka skor på sin kammare?

   Radera
  6. C är helt vilsna. I grunden finns en nyliberalism, men i praktiken är C ett typiskt mittenparti som driver några extremistiska agendor i vad man väl skulle kunna säga är i ett nyliberalt tecken (avveckling av nationalstaten, fri migration och en arbetsmarknad där anställningsskydd och arbetsrätt försvagas.)

   Radera
 6. Grafiken verkar vara fel.
  Annat parti får mycket större del av "tårtan" än vad de har fått röster..

  SvaraRadera
 7. Ingen - för det fick jag inte.
  Ingen - för det får jag inte.... än.

  Men jag kommer aldrig att rösta överhuvudtaget någon mer, för jag har inte den minsta illusionen att det kommer att göra en skillnad..... Alls!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lutar också åt det. Tänker i så fall gå dit och begära ett intyg på att jag inte stoppat något i tunnan! Kan nog väcka en del uppståndelse...

   Radera
  2. Jag har råkat ut för korrupta kommunpolitiker ock kommer återsända röstkortet till avsändaren i protest.

   Radera
  3. Samma, att ens röst skulle påverka är en illusion om man nu inte bor i en liten kommun. Däremot skulle det säkert bli omval/omräkning och något annat resultat om en röst nu avgjorde.

   Radera
  4. "Bu hu, min röst påverkar knappt" Grattis! Det betyder att du lever i en demokrati där allas röst har samma värde, var glad för det.

   Radera
  5. Moget svar, Mattias.
   Det är pinsamt tydligt att du inte har fattat hur saker och ting fungerar idag.

   Radera
 8. Skarp övervikt för SD, med stigande trend som resultatet står sig nu. Det är såklart nonsens att SD skulle bli största parti och ha en ökande trend. Vad är det som får SDs tangentbordskrigare att surfa runt och rösta på alla dessa omröstningar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast gissar att bloggen främst läses av medelålders vita män. Är väl därför inte helt osannolikt att SD är klart största parti bland bloggens läsare?!?

   Radera
  2. SD är största parti bland de som tjänar 400-600k om året, de är väl även störst bland män, så det är naturligt att de är störst bland bloggens läsare/röstande.

   Radera
  3. ... medelålder vita heterosexuella CIS-män som både kör bil och äter kött !

   Radera
  4. Och bär upp välfärdsstaten med sina skattebetalningar till vänsterliberalernas jubel och eviga tacksamhet.

   Radera
  5. Gör nu "tankeexperimentet" att dessa "onda" män en dag skulle gå ut och ställa sig vid sin busshållplats etc. och kräva att samhället skulle svara för alla deras behov av kommunikationer och att de t.o.m var beredda på att få ökad restid med 100%

   Hur skulle det gå?
   Jo, samhället skulle hacka ordentligt.. Saker och ting skulle ta mycket längre tid, flödet av skattepengar, inte bara från bensin och diesel skulle torka upp och kostnaderna för kollektiva transporter skulle stiga som en raket i skyn..

   Radera
  6. Det är nog så enkelt att en länk hit spridits bland sd-are (eller heter det sd:are?) Eller något troll lurar systemet genom att radera cookies och röstar upprepat. Behöver då inte vara en sd:are, kan lika gärna vara någon som allmänt vill sabotera eller peka på Wilderäng som "sd-favorit".

   Radera
  7. De flesta som är rika vet att de inte skulle ha en krona om inte staten tog hand om dem och stöttade deras privilegier.

   Framstår som lite otacksamt då att beklaga sig över att man ändå inte är tillräckligt rik och priviligerad.

   Radera
  8. @iblandekonomi:

   "..De flesta som är rika vet att de inte skulle ha en krona om inte staten tog hand om dem och stöttade deras privilegier..."

   Du skulle inte vilja vara så vänlig att "utveckla" dina tankegångar lite ?
   ;-)

   Radera
  9. Om inte riksbanken, en statlig myndighet, gav ut svenska kronor så skulle det inte finnas några. Om det inte fanns lagar som tillåter att det finns företag som juridisk person så skulle det inte finnas några företag på det sätt som de finns idag. Om det inte fanns statlig militär och polis som hindrar andra att stjäla rikedomarna så skulle de inte stanna hos de nuvarande ägarna. Om inte det statliga lantmäteriet registrerade och garanterade ägande till mark skulle andra personer än de som nu disponerar marken kontrollera den.

   Listan kan förstås göras längre.

   Radera
  10. @iblandekonomi

   I den tyska Weimarrepublikens första år tryckte dess riksbank stora mängder pengar var värde bara blev mindre och mindre ju fler sedlar man tryckte. Till slut var bara själva pappersvärdet mer än sedelns nominella värde..

   Inflation skapar bara enorma förmögenhetsöverföringar och gynnar allra minst dem som ingenting har..

   Radera
  11. Kanske behöver jag förtydliga mig. Jag påstår alltså inte att det inte skulle finnas rika personer utan staten och övriga samhället.

   Det jag påstår är att det inte skulle vara samma personer som de som är rika idag. Och för dessa individer är det nog viktigare om de själva är rika eller inte, inte om det finns rika. Det verkar i alla fall så på gnället.

   Radera
  12. Vi är många som straffröstar. Så enkelt är det.

   Det är fullständigt omöjligt att påverka de anständiga och demokratiska partierna med prat, det enda som ger effekt är när de känner kallt stål. Därför straffröstning tills de tagit rättning och normaliserat sig och klivit ned från de moraliska kommandohöjderna.

   Vi har ett enda riktigt tillfälle och det inträffar vart fjärde år, då kan vi påverka alldeles på riktigt. Ingenting kan tolkas. Övrig tid är vi luft för en politikerklass där politiker har mer gemensamt med varandra än med sina väljare.

   Radera
 9. Förra valet röstade jag på FNL ...

  SvaraRadera
 10. Jag har röstat på EkoSoLiD/Medborgarpartiet EkoSocialLiberalDemokraterna ända sedan 1872 😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dvs ett brett mittenparti med värdegrunden Hållbarhet, Framsteg, Frihet, Omsorg och Demokrati. Med fokus på medborgarnas bästa och ett succcessivt införande av medborgarinkomst i takt med att automatiseringen, robotiseringen och digitaliseringen tar snart sagt alla meningsfulla arbeten.

   Radera
  2. Automatiseringen tar inte jobb utan befriar oss från jobb. Viktig skillnad

   Radera
 11. Väldigt många som tänker rösta så att de blir medansvariga till kommande terrordåd.
  Men visst, det är ju demokrati så ni får ju rösta på vad ni vill, även på de partier som för en politik som möjliggör för terrorister att frodas inom vårt lands gränser.

  Men jag förstår inte varför ni gör det, gillar ni kanske terrordåd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och istället röstar man på högervänsterextremistpartier so maldrig befattat sig med våldsdåd?

   Radera
  2. Män begår mest terrodåd, men att inskränka deras frihet bara för ytterst få begår terrrodåd kan inte vara rätt.

   Radera
  3. Det där är ju människor du vet, ingen är väl perfekt, och det har för mig inte något med den politik deras parti företräder att göra.

   Ingen politik är väl perfekt heller, men nu har vi ju sett vart den hittills förda politiken tagit oss, jag vill inte ha det såhär, alltså röstar jag inte på något av de partierna som faktiskt är ansvariga för den situation landet befinner sig i.

   Det politiska parti vars politik åtminstone har en liten chans att ta oss ur den här soppan har tyvärr varit tvungna att släppa in en del olämpliga personer för att inte stå med tomma stolar, men de sorterar bort sig själv med tiden ser det ut som.

   För mig finns inget alternativ, oavsett vad M säger så litar jag inte på att de tänker genomföra det eller ens kan genomföra det, utan säger bara det som de tror kan vinna tillbaka röster från SD.

   Radera
  4. Hur menar du att SD skulle ha stoppat Breivik om de hade makten i Norge?

   Radera
  5. Det är väl ingen svår logisk slutledning, eller missade du att han var missnöjd på styret i Norge? Om då SD som till hög grad följer Breiviks uppfattningar om saker hade styrt, tror du att Brevik hade känt att han skulle ut och mörda politiker?

   Radera
  6. @taleofthailand
   Tack för ren logik, så slapp jag försöka utbilda honom.

   Radera
  7. Så om någon individ verkligen inte gillar tex att de som styr Sverige är med i svenska kyrkan så bör vi byta styre för att inte förarga personen som kanske kommer att utföra terroristdåd annars? Eller är det bara rasister man inte får reta upp?

   Jag tycker er rena logik verkar ganska smutsig.

   Radera
  8. Kallle7 och Thailändaren;

   Er logik är inte helt logisk här. Om SD fanns i Norge vore det ett invandrarparti som vill sparka ut alla ur Norge utom de invandrade svenskarna. Vad tror du att den norska massmördaren Breivik hade tyckt om det? Och man kan väl för i helvete (ursäkta ordvalet) inte ändra om valrösterna i en demokrati bara för att försöka behaga en ynklig terrorist som dessutom gömmer sig fram till han sprängt halva huvudstaden och mördat mängder av oskyldiga ungdomar?

   Det är inte en ointelligent logik. Det är en sinnessjuk logik ni kommer med.

   Radera
  9. @Frihet
   Det var iblandekonomi som satte SD i Norge, men vi förstod vad han menade.
   Det gjorde tydligen inte du.

   Radera
  10. Faktum kvarstår, det är inte en bra lösning att anpassa politik efter en rasistisk terrorist, eller hur?

   Radera
  11. @ibland
   Och du förstod inte att terrordådet aldrig hade hänt om Norges motsvarighet till SD hade suttit vid makten då?

   Inget bra har kommit av den ensamma galningen Breiviks dåd.
   Men de enda som använder sig av det är såna som du, som försöker kleta ihop honom med SD eller annan berättigat kritik mot den förda invandringspolitiken. Eller för att försöka förminska alla terrordåd som utföres av islamister med att "vi" minsann inte är mycket bättre.

   På vilket vis tror du att Sverige blir ett bättre ställe av att vi urskiljningslöst släpper in riktiga terrorister, förutom alla våldtäktsmän, rånare, assistansbedragare?

   Eller du funderar inte ens på den saken?

   Radera
  12. Kallle7;

   Inget bra har kommit av Breiviks dåd? Jodå, nåt bra finns det. Hela det norska folket visade öppet sitt avsky mot det Breivik gjorde. En annan sak som är bra är att han sitter inlåst för resten av sitt liv. Och att han gnäller på sin isolering, mm. Han visade summan av vad som händer när man sitter och hatar andra människor och med likasinnade fantiserar ihop för mycket på nätet. Så nåt bra kom det ut av det i alla fall. Värre hade varit om de aldrig tagit han. Eller att folk inte visat sitt avsky mot hans handlingar.

   Inget ont som inte även för med sig nåt gott. Har du ens funderat över det? Nej, för du tycker väl inte att föraktet mot Breiviks terrorhandling eller att han åkte dit är bevis på att det ändå finns något gott?

   Radera
  13. Kallle7;

   Med ditt resonemang så ska vi alltså behöva rösta på putinistpartiet SD för att inte vara rädda för att Ryssland inte ska få för sig att anfalla Sverige i framtiden?

   Radera
  14. Hur menar du att min logik är smutsig? Jag gav dig enbart svar på tal utan att blanda in några värderingar. Direkt blir man stämplad som en SD-väljare och smutsig för att mina slutsatser inte överrensstämmer med dina.

   Låt oss ta det en gång till, du frågar "Hur hade SD stoppat Breivik om de hade styrt i Norge?" jag svarar lite tydligare nu då: "Han hade förmodligen inte begått något terrordåd eftersom SD politiskt har ganska överrensstämmande åsikter med Breivik så har jag svårt att tänka mig att han skulle få för sig att mörda politiker som HAN (inte jag) upplever gör det som behöver göras.

   Att du direkt blandar in känslor och kastar dig över oss som rasister och mer eller mindre hävdar att vi tycker att man ska anpassa politik efter rasistisk terrorism är ett rätt långt hopp från mitt svar på din fråga. Hur du får Breiviks dåd att vara rasistisk terrorism förstår jag inte heller, han som Norrman sköt alltså sina egna landsmän. Hade han slängt ut bomber på motagningshem för assylanter eller liknande hade jag hållit med dig, men nu är det alltså "bara" terrorism.

   Gud alltså, att ni efter drar slutsatserna att vi tycker att vi ska rösta på SD för att inte vara rädd för Breiviks är enbart en konstruktion i era huvuden så att ni ska vara bättre än oss. Ps. Är liberal. Vågar jag gissa att ni två är vänsterpartister?

   Radera
  15. @taleofthailand Oj, det är till att vara känslig idag tror jag. Läste du verkligen in allt det där i de få rader jag skrev.

   Missade du tex att följande rad var en fråga?

   "Faktum kvarstår, det är inte en bra lösning att anpassa politik efter en rasistisk terrorist, eller hur?"

   Ganska lätt att svara jakande på om man håller med. Lite svårare annars förstås.

   Radera
  16. Jag kanske ska precisera smutsigheten i logiken också. Den består i att SD inte har några förslag på att vika ner sig för de terrorister som Kalle7 pratar om i "som för en politik som möjliggör för terrorister att frodas inom vårt lands gränser". De viker sig bara för rasistiska terrorister.

   Eller och viker och viker, de har samma grundläggande världsbild kanske man ska säga. Det är faktiskt lite smutsigt att Breivik skulle varit nöjd med SD. Det säger något om SD vill jag påstå.

   Radera
  17. Jag blir gärna lite känslig när logik anses vara smutsig. Du menar alltså att Breivik troligtvis hade genomfört sitt terrordåd om SD hade varit styrande parti i Norge? Det tror inte jag. Men det är också allt jag kan göra, dra en logisk slutsats utifrån din frågeställning. Det finns ingen teori eller emperi som stödje varken dig eller mig.

   Jag påstår aldrig att någon politik ska formas efter rädsla för individer eller grupper, eller hur? Lätt att svara jakade på om man har läsförståelse. Lite svårare annars förstås.

   Virtanen och Ismail har samma grundläggade värdsbild som Vänsterpartiet. Det är faktiskt lite smutsigt att Soran och Fredrik är nöjd med VP. Det säger något om VP vill jag påstå.

   Din retorik är lika barnslig som dum.

   Radera
  18. @ibland
   Det känns lika meningslöst att diskutera med dig varenda gång.

   Seså, svara nu på vilket vis tror du att Sverige blir ett bättre ställe av att vi urskiljningslöst släpper in riktiga terrorister, förutom alla våldtäktsmän, rånare, assistansbedragare?

   Radera
  19. @Frihet

   Och du ligger inte särskilt långt efter iblandekonomi där, vilka tänker DU rösta på i nästa val och varför. Det är ju egentligen ämnet, det som är intressant just nu, det som hänt kan vi inte ändra på men vad som ev kommer att hända kan vi påverka.

   @Frihet och @ibland

   Vill du förändra något i vårt land i så fall vad?
   Vilka tänker du rösta på som har just en sådan förändring i sitt program?

   Ursäkta om de 2 frågorna kanske blir lite för mycket för er att bearbeta och jag ska ha överseende med att era svar kommer visa på att ni saknar viktiga skruvar..

   Radera
  20. Kallle7;

   Hur i h-e skulle Sverige bli ett bättre ställe av att du kommer med påståenden om att alla som kommer in i Sverige skulle börja bete sig på samma sätt som du?

   Jag tror knappast att det är därför som många av dessa människor får arbeten med att köra dina barn till förskolan, städa upp i ditt hem, får anställning inom hemtjänsten, hjälpa till på förskolor, lagar till din mat, diskar disken du lämnar ifrån dig på restaurangen, säljer saker åt röda korset, står och paketerar matvaror, fyller upp platserna på kyrkbänkarna igen, mm.

   Nu tar du och skärper till dig. Vet hut gosse lilla!

   Radera
  21. Kallle7;

   Jag röstar ju på socialdemokraterna som jag alltid gjort.

   Hörredudu! Fråga dig nu inte vad vi vill förändra i vårt land. Fråga dig istället vad du kan förändra hos dig själv för att kunna ge tillbaka något till det land som gett dig alla de förutsättningar och möjligheter som du valt att kasta bort. Det minsta du kan göra är att förändra dig själv och skaffa dig en inkomst och börja betala lite skatt så vi andra kan få tillbaka en liten del av alla skattepengar som du har kostat oss genom hela din uppväxt i detta land.

   Radera
  22. Tar mig friheten att svara jag också. Jag tycker du ska sluta upp att låta som att det är arbetskraftinvandring som Sverige sysslar med. Det är sådana som du som gör ämnet så extremt infekterat att debattera, så fort någon ifrågasätter eller är kritisk så är man naturligtvis dödsnazist.

   Konstigt nog fungerade allt det du nämner innan, som du påstår, alla dessa människor kom och hjälpte oss. Jag är den första att erkänna att arbetskraftinvandring under optimala förhållande är extremt önskvärt (Direkt i arbete, inte skjuta undan någon annan på arbetsmarknaden osv) men det är knappast så det är här.

   Jag har snarare fått intrycket av att vi ser oss som en humanitär stormakt som ska hjälpa alla som har det svårt, knappast ett motkrav att de ska hjälpa oss på förskolor och diska vår disk. Jag kan inte säga att jag tycker att förskolan har blivit bättre pga invandring. Inte heller är de hos mig och städar och diskar. Det du säger är inte osant, de jobbar säkert som det du säger och annat också men vi hade inte några problem med att få tag på någon att köra skolbussen för 30 år sedan som du får det att låta som.

   Jag köper att du vill ha hit alla dessa människor som i din världsbild har det svårt för du är empatisk, det är helt okej. Min gissning är att din verklighet bygger på att du smaskar i dig allt som skrivs utan minsta antydan till ifrågasättning.

   Jag vill också hjälpa men jag tror att det finns andra sätt som inte skapar en oro hos mig vad som ska hända om jag blir sjuk, mina föräldrar blir sjuka eller om jag föder ett handikappat barn. Jag är trots allt en sådan ond människa att jag bryr mig mer om min familj än vad jag gör om andra.

   Som anekdotisk beskrivning kan jag berätta att en vän nyligen födde ett rejält sjukt barn. De får ingen hjälp alls och får säga upp sig från arbete för att kunna ta hand om ungen. Jag hade gärna sett att vår så kallade välfärd hade tagit hand om dem. Att du prioriterar annorlunda får stå för dig.

   Tycker du ska skärpa dig och veta hut.

   Radera
  23. @Frihet

   Kul :) När du inte är nykter. Visa mig var jag påstår att Sverige blir ett bättre ställa av att alla beter sig som jag gör.

   Jag påstår däremot att Sverige blir bättre om vi sluta släppa in personer som gör landet sämre och istället börjar skicka tillbaka dessa dit där de hör hemma.
   Vi kan ju börja med de som är här illegalt och OM vi hade börjat med detta lite tidigare så hade ju inte terroristen Akilov ens befunnit sig i landet och terrordådet hade inte hänt!

   Ja, jag vet det där var klar överkurs.

   Du säger att du röstat på och ska rösta på S, bra då kan du börja betrakta det din röst varit med om att ställa till med, det är så mycket elände att jag inte ens orkar börja rabbla upp det. Men senaste exemplet är ju att en organisation som kallar sig "Grupp 194" med tydliga terrorkopplingar, får bidrag av den S styrda kommunen för att nattvandra i Malmö..
   Grattis och tack för att du bidrog med din röst på S, Frihet.

   Jag har redan förändrat mig väldigt mycket, varenda dag så kollar jag igenom vad jag gjort för fel, vad jag sagt, bra eller dåligt, vilka jag råkat göra illa genom mina handlingar osv. Försöker återställa det dåliga jag ev ställt till med och försöker låta bli att göra om mina misstag imorgon.
   Gör du något liknande? Gör politikerna du röstar på något liknande?

   Sen en tid tillbaka så ingår det bla i mitt jobb att fixa till ett boende för såna som nyss fått PUT och hamnat i knäet på kommunen, jag servar dem med värme, kylskåp, inredning m.m och lagar det som är trasigt i det rivningshus kommunen tilldelat dem. Ser till så att de har det så bra det går.
   Alla av dem är vänliga och trevliga och det är ROLIGT att hjälpa dem. Det är inte deras fel att de hamnat där, de har bara gjort det som de tror är bäst för dem. Jobbar redan 07-16 Mån-Fre. Får lön och betalar skatt och det har jag gjort i ca 30 av de år jag levt. Själv då?

   Radera
  24. Kallle7;

   Ojoj. För varje svar du får så har du sen dubbelt så många frågor i nästa kommentar. Få se nu. Är det någon fråga som du tycker är särskilt viktig att få ett svar på?

   Radera
  25. Taleof thai;

   Hörru, var inte så orolig för allt. Det är en konstig syn du har på liv. Ett handikappat barn är knappast mindre värt än ett icke handikappat barn. Självklart får de hjälp att ta hand om ungen om de tar och slåss lite. Ingen får nåt gratis i vårt (eller nåt annat samhälle) om du trodde det. Folk blir sjuka förr eller senare. Det är alltid värre om de dör. Se till att ta vara på dina föräldrar medan de är i livet.

   Radera
  26. Något gratis? Mina föräldrar har arbetat och betalat skatt i hela sina liv. Vi är i landet med högst skattetryck i världen. Detsamma är sant om deras far- och morföräldrar och mig också. Jag är fullt medveten om att ingenting är gratis. Förutom för alla som kommer hit och lever på bidrag då alltså. Vem säger något om att handikappade barn är mindre värda? Jag förstår inte var dina utlåtanden kommer ifrån.

   "Självklart får de hjälp om de slåss lite" Alltså, åter igen, vad kommer dina uttalanden ifrån? Lever du i total förnekelse? Du tror på riktigt att föräldrarna till svårt sjuka barn inte gör ALLT för att få hjälp? Det är inte särskilt svårt att föreställa mig dig, 65 nånting som sitter och muttrar "man ska vara socialist. Allt annat är skit".

   Här får du en debattartikel skriven av en f.d socialdemokrat som fick se vad partiets politik står för i skarpt läge:

   https://asikt.dn.se/asikt/debatt/jag-kan-inte-langre-vara-en-del-av-ditt-parti-stefan-lofven/

   Här har du lite andra berättelser från föräldrar som då enligt dig inte alls kämpat för att få hjälp med sina barn:

   https://www.dn.se/nyheter/sverige/jag-ar-radd-for-att-inte-orka-med-till-slut/

   https://www.facebook.com/daniel.auvoja/posts/10155089603047263?pnref=story

   https://www.folkbladet.nu/plus/1958105/mamman-det-ar-en-dodsdom

   http://www.gp.se/nyheter/debatt/ska-vi-bygga-barnhem-igen-%C3%A5sa-regn%C3%A9r-s-1.4795918

   Det är ett riktigt vackert folkhem du har varit med och byggt upp hörru.

   Radera
  27. Sagor från Thailand;

   Högst i världen? Hörru, åk över Öresund så har du ett land med högre ”skattetryck”. Men du jag ska säga dig ett sanningens ord: ”skattetryck” är ett politiserat ord. Använd ordet skattekvot istället. Och så vansinnigt hög är inte skattekvoten i Sverige. Allt beror på hur du räknar och att hålla på och jämföra länder är komplicerat. Olika länder har olika skattesystem. Sverige är ju ett av få länder som har en skatt på bidrag - vilket man inte tar med i beräkningen när man hävdar att skattekvoten är högre än i andra länder.

   Apropå snyfteriet: Alliansen med majoritetsregering (och efter 2010 med hjälp av SD) minskade inkomsterna till offentlig sektor med 150 miljarder. Det är mycket pengar. Men nu handlade det om 150 000 000 000 PER ÅR.

   Det folkhemmet du gnällandes kommer tjafsande om och som folket byggde upp under decennier rev ni borgare snabbt och slarvigt ner under 8 år. Det vore konstigt om folk fortfarande inte for illa av misären de lämnade efter sig. Sjukskrivningarna minskade under socialdemokraterna och ökade igen under alliansen. Borgerliga partier har heller inte valt att samarbeta över blockgränserna. Ta snyfthistorierna med dig och skyll på dem.

   Radera
  28. Inskränkthet;

   Spännande angreppssätt att du först ska övertyga mig om hur fel jag har för att sedan övergå till att förklara för lilla mig att "allt beror på hur man räknar" och hur komplicerat det är. Härskarteknik much?

   Skattetryck, eller som du väljer skattekvoten räknas ut genom att ta kvoten ur mellan totala skatteintäkter och BNP. Vad tror du händer mellan två år om skatteintäkterna avstannar medans BNP går upp? Så otroligt komplicerat är det inte att förstå den korrelationen. Jag ska förklara lite kort. På 90-talet, innan den här röran, så hade vi högst kvotskatt. Nu, med ett BNP som ökar kraftigt genom invandring och utan att skatteintäkterna hänger med så ser det ut som att det har gått ner och vi ligger på vadå, 5:e plats? Detta genom att "det beror på hur man räknar".

   "Sjukskrivningarna minskade under socialdemokraterna och ökade igen under alliansen."

   Nej. Den lägsta sjukfrånvaron vi haft var 2011 och då styrde moderaterna senast jag kollade. Mellan exempelvis 1997-2003 ökade sjukskrivningarna kraftigt. Då var Göran Person vid sparkarna.

   Ta en titt själv vet jag! Men det är väl fake eller "beror på hur man räknar" eftersom det du säger inte stämmer:

   https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Arbetsmarknad/Fortidspensionerade-och-sjukskrivna/Sjukfranvaro/

   "Borgerliga partier har heller inte valt att samarbeta över blockgränserna"
   Va? Har du glömt bort decemberöverrenskommelsen? Där arbetade 7 partier i vacker symbios för att rendera 13% av Sverige folks röster till ingenting. Spännande att det är sådan politik du vill ha. Spännande vad man får göra när det är "for the greater good". Själv är jag av den totalt motsatta åsikten, vill se mindre samarbeten. Röstar jag på ett parti är det den politiken jag vill lyfta, ingen annan.

   Hur fungerar du, sitter du och fabricerar fakta som ska passa in i din värdsbild? Är det ett medvetet beteende? Du är farlig. Folk kan ju ta det du säger på allvar och bilda helt verklighetsfrånvarande uppfattningar om ja, allt..

   Radera
  29. @taleofthailand
   "Jag påstår aldrig att någon politik ska formas efter rädsla för individer eller grupper, eller hur?" Nej, det gör du inte, men allt handlar inte om dig. Det var Kalle7 som började.

   Och ur hans perspektiv uppfattar jag logiken som följer:
   - Bland de som invandrar finns presumtiva terrorister
   - Bland de som bor i Sverige finns presumtiva terrorister
   - Kalle vill hindra invandring för att hindra invandrade terrorister.
   - Kalle vill inte göra något för att stävja terrorismen bland vita som bor i Sverige (Mangs, Ausonius, diverse mordbrännare), utom möjligtvis ändra politiken så att de kanske tycker sig ha mindre anledning att utföra terrordåd.

   Det är detta jag kallar smutsigt.

   Jag vet att jag skriver ut i klartext hur jag uppfattar det som uttrycks mera oprecist, och då finns det risk att det blir fel. Påpeka gärna vad i så fall.

   Radera
  30. @Kalle7
   "Seså, svara nu på vilket vis tror du att Sverige blir ett bättre ställe av att vi urskiljningslöst släpper in riktiga terrorister, förutom alla våldtäktsmän, rånare, assistansbedragare?"

   1) Dessa personer är inte lätta att skilja ut från övriga invandrare. De är heller inte speciellt många.

   2) Om man tror att man kan gå på bara mörkhyade för att hitta dessa personer så kommer det att öka känslan av rasism i Sverige (jfr Reva) och det kommer troligtvis att leda till mer terrorism i Sverige. En terrorism som för tillfället ligger på en mycket låg nivå internationellt, så det finns mycket att förlora på att ändra politik. För jag antar att du inte föreslår att det inte ska vara möjligt att resa till Sverige i framtiden eller?

   3) Personer som utför terrordåd och andra brott i andra länder skadar Sverige eftersom Sverige är en del av världen. Vi har som land ganska lite att vinna på att eventuella brott utförs någon annan stans. Eller du tycker kanske att Terrordåden i Paris i november 2015 var en bagatell? Eller de dagliga sprängningarna i Irak?

   Radera
  31. taleofthailand;

   Kalla det vad du vill. Att jag segrar över dig i vår diskussion betyder väl bara att min argumentation står en stabil grund till skillnad från din.

   Du medger själv (dock utan att fatta det) att sjukskrivningarna minskade från 2004 (medan socialdemokrater fortfarande satt vid makten). Och började öka igen 2011 (efter några år av moderat styre). Ta själv en titt på vad du skriver! Alliansen tog över först 2006 om du missat det.

   1987 hade vi högst skatt. Då betalade vi nästan 50%. Idag är det nere på 43%. Skillnaden är 7%. Danmark ligger på 51%. Exempel på andra länder med högre skatt är Finland, Österrike, Belgien och Frankrike. Där får de t.ex. betala för den skolmat som du glufsade i dig i skolan. För att inte prata om vad vården kan kosta i jämförbara länder.

   Alliansen har förstärkt blockpolitiken och därför gjort det möjligt för SD att komma in i riksdagen. Man tänker knappast på sina väljare. I så fall hade mittenpartierna tagit avstånd från vansinnet för längesen och gjort upp med de samarbetsvilliga socialdemokraterna för länge sen. Men nu böjde man sig för moderaternas skyhöga maktsträvan och lät sig lindas in i lögner av ”nya moderaterna” och man valde att sälja ut sin egen själ till lägsta möjliga pris.

   Ska vi jämföra med vad vi valde att lägga på välfärden 1987 så hamnar vi idag istället på över 300 miljarder mindre skattekronor PER ÅR på polis, vård, skola, försvar, mm än vad vi gjorde på den gamla goda tiden. Man får vad man betalar för. Kom inte och gnäll - skyll dig själv. Du verkar rätt harmlös för oss 87% av befolkningen. 13% av befolkningen kan väl inte få lov att bestämma över resterande 87% när vi lever i en demokrati?

   Dra nu av dig din offerkofta och ta och unna dig nåt nytt nu när det gått så bra för Sverige, trots alla varningar från alliansen om hur illa det blir om de förlorar.

   Radera
  32. @ibland och Frihet

   Jag tycker det är grov vårdslöhet i landsstyre att släppa in oidentifierade människor i vårt land. Vi måste kräva pass eller godkänd legitimation, inte pirattillverkade pass från Syrien då. Vi borde helst ta fingeravtryck och DNA prov på precis alla som tillåts komma in.

   Öppna gränser är ett rent fördärv av vårt land. Alla som behöver skydd borde få det i de läger som ligger i grannländerna till de länder folket flyr ifrån, att några få lyckas ta sig till Sverige, med livet som insats, och förbruka stora resurser i handläggning m.m när de väl är här, är inte ett bra sätt att använda resurserna på. De resurserna kan hjälpa SÅ många fler om det tillförs i närområdet.

   Om vi ska ta hit några alls, så ska det vara ensamma kvinnor med barn som inte har resurser att kunna lämna landet och dessutom riskerar att fara illa i lägren.
   Dessutom skulle det vara obligatorisk läkarundersökning för deras egen skull och för vår skull så det inte börjar spridas TBC och annat i vårt samhälle.

   Och vi ska inte ta in fler än vad vi faktiskt har resurser till.

   Då religionen Islam har en mycket stor negativ påverkan på samhällena i de länder där den haft stor spridning så borde vi inte tillåtit den att spridas här öht.
   Särskilt inte när länder som Saudiarabien bekostar moské byggen i vårt land.

   Det finns flera exempel på terrorister utomlands som har sin bas i just Sverige
   SÄPO säger att det finns ca 2000 våldsbejakande islamister i Sverige, jag bara antar att mörkertalet är stort..

   Och slutligen, hela den här cirkusen där 100.000-tal människor av olika anledning tillåts komma hit och överbelasta våra välfärdssystem och undantränga de infödda/redan etablerade invandrade från den välfärd de faktiskt är berättigade till, är ett stort grymt svek av de styrande. I slutändan när samhället kollapsar helt så kommer vi inte att ha hjälp någon enda av de som tagit sig hit. Vi har bara lurat dem att komma hit, till ett land vi inte längre kunde sköta.

   Radera
  33. @Kalle7
   "oidentifierade människor"

   Jag har inget emot att människor identifieras. Det som blir problem är om man inte släpps in pga av sin identitet, som tex att man är för gammal, eller kommer från fel land.


   "Om vi ska ta hit några alls, så ska det vara ensamma kvinnor med barn som inte har resurser att kunna lämna landet och dessutom riskerar att fara illa i lägren."

   Då kanske du är emot transportöransvaret? Eller tycker du att Sverige ska stå för kostnaden att flyga hit människor med skyddsbehov.


   "inte ett bra sätt att använda resurserna"

   Två problem med ovanstående resonemang. 1) Det är jättedyrt att skicka svensk personal för att arbeta i närområdet. Mycket billigare i Sverige. 2) Det påstådda resursslöseriet blir än värre för Sverige om vi skickar iväg den valuta som kommit oss till del genom exporten. Bättre att spendera pengarna i Sverige och gynna den svenska ekonomin.


   "2000 våldsbejakande islamister"

   Du vet inte mycket om dessa. Hur många är tex en följd av att SD är så tongivande i debatten?


   "slutändan när samhället kollapsar"

   Om Sverige kollapsar av att det kommer hit människor så beror det på att en SD-agenda drivs, med förstörelse av allmän egendom i form av flyktingförläggningar, utestängning från arbetsmarknad, misstänkliggörande enbart baserat på ursprung, som du själv ägnar dig åt. Ja, jag kan se risken för kollapsen, men gör vad jag kan för att undvika den i Sverige. På mitt kontor kommer ett drygt 10-tal nyanlända utbildas till bristyrken de närmaste veckorna.

   När det gäller vissa områden i närområdet till krigen är kollapsen redan ett faktum, bland annat på grund av den politik som förs här i Sverige.

   Radera
  34. Frihet:
   "Inget bra har kommit av Breiviks dåd? Jodå, nåt bra finns det. Hela det norska folket visade öppet sitt avsky mot det Breivik gjorde. En annan sak som är bra är att han sitter inlåst för resten av sitt liv. Och att han gnäller på sin isolering, mm. Han visade summan av vad som händer när man sitter och hatar andra människor och med likasinnade fantiserar ihop för mycket på nätet. Så nåt bra kom det ut av det i alla fall. Värre hade varit om de aldrig tagit han. Eller att folk inte visat sitt avsky mot hans handlingar."

   Allt du räknar upp som något "gott" som kommit utav Breiviks dåd är ju reaktioner på hans dåd. Inget av det där skulle ha inträffat, eller behövt inträffa, om han inte begått sitt dåd. Märkligt resonemang av dig.

   Radera
  35. @ibland
   Du har helt fel.

   Vilka har styrt vårt land hittills? SD?

   Vilka är det som styrt så att polisen i södra STHLM har 100-tals grova ärenden som de inte ens hinner utreda? De där 2000 islamisterna är just islamister pga av en bok som skrev för 1400 år sedan, inget annat, att de befinner sig i just Sverige är delvis DITT fel då du sannolikt röstade på de som släppte in dem. och det kan du inte komma runt, du kommer såklart att försöka men det biter inte på mig.

   Radera
  36. @Kalle7
   Det är inte ett problem att det finns muslimer i Sverige. Håller du med om det? Det är inte ett problem att det finns kristna heller fastän deras religion lär ut att man kan göra vad som helst och ändå komma till himlen bara man ber om förlåtelse och tror på Kristus.


   SD styr huliganer från sin politiska plattform, bland annat via publicering av listor med flyktingförläggningar, som sedan bränns.

   Jag vet inte varför polisen inte gör sitt jobb i vissa områden, men jag misstänker att rasism ligger bakom särbehandlingen.

   Radera
  37. Det är lönlöst att ha en vettig diskussion både tomtar och nät-troll har blandat sig i diskussionen så då sätter vi punkt här. Slutdiskuterat nu, pojkar! Seså! Iväg med er och lek.

   Radera
  38. Frihet:

   Citerar fritt ur minnet här "Jag har alltid röstat på socialdemokraterna och kommer fortsätta med det." Trångsyntare än så går inte att bli. Jag säger det igen, trångsyntare än så går inte att bli.

   Du svarar inte på ett skit utan väljer fragment och vinklar det att passa din agenda. Du är lite av en medias springgubbe. Hoppas du får riktigt mycket ryggdunkningar över ditt solidariska röstande till dagen då folket vaknar. Gissar att du kommer leva i förnekelse in i det sista. Så det enda du lär märka är att ryggdunkningarna från ditt fina solidariska röstande tog slut. Jag gissar att du inte har någon aning om vad som pågår i USA eftersom det inte täcks i MSM ännu. Åter igen, trångsynthet. Men utan överdrift går det att säga att de som röstade på Hillary hade fel och det får väl snart dina favorittidningar aftonbladet och expressen snart erkänna de också.

   Hoppas du lever tillräckligt länge för att se vad sådana som du har ställt till med och får känna lite skam, även om jag är tveksam med tanke på dig som person. Förnekelse in i det sista som sagt. Bemöda dig inte med att besvara, kommer inte läsa ett ord du skriver igen.

   Radera
 12. Blankt finns inte. Man visar att man bryr sig men att inget parti duger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag satte annat parti, men tänker samma sak.

   Radera
 13. SD överlägset flest, ingen direkt intellektuell elit du lockar Cornu. Med vetskapen om typisk SD väljare såsom inkomst, ålder och kön (allt i favör alltså), så gissar jag att väldigt få ligger över IQ 115 av dessa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du data på IQ hos de olika partitillhörigheterna? Tar gärna del av denna

   Radera
  2. Projektion heter det inom psykologin, när man projicerar sina egna tillkortakommanden på andra för att själv inte stick ut.

   Radera
  3. Vid projektion så tar man någon annans beundrade egenskaper och flyttar till sig själv, och flyttar de egna till någon annan.

   T ex "mitt partis väljare är smartast och har högst IQ, alla andra är dumma i huvudet" - betyder egentligen att man själv är dum i huvudet och är avundsjuk på att alla andra partier har smarta väljare.

   SD-svansen brukar hävda att SD:s väljare är intelligenta...

   Radera
  4. Nu säger dock inte Niklas något om sina egna egenskaper, vilket gör det mindre sannolikt att det handlar om projicering. Den som projicerar vill alltid framhäva sig själv. Så det är nog mest en anekdotisk åsikt.

   Radera
  5. Missade du att jag skrev "gissar" ? Med favör menar jag att enmedelålders man i 40-55 års ålder tjänar i regel bättre än yngre förmågor. Äldre förmågor hänger mer sällan här enligt Cornus egna enkät undersökningar. En man med samma ålder som en kvinna tjänar sämre, visst olika arbeten etc. Men en välutbildad man i 40års-åldern som inte nått över 600K/år har nog valt denna bana (och röstar antagligen inte på SD) eller har nog inte en anmärkningsvärt hög IQ.

   Radera
  6. Lite stavfel där samt en man tjänar bättre.. förlåt men jag tror ändå ni förstår.

   Radera
  7. Inte vi som är normalutmanade.

   Radera
  8. Cornu: Nä det verkar inte så.

   Radera
  9. "Projektion, en term som används inom psykologin för att beskriva en försvarsmekanism som en person begagnar sig av då den inte vill eller kan kännas vid sina egna svagheter tillskriver andra personer eller sin omgivning dessa egenskaper för att försvara sin självbild."

   Man tar alltså inta andras egenskaper utan "klistrar etiketter på andra" vilket verka passa in på flera verkar det som. ;-)

   Radera
  10. Det var väl inte så länge sedan någon av de stora tidningarna hade en artikel om att högutbildade och kvinnor var orsaken till SD's opinionsökning? Även de med utländsk bakgrund ökade.

   Radera
  11. Så vilka svagheter kom du fram till? De mig lite av din projektion tack..

   Radera
  12. F ö just klassificering borde väl vara ett ord för SD svansen.

   Radera
  13. Visst tillhör SD de svagbegåvade, i genomsnitt, ungefär som sossar och vänsterpartister.

   Ta en titt på följande lilla undersökning.

   Kanske ändrade detta sig valet 2014, men det räcker väl att titta på det folket som SD vaskar fram som företrädare, Pavel Gamov nu senast.

   Radera
  14. Vad spelar det för roll om SD:s väljare är intelligenta eller ointelligenta? De reagerar instinktivt på ett identifierbart problem, när de ser Sverige förvandlas till oigenkännlighet. De reagerar logiskt utifrån människans självbevarelsedrift. Är de unkna och trångsynta? Vad fan spelar det för roll?

   Radera
  15. Precis. Det spelar väl ingen roll att de sverigedemokrater jag råkat på har varit ointelligenta, egocentriska, trångsynta, unkna, kriminellt belastade, vrålande, har usla betyg, fake-news-spridande och allt som oftast råkar lukta illa? De reagerar bara på att de blir behandlade som skit. De är människor de med. De är lika mycket värda som alla vi andra.

   Och hörrni, vad fan spelar det för roll om någon enstaka invandrare skulle råka ha liknande brister som alla sverigedemokrater jag mött på? De reagerar bara instinktivt och logiskt utifrån människans självbevarelsedrift. Det är ingen större skillnad på människor och människor.

   Radera
  16. Tack Joakim, ja det var nog så Melmac menade med projicering. Eftersom jag inte är SD väljare och SD väljare är mer korkade än medel, så är andra väljare i snitt över medel. Så jag projicerade över mig själv till den begåvade sidan. Ja alltså psykologist försvarsmässigt då. Som ni förstår, jag var ju under attack.. ;)

   Radera
  17. Frihat

   Du måste mena gatuvåldsvänstern och den mediala feministiska och mångkulturella värdegrunds- och hatvänstern. Sett dig själv i spegeln? Trösta dig med att du är värd mer än de andra. Förlåt, ALLA andra.

   Enstaka invandrare med liknande brister? Enstaka? Enstaka! Enstaka?
   90-95% har kastat passet och ljuger om antingen ursprungsland, färdväg, ålder, sakförhållanden angående flyktingstatus, familjeförhållanden, eller flera nämnda parametrar i kombination, alternativt rubbet. Och då har de nyss kommit in i landet.

   Radera
  18. @Doktor Syn Källa på dina siffror? Migrationsverket?

   Du kan knappast mena alla invandrare under alla år, är det de senaste tre åren du syftar på?

   Radera
  19. @Niklas. Du har vid flera tillfällen uppvisat uppenbar okunskap när man ska använda bindetecken, ex. "SD väljare". Men visst, projicera dig över till den begåvade sidan du.

   Radera
  20. Det finns många orsaker att rösta på sverigedemokraterna vilket inte betyder att man tycker om allt ett parti har programmet.
   Min inkomst är hög och när jag var ung hade jag hög intillegens enligt
   IQ test vilket i och för sig inte säger mycket om hur man är som människa. Kanske har jag blivit väldigt dum,inskränkt och rasistisk på ålderns dagar så det är därför jag röstade på SD.
   Det är nog så många ser på dom som röstar på SD (vänster ,feminister ochliberala

   Radera
  21. stefan;
   Det är inte ditt fel. De man kan skylla på är snarare Reinfeldt och moderatledningen som gjorde de gamla klassiska moderatväljarna förvirrade när de bytte kostymerna till jeansjackor och hånflinande kallade sig för nytt arbetarparti. Då sparkade de gamla moderatväljarna bakut och sökte sig ännu längre högerut - och då fanns det väldigt få partier kvar att välja på.

   Radera
  22. @Joakim Persson m.fl:

   Högt IQ brukar - hög utbildingsnivå - brukar ju avspegla sig i ett högt valdeltagande...

   Titta på detta exempel på ett distrikt i Göteborg - Västra Hisingen
   Befolkat av etniskt svensk övre medelklass "mitt i livet" som Reinfeldt uttryckte det...

   Valdeltagande: 91,1%

   S-röster: 16,93%
   M-röster: 40,76%
   V-röster: 2,43%
   F!-röster: 1,75%
   SD-röster: 17,12%

   http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/valdistrikt/14/80/7064/index.html

   Radera
  23. ... och ja visst! Det FINNS "EPA-traktorer" i distriktet men annars så dominerar "kostymer" i fr.f.a Volvo men även Audi och Benz- tjänstebilar...

   Radera
  24. Stefan
   Det verkar inte vara helt ovanligt att man (män) blir inskränkta på ”ålderns dagar”. Lathet är annars ett hett tips.

   Radera
 14. Första gången jag la min röst på rätt parti i riksdagsvalet fick vi 1,4 procent och jag cyklade omkring i grannskapet och satte upp affischer och klistermärken med stor entusiasm. I valet därefter blev det 2,9 procent men kraften ägnades då åt annat än affischering. Ytterligare 4 år senare dubblades vi igen och kom in på 5,7 procent. Efter ytterligare en dubbling landade vi i förra valet på 12,9 procent. Jag lägger inte någon tid alls nuförtiden på fotarbete. Jag har märkt att folk röstar som jag säger att man skall. På arbetsplatser, gator och torg finner vi stora mängder får som alla tror att dom tänker fritt och självständigt men som i själva verket aldrig tänkt en egen tanke i hela sitt liv. I nästa val kommer vi att dubblas igen och det beror på att dessa fega röstar nu hamnar där de hör hemma, nämligen i det parti jag säger att de skall hamna. Det går galet bra just nu. Uppgivenheten bland det fina folket är total och rösterna kommer in där de skall. Under min långa tid i rätt parti har jag aldrig tidigare upplevt något liknande. Vi möter inte längre något motstånd. Apatin är total. Segern är given.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ropa hej förrän man är över bäcken kanske?

   Jag har inga höga tankar om de 87% som inte hade förstått vart det lutar förra valet, visst var många av dem vilseledda av media och det har ändrats en hel del sen dess men..

   Radera
  2. Hörre ni sverige-”demokrater”, svara på min fråga. Blir den där självskrivna övermänniskan Jimmie sjukskriven efter valet igen? Kan vi lita på att han helt enkelt inte ballar ur igen och ännu en gång blir en belastning för oss skattebetalare som på nytt kan tvingas finansiera en högavlönad men väldigt skör och instabil människa?

   Radera
  3. Frihet

   Om du avskyr Åkesson, så innebär det att du jublar över det Sverige vi har i dag. Invandrings-Sverige. Allt-åt-alla-Sverige. Avskyr du honom samtidigt som du bejakar bidrags-Sverige, så måste du ju tycka att det är fantastiskt att han är sjukskriven och lever på bidrag.

   Radera
  4. För du är ju en svensk socialist, Frihet, eller hur?

   Radera
  5. Nu var det ju inte jag som stod bredaxlat och ville öppna alla andras hjärtan och släppa gränserna fria i valet 2014. Jag jublar inte åt resterna av det Sverige som moderater lyckades montera ner under sina 8 år.

   Men ojoj, nu har du allt fått det hela om bakfoten, doktorn. Varför skulle jag avsky en sådan liten stackars man? Jag avskyr inte Åkesson. Jag tycker synd om stackarn. Det vire bedrövligt om vi lastar på en instabil person allt ansvar som det är med att vara statsminister. Han kommer ju bryta ihop direkt, det har vi ju redan fått erfara. Någon måste ju säga nej om inte pojken har vett nog att göra det själv. Ska han upprepa samma misstag en gång till? Kan inte SD-facket säga åt väljarna i tid att han inte mäktar med och därmed låta stackarn få färre än de 12% av rösterna så att han kanske klarar av bördan av en valseger?

   Jag vill ha svar av de som röstar på han om de verkligen kan lova dem som funderar på att ge han en röst om de verkligen kan lita på att han inte sjukskriver sig på skattebetalares bekostnad igen? Det är ju faktiskt en som kandiderar till statsministerposten (i allians med bidragspartiet moderaterna) som vi pratar om här och ingen liten Ebba, Jonas eller Gudrun.

   Radera
  6. Det finurliga är att du kan styra riket bakom kulisserna. Det finns så många maktsugna politiker i andra partier som mer än gärna tar på sig rollen som statsminister och Jimmie kan styra riket i skuggan. Där kan han sitta utan att riskera utmattning.

   Radera
  7. @Frihet
   Varför tror du att vi som röstar på SD har någon som helst makt över vad Jimmy gör efter valet? Din verklighetsuppfattning känns lite overklig.

   Om Jimmy blir utsatt för fler karaktärsmord, ett år av förföljelse av media och hembesöka av såna yrpannor som dig, så missunnar jag inte honom att kunna sjukskriva sig för att återfå krafterna, samtidigt som en ytterst värdig ersättare, Mattias Karlsson tar över ett tag.

   Men du missunnar honom en berättigad sjukskrivning, som borde kunna klassas som en slags arbetsskada pga av ytterst dålig arbetsmiljö?

   Radera
  8. @Kallle7 Alla politiker på den nivån får utstå sånt, han är ingen liten snöflinga.

   Radera
  9. @Mattias J
   Det var och blir antagligen alla mot Jimmy, mig veterligt har ingen annan politiker har fått utstå sådan förföljelse, har du nåt exempel så fram med det, tack.

   Radera
  10. Nu är det ju inte så att de andra partiernas företrädare är några klippor heller. Alla framstår som färdiga för förtidspension om man jämför med vilken enkel mellanchef som helst i privata näringslivet.

   Radera
  11. @Gunanr
   Ett bra exempel, men det känns inte som hon fått utstå lika mycket obefogad skit som Jimmy, han har ju trots allt inte gjort något annat fel mer än att företräda "fel" parti .

   Radera
  12. Kallle7;

   Jag missunnar inte Jimmie en sjukskrivning med tanke på alla partikollegor som han har omkring sig hela dagarna. Det är ju knappast de fina arbetslokalerna som det är fel på i den ytterst dåliga arbetsmiljö som han befinner sig i.

   Radera
 15. 14% för Medborgerlig samling köper jag gärna som resultat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir dyrt att köpa det resultatet...

   Radera
 16. Förhållandena i sig är ganska ointressanta, men man borde kunna se ökningen/minskningen som mer relevant.

  Feministiskt initiativ -53%
  Miljöpartiet -44%
  Vänsterpartiet -37%
  Socialdemokraterna -50%
  Sverigedemokraterna 23%
  Centerpartiet -12%
  Liberalerna -56%
  Moderaterna 2%
  Kristdemokraterna -61%
  Annat parti -9%

  SvaraRadera
  Svar
  1. (Togs vid 1378 röster på den nya)

   Radera
  2. Sedan justerar man analysen utifrån hur många som röstade på respektive parti i förra valet i förhållande till vad det partiet fick osv. MED justeras ner utifrån övervikten icke-socialister. Ca 10% socialister i svaren på tidigare valet, mot drygt 40% i verkligheten. Så MED får inte 14%, utan mer 3.5%.

   Radera
  3. Sedan har några MED:are gjort som SD:arna och länkat till enkäten, delat den på FB/Twitter osv, så de siffrorna ska tas med en enorm nypa salt.

   Radera
  4. Ja, varför ger du MED sånt utrymme?

   Radera
  5. Josefine Utas är väl en av få politiker som fått positiv kritik här på bloggen och hon lämnade väl MP ganska tidigt för att gå med i MED och är nu en del av partitoppen.

   Radera
 17. Hm, jag tänkte rösta på Hattarna! Eller en blank valsedel med AVGÅ ALLA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krigshetsare! Mössorna rules!

   Radera
  2. Pah! Pöbel och bönder!

   Radera
  3. Det hade varit fantastiskt roligt att lyssna på de debatter som var på den tiden. Krig var ju förmodligen ett stort diskussionsämne, men vad mer? Skatt antagligen?

   Radera
  4. Ni menar rövhattar och nattmössor?

   Radera
 18. Jag saknar alternativet "blankröst". Tidigare trogen MP-röstare och aktiv i partiet. Finns inget parti för miljön längre. Inget annat passar heller, blir blankt 2018.

  SvaraRadera
 19. Som libertarian eller anarkokapitalist röstar man inte alls då man inte vill ge legitimitet till det demokratiska systemet då man ser det som riggat till sosseriets fördel vilket i förlängningen leder till totalitär kommunism

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojoj... hör ni det nu alla gubbar. Rösta inte på nåt parti i det riggade valet för då blir det snart totalitär kommunism! Och det är ju alldeles sant och bevisat och klart för det säger en på en internetblogg som påstår att han är libertianes och anarkiputinist!

   Jösses, vad isolerade stollar det finns ute i skogar och källare. Men tillgång till internet har de i alla fall.

   Radera
 20. Trodde detta var ett test i läskunskap så röstade ju samma i bägge omröstningarna ovan (före den blev redigerad). Ansåg att risken för att det var en ren felskrivning var mindre än en fälla ;)

  SvaraRadera
 21. Jag brukar säga att jag röstar blank när jag inte röstat.

  Ville bara erkänna det för någon så jag har energi att hålla kvar denna tunga lögn.

  Hade varit roligare om man var som vissa vänner vars ideologier faktiskt inte tolererar det våldsamma övertramp vår så kallade demokrati gör på fundamental och relativt allmän moral. Då skulle det ju finnas en poäng i att diskutera det. Det är ju lite spännande att så få har huvud nog att ta in att deras egna moral faktiskt inte riktigt tillåter den här typen av demokrati. Väldigt många (de flesta?) måste på något plan blunda för det.

  Några gånger har jag nämligen tagit diskussionen, även om jag själv är något mer pragmatisk och kan leva med inte kvantitativt kunna rättfärdiga alla mina handlingar (såsom att tillåta demokratiska val trots att moralen egentligen inte tillåter det).

  SvaraRadera