Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2017-11-09 08:20

Rädsla och avsky i Moskva

"Vi var någonstans runt Moskva, på gränsen till taigan, när vodkan började verka."1.
Så här på morgonen kan jag varmt rekommendera en läsning av äkta svensk gonzojournalistik.


Man kan tycka vad man vill om Chang Frick och Medborgerlig Samlings ordförandes nyhetssajt Nyheter Idag, men Frick levererade igår via autentisk gonzojournalistik kanske årets journalistiska reportage. Nämligen den första halvan av reseskildringen av SD-riksdagsledamoten Pavel Gamovs resa till Moskva som "valobservatör" under diktaturens Dumaval.

För att fejka att valet inte är totalt odemokratiskt pga statskkontrollerad media, demonstrationsförbud, fängslande, mord och förföljelse av opposition och därtill utsätts för statskontrollerat valfusk, bjöd diktaturen i Kreml in politiker från de högerextrema partier, som Kreml har täta band med runt om i Europa. I Sverige fick alltså samtliga SD-ledamöter denna inbjudan. Den ryskättade SD-ledamoten Pavel Gamov svarade upp.

Och Chang Frick följde med på en resa i Hunter S Thompsons anda. Kanske stilismen inte når fulla Gonzonivåer, men Frick sätter sig själv som huvudperson och driver rent av händelseförloppet i en helt subjektivt resereportage.

Berättelsen har ärligt talat allt - sex, sprit, hemliga agenter, Säpo, beväpnade vakter, FSB mm - och skulle bli en utmärkt komedifilm, typ Sällskapsresan möter Animal House möter Veep. Och då "börjar det spåra ur lite lätt" först i nästa avsnitt.

Ni hittar reportaget här. Det kan behövas näsduk för att torka tårarna.

Kom ihåg att riksdagsledamöterna är gräddan av vad SD kunde skramla ihop på sina valsedlar. Om ett år kan de dubblat antalet stolar i riksdagen och behöver fylla på med "kompetens" och "omdömesgilla politiker"...

1. DN:s Niklas Orrenius bör creddas för en engelsk Gamov-anpassning av inledningsmeningen på Hunter S Thompsons Fear and Loathing in Las Vegas. Jag översatte och bytte ut droger till vodka.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

72 kommentarer:

 1. Fast jag tror inte att det var ett skämt. Jag tror att Pavel faktiskt ÄR Sveriges hämnd för Poltava. Gud, stackars ryssar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med såna köpta "valöbservatörer" så behöver de inga fiender.
   Ska bli spännande att få läsa fortsättningen :)

   Radera
  2. " Kom ihåg att riksdagsledamöterna är gräddan av vad SD kunde skramla ihop på sina valsedlar. Om ett år kan de dubblat antalet stolar i riksdagen och behöver fylla på med "kompetens" och "omdömesgilla politiker"..."

   Oops! Bloggaren måste ha sluntit på tangenterna. Rimligen ska det stå stollar...

   Radera
 2. Kan inte läsa siten då den är pekad till 127.0.0.1 i min hostfil i Windows. Är inte siten klassad som helt inkorrekt kan jag kanske ändra... Det är väl inte en hat och rasistsite?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tänker på Nya Tider?

   Radera
  2. Akta dig Hamid så du inte hamnar utanför ditt Safe Space.

   Radera
 3. Fruktansvärd läsning både Pavel och Chang verkar vara kompletta dårar, Pavel är uppenbarligen en lågbegåvad imbecill vars ställning stigit honom åt huvudet.

  Changs försök att skämta är inte roliga och han framstår mest som en idiot.

  Sorgligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chang är genial och dessutom mer produktiv än 50 Aftonbladet-journalister. Du förstod inte syftet med hans skämt. Pavel bör uteslutas ur SD och straffas för sitt beteende.

   Radera
  2. Chang förstår den ryska kulturen.

   Radera
  3. Jag tror att det spelar mindre roll om du tycker det Chang säger är roligt. Ibland får man försöka anpassa humorn till mottagaren. Om han lyckades med det vet jag förstås inte, men det verkar faktiskt så.

   Radera
 4. Jaha, några frågor inställer sig:


  Varför hackar folk på Chang Frick? Åtminstone i reportaget framstår han väl som hyfsat normal? Har iofs inte läst så mkt annat han skrivit.

  Vad har ecdhr, organisationen som bjöd in Pavel Gamov, att säga i frågan?

  Påminner om när SD kom in i riksdagen, visst var det väl William Petzäll som direkt började yra om vilken lyx han skulle leva i som riksdagsman?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ytterligare en fråga, varför ser Gamov ut nästan exakt som f d jordbruksminister Eskil Erlandsson i en yngre upplaga? Är det egentligen så att den gamle centerpartisten är hans riktige far? Låt oss hoppas det, så kan Gamov gå till reträtt och sköta skogen på Byholma i fortsättningen.

   Radera
  2. Egentligen är Gamov Virtanens brorsa, och ja, deras pappa är Eskil.
   Efternamnen är bara till för att förvirra.

   Radera
  3. Shit ja, han och Virtanen är också rätt lika. Månne är det en utomjordisk infiltration av kloner som ska ställa till det i svensk politik? Först tidelagsskandalen, MeToo-grejen och nu valobservatörsdebaclet.

   Radera
  4. Utomjordisk infiltration,menar du att de analprobar också?

   Radera
  5. Tror vet jag inte men jag hoppas så klart innerligt. Enligt den där MeToo-kampanjen verkar ju precis alla ha blivit sextrakasserade utom jag, och det låter ju lite spännande.

   Radera
  6. Den del av kulturbranschen du jobbar i Ben är nog den hederligaste.
   Ser tydligen helt annorlunda ut inom annan media/kultur som Public Service, SF, Dramaten, Stand Up-comedy, Aftonbladet, DN med flera.

   Radera
  7. Ja, det verkar så. Jag döpte t o m om min petterniklas till "allvar" i förhoppning om att folk skulle ta mig på allvar lite oftare.

   Radera
  8. Fick du verkligen plats med alla bokstäverna?

   Radera
  9. @Stefan, sen när räknas byggbranchen till kultursektorn?

   Radera
  10. Ben inom bygg? Bullshit!
   Du som kan din populärkultur känner säkert igen kille nr två från höger:
   https://www.youtube.com/watch?v=yvCcqwmt2K4

   Radera
  11. Menar du att Ben Dover egentligen är Hardy Kruger?

   Radera
  12. @BD "Enligt den där MeToo-kampanjen verkar ju precis alla ha blivit sextrakasserade utom jag, och det låter ju lite spännande."

   Om det är endast du som inte blivit antastad, så bör ju betyda att det är du som sextrakasserar ALLA andra?

   Radera
  13. Byggbranschen? Jag jobbar som kakaoinspektör. Och så extraknäcker jag som låtskrivare åt Adewale Ayuba.

   Radera
  14. Jo, Jesus var det väl som sa att man skulle behandla sin nästa såsom man själv vill bli behandlad.

   Jag följer sledes Guds heliga ord när jag pillar på sekreteraren.

   Radera
  15. Jaha nu har Eskil rensats ut från C.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  16. Föryngring säger de.
   Från en 60-taggare till en 56-åring.

   Radera
  17. Fadern, sonen och den ohelige anden

   Radera
 5. Chang verkar mest skämmas över, att behöva umgås med Pavel. Vi får ju hoppas att SD sparkar ut honom. Sådana personer behöver vi inte i riksdagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fan, Frick är ju journalist, han skrattade hela vägen till banken när han fick ett sånt här scoop. Märkligt att Gamov var så inihelvete korkad att han begick alla sina övertramp mitt inför ögonen på en journalist. Han är inte bara en ofantlig tölp med storhetsvansinne, karln verkar ju direkt korkad dessutom.

   Radera
  2. Det bästa för att slippa dårar som Pavel i riksdagen är att inte rösta på SD. Det är ju inte så att de har ett gäng välartade individer som står på kö för att ta över efter Pavel...

   Radera
  3. Bättre att rösta på sjuklövern som snart sagt saboterat varenda del av vår välfärd? SD är nog tyvärr vår enda chans. Typer som Pavel Gamov är bleknar i jämförelse med t.ex Margot Wallström.

   Radera
  4. Tja, jag kan ju tycka att "sjuklövern" gör ungefär det de säger att de ska göra.

   I så fall är det betydligt värre med nån som säger sig vara valobservatör men beter sig som sista kvällen på Hultsfred. Det är ju direkt oärligt.

   Radera
  5. Fast sen ska man ju inte koppla en enskild persons personliga misslyckanden till partiet alla gånger. Alla partier innehåller nog tölpar, och man ska nog välja att rösta baserat på ideologi snarare än vem som är mest förståndig på fester. Och de flesta gör nog det, annars hade väl KD varit största partiet, de verkar ju hur trista som helst.

   Radera
  6. Å ändå har de GT att inspireras av

   Radera
  7. Vem säger att man måste rösta? Det här är inte DDR ännu.

   Radera
  8. Legendarisk reseberättelse i det moderna Europa. Har absolut allt. Kommer att jämföras med Hedins irrfärder av framtida historiker.
   fast det finns nog ingen djupare konspiration bakom, att skämma ut landet eller så; det handlar nog bara om någon som ville resa iväg och supa gratis. Som förra generationens kommunalråd ungefär.

   Radera
  9. "Förra generationens".

   Radera
  10. Ja, det är bara att googla på "kommunledning", "studieresor" etc. Denna verksamhet frodas och är dyrare än någonsin för skattebetalarna.

   Radera
  11. Fast nu är de mer torrlagda tror jag. I alla fall före 12.

   Radera
 6. Humor att se Twitterdiket hylla Chang Fricks artikel som de delar ifrån "rasistsajten" men alla skriver att De aaaaaldrig brukar läsa Nyheter Idag! Nähä, ni "råkade" bara komma in på sidan?

  Syltryggshyckleri i högform!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehm, grejen med Twitter är väl just att det dyker upp en massa grejer som man inte hade hittat själv på internet, eller?

   Radera
  2. Oavsett så hyllar man en skribent som man annars spyr galla över.

   Förövrigt trodde jag Twitter var en ventil för alla exhibitionister och inte en "Flashback light"

   Radera
 7. Vilket fantastiskt bra reportage av Chang Frick. SD:s problem är inte deras politik, problemet är företrädarna. Etablissemangets hat mot SD har gjort att inga seriösa personer vågat engagera sig. SD har istället attraherat många småpåvar som tidigare varit arbetslösa, sjukskrivna och aldrig haft pengar, ansvar eller makt. Många saknar utbildning. Dom har inget att förlora.

  När sådana människor plötsligt får pengar, makt och en plattform blir dom direkt farliga.

  Ansvaret för utvecklingen vilar tungt på det politiska och mediala etablissemanget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, det är så klart medias fel att en tomte gör bort sig i Ryssland.

   Var det medias fel när sossen Per Svedberg sprang runt aspackad i kalsongerna och skrek att han ville knulla också? Eller är offerkoftan bara stor nog till att omfatta Sverigedemokratiska fyllon och knarkare?

   Radera
  2. Svedberg, han lajvade bara Bocken I Gävle.

   Radera
  3. Lars

   Å andra sidan blir det ju lite utav "moment 22" i ditt resonemang. Om de som du beskriver som "seriöst folk" inte engagerat sig i ett parti för att det partiet anses som vidrigt och obekvämt av regimmedia, hur seriösa är då de personerna egentligen? Är fegisar de som ska få ordning på Sverige? Visst finns det en del oseriösa som hoppat på tåget i takt med att SD har växt, men gräsrötterna som kämpat mot mediaetablissemanget hela tiden, måste man väl ändå ge credd, med allt hat de fått utstå.

   Radera
  4. Precis, det är MSM´s fel att den där pajasen fick en plats hos SD.
   Visst har väl deras anförvanter i AFA en del av skulden till klimatet som håller i stort sett alla vettiga personer borta från SD.

   Men SD skulle ju kunna börja alla anställningsintervjuer med att bjuda på sprit för att locka fram den sanna personen?

   Radera
  5. Dr. Syn, Ingen vettig person med social plattform, karriär, hög lön och stora huslån är beredd att riskera allt för att företräda SD. Därför attraherar SD många unga låginkomsttagare som inte har något att förlora samt äldre pensionärer som redan gjort bort karriären och inte riskerar något.

   Man måste nästan vara masochist för att offentligt företräda SD. Det är mycket olyckligt och antidemokratiskt. Håller med, de som ändå försökt göra ett bra jobb ska ha cred.

   Jag tycker mej se att de seriösa företrädarna som borde engagerat sig i SD nu istället väljer Medborgerlig Samling. Återstå att se om MED får lyftkraft.

   Radera
  6. Exakt så är det mitt i prick

   Radera
 8. Årets intressantaste reportage. Synd att SD har svårt att få vettiga ledamöter men anledningen är att de brännmärks från alla håll inklusive den här bloggen. Det är ett parti som inte borde existera egentligen med tanke på motståndet. Så länge de andra partierna saknar förnuft så kommer SD ha sitt underlag. Han har tydligen personliga problem. https://nyheter24.se/nyheter/politik/897268-sverigedemokraterna-pavel-gamov

  SvaraRadera
 9. Det vore ju åtminstone lite ärligt att nämna att Pavel rekommenderades att inte åka av partiledningen.

  SvaraRadera
 10. Hade älskat twisten om Chang på riktigt vore säpospion eller vilken myndighet nu svenska spioner arbetar under.

  SvaraRadera
 11. Sossarna har satsat på att attrahera korkade spån som väljare och Sd brädar dem genom att ge dem riksdagsplatser! En strid på kniven om bottenskrapet.

  SvaraRadera
 12. Mycket märkligt alltihop. Varför insisterade Gamov på att ha med en journalist t.o.m. in på hotellrummet när han verkar ha planerat ett helt oseriöst beteende? Intressant är att SAMTLIGA i artikeln har mycket starka band till Ryssland och resultatet är att misskreditera såväl Sverige, Riksdagen och SD. Man kan verkligen undra vem som tjänar på detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cui bono? CUI BONO?
   CUI BONOOOOOO?

   Bono? Konton på Malta? Jag har hittat sambandet!

   Radera
 13. SD måste göra sig av med Pavel Gamovs, om detta som skrivs stämmer så skäms jag som SD väljare och Svensk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det gjorde du kanske redan innan?

   Radera
  2. SD betalade nyheter idag för misskreditera SDU innan den brytningen och de gör kanske samma nu? Gamov är en belastning för partiet, men han verkar sitta på lite information som han hotat med släppa om de utesluter honom(han verkar suttit löst sen i september). Kan man göra honom till fullständigt åtlöje (eller iaf rapportera när han själv fixar den biten) så kanske hans avslöjande går vifta bort?

   Han är nog inte den enda sopan i SD, och det är brukligt att få ha lite "avvikande" åsikter så länge inte massmedia kommer på det.

   Radera
  3. @iblandekonomi

   NEJ jag skäms inte för att jag röstar på ett parti som vill prioritera de som bor i Sverige och byggt upp landet i generationer FÖRE ekonomiska flyktingar från mellanöstern och Nordafrika som söker sig hit hundratusen tals.

   Radera
  4. @Milda
   Det är inte lönt att resonera med iblandekonomi, rent logiskt uppbyggda samband om vad som egentligen är rätt och fel osv, biter inte där, men kul att du försöker..

   Jag skäms inte heller för att jag fattat att vårt lands skyddsnät och välfärdssystem, (som är uppbyggt av oss och våra hårt arbetande skattebetalande, skötsamma förfäder), är avsett för just OSS och VÅRA barn. Inga andra. Iblandekonomi borde däremot skämmas som tycker att andra ska ha rätt att parasitera på dessa system.

   Radera
  5. Magervalp... Källa på det

   Radera
 14. he he... ;-)

  Inledningen till en billig industriproducerad "agentroman"/"kioskdeckare" skulle nog jag kalla det istället för "journalistik"! ;-)

  SvaraRadera
 15. Rätt fräscha brudar iaf. Kakan har inte mycket att komma med jämförelsevis.

  Men att nedgradera sig själv och försöka plocka ut några spänn, verkligen billigt. Klass hade varit att uppgradera "assistenten" och gått med i Mile High Club :-)

  SvaraRadera
 16. Ja den var rolig. Men äkta gonzo? Jag tvekar och drar mig till minnes denna pärla om Sveriges framstjärt Göteborg i sann HST anda: http://www.svenskgonzo.se/textarkiv/skaggskott-i-sveriges-framstjart/

  Nulli sekundus

  SvaraRadera
 17. Sicken skröna av en journalist (?) som alltså delar säng med, lånar pengar till och täcker upp för den han alltså ska bevaka. En ny variant på oberoende journalistik. Kanske allt stämmer, men oavsett en på alla vis märklig historia. Och avslutningen tar priset. En öppen begäran om lägenhet varefter fortsättning utlovas. Ja herrejösses...

  SvaraRadera
 18. Ganska underbart att läsa.

  SvaraRadera
 19. Det är så otroligt att det måste vara :-)

  SvaraRadera
 20. Utmärkt artikel. Men jag tycker att det är tråkigt att sidor, som Omni, hellre länkar till Aftonbladet än urspungskällan NI. Varför vill man hellre läsa filtrerade och förvanskade artiklar när man kan läsa originalet? Och i de fall de länkar direkt till NI, så görs det extremt tydligt att NI är högerpopulistiska, SD-vänliga osv osv.

  SvaraRadera