Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2017-11-18 11:34

Över 250 våldtäkter och övergrepp hos riksdagspartierna

1 300 kvinnor inom politiken har skrivit på ett upprop mot trakasserier, övergrepp och våldtäkter inom riksdagspartierna. Det inkluderar våldtäkter inom t ex sosseriet och Centerpartiet, där riksdagsledamöter och ministrar ligger bakom. SvD verkar göra sitt bästa för att dölja artikeln, trots att den är tidningens mest delade sedan publiceringen igår kväll. Tillägg: SvD har nu pushat upp artikeln igen på sin förstasida.
Manliga politiker inom riksdagspartierna är lika mycket rövhattar som inom media, juridik eller skådespeleri.
Efter #metoo och exponeringen av hur många mer eller mindre självtitulerade goda män inom media begått övergrepp, rent av våldtäkter, så har liknande kommit fram inom skådespelaryrket med teater, film och teve, samt inom juridiken. Det finns uppenbarligen rövhattar inom alla yrkesgrupper, och nu visar det sig att i Sveriges högsta styre hittas dessa också.


Trots att uppropet och artikeln är den mest delade i sociala medier hos SvD just nu och den publicerades igår 17:04, har den snabbt försvunnit från SvD:s hemsida och artikelns rubrik hittas först nästan längst ner på sidan. Gissningsvis har SvD nu drabbats av påtryckningar från maktelitens rövhattar och deras partier för att dölja frågan - allt tidigare #metoo har fått maximal exponering.

Även om urvalet anonymiserats går det att identifiera partier, rent av individer i det lilla urval berättelser som publiceras.

Hos SVT står det ordet kongress, ett ord som nu inte finns i debattartikeln hos SvD. Det är bara socialdemokraterna som har kongress i Sverige:
"Kongress: Sprang på min minister på kvällen. Gick till hans hotellrum – med flera andra kollegor. Ministern lyssnade väldigt vänligt på min långa känslomässiga berättelse, kom med kloka ord. Jag kände mig lugn och trygg och bekräftad. Då kom det, såklart: ’Kom och sitt här, närmre!’
Ok. Då kom det, såklart: händerna på min kropp."
Allt pekar här på en socialdemokratisk minister. Säkerligen en självtitulerad feminist (man ska utifrån mediarövhattarna uppenbarligen akta sig för män som kallar sig feminister). Om det inte är en av de fåtal sosseministrar som fått sparken eller avgått av "personliga orsaker" så är det en manlig minister som sitter i regeringen just nu.

I ett annat fall har en kvinnlig centerpartistisk tjänsteman gått ut på Twitter att hennes berättelse är med, och det handlar om en mycket högt uppsatt politiker, som våldtog henne, men hon blev inte trodd och kallas "flickan som ljög och ville ha uppmärksamhet" och tvingas sitta i samma rum på möten som hennes våldtäktsman.

Fler av männen från det lilla urvalet av publicerade berättelser kandiderar nu till riksdagen även i valet 2018. Och artikeln har nu flyttats ner till nära osynlighet hos SvD. Men tack och lov finns sociala medier där länkarna lever vidare. Bollen är nu hos de politiska partierna - lämpligen tas rövhattarna bort från valsedlarna i god tid - för var övertygade om att namn kommer nämnas när valrörelsen drar igång på allvar och partierna vill nog inte att toppkandidater ska exponeras som våldtäktsmän mitt i valrörelsen.

Uppropet hos SvD avslutas nämligen som följer:
"Till alla mäktiga män som skrämt, tystat och förgripit sig på våra politiska medsystrar: vi är färdiga med att se oss över axeln. Nu är det er tur."
Så dessa maktens rövhattar kanske kommer uppleva en väldigt speciell valrörelse.
Längst ner.

Jag har inte sett några kommentarer från riksdagspartierna. Locket på. Och fruktansvärt svagt av SvD att flytta bort denna givna topprubrik från hemsidan och bara ha en liten rubrik längst ner ovanför bioannonserna. En artikel om en amerikansk kongressledamots eventuella sexövergrepp hamnar långt högre. SvD har nu även dolt debattinlägget och vittnesmålen bakom en betalvägg.

Ett antal vittnesmål finns publicerade hos SvD och några hos SVT, inklusive att en riksdagsledamot höll en kniv mot en kvinnas hals när det inte gick för henne under övergreppet.

Kommentarer är avstängda för detta inlägg. 90-95% av bloggens läsare är män och det här handlar inte om er, utan om kvinnor som upplevt och upplever övergrepp. Vill ni diskutera ämnet kan ni dela och göra det i sociala medier.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.