Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2017-11-25 12:16

Nytt skattefusk inom sosseriet: Sahlin dömd, migrationsministern fuskade #vadfanfårjag

"Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt. För mig är skatt det finaste uttrycket för vad politik är." - Mona Sahlin
Tidigare socialdemokratiska ordföranden Mona Sahlin har återigen fällts för skattebrott. Samtidigt har migrationsminister Hélene Fritzon (s) ertappats med att skattefuska. Och sosseriets främsta kulturpolitiker i Stockholms kommun har fått gå efter att ha sextrakasserat kvinnor. Och tidigare kommunistiske partiledaren Lars Ohly ska ha antastat kvinnor och nu kickats från partiet. Oavsett kön verkar sosseriet och kommunisterna inte kunna hålla fingrarna i styr.


Det har alltså inte varit en bra vecka för socialisterna, men majoriteten av svenskarna röstar inte på dessa 1800-talsideologiers representanter, och har således haft en bra vecka.

Sosseriets tidigare partiledare Mona Sahlin har nu dömts för skattebrott och fått en villkorlig dom och böter. Den fd partiordföranden undanhöll 217 000 kronor från beskattning i hennes företag. Sahlin undrade nog vad fan får jag.

Nuvarande migrationsminister Hélene Fritzon (s) försökte låtsas att hon var EU-parlamentets skattefrälse och tänkte slippa betala skatt på 142 000 kronor, vilket hon fått baxläxa av Skatteverket på. Tydligen vill hon inte vara med och finansiera den politik regeringen för. Vad fan får jag var nog frågan hon ställde sig.

Normalt ska förstås en minister som fuskar med skatten omgående få sparken. 142 000:- SEK är betydligt allvarligare än att inte betala teveavgift. Samtidigt är det ett välkommet besked att den socialistiska regeringens egen minister tycker att skatten är för hög och att de inte får något för skatten och hellre vill behålla pengarna själv.

Socialister har som bekant svårt att hålla fingrarna i styr.

Det feministiskt styrda Stockholm kommuns stadsbyggnads- och kulturborgarråd feministen Roger Mogert (s) har trakasserat kvinnor, och lämnar nu politiken. Mest känd är han för att säga att det är främlingsfientligt och klassförakt att kräva tystnad på bibliotek. Mogert får nu fem miljoner kronor i skattefinansierad belöning för sina trakasserier.

Och feministen, kommunisten och tidigare Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly (v) har polisanmälts för sexuella trakasserier. Trots att han erkänt trakasserierna i media har förstås rättsväsendet lagt ner utredningen - som bekant räcker inte ens eget erkännande för att åtal ska väckas i rättsstaten Sverige. Han får åtminstone ett socialt straff och är nu portad från Vänsterpartiets arrangemang.

Inget nytt under solen. Vi vet alla att vänstern är hycklare och inte lever som de lär, i den sanna nomenklaturans anda som alltid råder där socialister bestämmer. 

Hos socialisterna gäller regler och moral bara alla andra. Generellt ska man vara mycket misstänksam mot personer som säger hur andra ska leva, tänka och tycka. Man ska inte lyssna på vad folk säger, utan titta på vad de gör.

Värt att notera är alltså att sosseriets tidigare ordförande är dömd för skattebrott. Svenskt näringslivs fd ordförande Leif Östling är inte dömd för skattebrott. Det är nämligen skillnad mellan laglig skatteplanering och kriminellt skattefusk.

Endast drygt 36% av svenskarna röstade på socialisterna i Vänsterpartiet och sosseriet i valet 2014. Dessa hycklande partier har alltså bara en liten minoritet av svenskarna som stödjer dem och bör behandlas därefter för att permanent förpassas till historiens bakgård. I deras egna förvridna självbild så har de dock majoritetens stöd, men så är det alltså inte. Som man ser på Sahlin och Fritzon så stöder de inte ens sin egen högskattepolitik.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

55 kommentarer:

 1. Så jävla bra ord ... stå på dig!!!

  SvaraRadera
 2. "Rörelsen" tar väl hand om de sina oavsett om de kladdat ner sig i syltburkarna eller ej och Mogert slipper nog gå till "Arbets-Förnedringen"...
  Förutom att få miljonbelopp i "fallskärm" kanske det om några år finns en landshövdingepost ledig... ;-)

  http://www.gp.se/mogert-f%C3%A5r-miljonbelopp-i-fallsk%C3%A4rm-1.4865845

  SvaraRadera
 3. Personer som hänger sig åt Ideologier som grundar sig på avundsjuka kommer naturligt att roffa åt sig så fort de får chansen.

  SvaraRadera
 4. Alla är lika men vissa är mer jämlika än andra.

  Hur dock Mogert kan få sin ersättning är över mitt förstånd. Vem i helvete gav honom detta ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 4.8 miljoner på 5 år efter att ha gjort bort sig totalt. Att sosseriet inte skäms. Hur fan kan skattepengar gå till sådant här? Det är ju knappast så att karlsloken var ett unikum av kompetens. 20 specialistsköterskor kunde höjd lön på 4000/mån för dessa pengar. Var tror ni pengarna gör mest nytta? (Jo jag vet att Stockholms stad har väldigt få specialistsköterskor men den normalbegåvade läsaren förstår liknelsen.)

   Radera
  2. Såsseriet skäms inte, de bara försöker mörka så att det inte solkar ner den store ledaren. Och om ledaren eller hans främsta hejduk, Andersson, uttalar sig handlar det om att vinna billiga populistiska poänger som deras symbiotiska statsmedia förmedlar vidare till folket utan att ifrågasätta något.

   Radera
 5. Socialisterna behöver inte hålla fingrarna i styr, socialist SVT och TV4 lär inte mer än pliktskyldigt rapportera det inträffade, när det gäller Östling eller helst en sverigedemokrat så blir det ett helt annat frosseri i nyheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl egentligen en icke-nyhet, alla med förståndet i behåll vet att sossar inte är att lita på, de snor åt sig allt de kommer åt, ligger liksom i generna. Har man skakat hand med en socialdemokrat skall man alltid räkna fingrarna efteråt!

   SvT och copycaten TV4 är ju bara megafoner för sosseriet så någon djupare kritik lär ju inte komma därifrån.

   Radera
 6. Fritzon verkar ha agerat i god tro. Partiet har redan för länge sedan tagit avstånd från Sahlin och hennes privata förehavanden.
  Fem miljoner till idioten Mogert däremot svider. Det måste finnas någon klausul i kontraktet som gör det möjligt att komma undan det, det är en totalt vansinnig bild av politiken, överheten och etablissemanget som ges när en idiot och mobbare får fem miljoner i pension. Hur många arbetarårslöner är det, typ 15?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man agerar inte i god tro om man ej tar upp utrikes inkomster. Om man agerar i god tro tar man upp inkomsten och anger var den kom ifrån. Sedan är det Skatteverket som bestämmer hur stor skatten ska vara, inte Fritzon eller någon dålig rådgivare.

   Radera
  2. vad skatteverket anbelangar finns inte "god tro"

   Radera
 7. Att personen får 5 miljoner för sitt klavertramp borde inte kunna hända. Folk borde sluta upp på gatorna och få sin vilja igenom.

  Alternativt ett evigt uppmuntrande av äggkastande mot personens hus. Vem är med mig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så-så. Om en manlig medlem i ett feministiskt parti våldtar är det en feministisk våldtäkt. Det är förstås mycket finare än om en sverigedemokrat våldtar.

   Radera
  2. Visst är det så. Dessutom så är det bara skatteplanering när en sosse myglar med skatten. För det gjorde ju inte Östling.
   Det är skillnad på skatteplanering och skatteplanering.

   Radera
  3. Det viktiga är förstås att ha dubbla måttstockar som kan appliceras precis när som helst som det passar för populisterna svetsaren och borgklonen Andersson. Att folket blir förvirrat när det enligt utsago är dåligt att följa lagen men att det är bra att inte följa den är bara ett utslag av den nya politiken, direktimporterad av såsseriet från trumpismens USA.

   Radera
  4. Kastar gärna ägg om jag mot all förmodan, sans och vett befinner mig i Mongoholm.

   Radera
 8. "ett socialt straff och är nu portad från Vänsterpartiets arrangemang" låter snare som en belöning snarare än ett straff.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart ett straff om han nu blir av med sina främsta jaktmarker.

   Radera
 9. Mogert et al. förtjänar som sagts det yttersta straffet - AF. Några månaders interaktion med detta babels hus, och sedan offentlig ceremoni där de får säga: AF fungerar utmärkt och skall aldrig läggas ned.
  Men: Detta är inget skäl att försvara Leif Ö. I flera viktigare länder i Europa vore det skandal med en ledare för industriförbundet/liknande som offentligt skiter i sin roll som förebild och ansikte utåt för företagarna.
  Denna blogg borde kanske tala om att det LÖ får för skatten är bl.a. ett försvar som skyddar även LÖ och övriga antipatrioter som dissar landet när det passar, eller räknar han med att sticka i privatjeten när det hettar till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer.

   LÖ har ju förklarat sig själv persona non grata och möjligen laglös i händelse av kris

   Radera
 10. Men jag hoppas du är med på att alliansen är socialister/socialdemokrater?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är med.
   Utgå från att alla som diar skattepengar innerst inne är socialister.

   Radera
 11. Vänsterfolk och sossar är folkligare och yvigare än de välstädade borgarna. Jag vet inte om det självklart ska anses som något sämre. Hmmm.....får fundera.

  SvaraRadera
 12. Toblerone-Mona fortsätter att leverera!!! Poppar popcorn och väntar på nästa drag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gång såsse alltid såsse, ungefär som zebran, ränderna går aldrig ur.

   Radera
 13. Mogert får miljonfallskärm, va fan nu vet vi vart pengarna går.

  SvaraRadera
 14. Leif Östling säger som det är.

  Hög tid att folk slutar tro på välfärdsstaten så vi kan montera ner den. Jag skulle helst vilja se att staten bara har hand om rättsväsende och försvar, Inget jag vill införa över en natt men det kan fasas in under 20-30 år.

  En del kommer invända och säga att sjukvård och skolgång för barn ska skötas av staten, men även om du inte vill ta steget ut med privata lösningar, så borde du kunna hålla med om att det viktiga är att staten garanterar dessa tjänster, dvs bara om man inte har råd så kan staten gå in och hjälpa. Jämför med socialbidrag, där man bara får pengar till mat om man har helt slut på resurser. Det finns ingen anledning att ha centralplanerade butiker drivna av landsting och kommun där alla kan hämta mat "gratis".

  Eller ännu hellre socialllån. Har man helt slut på resurser så får man låna och kan man inte betala tillbaka så efterskänker staten pengarna, så som med CSN lån. Med ett sådant system skulle skatterna kunna sänkas med 90%.

  Som jämförelse, socialbidraget (inkomstförsäkringen) kostar idag ca 0,5%. Ytterst lite av skattepengarna går till de verkligt utsatta.

  Ja, vad f*n får man för pengarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte kommun och landsting som har hand om skola och sjukvård?
   Eller har jag missat något?

   Radera
  2. Jo, men mat, som också är livsnödvändigt, hanterar de inte (i meningen driver statliga matbutiker och restauranger där man får mat "gratis"). Det sköts mha socialbidrag, där man bara ger till de som har slut på resurser. Samma princip kan gälla sjukvård och skola med.

   Det är ingen mening att gå full Sovjet bara för man vill ge garantier.

   Radera
  3. Anders

   Korrekt, men de flesta kommuner är väl nettomottagare av rejäla statsbidrag, t ex framtidskommuner som Malmö, Botkyrka och Södertälje. Dessa får snart sällskap av Hultsfred, Borlänge, Katrineholm, Norberg, Ljusnarsberg, Filipstad m fl. Utan statsbidrag skulle ett antal kommuner gå i konkurs, eller tvingas höja skatten med sisådär 10-30%.

   Radera
  4. Mat är ganska reglerat, fråga en matproducent.
   Men skynda, snart har de flesta lagt av.

   Radera
 15. 5 års fallskärm för politiker. Vad fan får jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. A-kassa, kanske 300 dagar med lite tur motsvarar det 200 000 (under förutsättning om du betalat)

   Fast det får säkert politikern också om hen betalat trots fallskärm.

   Radera
 16. Nu var det väl lite tankevurpor här va?

  Anders Borg visar kuken: EXMINISTRAR ÄR PRIVATPERSONER, INGT MEDIAINTRESSE!!!
  Mona Sahlin fuskar: Intressant, typiskt socialister.

  Tankevurpa nr 2:

  Ja, Ohly har erkänt att han "gjort någon obekväm" och i samband med det själv sagt att det han gjort nog inte var straffbart. Någon har polisanmält honom. Polisen har lagt ned utredningen. T ex för att de är eniga med Ohly om att det han gjorde inte var straffbart. Att Ohly skulle a "erkänt" i rättslig mening är således rent svammel från din sida, Cornu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. Mona Sahlins skattefusk skedde under hennes tid som nationell samordnare mot extremism, dvs under en tid som skattepengdiande ämbetsman.

   2. Fair enough.

   Radera
  2. Aha, typ en läkare anställd vid landstinget (skattepengdiande ämbetsman) är alltså lovligt villebråd, men skulle vederbörande vara anställd vid ett privat bemanningsföretag så ska media vara tysta?

   Radera
  3. Jag antar att vi inte heller vet om Sahlin öht är medlem i SAP längre, varför svamlet om "socialister" väl är ren spekulation?

   Radera
  4. Det går inte att komma ifrån att såsseriet sedan Geijeraffären har en tradition att glömma och gömma allt som de inte vill ska synas. Nuförtiden finns tack och lov sociala media som agerar fjärde statsmakt då den såssesymbiotiska tredje inte levererar.

   Radera
  5. BD,

   Anders Borg: Anonymt vittne påstår till Aftonbladet att Borg betett sig illa. Ingen polisanmälan (av närvarande person), ingen målsägande.

   Mona Sahlin: Brottsling dömd av svensk domstol till fängelse villkorligt.

   Jämförbart?

   Radera
  6. Ang sexuella övergrepp så är väl det antagligen jämnt spritt mellan partierna. Däremot så är det väl lite svårare för ett parti som förespråkar mer skattefinansierat att rättfärdiga skattebrott.

   Radera
  7. @Thomas Larsson:

   Huruvida polisanmälan finns eller inte tycker jag inte gör nån skillnad, en polisanmälan är inte en bekräftelse på nånting.

   Resonemangen som gick kring Anders Borg här på bloggen sköt enbart in sig på att han var "en privatperson" och inte hade några offentliga förtroendeuppdrag när incidenten skedde, och resonemanget var att det i stort sett var det enda som betydde något för nyhetsvärdet:

   http://cornucopia.cornubot.se/2017/08/ex-ministrar-ar-privatpersoner.html

   Nu är tydligen Sahlin inte en privatperson eftersom hon hade en opolitisk anställning hos staten, strikt taget som vilken undersköterska som helst. Vilket känns rätt mkt som en efterhandskonstruktion.

   Radera
 17. Kan någon förklara varför statligt-kreditkortsdiande-Mona inte fick skattetillägg 40% på skatteundandragna 217.000:-, utan istället summa 23.000:- som dagsböter.

  (Jo, jag för mig att EU för ett antal år sedan påpekade att Sverige inte får ta ut dubbla straff, men det är en annan grej.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi skattebetalare ska nog vara glada att EU förbjudit dubbla straff. Annars hade säkert tex Mogert straffats med dubbla fallskärmar pga dubbelt lidande.

   Radera
  2. Aktiepohlman:

   Hennes påföljd för skattebrott är dagsböter. Därför blir det inget skattetillägg, pga det du själv säger; EU-domstolen har kommit fram till att man antingen får skattetillägg eller en straffrättslig påföljd (ex böter eller fängelse), men inte både och. Ok?

   Radera
  3. @ Skattejuristen

   Antar att hon hade tur iom att undandraget belopp bara var ca 5 basbelopp.

   Ligger straffmätningen inom det normala eller har det vankants tobleronerabatt?

   Radera
  4. Tack Skattejuristen!
   Mona var inte min favo så jag vältrar mig gärna en omgång till i detta.

   Ärendet kanske sågs så allvarligt från början at det hamnade hos EBM och sedan blev det kvar där, även om det varit lönsammare för staten att ge ett skattetillägg på 40% via Skv.

   Tips från coachen: Kanske hjälper det för att undanröja misstanke om uppsåt, att ange under Särskilda upplysningar
   "Jag må vara slarvig men är baske mig ingen fifflare".

   Radera
  5. Ingen aning om det ligger inom det normala, jobbar bara med skatteplanering och inte med det jurister kallar straffrätt, dvs åtal etc. Känner däremot till det rent principiella bakom den EU dom som kom kring "dubbelbestraffning" :)

   Vet inte heller vad som styr kring om EBM utreder skattebrott eller om Skatteverket kör sitt race, om det ens skulle finns någon intern riktlinje.

   Radera
 18. Fredrik Virtanen har nu tydligen polisanmält SVT för förtal, så nu undrar vi förstås:

  a) Kommer denna anmälning att utredas FÖRE eller EFTER alla våldtäktsanmälningar som ligger på hög?

  b) Kommer SVT att rapportera att de blivit anmälda för förtal av landets mest högprofilerade (misstänkta) sexualbrottsling?

  c) Finns det tillräckligt med popcorn kvar i landet?

  SvaraRadera
 19. Nu görs det på denna blogg reklam för det (S)-märkta Kombilotteriet - " störst chans bli miljonär"... 😁

  SvaraRadera
 20. Nu görs det på denna blogg reklam för det (S)-märkta Kombilotteriet - " störst chans bli miljonär"... 😁

  SvaraRadera
 21. Ohly är känd för sin stora ..,ni vet vad, gaypolitikerna Erik S och Ursula brukade springa ner till riksdagens bastu för att spana in den så fort de hörde att han gått till gymmet. Skulle snarare tycka Lars gjorde kvinnorna en tjänst när han erbjöd sin supersalami.

  SvaraRadera
 22. Tänk om moderaterna kunde hoppa ur sandlådan och ge SD nåt att glädjas över och få deras stöd. SD skulle ju självdö inom två perioder och vi skulle ha en politik majoriteten av folket stödjer i verkligheten.

  SvaraRadera