Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2017-11-04 15:56

Nej, nu blir det undergång resten av lördagen

Nu blir det undergång resten av lördagen, så det här får bli dagens andra och sista blogginlägg på grund av sociala åtaganden. Förvisso är det svenska alla helgonadagen idag, men också en lämplig dag att delta i någon form av kulturell appropriering av amerikanska halloween.
Det gäller att klä ut sig riktigt otäckt på Halloween.
Allt hopp är alltså ute och vi ska nu hedra de döda på allahelgonahelgen.
Bevismtrl.

En helg, som handen på hjärtat, undantaget att man tänder ljus på avlidna anhörigas gravar, inte har betytt speciellt mycket i Sverige. För sörjande anhöriga förstås en melankolins, sorgens och vemodets helg, men för många bara ännu en röd dag och/eller halvdag på jobbet.

Således är det inte så konstigt att Sverige kulturellt allt mer approprierat den amerikanska halloweentraditionen, komplett med barn som normaliserar tiggeri och att man ska klä ut sig mer eller mindre otäckt. Väldigt icke-lutheranskt att inte sitta inne och späka sitt eget kött med ris, utan faktiskt ha lite kul. Samtidigt finns alltid alternativet att istället omfamna traditionell svenskt svårmod istället.

Den svenska handeln har förstås anammat firandet, och kör detta parallellt med försäljningen av ornament till den sista viloplatsen för de anhöriga.

Angående kostymer? Vad kan vara otäckare än en rejäl börskrasch får man då fråga sig? När tjurfälla efter tjurfälla ger en gnutta hopp, hopp som sedan raderas ut och krossas brutalt när nedgången fortsätter. Hela vägen till noll, och för de som är belånade långt därunder.

Brr.

Så en riktigt sorgesam fortsatt lördag önskar jag er alla. Kram.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. Våga Vägra hallåvin !!

  Illustrerar med en video: "Die Untergang"...

  https://www.youtube.com/watch?v=t7PmzdINGZk

  SvaraRadera
 2. Doomed. We are doomed.

  Trevlig kväll...

  SvaraRadera
 3. Hej Lars

  Länge sedan, men dags för en eloge igen.
  Och ett glas i västen har du nog säkert haft när du skrev.

  Skål, ta mig fan...och en trevlig kväll

  Själv ska jag gå och tända ett ljus i kyrkogården för de som redan ha klarat av det som väntar både dig och mig och alla läsare av bloggen.

  Kram

  Manfred

  SvaraRadera
 4. https://www.youtube.com/watch?v=t7PmzdINGZk

  SvaraRadera
 5. Snyggt klinkergolv i bilden. Hade ett liknande i förra lägenheten men då var det bara 30x30 och 15x15. Sparat bilden til framtida renovering. Tack!

  SvaraRadera
 6. Antar att du inte besökt Skogskyrkogården den här helgdagen? Tusentals människor & ljus. Extrainsatt kollektivtrafik får att palla trycket. Så nog finns det gott om folk som hedrar nära och kära

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Oscar

   Samma i min lilla ort, fast utan kollektivtrafik.
   Mycket människor, massor med ljus och en fin måne över alltihop.

   Ännu ett tecken att man, när det drar ihop sig, samlas kring gamla sedvanor.
   Och att det "drar ihop sig" märks väl allt mera?

   Radera
  2. Föredrar Norra Kyrkogården, det känns mer på riktigt. Skogskyrkogården är ett jäkla hipsterjippo bara. Min vana trogen nu när jag är åter i förorten är att jag under dagen besöker lokala församlingen där många bekanta är begravda, där får man mat och bullar och kan lägga sin årliga donation (har gått ur svenska kyrkan men vill stötta min lokala församling som turligt nog totaldomineras av icke politiska kyrkopartier). Under aftonen det jag precis kom hem ifrån görs ett besök på Norra Kyrkogården där jag tänder ett par ljus och gråter en skvätt i minneslunden.

   Känns lagom för en dag som denna.

   Radera
  3. har tänt ljus på allhelgona i princip alla år jag har levt.
   Det är väldigt många som tänder ljus så inte ser man det som bara en till ledig dag

   Radera
  4. Tyvärr stämmer det att Skogskyrkogården blivit mer av en happening på Allhelgonahelgen. Det är på gott och ont. Men det är väldigt mycket folk vilket förtar lite av känslan och allvaret i det.

   Radera
  5. Mycket
   Folk gör väl inget, om de bara hade vett att uppföra sig.

   Men samla några tusen Tokholmare på ett ställe så kan du glömma det.

   Radera
 7. Kanske vi skulle tända ett ljus för det Sverige som inte längre finns.

  SvaraRadera
 8. Jag tände i alla fall ett ljus för Alliansen. Det som är dött är dött men är värt att minnas så misstaget inte återupprepas. Vila i frid i evig tid.

  SvaraRadera