Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2017-11-11 16:18

Nästa vecka havererar Göteborg pga EU-toppmöte

Eftersom EU verkligen vill få så dålig publicitet som möjligt arrangerar Sverige ett sk toppmöte i Sveriges näst största stad nästa vecka. Mellan den 15:e och 18:e november kommer biltrafik och kollektivtrafik vara utslagen på grund av politrukernas förtur och rädsla för att möta väljarkåren och EU:s befolkning. En bra övning för trafikkaoset som kallas Västlänken kanske?
Med start på onsdagen den 15:e november lamslås alltså Göteborg, eftersom politrukerna inte kan träffas på något konferenscenter på landsbygden. GP har en artikel so sammanfattar läget som följer:
"Avstängda gator, indragna hållplatser och tillfälliga totalstopp i trafiken. Under EU-toppmötet kommer delar av Göteborg att stå still."
Politrukerna och EU-eliten bor på säkerhetsklassade hotell i centrala Göteborg, men toppmötet sker på Eriksbergshallen på Hisingen, för maximal påverkan på trafiken då förstås broar och tunnlar måste stängas av så politrukerna kan åka ostörda till mötet.
"För att förflytta de medverkande mellan Eriksbergshallen och Gothia towers hotell finns fyra potentiella förbindelser; Tingstadstunneln, Götaälvbron, Älvsborgsbron och Angeredsbron. Vilken av dessa väger som kommer att väljas ska avgöras i sista stund, som GP tidigare skrivit om."
Det går alltså inte av säkerhetsskäl att säga vilka överfarter som stängs av eller när och fler av dem kan stängas samtidigt. Fast man kan nog killgissa att politrukerna inte vågar åka omvägen via Angeredsbron. OAvsett blir det en spännande överraskning för de som behöver till jobbet i Göteborg.
Där borta någonstans till höger om kranen hittas Eriksbergshallen.
Dessutom kommer riksväg 40 ut till flygplatsen och E6 inne i stan att stängas av när politrukerna ska till och från Landvetter flygplats. Alla andra i Göteborgsområdet får snällt vänta medan eliten åker ensamma på tomma motorvägar.

Ovanstående förutsätter att det inte blir några protester som ovanpå allt annat medför störningar. Och så dräneras förstås de obefintliga poliserna i hela området in för att bevaka tillställningen, så det blir fritt smörgåsbord för buset i resten av Västsverige. Om möjligt ännu friare än vanligt alltså.

GP har detaljerna kring de planerade avspärrningarna.

Varför man nu inte istället håller sina möten på Karlsborgs fästning, som kan erbjuda allt eliten behöver, inklusive kanaliserande terräng för eventuella protester, övergår mitt förstånd. Där kommer minimalt med lokalbefolkning att störas och det finns också en flygplats i direkt anslutning till fästningen.

Ett tips till EU-eliten - om ni inte vill träffa EU:s befolkning förlägg era toppmöten dit ingen bor, istället för att spärra av all trafik så ni kan åka ostörda i Sveriges kanske sämst trafikplanerade stad.

Hela historien är ett bra generalrep inför de cirka tio år som bygget av den sk Västlänken kommer paja trafiken i Göteborg. Toppmötet drabbar åtminstone staden i endast tre dagar.

Tillägg: Tiodagarsprognosen från YR och FMI ger just nu vid handen att det blir 7-9 grader varmt, en frisk vind på 7-8 m/s och förstås äkta Göteborgsregn om ca 5 mm på toppmötesfredagen. Antagligen sådant där regn som är på gränsen till dimma och som tar sig in överallt, även in under Gore-Tex(tm)-kläder. Göteborg när det är som bäst i november.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

30 kommentarer:

 1. Rätt åt er skitnödiga Götlaborgare ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara dryga utsocknes som säger "Götlaborg"...

   Radera
 2. Var skall man skicka räkningen för förlorad arbetsinkomst? Helt allvarligt. Bryssel? Regeringskansliet?
  Annars känns det väl fint att man förhindrar medborgarna i GBG att ta sig till jobbet och tjäna in skattepengarsom sen betalar kalaset...
  Helt jävla otroligt.

  SvaraRadera
 3. Får vi hoppas om ett riktigt "göteborgsväder" med snett, ja närmast vågrät regn, hård blåst, temperaturer mellan -1 - 3 grader mm.

  I så fall vill nog inte de yrkesdemonstrerande "kravallarna" vara ute i rusket...

  Felet med toppmötet 2001 var att det hölls i Juni , det var varmt och ljust och att dessutom USA:s president Bush d.ä var med som deltagare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa hade varit en rejäl höststorm, då hade ändå staden varit lamslagen och hela skiten avblåsts då inga flyg kunde landat på LandFetter.

   Radera
  2. Typ Septemberstormen 22/9 1969 ? ;-)

   https://www.youtube.com/watch?v=j6SpjLSYF0I

   Angeredsbron går bort.
   Tingstadstunneln går bort.

   Kvar är Göta Älvbron vilket stör den kollektiva trafiken även utanför - norr om Göteborg enormt

   Älvsborgsbron stör ut hela den för Sverige livsviktiga distributionen av bensin och andra oljeprodukter från raffinaderier och hamnar på Hisingen och som INTE får köras genom Tingstadstunneln eller över Jordfallsbronvid Kungälv...

   Radera
 4. Fan vad det gnälls på den här bloggen. Man kunde ju tycka att i ett läge när våldtäkter på barn inte utreds, nazister marcherar på gatorna och vad det verkar stora delar av makt-/medie-/kultureliten ostört ägnat sig åt svinerier i decennier att det skulle kunna finnas mer angelägna ämnen att ondgöra sig över. Men vad vet jag. Kanske ett internationellt toppmöte i Göteborg är jättedumt.

  Om bloggaren nu vill skriva om annat än samhällshaveriet hur vore det med en populärkulturell analys av Stranger Things?

  Nulli secundus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte sett Stranger Things. Ska vara bra sägs det, men just nu skriver jag bok så det får bli något annat år.

   Vad gäller kultureliten så skrev jag om det när en kändis namngav en person på Aftonbladet. I två dygn innan media hängde på. När media är på bollen är jag sällan intresserad.

   Radera
  2. Har precis börjat se Stanger Things. Lysande. Tror du skulle gilla den och jag ser fram mot den välannoterade kommentaren.

   Nulli secundus

   Radera
  3. anonymous: det slog dig inte att detta innebär att polisens resurser behövs för att bevaka spektaklet och det egentligen rätt mycket i onödan. Dessa resurser skulle kunnat ägnats åt de problem som du påtalar, men tydligen skall man i det tysta låta spektaklet fortgå istf att lägga resurserna på viktigare saker...

   Radera
  4. Nej det slog mig inte. Jag tror inte ett ögonblick att de strukturella problm polisen och åklageriet har ändras det allra minsta om det är ett internatioellt toppmöte i Göteborg eller inte. Tror du? Vad är allt det där onödiga som polisen sysslar md förresten?

   Nulli secundus

   Radera
 5. Jag som trodde att det typiska göteborgsvädret var kulregn?

  ;)

  Appropå ingentig, jag har hört att Paris är byggt så att möjliga upprorsungar kan stängas in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Centrala Paris är byggt så att hästdraget fältartilleri kan svepa gatorna. Breda raka boulevarder och höga stensocklar.

   Radera
  2. Är det samma planering i förorterna?

   Radera
  3. Arkitekten bakom det moderna Paris lär ha hävdat att det inte var ett huvudargument utan mer en bonus.

   Nulli secundus

   Radera
 6. Det finns säkert under nästa vecka goda förtjänster på lur för glasfirmor som har avtal med försäkringsbolagen ....

  SvaraRadera
 7. Utrusta Polisen med tårgas och vattenkanoner som alla vettiga länder har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett sätt att kontrollera folkmassorna som för övrigt uppfanns i nazi-tyskland. Jag antar att det är vad du menar med vettiga länder?

   I vettiga länder är poliktiekrna inte livrädda för befolkningen, eftersom befolkningen inte anser att de förtjänar att bli lynchade.

   Radera
  2. I flera civiliserade Europeiska länder har polisen för att "kyla ner" bråkstakare och yrkesdemonstrerande "kravallare" just tillgång till vattenkanoner!

   DE, PL, NL, B, F, CH, AT

   Samtliga länder ovan är sociala välfärds- och rättsstater!

   Vattenkanoner fanns i Berlin redan 1930, dvs FÖRE nazisternas maktövertagande 1933.. !

   Radera
 8. EU har inte bestämt att toppmötet ska ligga i Göteborg, med boende och venue på olika sidor av älven; det har Sveriges regering bestämt alldeles själva. Skuld ska läggas på den som förtjänar den.

  SvaraRadera
 9. Synd att det påtänkta levande konstverket ännu inte installerats i Göteborg. Då går delegaterna denna gång tyvärr miste om en stor konstupplevelse, vilket minskar chansen att ta tillfället i akt att sprida göteborgsk konst (eller i detta fall oavsiktlig humor, med tragikomisk eftersmak).

  SvaraRadera
 10. Du har glömt en viktig detalj, vad som kännetecknas av att vara "viktig", är hur mycket som avspärras.
  Att då lägga mötet till en mer praktisk ort, är frångå den känslan.
  Det är inte för inte, att VIP får åka limosin med polis eskort genom Sthlm, tex Gahanas topp politiker.
  Att då spärra av halva Göteborg, är att spegla deras "egoism"

  SvaraRadera
 11. Är det inte bättre att sätta dem på en båt ute i atlanten så är de inte i vägen

  SvaraRadera
 12. Men era inkokta bakåtsträvare, skärp till det. Sitt på händerna som ni brukar göra så löser sig detta på bästa sätt. Maken till backstugesittare.

  EU är i runda slängar 600 miljoner invånare med jordklotets största ekonomi och dess demokratiskt valda politiska ledare orkar ta sig till Sverige. Vi är med och påverkar som en del i denna, sen kan man ju tycka vad man vill om S/MP och Lövet, men stanna inte av och titta ner i naveln.  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja med de flesta av didäringa miljonerna är ju utlänningar! Hur är det nu om man är svensk altright? Vilka ytisar får man gilla och vilka skall man ogilla? Jag hänger inte med längre.

   Nulli secundus

   Radera
  2. Enkelt, team EU plus hang-arounds som team EES (Norge, Schweiz, Island, Lichtenstein) där vi som svenskar har full rätt att bo, arbeta och verka är kompisarna.

   Radera
 13. Förstår faktiskt inte varför de inte kan bo på Hotell 11.
  Ligger ju bokstavligen vägg i vägg. Dessutom extremt lätt att spärra av utan att göra kaoz i hela stan.
  Och ja. Det går fortfarande att ta ner även större flyg på Säve.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trots att det påstås att landnngsbanorna, eller snarare taxibanorna på Säve inte skulle hålla så skulle de hålla för några B52...

   http://www.gp.se/nyheter/debatt/h%C3%A5ller-g%C3%B6teborg-p%C3%A5-att-bli-en-nato-bas-1.239747

   Radera
  2. Hehe... Secka dårar :-)

   Radera