Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2017-11-29 18:34

MP:s utrikespolitiske talesperson anklagar ledningen för ryskt spioneri

Miljöpartiets utrikespolitiske talesperson anklagar personer i Miljöpartiets ledning för att gå Rysslands ärenden framgår i en artikel hos DN. Partiledningen duckar och skickar fram en underhuggare som förnekar allt.
Ryska Federationens diktator Vladimir Putin på Kremlboat 001. Styr han Miljöpartiet?
"”... han och hans allierade på höga positioner med tydliga kontakter med just denna makt har gjort allt för att dreva mot mig på olika vis inte minst nu i provvalet”, skriver hon, och fortsätter:
”På något vis lyckas de tillåtas med detta. För mig är det en nationell säkerhetsfråga. Ett säkerhetshot.”"
Höga positioner inom Miljöpartiet alltså. Birger Schlaug citeras för det han skrev igår, att partiledningen valt att mörka för att skydda antingen Stålhammar, partiet eller enskilda beslutsfattare på höga positioner.

Partiets Isabella Lövin vägrar svara på DN:s frågor utan hänvisar till partiets gruppledare i riksdagen Jonas Eriksson som förnekar allt, men säger att man kontaktat riksdagens säkerhetstjänst och Säpo angående anklagelserna mot personerna på toppositioner i partiet.

Enligt uppgifter till bloggen handlar Stålhammars anklagelser inte om de redan kända putinisterna och riksdagsledamöterna Mutt och Lillemets, utan om personer högre upp i hierarkien hos Miljöpartiet.

Frågan är vad statsminister Stefan Löfven (s) anser om detta, eller för den delen försvarsminister Peter Hultqvist (s)?

Som utrikespolitisk talesperson för Miljöpartiet är Stålhammar en möjlig framtida utrikesminister om Miljöpartiet är med i regeringen även efter valet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Tycker att MP lever upp bra till att vara ett inkluderande parti där alla får vara med. Ja, de föregår ju faktiskt med gott exempel i regereringen och återerövrar såsseriets gamla slogan, "Alla skall med!".

  SvaraRadera
 2. Intressant om någon kan gräva fram vilja beslut dessa personer varit med om att ta eller som de förhindrat att ta, liksom vilken information de har tagit del av som kan vara känsligt för rikets säkerhet.

  SvaraRadera
 3. Vad Löfven anser?

  Min personliga och subjektiva analys av Löfvens karaktär säger mig att han inte är någon idealist som skulle sätta rikets säkerhet före sin egen profit.

  SvaraRadera
 4. Tänk om Frigolit heter Pjotr ?

  Fast så uppnosigt naiv lillgammal kan ingen ryss spela ens fem minuter.

  Jag undrar också om en ryss kan göra ett handhjärta utan att skjuta sig?

  SvaraRadera
 5. Alltså jag vet inte. Den bloggpost jag läste lät mer som skilsmässognäll med "och han jobbar åt Ryssland" inslängt på slutet.

  SvaraRadera
 6. Löfven är statsministern som satte nivån genom att ha Kaplan som minister, att han skulle agera i detta ärende är mycket osannolikt.

  Löfven verkar inte heller bry sig nämnvärt att landets polisväsende är under attack.

  SvaraRadera
 7. Bara det att hon för fram dessa informationer i media borde diskvalificera henne för allt vad gäller utrikes- och säkerhetspolitik. Hur många laddblinda patroner har man inom MPs högsta ledning egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett parti som inte klarade av att regera. Det är helt vansinnigt som händer just nu. Inte värdigt alls.

   Radera
  2. Vår värdighet har dragits i skiten sedan hösten 2014.

   Radera
 8. Mitt redan obefintliga förtroende för Miljöpartiet och dess ledning kan knappast bli lägre, men av det man kan läsa sig till verkar detta mest handla om en försmådd kvinna som vill hämnas på sin före detta partner med falska anklagelser. Oavsett vilket, så får det Miljöpartiet att framstå som det oorganiserade kaos som det antagligen är. Tänk så många problem som automatiskt skulle lösa sig om bara MP åkte ur riksdagen i nästa val!

  SvaraRadera