Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 ...

2017-11-27 15:24

MP gör upp med Sosseriet: Personer utan asylskäl ska få stanna i Sverige

Miljöpartiet sägs att gjort upp med regeringen om att personer utan asylskäl ska få stanna i Sverige. Det handlar om de mestadels män som när de ansökte om asyl till Sverige sade sig vara under 18 år. Miljöpartiet ska ha hotat med att lämna regeringen om de inte fick bestämma detta. Det intressanta är nu hur detta kommer påverka opinionen och valresultatet framöver, eftersom Sosseriets hela linje om stram migrationspolitik nu visat sig vara en populistisk bluff. Gissningvis kommer SD nu gå kraftigt framåt, precis när de verkar ha börjat dyka i opinionen.

Tillägg: Möjligheten att få uppehållstillstånd är beroende av att man säger sig vilja läsa på det skattefinansierade gymnasiet, eller läser på gymnasiet eller motsvarande utbildning på folkhögskola eller Komvux, och att man inte dömts för brott ("begått brott" skriver regeringen, hur de nu ska veta det - måste handla om en slarvig formulering av regeringen). Oavsett måste man sökt sin asyl före den 24:e november 2015 för att få utnyttja detta kryphål.
Jodå, detta är Stefan Löfvens verk även om han försöker låtsas att han inte gått med på detta genom att inte närvara på presskonferensen.
Beskedet "enligt uppgifter" till media är alltså att Miljöpartiet hotade att lämna regeringen om inte de som hävdat att de var under 18 år när de sökte asyl i Sverige, men sedan fått avslag på grund av att de inte har något skyddsbehov, skulle få stanna i Sverige.

Regeringen Stefan Löfven (s) vågade inte med en regeringskris, utan rullar över och spelar döda för extremisterna i Miljöpartiet, som alltså inte vill att svensk lag ska gälla i Sverige och inte heller asylrättens skyddskäl.

Inom några minuter väntas en presskonferens med detaljerna, men statsminister Stefan Löfven vågar inte delta för att han inte ska smutsas ner av detta. Istället blir det den skattefifflande migrationsministern Fritzon som tar hans plats - en politiker som inte vill betala skatt för att finansiera den egna politiken.

LO:s Torbjörn Hällö skräder inte på orden:Frågan är nu vad detta kommer göra med opinionen. Rimligtvis kommer SD:s fallande trend nu vändas och partiet kommer gå framåt igen fram mot valet. Man ska också komma ihåg att sosseriet har gått ut med att pensionsåldern ska höjas till 69 år och liknande åtgärder, eftersom ekonomin helt enkelt inte går ihop.

Sosseriets påstådda hårda migrationspolitik var alltså bara en populistisk bluff för att inte förlora väljare till gammelsossarna i SD. Kanske förlorade just Sosseriet valet 2018?

Hur Miljöpartiet kan vara för miljö när man aktivt vill öka befolkningen i ett av världens mest resursförbrukande och CO2-utsläppande länder per capita - Sverige - är fortsatt oföreståeligt. Enda miljövänliga är en politik för befolkningsminskning, inte befolkningsökning. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

128 kommentarer:

 1. Du har rätt i mycket, men jag tror inte S förlorade valet.
  Snarare förlorade M möjligheten till att ta makten.

  S kommer att stärkas då många är rädda för att SD ska öka alltför mycket.
  Och enligt många är M SD-light vad gäller integrationsfrågor, så M kommer inte att vinna på detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget av partierna har någon lösning på flyktingproblemen.

   Lösningen ligger i att verka för att det inte ska finnas någon anledning att fly. Där är det viktigt att enas mot nationalismen, stormakternas revirpinkeri och krigen som följer i dess spår. Så länge vi i Europa inte klarar det är det rimligt att vi gör vad vi kan för att ta hand om de som drabbas av skiten.

   Ett sätt skulle vara att tvinga stater som startar krig att ta hand om de flyktingar som blir resultatet.

   Radera
  2. Vaddå tvinga? Med vapenmakt? Kärnvapenbomba i FN:s namn? Get real!

   Radera
  3. Om man inte skall ta till vapenmakt är ju annars ekonomiska sanktioner något som kan kännas, men det kräver ju ganska stor uppslutning för att det skall funka (och frågan är hur stor uppslutning man skulle få med stora länder som tar ganska lätt på mänskliga rättigheter).

   Radera
  4. Vad är det som säger att något parti vill vinna valet? Har partierna (tänk dö...) visat intresse av att vilja styra?
   Politiker idag tjänar inte pengar på att göra som folket vill, det är storkapitalet som lockar.

   Hur kan någon tro att MPs hot om att lämna regeringen skulle vara ett hot? Det är skådespel, de flesta hade jublat om de lämnat. Då hade S kunnat bestämma helt själva eftersom de andra vägrar

   Radera
  5. Detta är ju geopolitik. Spelare med mycket kapital som står ovan nationsstaterna och bjuder in till fina herrklubbsmöten som exempelvis CFR, Bilderberg, Trilaterala k. , Club of Rome mfl. Där bestämmer man i stort vilka krig som ska startas och vilja folkströmmar som ska släppas in i Europa. Storföretagen hejar på detta är ju profit. Lokala politiker som Löfven blir klappade på Axeln av Biden. Notan står Svenska folket för medans media aldrig rapporterar helt korrekt om internationella konflikternas riktiga anledning.

   Men. Köpt är köpt och vi måste göra det bästa av saken. 50.000 arbetsvilliga unga män som vill ha en snygg svensk fru och västerländskt liv. Välkomna dom lär känna dom. Isolera dom inte var inte rasisten som knyter näven i tysthet. Men så länge politikerna jobbar för andra än majoriteten så blir det så här.

   Radera
  6. "..Spelare med mycket kapital som står ovan nationsstaterna.."

   Alltså behövs verkligen både EU och ECB !!

   Radera
 2. Förslaget kan stoppas i Riksdagen om SD +M+KD+L+C gemensamt reserverar sig. Så kommer inte ske varför skulden inte bara är Mps utan även C och Ls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer bara att bli SD som reserverar sig. Inget annat parti vill brännmärkas eller sticka ut i denna frågan.

   Radera
  2. That will be the proof of the pudding. M har tjatat om lag /ordning osv nu ett par månader och tjänat på det i opinionen.

   OM alliansen viker sig nu är det slakt i opinionstöd som gäller.

   Radera
  3. Alliansen? Är inte det konceptet testat och avvecklat?

   Radera
  4. Inte en chans att Lööf säger nej till detta i riksdagen.

   Radera
  5. Klart att det kommer att gå igenom riksdagen. Även om SD, M och KD skull rösta emot, så utgör de övriga en riksdagsmajoritet, med 55%

   Radera
  6. Röstar inte M emot detta så är de tillbaka på ruta 1 (dvs. Reinfeldts ruta).

   Radera
  7. Personligen tror jag inte M kommer att rösta emot. Utan de kommer att lägga ner sina röster. De fegas sätt att stötta ett förslag.

   Radera
  8. Då får vi strax se vilka partier som står för vad de säger..

   Radera
 3. Sverige har ett av världens mest generösa asylsystem. Sverige är även en av världens mest rättssäkra stater.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratiindex

  När vi nu ger någon sorts allmän "amnesti" även åt dem som trots ovan ICKE har befunnits vara i behov av särskilt skydd etc. ger sig (S) i allmänhet och (MP) i synnerhet aett grovt underbetyg och ut på grumliga vatten..

  Förutom att (SD) får ytterligare några %-enheter väljarstöd...
  Förstår inte (S) och (MP) det ??
  Uppenbarligen ICKE !

  SvaraRadera
  Svar
  1. De förstår, och bryr sig inte. De räknar med att det inte finns någon regimkritisk media i Sverige.

   Radera
  2. Varför kommer jag osökt att tänka på Dressman-reklamen.. ? ;-)

   "..Grattis .. Sverige !!.."

   Radera
  3. Det känns som om det inte blir några applåder i medierna. Vad jag kan se redovisar SvD med en nitisk saklighet innehållet i överenskommelsen men avstår för en gångs skull helt från att ha en åsikt i sammanhanget. Det känns som om någon sorts förstämning sprider sig i riket. Jag tror S underskattar stämnngarna i folkdjupen. Eller också anser man att valet 2018 är kört i vilket fall.

   Radera
  4. Grejen är att regeringen vet att snart måste räkningarna betalas, och pengarna är snart slut. Klart de drar och låter Alliansresterna ta hand om skiten.

   Radera
  5. Inte bara (S) underskattar "stämningarna i folkdjupet"...

   "...Gör inte misstaget att underskatta SD
   Gästkrönika Sverigedemokraterna kommer inte att nöja sig med rollen som dörrmatta åt en kommande regering som vägrar att förhandla, skriver kolumnist Håkan Boström som besökt partiets landsdagar under helgen. .."

   http://www.gp.se/ledare/g%C3%B6r-inte-misstaget-att-underskatta-sd-1.4869158

   Radera
  6. Har nu även läst nätupplagorna av Expressen och Aftonbladet. Inte en applåd någonstans utan bara sakliga redogörelser för uppgörelsen. Ett tecken på att uppgörelsen inte verkar uppskattas eller att materialet är alltför eldfängt för att ha en åsikt om.

   Radera
  7. Läser INTE vare sig "(S)Expressen" eller "Aftonslaskan"!

   Radera
  8. @Rickard
   Precis, och det var ju ändå tanken med "DÖ", nu är det "Alliansens" tur att köra vidare på samma sjuka spår som tidigare.

   Radera
  9. Ännu ett genial grepp av (s) och (mp) för att splittra Alliansen!

   Radera
 4. Tja...
  Det är väl Löfvén i ett nötskal. Då: "I mitt Europa byggs inga murar" Idag: EU:s miniminivå.
  Då: "Svensk lag och praxis skall gälla" Idag: ...fast inte för alla.

  SvaraRadera
 5. Kanske är bra. Om man gasar i nedförsbacken kommer botten så mycket snabbare.

  SvaraRadera
 6. Konceptet att skrika och gapa högst, sprattla med benen vid godisdisken som en 3-åring verkar fungera även på regeringsnivå...

  Tyvärr! Sverige idag är inte en "bananrepublik" - det är en morotsrökande hippierepublik för primalskrikande Södermalmare !

  SvaraRadera
 7. Jag sa ju att regeringen skulle se till att överflödet på bostäder kommer att gå till nyanlända. Don't worry, be happy.

  SvaraRadera
 8. "Beskedet "enligt uppgifter" till media är alltså att Miljöpartiet hotade att lämna regeringen om inte de som hävdat att de var under 18 år när de sökte asyl i Sverige, men sedan fått avslag på grund av att de inte har något skyddsbehov, skulle få stanna i Sverige."

  Det jag läst är att de som VAR under 18 år när de kom till Sverige får stanna. Om det bedöms att de var äldre än 18 år så får de inte stanna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På presskonferensen så gjorde man väldigt klart att man gjorde ingen åldersbedömning på de som kom under 2015. Således kommer man gå på den ålder de sa sig ha, vilket indirekt och ganska löjligt betyder att man belönar de som ljög om sin ålder.

   Radera
  2. Yup, det allvarliga med detta är att dessa bedragare har lurat till sig förmåner pga dessa lögner som de svenska skattebetalarna har bekostat. Detta beteende ska nu alltså belönas av den svenska regeringen.

   Radera
  3. Enligt lag är det den asylsökande som har bevisbördan ang. t ex sin ålder. Den bevisprövning som Migrationverket tillämpat ger stöd åt Åkessons påstående att Migratonsverket är lakejer åt flyktingindustrin ej en statlig myndighet.

   Radera
  4. Mordy : Snarare var det så att man inte gjorde någon medicinsk åldersbedömning. Åldersbedömning har nog alltid gjorts då man antingen accepterar eller ifrågasätter den sökandes uppgifter om vem den är.

   Har Migrationsverket misstankar om att någon ljuger om sin bakgrund så försöker de bevisa detta. Den medicinska åldersbedömningen gjorde det dock lättare för migrationsverket att få bevis och det bör också påpekas att de som motsatte sig åldersbedömning verkar ha gjort en rejäl björntjänst åt de sökande. Detta då man verkar ha flyttat bevisbördan från migrationsverket till den sökande.

   Är inte helt säker men jag tror att innan reglerarna om medicinsk åldersbedömning infördes så låg det på migrationsverket att bevisa att den sökande ljög. Nu ligger det på den sökande att visa att de talar sanning.

   Radera
 9. Så det blev lite måndags-mü(S) också alltså - keep it up Stefan.

  SvaraRadera
 10. Jag kan ha fel här, men jag har förstått det som att dessa personer inte fick avslag, men att tiden rann iväg under hanteringen av deras ärenden och de fyllde 18 under tiden. Viss skillnad. De som har fått sina ärenden avgjorda och bedömts sakna skyddsbehov får inte stanna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fattat det såhär:

   De kan ha fått avslag nu, men de hade inte fått det om de getts besked inom föreskriven tid för handläggning. Därför kan de göra en ny ansökan nu.

   Radera
  2. Vi får vänta och se hur förslaget är skrivet, men om man lyssnar på presskonferensen så är det ganska tydligt att eftersom man inte gjorde åldersbedömningar direkt så omfattar den nya lagstiftningen de som uppgav att de var minderåriga när de kom men som inte anses ha asylskäl idag. Således inkluderar man även personer som ljög om sin ålder...

   Radera
  3. Frågan är varför man betraktar asyl som ett permanent tillstånd. Omständigheterna kan ju förändras med tiden och grunden för asyl kan försvinna och är det den enda skälet de har till att få stanna i landet så försvinner det skälet om skyddsbehov inte längre finns...

   Egentligen så borde man se på det snarare att man har asyl tills man gjort bedömningen att skyddsbehov inte föreligger (längre).

   Radera
 11. De som kommer hem tomhänta till klanen kommer att ligga pyrt till så alla har skyddsbehov och får stanna och behöver bostäder genast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ... samt iPhone, dator och nya "moderna" (märkes)kläder..
   ;-)

   Gå ner till [ valfritt köpcentra ] - för mig Nordstan i Gbg - och studera killarna från Afghanistan! ;-) Hälsa och säg Hej! och de kommer att säga Hej tillbaka!

   Radera
  2. @Bengt
   Du menar de där "ungdomarna" som brukar samlas i grupper om 20 och mötas i lite müsig knivkamp vid Lilla Bommen?
   Nej till hej på dem!

   Radera
  3. Pratade med en äldre längre "senig" man med grånat skägg på "donken" för någon månad sedan...
   Det brukade han göra och dessa grabbar har en oerhörd "reschepckt" för lite äldre grånade MÄN !!
   ;-)

   Radera
 12. https://www.di.se/nyheter/miljopartiets-hot-vi-hoppar-av-regeringen/

  Ej betalvägg. En lite bättre artikel än aftonbladets (som iofs kan ha uppdaterars med samma info)

  SvaraRadera
 13. Kan det vara en medveten strategi nu när vi har en bostadskrasch för dörren och sannolikt följd av den värsta lågkonjunkturen någon kan minnas?

  Är jag konspiratorisk om jag tror att man bäddar medvetet för att förlora valet, och hoppas kanske rent av att Åkesson ska bli statsminister nästa mandatperiod och därmed få skulden för hela skiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, beror på vad respektive partier satsar på.
   S - "Partiet har ett klart starkare stöd bland utrikes än bland inrikes födda. "
   MP - "Stödet för Miljöpartiet är starkare bland utrikes födda jämfört med inrikes födda. "
   SD - " Stödet för Sverigedemokraterna är större bland inrikes födda än bland utrikes födda."

   http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/demokrati/partisympatier/partisympatiundersokningen-psu/pong/statistiknyhet/partisympatier-maj-2017/

   Radera
  2. Sjunkbomben: då återstår bara att se till att de får medborgarskap snarast (kanske kan man övertala dem att erkänna att de är över 18 så att de kan rösta också med sitt nya medborgarskap)...

   Radera
 14. Att vissa orkar. Bopriserna går förhoppningsvis ned men inte fan blir det någon domedag....

  SvaraRadera
 15. Samtliga har väl i princip begått brott, för de har ju kommit hit utan giltigt Schengenvisum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slamkrypare där ...

   Radera
  2. Dom är rätt många (ca. 24 000 ensamkommande afghaner kom till Sverige 2015). Vet inte hur många som fått uppehållstillstånd. Antar man att ingen hade asylskäl så kostar det ju att utvisa 24 000 personer och flyga dom till Afghanistan. Ifall man väljer att låsa in dom i fängelse då dom begått brott så kostar det ännu mer i form av rättsliga processkostnader och fängelsevistelse samt att vi saknar 24 000 fängelseplatser. Ger man dom inget uppehållstillstånd eller utvisar dom så kostar det samhället i form av kriminalitet och bypassar man lagstiftningen om asylskäl skickar man också en signal till världen att kommer man i tillräckligt stor mängd så att det blir svårhanterligt för samhället att pröva asylrätten p.g.a. volymerna kommer man ändå få stanna.
   Svår fråga det här. :)

   Radera
  3. Förstår ju ändå anledningen till varför dom lämnar sitt land. Vem vill bo i Afghanistan liksom?

   Radera
  4. Tja, i Iran är de ju en enorm pool av "arbetskraftsreserv" som lever utanför samhället och de "frynsegoder" som skola, sjukvård etc. Iran ger sina egna medborgare ...

   Dina handplockade och frysta hallon/björnbär från Bosnien och Serbien (!) - kolla på ICA:s frysta var de kommer ifrån - är just plockade av svartavlönade jordbruksarbetare och när jag var i Belgrad sommaren 2016 så var UNHCR:s vita container i parken vid БЕОГРАДСКА АУТОБУСКА СТАНИЦА (Belgrads Busstation) tom och parken likaså! ALLA var ute på fälten och jobbade..

   Sedan kan man ju också fråga sig varför de inte vill stanna i exv. TR, GR, BG, SRB, H, RO, AT, CZ, SK, HR, SLO eller PL utan prompt vill till just DE eller SE .. ;-)

   KANSKE för att de sociala frynsegoderna i dessa länderna delas ut som om de vore världens socialbyråer..
   Eller för att i bästa Lutherska anda kompensera synd, skuld och skam ifrån VK2 ?

   Radera
  5. БЕОГРАДСКА АУТОБУСКА СТАНИЦА = Beogradska Autobuska Stanicja

   Radera
  6. Korrektion: Beogradska Autobuska Stanica :P
   Jag tror inte att dom skulle ha något emot att stanna i HR t.ex ifall landet hade haft en bra arbetsmarknad och ett bra bidragssystem. Att dom vill till Sverige och Tyskland har ju delvis med det att göra. Dom kommer ju inte hit för att dom är omtyckta och p.g.a. det fina vädret.
   I Sverige väntar fina bidragssystem och boenden och ett okej liv utan att slita ihjäl sig. Dessutom p.g.a. rätt många års invandring från den delen av världen har Sverige dessutom blivit som ett andra hem då många landsmän finns här. Det är ännu en aspekt till varför man vill hit och inte till en by i Tjeckien med bara massa Tjecker och Slovaker.
   Sen är det inte deras fel att vi inte har något överflöd av lättare jobb med lägre inkomster men som ändå räcker till att försörja sig. Idag ser det inte ut så. Servicejobben idag är koncentrerade till storstadsområdena och där är det för dyrt att bo och därför inte alls lönsamt att arbeta.

   Radera
  7. Att skillnaden mellan SE o DK är stor vet så gott som ALLA ... Förutom de "introverta Södermalmarna"!

   Det är inte bara Sundet och Bron som skiljer åt !

   Radera
  8. Sandsugande danskar

   Radera
 16. Ååå Nej Sverige kommer gå under. Glad att C,MP,S,V o antagligen M och L också står upp för Sveriges åtagande om att följa EUs regler och värna samtliga solidariska åtaganden. Jag tycker inte ett av världens rikaste länder skall spela i samma sunkiga lika som dom i öst eller omfamna SD:s värderingar. Hade det vart en issue med att låta några tusen ungdomar få en chans till korrekt prövning och bemötande ifrån en rättsstat så hade vi vart illa ute. Skrämmande att läsa Cornus infallsvinkel och kommentarer. Glöm heller inte att vi var med och dunkade amerikanernas rygg när dom härjade i landet. Läs utvärderingen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Dessa HAR fått en korrekt prövning men fått avslag.

   De är inte ensamkommande utan ska nu ta hit resten av familjen som, likt dem själv, hade fått avslag om de sökt i förväg.

   I andra nyheter läser jag om att barn rövas bort från flyktinglägrena i Burma. Om nåt av dessa barn dyker upp i Sverige som ankarbarn är jag inte förvånad. Det är då MP, och inte SD, som gjort att de rövats från sina riktiga föräldrar.

   Nuri Kino om ankarbarn:
   https://www.svd.se/nuri-kino-en-ny-slags-manniskohandel

   Radera
  3. Problemet är "inte några tusen ungdomar". Hade det bara varit det hade det varit hanterbart. Några tusen till ovanpå 100000-tals som redan finns här och som vi inte klarar av att hantera. Det är problemet.

   Radera
  4. Nja så långa handläggningstider är inte i linje med gällande regler för en rättsstaten. JO har kritiserat detta så även EU då det strider mot grundlagens regler om likabehandling. Hade man kunnat förhala handläggningstider och på så sätt påverka utfall i domstolar så hade Sverige mer liknat rättsväsenden i länder öster ut. Det är fullt rimligt att rätta detta. Sen kan man vara rasist eller bara besviken på sitt eget liv och genom det inte vilja andra väl, men det är en helt annan fråga som inte handlar om rättsstaten vi lever i o kanske vill leva i.

   Radera
  5. @Mongo, ööö vad yrar du om?

   Radera
  6. @Osquar Utveckla gärna.

   Radera
  7. 100000-tals som vi inte kan hantera? Ja, vad kan det vara?

   Radera
  8. @EF: I och för sig var det väl dåvarande Sovjetunionen, som började med att "härja i landet". Sen blev det ju inte bättre av att USA skickade vapen till motståndsrörelsen, som senare utvecklades till bland annat al-Qaida.

   Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  10. @EF

   "vilja andra väl" som du skriver ja men se kan INTE vara hela världens lilla socialbyrå med "fria" märkeskläder och IPhones...
   😁

   Radera
 17. Hörde på P1 att 80% att de som genomgått medicinsk åldersbedömning är över 18. 80% är bedragare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast då ska man förstås komma ihåg att alla inte genomgår medicinsk åldersbedömning såklart, utan bara "misstänkta fall".

   Radera
  2. Nu gör man väl bara den bedömningen på de som är tveksamma inte på alla som kom vilket gör att % satsen inte är vidare användbar till något öht.

   Radera
  3. Och det sticker ju lite extra att de som ljög om sin ålder nu belönas medan de som sa sanningen bestraffades. Men det är såsseriet och MP-extremisterna i ett nötskal.

   Radera
 18. Nice. MP och S och C har fattat det här. Det finns väl minst en 2-3 miljardar människor som har det svårt och som är fattiga och lever under svåra omständigheter. Mp och S och C vill gärna att alla dom ska komma hit och få gratis bostäder och bidrag och underhåll .... Bekostat av Swe skattebetalare !??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför inte de snuskigt rika oljestaterna vid Persiska Viken med samma kultur, religion och språk... VAD gör de för sina bröder och systrar ?

   https://www.svd.se/shejkerna-bor-oppna-sina-hjartan/om/ledare

   https://www.sydsvenskan.se/2015-09-04/saudiarabien-vagrar-hjalpa-syriska-flyktingar

   Radera
  2. Inte riktigt så, de vill snarare utöka de 2-3miljarderna med ytterligare 10miljoner Svenskar genom att fatta så vansinniga beslut som möjligt.

   Radera
 19. – Med normala handläggningstider hade de fått ett beslut innan de fyllde 18, säger Fridolin.

  Ja, men majoriteten av personerna har ju bevisligen farit med osanning avseende sin ålder. Hur tänkte man göra med dem som fått sin ålder uppskriven?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur många person har bevisligen farit med osanning avseende sin ålder, har du nån statistik?

   Radera
  2. https://www.rmv.se/aktuellt/medicinska-aldersbedomningar-statistik-till-och-med-31-augusti/

   Radera
  3. Tack.

   Då är det alltså inte majoriteten av personerna vi talar om som farit med osanning, utan betydligt färre (3 415 st), även det förstås inte är bra.

   Radera
  4. Hur många som ser ut som barn har ni sett i medias bilder? Då talar vi statsmedia, som glatt skulle visa upp bilder på yngre tonåringar. Om de hade hittat några.

   Radera
  5. @Joakim Persson
   "inte majoriteten av personerna vi talar om som farit med osanning"?
   Antal utlåtanden till Migrationsverket: 4 107
   I 3 415 ärenden bedömer Rättsmedicinalverket att utförd undersökning talar för att den undersökta är 18 år eller äldre.
   I 44 ärenden bedömer Rättsmedicinalverket att utförd undersökning möjligen talar för att den undersökta är 18 år eller äldre.

   3415 + 44 = 3459
   3459/4 107 = 0,84 d.v.s. i drygt 84 % av utlåtandena bedömdes individen vara 18 år eller äldre.

   Är inte det majoriteten?

   Dessutom så var väl dessa åldersbedömningar frivilliga vilket talar för att riktigt gamla gubbarna inte ställde upp på dem. Procentandelen skulle förmodligen vara högre om samtliga testades....


   Radera
  6. I nämnaren sätter jag snarare totalsumman av ensamkommande 2015, ~35 000. Därför menar jag att man med tillgänglig information inte kan säga att majoriteten har farit med osanning.

   Jag tror det är rimligt att endast osäkra fall testades. Jag kan förstås ha fel i det, men det förefaller mest vara spekulation att hävda att majoriteten ljuger. Jag blir dock gärna motbevisad om det går.

   Radera
  7. Joakim: varför dela med hela populationen? I våra grannländer där alla ålderstestas som inte är uppenbart det ena eller det andra eller kan legitimera sig så är ju andelen som ljugit om sin ålder motsvarande det som RMV får fram. Tror snarare du får extrapolera resultatet till hela populationen än använda den för att förminska problemet.

   Radera
  8. Min argumentation bygger på att RMV endast testat tveksamma fall. Det är åtminstone så jag tolkat uppdraget, det vill säga, man testar inte alla.

   Om det är som du säger att grannländerna har >84% lögnare så är det ganska intressant, det läser jag gärna mer om.

   Radera
  9. Fattar inte, säger inte aktiekaptenen att även Norge testade de tveksamma/osäkra fallen?

   Radera
  10. Så kanske det är. En snabb kvällsgoogling visar:

   "Vi har jämfört siffrorna för 2014 i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Av dem framgår att det gjordes en medicinsk åldersbedömning på var tredje ensamkommande i Danmark och Finland. I Norge skedde det på tre av fyra ungdomar.
   [...]
   Och i grannländerna är det också betydligt fler än i Sverige som bedöms vara äldre än 18 år. I Norge klassades var tredje ensamkommande som sannolikt vuxen, i Danmark var fjärde och i Finland var femte. I Sverige var det 1 av 20 som fick sin ålder justerad från barn till vuxen."

   Här får jag det till att tre av fyra ungdomar skickas för åldersbestämning, och av dessa tre av fyra så var det en av tre som justerades till vuxen (framkommer inte riktigt om det är en av tre av totala populationen eller en av de tre fjärdedelar som åldersbestäms).

   Det får jag till 25% eller 33%. Inte 84%.

   Radera
  11. Inga av de som var mycket överåriga åkte till Norge eller Danmark. I resten av Europa har åldern ifrågasätts därför har Sverige så oerhört många "afghanbarn". Migratonsverket interna riktlinje lär ha varit att de som definitivt var över fyrtio skulle klassas som över 18.

   Radera
  12. @Joakim: Det är inte frågan om att bli skickad. "Barnet" och den gode mannen måste godkänna att en åldersbedömning görs. I annat fall görs åldersbedömningen av Migrationsverket.
   https://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/For-dig-som-ar-barn-och-har-sokt-asyl/Utan-foraldrar/Asylansokan/Aldersbedomning.html

   Radera
 20. Det mest anti-feministiska man kan göra. Man låter män (de som kunde slå sig fram, köpa smugglare etc)få asyl men har stoppat infödet nu. Kvinnor och barn i tex Syrien hade aldrig möjlighet att få komma hit och kommer inte heller att få det. Man röstar alltså på att djungels lag skall gälla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det ända rimliga är att inte hindra äldre från att få asyl, så att det inte finns några skäl att skicka minderåriga pojkar som ankare.

   Det bästa hade varit om de kunde söka asyl redan i länder söder om medelhavet så att de efter beviljad ansökan kan ta flyget hit. Lättar för kvinnor att följa med då.

   Radera
  2. Den enda rimliga vore att avskaffa asylrätten, och att istället ha hit generöst med personer från FN:s flyktingläger.

   Radera
  3. Jag är öppen för att släppa in alla som önskar ifall vi även tar bort alla bidrag så att dom måste försörja sig själva samt för gott sparkar ut de som bryter mot lagen. Då kan vi ta in en miljon per år utan att det ger problem för samhället.

   Dessvärre har vi idag troligen världens mest generösa bidragssystem till den som inget vill göra så det är väl inte direkt konstigt att dom kämpar sig genom hela Europa för att ta sig hit.

   Radera
  4. Var det inte många bland just dessa s.k. ensamkommande flyktingbarn som antastade unga tjejer, först i Tyskland och sedan här när de väl kom hit? Vill MP nu alltså belöna sexuella trakasserier?

   Radera
  5. Kent tror bestämt att det inte kommer ge några problem för sammhället om vi tar hit en miljon personer årligen....

   Kent är inte smart. Var inte som Kent.

   Radera
 21. Efter denna senaste 360-gradare kommer mängder med S-ledamöter naturligtvis följa sitt samvete och rösta emot. Eller?
  Våra riksdagsledamöter sitter väl inte och trycker på knappar på kommando som i ryska Duman eller Kinas Folkkongress?
  Gör de det kan vi skicka hem 341 med 5-årig fallskärm och låta övrigas röster viktas efter valresultat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte var ditt starkaste ämne eller hur?

   Radera
  2. Perstorpsbo: Samvete och S-ledamöter i samma mening? Går det verkligen ihop? Det är mer eller mindre så det funkar i riksdagen, partipiskan viner när det är dags för votering. Att vikta rösterna efter valresultat är en intressant ide.

   Exited: varför tror du det? Du kanske inte noterar att 349-8=341 (dvs alla riksdagsledamöter bortsett från en ledamot per parti), eller inte. Hur stark du själv var på matte vet jag ju inte riktigt...

   Radera
  3. @Perstorpsbo
   Här är ett klipp för dig. ��
   Last Action Hero: Now you turn 360 on me?

   Radera
 22. "Lågt räknat kan detta medföra en merkostnad på 9 miljarder kronor per år för skattebetalarna eftersom de flesta ”ensamkommande” bor kvar på dyra HVB-hem tills de fyller 21."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räkna med att försörja de flesta nya svenskar i decennier... Trots allt är det inspirerande att gå till jobbet och få försörja nästan tre personer med skatteinsatsen.

   Radera
  2. Eftersom dina skattepengar inte är öronmärkta så kan de likväl gå till bibliotek, skola och annat bra, allt beror på hur du tänker.
   Mina skattepengar går inte till något jag inte håller med om.

   Alltså är det de andras skattepengar, de som röstade på S, som gissningsvis gärna betalar för uppehället åt de där männen från Afghanistan.
   I deras fall så går det självfallet inte att tänka bort den saken beroende på hur de röstade.. Dvs hur de INTE tänkte när de röstade på S.

   Radera
 23. MP vill ha fokus och media på detta för att dölja denna skandal.

  https://www.dn.se/nyheter/riksdagsledamot-i-mp-anklagas-for-systematiska-trakasserier-och-sexuella-narmanden/

  SvaraRadera
 24. "Man ska också komma ihåg att sosseriet har gått ut med att pensionsåldern ska höjas till 69 år och liknande åtgärder, eftersom ekonomin helt enkelt inte går ihop."

  Den "normala" pensionsålderns höjning har främst att göra med att medellivslängden fortsätter öka, och att pensionen därför ska betalas ut över fler år som pensionär. Det har inte med ensamkommande unga att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har att göra med att för få är nettobetalare. Så det blir inte bättre av att vi plockar in 100000-tals bidragstagare.

   Radera
  2. Fast bidragspensionen ("garantipensionen") påverkar inte övriga pensionärers pensionsrätter, förutom via skatterna.

   Men visst, skulle ingen jobba så blir också pensionerna lägre. Framför allt är det dock ration arbetande / pensionärer och antalet år som pensionen ska slås ut på som avgör.

   Radera
 25. Lär bli en uppgång för SD nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, bara att skicka fram Hanif "Jesus" Bali att säga några tuffa saker. Sen kan Kristerson lugna alla "anständiga mänskor" med att han inte tar i SD med tång.

   Fixat.Naiva svenskar går på den lätta, jämför FPs "språktest".

   Radera
 26. Efter ett par månader med förnuftiga politiska uttalanden som börjat nagga SD i kanten så går man och utövar lite praktisk politik och skjuter sig själva i foten.

  För varje gång blir politikerföraktet något större, för varje gång permanentas några fler SD väljare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här känns faktiskt lite som en win-win för MP. Viker sig (S) får man igenom sin politik, står (S) på sig har man regeringskris, men å andra sidan ett starkt väljarstöd (pro-generös-flyktingpolitik-väljarna) som man kan utnyttja för att inte åka ut nästa val.

   Men ja, (S) är delvis förlorare, plus att många kommer peka på att allianspartierna har olika åsikter i migrationsfrågan.

   Radera
  2. Känns inte som att någon enda av de där 7-klöver politikerna faktiskt tänkt genomföra någon som helst förnuftig politik. Bara snack för att försöka lura till sig röster.

   De står upp till knäna i elefantskit och fattar inte vart den kommer ifrån.

   Radera
 27. Det många har svårt att begripa är att politisk kompetens är relativ. SD har som bekant problem med att hitta kompetent folk men dagens besked visar bara att övriga partier också har enorma problem med kompetensen.

  Haveriet med de ensamkommande tar aldrig slut. Lilla Sverige (2% av EUs befolkning) tog ensamt emot ca 40% av de ensamkommande 2015 till enorma kostnader vilket har resulterat i att det i vissa åldersgrupper i Sverige går 125 pojkar på 100 flickor. Dessutom har 83% av de som ålderstestats ljugit om sin ålder. Allt detta pga politiker som är så inkompetenta att de inte verkar förstå konsekvenserna av den politik som de driver, vilket Riksrevisionen har visat. De som medverkat till detta har för all framtid diskvalificerat sig från att hantera skattemedel.

  Sedan är det ju festligt att gammelkommunister och Ayn Rand-liberaler kommer att rösta igenom förslaget tillsammans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg:

   Trots stenhård kritik från Riksrevisionen så kunde de fyra klåparna på dagens presskonferens inte svara på hur många som kommer att beröras. Hur fan kan man vara så inkompetent? De kan väl inte ens sköta förskolan Nyckelpigan?

   Radera
  2. Jag tänkte också på exakt samma sak, trots den enorma kritiken från Riksrevisionen helt nyligen så står fyra personer på en presskonferens och klarar inte av att svara på så fundamentala frågor som hur många som berörs samt vad kalaset beräknas kosta...helt jävla obegripligt.

   Radera
  3. Vårt land styrs av barn, det är den enda rimliga slutsatsen.

   Radera
 28. Varför så "Svärjevännig", Lars? Är du köpt av Ryssland för att undergräva förtroendet för vår demokratiska och allaslikavärde-värnande regering?

  SvaraRadera
 29. Det som försvunnit i rapporteringen är att gränskontrollerna förlängs till minst 2019 vilket ger stor effekt.

  Dessa ca 10.000 ensamkommande är redan här och det kostar väl minst 1 miljon per individ att utvisa om det ens är möjligt. Så då är det väl billigare att utbilda dessa så kanske det blir utdelning i form av framtida skattebetalare. Moroten för individen det måste påbörjas en utbildning för att få ett tillfälligt uppehållstillstånd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore vinst att utvisa även om det kostat 10 MSEK/utvisad. Dels ekonomiskt, dels för att svenska folket skall ha mågon som helt tro på framtiden för landet.

   Radera
 30. Jag har inte röstat i två perioder, inte pga lathet, utan pga förakt... när Ulf blev utvald så blev jag sugen på att rösta på M igen, men nu efter den här händelsen så får vi se hur han agerar, lägger han sig platt så får SD en röst till oavsett hur inkompetenta dom är.
  Låt asylinvandringen bli som kyrkoskatten, frivillig. Samt ha riktiga kalkyler på verkliga kostnaden för den. Vi har ju så många godhjärtade här i Sverige så det skulle väl inte bli nåt problem med finansiering eller hur?

  SvaraRadera
 31. Här Räddade Sosseriet SD från att behöva ta itu med sina interna problem.
  Synd i dubbel bemärkelse SD hade mått bra av lite självgranskning. Nu kommer dom få makt och vara i uselt skick internt samtidigt !

  SvaraRadera
 32. Bedrövligt!! Men så här går det när en svetsare utan stöd från folket försöker klamra sig fast vid grytan

  SvaraRadera
 33. Ser man lite spelteoretiskt på det så slår Löfvén in kilar i alliansen som inte står enade i amnestifrågan. Hade han nekat amnesti skulle hela den politiska spelplanen flyttat högerut. Det hade varit bra för landet men inte för S och godhetsfolket. Nu fortsätter eländet.

  SvaraRadera
 34. SD dansar och ler.

  Skit ner dig Löfvén.

  SvaraRadera
 35. Den viktiga frågan återstår!

  Är detta en "valvinnare" som kommer att få "massorna" och inte bara de redan frälsta och trogna att lägga sina röster på (S) eller (MP)?

  Eller är detta "gefundenes Fressen" für (SD)?

  SvaraRadera
 36. Löfvén splittrar alliansen. Skickligt spelat av honom men dåligt för sverige. Mycket märkligt att lögn premieras.
  Jag undrar: Hur många personer handlar det om och vad kostar det?

  SvaraRadera
 37. Genialt! Nu finns det legitima själ att köpa brf-er för att hejda prisraset.

  SvaraRadera