Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2017-11-19 16:57

Moderaterna garanterar inte SR:s och SVT:s kommande vuxendagis

Moderaterna Jan Ericsson och Lars Beckman skriver i en debattartikel hos SvD att Moderaterna inte garanterar att stödja ett kommande lagförslag om skattefinansierad finansiering av det vänsteraktivistiska vuxendagiset SR och SVT, även känt som oberoende (ej opartisk) Public Service. Det räcker inte att skattefinansiera, utan åtgärder behövs för att Public Service ska bli trovärdiga, speciellt när de ska garanteras skattepengdiande för all framtid.
Riksdagsledamoten Jan Ericsson (M) från Ubbhult, Mark.
Moderaterna ställer sig alltså bakom att Public Service ska förvandlas till ett skattefinansierat vuxendagis framöver, men anser inte att det i sig räcker för att man ska kunna ställa upp på ett kommande lagförslag.

Det nya vuxendagiset som SR och SVT förväntas bli ska bli oberoende. Det är inte samma som opartiskt, utan handlar om att regering och riksdag inte ska få påverka innehållet, utan med en budget på åtta miljarder blir det fritt fram för utökad vänsterpropaganda och vänsteraktivism. I en tid där Public Service trovärdighet faller som en sten och de sista seriösa opartiska personerna säger upp sig, som Studio Etts programledare Jörgen Huitfeldts byte till seriösa Kvartal, saknas helt en debatt om opartiskheten hos Public Service. Några egentliga straff när man fälls i granskningsnämnden finns inte heller, och man kan snarare ana att det anses vara ett bra jobb att bli fälld.

I en debattartikel skriver moderaterna Jan Ericsson och Lars Beckman att Moderaterna visserligen ställer upp på att vuxendagiset ska skattefinansieras framöver, men för att man ska kunna ställa sig bakom ett kommande faktiskt lagförslag krävs det att SR:s och SVT:s innehåll, opartiskhet och etik först ses över.
"Från moderat sida har vi i ett särskilt yttrande i utredningen gjort klart att vi inte ställer ut några garantier för att stödja införandet av en ny avgiftsmodell."
Det behövs helt enkelt mer arbete och nuvarande partiska Public Service kan inte få fria tyglar och tillgång till att dia skattepengar utan kraftiga begränsningar.
"Inte minst är vi kritiska mot det faktum att direktiven för utredningens fortsatta arbete effektivt stänger möjligheten att även se över hur ett medieetiskt system för public service kan utformas. Att överväga införandet av en ny tvingande avgift till public service, utan att först se över hur en effektivare och kraftfullare granskning av verksamheten ska utformas, är helt enkelt orimligt. Ska vi kunna legitimera en ny obligatorisk avgift måste vi också kunna visa att vi tar frågan om opartiskhet och saklighet på största allvar."
Storleken på SR och SVT bör också ses över. När avgiften till vänsterpropagandan går från frivillig till tvingande är det fullt legitimt att halvera innehållet. En tevekanal, två radiokanaler - en riksradio och en lokalradio. I princip bör alla nöjesprogram överlåtas till kommersiella aktörer. Därtill behövs ett medieetiskt system, t ex ska omfattande miljonböter tilldömas om man fälls för brott mot opartiskheten.

Jag gissar att den dagen SR och SVT slutar att vara propaganda för socialistpartierna Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna kommer väljarstödet för dessa partier att minska med åtminstone tio procentenheter. Det är helt orimligt att propagandan ska skattefinansieras via tvång.

Det är dock valår. Inga andra partier vågar gå upp mot SR och SVT, utan likt nickedockor lismar de inför Public Service för att inte utsättas för negativ särbehandling under valrörelsen. Övriga borgerliga partier löper alla risken att åka ur riksdagen och behöver varje tiondels procentenhet. Moderaterna kommer inte åka ut, men räkna med att de kommer bli kraftigt ansatta från Public Service i vad som med all sannolikhet kommer bli den smutsigaste svenska valrörelsen någonsin - vänsteraktivister i SVT och SR, kombinerat med påverkansoperationer finansierade av Kreml till stöd för "Sverigedemokraterna", samt massiv desinformation från alla håll i sociala medier.

Det tål att upprepas igen och igen. "Oberoende Public Service" är inte opartisk Public Service. Tvärt om kommer vänsterpropagandan att eskalera när man framöver ska garanteras att dia skattepengar oavsett vilken skit man sänder.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Nå det löser sig nog, när alla gubbar som har tagit mus på damerna får sluta och sen resterande herrar som har tafsat på andra herrar får sluta är det bara damer kvar.

  SvaraRadera
 2. Mig påverkar dem i alla fall inte, skiter i smörjan som media är idag. Jag har bloggar, twitter och youtube.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att bloggar, Twitter och Youtube på något vis skulle symbolisera kvalitet?
   Förvisso representerar de en mångfald där var och en kan hitta sin egen sanning...Svårt dock säga att de främjat upplysning och samhällsdebatt. Däremot gött enfald och polarisering. Här som på många andra ställen.

   Radera
  2. De kanske innefattar ett visst mått av åsiktspluralism som vi inte sett inom Public Service sen Axel Oxenstierna...

   Radera
  3. Jodå, tyckanded går det ingen nöd på. Förståelsen däremot....
   När alla står på varsin sida och skriker. Är det själva definitionen på framsteg?

   Radera
  4. En kontrollfråga. I åsiktspluralismens namn, bör vi även skippa läroplaner och det offentliga utbildningssystemet? Är ju minst lika indoktrinerande.

   Radera
 3. Problemet är att både vänstern och liberaler bryr sig för lite om demokrati. De har sina globalistiska visioner och struntar gärna i demokratin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det därför Sverige ligger så högt på demokratiindex.

   Radera
  2. Här en del att läsa om din fina demokrati:

   https://detgodasamhallet.com/2017/11/18/gastskribent-anne-marie-palsson-demokrati-2020-nu/

   Radera
 4. Ingen vettig människa skulle föreslå att åtta miljarder skulle gå till Sverige Tidning, sådant hör hemma i Sovjet, men det är precis så vi har det när det gäller TV.

  Vi som varken har TV eller vill se på tramset, låt oss slippa. Partiledardebatter mm. kan sändas utan kodning eller inloggning, eller finnas tillgängligt att streama, från youtube eller Riksdagens hemsida.

  SvaraRadera
 5. No taxation without representation, som de gamla grekerna sa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så gick det ju också som det gick...

   Radera
 6. 8, jag trodde deras budget låg i storlekarna 4? Iofs SVT men radio kan väl inte ha lika stor budget

  SvaraRadera
 7. Peter Rawets oefterhärmliga intervju inför det amerikanska valet blev faktisk fälld i granskningsnämnden. Däremot verkar inte SVT ha några större problem med människosmuggling som begås av deras anställda på arbetstid och sänds i TV.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det var ju god människosmuggling!

   Radera
 8. Kan bara hålla med ett litet undantaget. Att de fortsätter att visa mindre kända serier från andra länder som håller hög kvalitet, t ex den nyss sända franska serien Falsk identitet (Le Bureau des Légendes).

  SvaraRadera
 9. Jag håller med. Är en mångårig lyssnare av P1 studio ett. Alltför ofta görs reportage och nyheter av journalister där deras eget tyckande slår igenom. Som "alltid" är vänsterretorik. Var tog alla bra journalister vägen där man inte kan lista ut när deras egna ståndpunkt lyser igenom utan bara speglar god journalistik. Det är för sorgligt när kvalitet förstörs.

  SvaraRadera
 10. Jag ser gärna att de behåller det som är bra - som t.ex. vinterstudion och mello - och slänger ut alla vänsterosande samhällsprogram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mello är inget som ska sponsras av staten. Ingen underhållning och kultur överhuvudtaget ska sponsras av staten.

   Radera
  2. Varför inte göra som man brukat...tillsätta en utredning. Orimligt att tvångsdebitera svenska folket på 7-10 miljarder för produktionet som präster som date-ar och annan trams. Kanske kan det vara motiverat att ha en tvkanal med nyheter o samh.info. Granskningen av nyhetsval och vinklingar måste gå att lösa. Radio är ett eget kaitel.

   Radera