Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2017-11-30 18:13

Miljöpartiets utrikespolitiske talesperson backar - inga ryska spioner i Miljöpartiets ledning

Miljöpartiets utrikespolitiske talesperson från sina uttalanden om att partiets ledning skulle vara infiltrerat av ryska spioner.
Den utrikespolitiske talespersonen, och med det Miljöpartiets kandidat till utrikesminsterposten, backar från sina uttalanden i en kommentar till TT:
"Jag inser att jag för två veckor sedan i ett inlägg på Facebook påstod saker om partiföreträdare som jag inte hade grund för att påstå. Det var olyckligt och ogenomtänkt. Jag tar avstånd från de påståendena."
Dock verkar hon inte backa från ett inlägg som postades mer i närtid där bland annat samma slutsatser publicerades, dvs att ledande företrädare med stöd av Ryssland motarbetade henne inom partiet.

Tidigare har partiets partisekreterare förkastat påståendena:
"Det finns inga som helst belägg för de påståenden som Stålhammar framför mot partiföreträdare. Vi har självklart granskat dem men det finns ingen som helst grund för dem."
Anklagelserna ska han hanterats "enligt våra rutiner", vad det nu kan innebära eftersom man vägrar säga vad rutinerna är.

Birger Schlaug menar att den utrikespolitiske talespersonen är själva säkerhetsrisken:
"Frågan som uppkommer är: kan man ha en person som sprider den här typen av rykten som sin utrikespolitiska talesperson? Hon har anklagat miljöpartister på ledande positioner för att vara säkerhetsrisker, men tycks vara en sådan själv."
Vad är det egentligen som pågår inom Miljöpartiet kan man fråga sig. Detta ska föreställa ett regeringsparti, som alltså har utrikespolitiska företrädare som anklagar ledningen för att vara ryska spioner, sedan backar från det hela och pekas ut som säkerhetsrisk av ett tidigare språkrör.

Vore rysligt intressant att veta mer om "våra rutiner". Är det ett telefonsamtal till ambassaden på Gjörwellsgatan för att få instruktioner, eller vad är rutinerna egentligen?

Vad som är tydligt är att flera riksdagsledamöter från Miljöpartiet (Mutt, Lillemets, eventuellt EU-parlamentarikern Schlyter) deltog i det "fredsläger" som anordnades på Åland av Kreml.

Ingen rök utan eld?  Miljöpartiet visar med all tydlighet att de varken har i regeringen eller riksdagen att göra.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

25 kommentarer:

 1. Måhända har Stålhammar en tidsobestämd och påtagligt lugnade vistelse på Serbskij-institutet i Moskva att se fram emot. Krigsförbrytardiktaturen i Kreml har tagit åtskilliga gamla sovjetiska vård- och återanpassningsmetoder åter till heders.

  SvaraRadera
 2. Det kanske vore på sin plats med en ursäkt för det extremt vridna blogginlägget tidigare där hennes uppgifter svaldes helt okritiskt. De pasade ju in med bilden av MP som ett ansvarslöst/farligt parti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför ska jag be om ursäkt för ett inlägg där jag skriver vad andra hävdar. Om du läser inlägget så står det "säger att", "hävdar att", "påstår att" eller motsvarande. Eller menar du att det var fel att personen hade hävdat något sådant?

   Radera
  2. Vi vet sedan gammalt att Corny sväljer allt som andas negativt om Ryssland, sant eller osant.

   Radera
  3. Förväxla inte bloggen med en nyhetssite. Det är ett åsiktsforum. Ofta hårdvinklat sådant.

   Radera
  4. Ursprungsutsagan var betydligt mer trovärdig än hennes nya position. Självklart ligger det interna påtryckningar och hot bakom hennes ändrade version. MP är ett parti med personer som helt saknar lojalitet med Sverige. Allmänna inställningen är att det som är dåligt för Sverige är bra för MP.

   Radera
  5. Mja, det finns väl egentligen bara tre möjliga förklaringar:

   a) Anklagelserna är sanna. Nån av de av Stålhammar utpekade borde få kicken för sina otillbörliga kontakter.
   b) Stålhammar ljuger av rent hämndbegär och behov att skada konkurrenter inom partiet. I så fall borde hon få kicken, finns ingen chans att MP kommer ha en vettig arbetsmiljö med sådana idioter i organisationen.
   c) Stålhammar har drabbats av mental sjukdom. Sånt händer, och hon borde sjukskriva sig ett tag för att få ordning på saker och ting.

   Upplösningen på hela historien där alla håller händer och sjunger Kumbayah tillsammans känns som en överslätning oavsett vad som ligger bakom.

   Radera
  6. Angående b och c ovan, så förutsätter jag att Stålhammar får möjligheten att framföra sina synpunkter i SVTs Opinion Live?

   Radera
  7. d) Ruset av svampen eller vad det nu är milöpartister går på har klingat av så nu ter sig allting helt annorlunda.

   Radera
  8. BenD:"Upplösningen på hela historien där alla håller händer och sjunger Kumbayah tillsammans känns som en överslätning oavsett vad som ligger bakom."

   Miljöpartiet = KPLMr från 70-talet. Samma koncept nu som då. Historien upprepar sig...

   Radera
 3. Väldigt rörigt i både Stålhammars och miljöpartiets agendor. Verkar skumt att nämna rysk inblandning om det inte skulle finnas någon form av sanning i utsagan. Jag menar - varför öht nämna rysk inblandning och därefter ta tillbaka med krystade bortförklaringar, be om ursäkt och att vi alla skulle rycka på axlarna som om det aldrig skulle ha hänt; det är definitivt väldigt skumt!

  SvaraRadera
 4. Och vad skulle de annars säga?

  SvaraRadera
 5. En får väl hoppas att MP faller ned till 4% nästa år.

  SvaraRadera
 6. Operation Maskirovska är iscensatt!

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Envist påstår jag att miljöpartiet är samhällsfarligt och bedriver verklighetsfrånvänd politik som inte är kopplat till samhällets realiteter och utmaningar, samt att de djävlarna är infiltrerade av de som vill oss illa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske lyckas bättre om du för fram några belägg?

   Radera
  2. @iblandekonomi Har du några belägg för att Niklas inte "lyckas" då?

   Radera
  3. Mattias J: Ja, den kategori som inlägget ovan tillhör är en stark indikation på att han inte lyckas. Dvs den kategori av meddelanden som är helt substanslös.

   Radera
  4. Precis som ditt inlägg då, och det här?

   Radera
  5. Mnils: Nej, du har fel. Behöver jag förklara varför?

   Radera
 9. Kan tipsa om Rebecca Uvells blog och inlägget från 30/11 2017 om MP och deras härjningar sedan 1994.

  SvaraRadera
 10. Undrar om de på det där "Fredslägret" satt på golvet barfota i skräddarställning och gemensamt sjöng "Kum ba yah"?

  Belagt med bevis är dock att den s.k "fredsrörelsen " var sponsrad av Stasi m.fl. underrättelsetjänster från "öst" under kalla kriget

  SvaraRadera
 11. Detta visar på faran med vårt valsystem. Vi röstar på partier, och de kan lova vad helst under valrörelsen. Med en röst på ett parti har vi gett dem ett blankt papper att driva igenom vad helst partiets representanter känner för under de kommande fyra åren. Ett helt förryckt system tycker jag. Ansvar och befogenheter måste alltid vara i partiet.

  SvaraRadera