Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2017-11-11 13:05

Locket gläntas lite på Operation: Rädda Löfven

Ibland öppnas locket på Operation: Rädda Löfven, som drogs igång när Transportstyrelsehärvan blev publik i juli. Senast har nu det ockerlotteri-, LO- och skattefinansierade sosseriet betalat ut en fallskärm till statsminister Stefan Löfvens statssekreterare, som tog på sig skulden för att på så sätt rädda Löfven. De 1.7 MSEK som sosseriet betalar bekräftar att det var ett spel för galleriet att sparka henne från regeringskansliet utan fallskärm.
Korruptionen inom sosseriet visar sig alltså tydligt med att Partiet går in och betalar den sparkade statssekreterarens lön i ett år, eftersom det i hennes avskedande för att "inte informerat statsministern om säkerhetsläckan hos Transportstyrelsen" ingick att hon inte skulle få någon fallskärm för att verka maximalt skyldig. Ett bokstavligt damoffer. 

Det pågår enligt samstämmiga uppgifter från flera håll till bloggen en "Operation Rädda Löfven" (inte faktiskt namn, mer innebörden), som drogs igång som krishantering när härvan blev medial i juli. Med valår på gång var det absolut nödvändigt att ingen smuts fick hamna på statsministern, som var informerad om läckan. Men Operation Rädda Löfven går ut på att gräva ner detta, om det så krävs damoffer som Ygeman eller statssekreteraren på vägen.

Problemet är alltså att det inte går att bevisa att Löfven visste, då man effektivt tagit bort alla handlingar om det hela.

Ja, regeringens säkerhetspolitiska råd existerar, enligt uppgifter från flera håll till bloggen. Att hitta skyddsklassade lokaler att sammanträda i är ett icke-problem då rent av hela byggnader räknas dit. Men inga protokoll förs, alla möten hanteras som personliga anteckningar och behöver inte diareföras. Löfven ska enligt uppgifter informerats av både den sparkade statssekreteraren såväl som av Ygeman mfl personer.

Men sosseriet har inte råd med att Löfven eventuellt skulle tvingas avgå, då det är val nästa år. Ingen skugga får falla på statsministern. Och när han väl sagt att han inte blivit informerad går det inte att backa - att ertappas att ha ljugit svenska folket och media rakt i ansiktet är omöjligt. 

Enda möjligheten att få fram bekräftande uppgifter är via offentlighetsprincipen, så länge ingen inom sosseriet eller regeringskansliet vill gå ut med sitt eget namn och vittnesmål, och jag har försökt via diverse möjliga ställen, men aldrig fått ut något av vikt. Och det går inte att hävda något utan bevis.

Det finns gott om personer inom media, såväl som inom det mycket lojala sosseriet och regeringskansliet, som känner till Operation Rädda Löfven, men locket sitter så tight att det inte hjälper. Möjligen sitter någon politisk part på bevis, men håller på dem till mitt i den hetaste valrörelsen nästa år, så det kan explodera i regeringens ansikte då.

Vi fick i veckan en liten titt in under locket på mörkläggningen i form av att sosseriet, som finansieras av arbetarna i fackförbundet LO, ockerlotterier och statsbidrag på över 100 MSEK, betalar ut 1.3 MSEK i fallskärm till den sparkade statssekreteraren. Hon var alltså inte ens anställd av sosseriet, utan av regeringskansliet. Ändå ska LO-medlemmarna och lurade lotterikunder tillsammans med skattebetalarna stå för fiolerna.

Man kan stänga locket på utedasset, men lukten går aldrig bort. Alla vet att Löfven visste, men så länge det inte går att bevisa spelar det ingen roll.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

28 kommentarer:

 1. Som sagt. Det är bara en tidsfråga eller "timing" som det också kan uttryckas.

  SvaraRadera
 2. Käbbelsvetsaren och hans puppet masters har spelat det här schackpartiet perfekt. Nu jobbar man på att fixa till fasaden inför 2018 genom att lajva invandringskritiker och låtsas ta "hårdare tag" i kriminalpolitiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välskriven kommentar, Isak. My compliments till din verbala förmåga. ;-)

   Radera
  2. Håller med. Välskriven kommentar... ja, för att vara en obildad sverigedemokrat.

   Radera
 3. Det kommet ut. Lagom till valet.
  Det och käbblet om ensamkommande flyktingmän med miljötomtarna kommer krasha nuvarande regering.

  SvaraRadera
 4. Frågan man ställer sig är:

  Varför rädda Löfven?

  Det är ju en fullständigt misslyckad figur, rena byfånen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns ingen annan som kan leda sosseriet.

   Radera
  2. snarare så att det inte finns någon som sosseriet kan enas om att leda partiet.

   Radera
  3. Det senare är nog mera likt sanningen

   Radera
  4. Leder måste vara väldigt ironiskt skrivet...

   Radera
  5. Cornucopia;

   Det finns ingen annan som kan leda landet, menar du.

   Radera
  6. Mnils;

   Det är svårt att ta dig på allvar. Man får väl hoppas att allt du skriver är ironi.

   Radera
  7. Sämsta och kanske mest ljugande statsminister vi haft!
   Att han skulle vara den bäst lämpade att leda Sverige och dess folk? Vilket skämt!

   Radera
 5. När Lövdén kom in tillpresskonferensen var han väldigt sammanbiten, rödblossande öron och stel blick (tror t o m att näsan växt något), m a o samtliga tecken på att man ljuger. Därefter började den meningslösa diskussionen om vem som hade fått reda på när och var, detta för att kollra bort svenska folket ytterligare. Närvarande journalister ställer inga obekväma frågor.
  När sedan regeringen kallas in en söndag eftermiddag för att sparka Emma Lennartsson (?!) är bluffen fullständig inklusive debaclet runt tidigare chefen Maria Ågren.
  Fullkomligt häpnadsväckande att det kan gå till så här inför öppen ridå.
  Arma Moder Svea att nära en sådan orm vid sin barm...

  SvaraRadera
 6. Spännande med människor som faktiskt helt saknar skam. Det är liksom inte fråga om han visste om det eller ej, det är bara att bevisen inte ligger framme.

  Viktigt att komma ihåg detta om man skulle råka träffa en sosse-röstare någon gång. Backa långsamt bort och kom ihåg att gapskratta om de försöker diskutera något annat än "bästa sätten att ljuga" el dyl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skogaholm;

   Har du inte vettigare saker att lägga på minnet? Jaja. Gå långsamt bakåt medan du gapskrattar som om du vore en fullkomlig idiot... vilket du inte verkar skämmas för att visa upp. Du saknar tydligen all skamkänsla. Att vara idiot låter ju som en vettig borgerlig taktik för att slippa undan allt ansvar. Vi sosse-röstare går hellre framåt än bakåt.

   Radera
  2. Hmm..de senaste två valen har sosse-röstarna gått bakåt!

   Radera
  3. Går framåt säjer du? Hmmmm. Avser ni att ljuga svenska folket fullt ut innan ni abdikerar från posten som styrande? Hoppas innerligen att Sveriges folk får upp sina ögon snart och det innan ni havererar hela landet, vilket sker snart!

   Radera
  4. Vänta tills nästa val så får ni se sossarna backa och det är inte mer än rätt.
   Regeringsskifte på gång nästa är!

   Radera
 7. Hela arbetarrörelsen är korrumperad av maktfulkomliga idioter som tappat kontakt med verkligheten mm. Det p.g.a. massivt socialt konstruerande.

  En politisk bubbla.
  Instutioner mm. är söndersossade.
  Personligen känner jag ett enormt och djupt förakt mot t.ex. Margareta Winbergs gärningar mm.
  Jämställdhetsmyndigheten och stölden av skattepengar till förmån för repression av båda enda könens egna naturligheter, kräver ett kognitivt horeri utan motstycke för att få ihop. Fyfan. Jag är triggered. Må sosseriet brinna. De har säkert vettiga människor som kan något. Typ stackars försvarsministern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja ambassaden i Brasilien har väl aldrig varit så jämställd som under Winberg. Hon hade i snitt över en privat gäst per dygn i ambassadens gästrum, medan UD-traineen var tvungen att själv hyra eget rum (och bekosta flygresan ur egen ficka).

   Vissa är helt enkelt lite mer jämlika än andra.

   Radera
 8. Superskönt. Självklart måste denne ypperlige ledare, verbale trollkonstnär och den socialistiska skapelsens krona sitta kvar och leda SAP till en ärorik valseger.

  Go, go SAP!

  SvaraRadera
 9. Jo, det finns faktiskt "bra" sossar men dessa är dels icke 08:or eller också för klarspråkliga i vissa frågor.

  Widar Andersson på "Folkbladet Östgöten" exv. Sedan är han ju man och går därför "fett bort" då (S) trasslat in sig i den kvasivetenskapliga hitte-på-vetenskapen "genusteori"!

  SvaraRadera
 10. Lövfen är ett levande bevis på att ambition är viktigare än intelligens! Det gäller förövrigt ganska många politiker!

  SvaraRadera
 11. Hej

  För mera än trettio år sedan i Nepal av en "enkel" entreprenad som just hade öppnat en pizza?hak: "Peoples is peoples"...
  Nepaö
  Spelar ingen roll om det är Kina, USA, Nord- eller Sydkorea, Nepal, eller Sverige för den delen.

  "Peoples is peoples" både här och där och "peoples" ser till sina egna och "familjens" intressen i första taget.

  SvaraRadera
 12. Visst kan man säga att det är skickligt av (S) att lyckas ducka undan, men i mina ögon är det motståndarsidans misslyckande att sätta dit dem som är anmärkningsvärt. Snacka om att missa öppet mål!
  Jag kan förstå att andra politiker är återhållsamma med anklagelserna, eftersom prio ett alltid är att inte utsätta sig själv för fara. Undantaget är (SD) som redan är 100% i skottlinjen redan. Mycket riktigt så gick Åkesson ut och sa att han inte trode på vad Löven sa. De gjorde ju även en misstroendeförklaring.
  Men media? Finns det inte EN ENDA respekterad journalist som kunde tagit tag i det här? Verkligen illa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle media vara med och tvinga fram Lövens avgång i ett läge där inget Alliansparti fick över 15% i extravalet som blivit fallet. SD hade seglat in på 20+ % , S hade fallit ner mot 25%, kanske mer. Det hade inte den tredje, odemokratiska statsmakten accepterat.

   Kan ni föreställa er kaoset?

   Att sedan Alliansen är en burk syltryggar är en annan sak.

   Radera