Cornucopia?

Aktuellt

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang - få 200 kronor om du blir kund

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK i...

2017-11-17 09:49

Göteborg helt avspärrat för passage

Göteborg har sedan åtminstone en timme varit helt avspärrat från väst till öst. Det går inte längre för vare sig bussar eller bilar att passera norr-söder, då all trafik längs riksväg 40, E6, Söderleden och upp till Älvsborgsbron stängts av för EU-elitens nyadels skull. Tillägg: Trafiken ska ha släppts på igen, men det kommer förstås ta sin tid innan köerna är borta. För att sedan stängas av igen senare under dagen.
Avstängda vägar enligt Google.
På E6:an i centrala Göteborg har trafiken nu stått stilla i en timme och då har endast en enda cortege om fyra bilar passerat.
Ska trafik ta sig förbi Göteborg krävs en omväg på upp till tio mil via krokiga småvägar, t ex Kungsbacka-Hällingsjö-Lerum. 

Genom att ha stängt av Älvsborgsbron och Söderleden har man effektivt stoppat all trafik i norr-södergående riktning.

Denna totala lamslagning sker för att EU-eliten ska hålla tre timmars möte, där var och en ska prata i tre minuter, samt käka en "arbetarlunch" för 625:- SEK var. Plus vin.

EU-eliten visar tydligt upp samma elitism och distans från vanligt folk som 1700-talets monarker visade upp. Och vad som hände med dem är numera historia. Antagligen kommer EU-eliten att gå samma väg tids nog.

Polisens insats är brottsförebyggande. Det kunde varit önskvärt att man satsade lika mycket på brottsförebyggande verksamhet till vardags, men att hindra någon från att kasta ett ägg på EU-eliten sker på övertid, så denna insats kommer kompenseras med mindre polisarbete för vanligt folk. Ni vet de som betalar sk skatt, aka skattebetalarna.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Kunde man inte haft helikoptertransporter ?
  Eller så kunde Göteborgs kommuns chefskonferens fått FLYTTA på sig från Mässan...
  ;-)

  SvaraRadera
 2. Vilken total cirkus. Att den enda som kan påpeka det sinnessjuka i detta är vänsterpartist gör det bara värre. Vi saknar helt politiker just nu. Det finns ingenting.

  SvaraRadera
 3. "EU-eliten visar tydligt upp samma elitism och distans från vanligt folk som 1700-talets monarker visade upp. Och vad som hände med dem är numera historia. Antagligen kommer EU-eliten att gå samma väg tids nog."

  Du tänker på Ludvig XVI och den franska adeln? "A consummation devoutedly to be wished", som Hamlet sade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det som hände var ju att kungen avsattes och att förstevolutonären och haterna #1 utropade sig till - kung. Konstigt va?

   Radera
 4. Allt medan polisen får hålla tillgod med några torra s.k "baguetter" med både obestämbart och torftigt innehåll !!

  Göteborgs "sheriff" Erik Nord for RPC !!

  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/polischefens-ilska-mot-baguetterna-1.4839755

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är till poliser och säkerhetsvakters förnuft och förstånd vi har vårt samhälles fortsatta bestånd och funktion att lita på. De är garanterna för status quo.

   Radera
  2. Han verkar vara en jävla mes eftersom han i artikeln har invändningen att man inte kan käcka kyckling och curry på morgonen. Lös uppgiften med tilldelad materiel för i helvete.

   Radera
  3. käka, ska det så klart stå.

   Radera
 5. Om det här kan skynda på folks insikt om hur unket EU-bygget är, och om att ju tidigare vi början resan mot ett utträde desto bättre, så har toppmötet fyllt sin viktigaste funktion.

  SvaraRadera
 6. Avspärrningarna är nog inte populära.

  Vad är temat för konferensen?
  Är det någon som vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svetsaren vill förlora mera självbestämmande till EU och få försämrade villkor för vanligt folk då vi är det extrema mot resten av unionen.

   Hade de inte kunnat haft det här skiten på Östersunds flygplats eller Kallinge eller någon annan mindre flygplats?

   Radera
  2. Jag hittade vad temat var:
   Rättvisa!!! Jobb och tillväxt.
   Rättvisa, kan det bli mer ironiskt?

   Radera
 7. Som boende i den Kungliga Hufvudstaden där vi ofta har statsbesök och liknande så är i alla fall min uppfattning att det är en sorts revirpinkeri hos eliten att stänga av så mycket som möjligt för deras egons skull.
  Förr i tiden så stängde man av bara precis runt kortegen på dess körbana, dvs några minuter innan passagen kom en motorcykelpolis och hindrade påfart när kortegen passerat så släpptes trafiken på igen.

  Men i och med det svenska EU ordförandeskapen hände något och i samma tidsperiod så fick EU en "konstitution". Helt plötsligt blev avspärrningarna bara fler och fler och har nu eskalerat till orimliga nivåer.
  Helt klart sneglar man ju avundsjukt på USA där man stänger av hur mycket som helst när presidenten åker runt.

  Detta är mer och mer diktaturfasoner där makthavarna behöver skyddas från folket.
  Om man ska vara krass (och det ska man :D ) så är ju varje val i en demokrati en övning i politiska mord där hela ledargarnityr byts ut utan att samhället lider någon större skada.
  Så det är helt enkelt inte samhällsekonomiskt lönsamt att spärra av såhär mycket då individerna är utbytbara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det "rensas" på gatan även i Ryssland när tsar Putin skall ut och åka..

   Precis som i Sovjetunionen där det ALLTID fanns en mittfil på de breda "prospekten" där parti-eliten kunde susa fram i Chaikor eller ZIL limousiner om de var höjdare resp. högre höjdare...

   Radera
 8. Den viktiga frågan är ju dock om Fridolin tog tandemcykeln till mötet eller inte ?
  ;-)

  SvaraRadera
 9. Återigen så belyser verkligheten hur avskrädet dumpas i lergropen på Sveriges västkust vilket i och för sig en och annan dyngbagge beklagar sig över.

  Hoppas i alla fall att alla i gropen får en riktigt härlig helg och fredagsmys ...

  SvaraRadera
 10. Tycker de kan hålla sig till Bryssel. För sin egen skull. De blir knappast mer populära om de bara ställer till problem och gör folk förbannade. Lågpannnor.

  SvaraRadera
 11. Utan att säga för mycket finns konkreta hotbilder mot EU:s ledare i detta nu och det fungerar inte säkerhetsmässigt att ha dem i närheten av annan trafik på samma vägbana (eller snarare okontrollerade personer i de andra fordonen). Tänk dels väldigt lågteknologisk och dels väldigt högteknoligisk terrorism så förstår ni vilka typer av attacker man försöker förebygga med dessa arrangemang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart är det så! Vi minns nog alla det fräsiga attentatet mot den där tyske SAF-pampen.

   Med det sagt kan man väl komma med samma kritik som alla andra, dvs varför då lägga mötet i en stad öht?

   Radera
  2. I sak rimlig kritik, men ofta finns inte de säkerhetsarrangemang som krävs utanför större städer. Regeringscheferna i EU:s medlemsländer har också gemensamt bestämt att dessa möten ska hållas i medlemsländerna och inte i Bryssel eller annan mer lämplig plats.

   Anledningen till att mötesdeltagarna bodde på Gothia Tower var inte som det stått i vissa tidningar att det inte fanns tillräckligt med rum på Eriksberg där mötet hölls, utan att vissa säkerhetsdetaljer som krävs för denna typ av övernattning med många regeringschefer endast finns eller går att upprätta på Gothia Towers i Göteborgsområdet. Vi har som bekant få myndigheter i Göteborg och därav ringa vana eller behov av sådant i vanliga fall.

   Givetvis borde man ha hållit själva mötet i nära anslutning till Gothia Towers och inte på andra sidan den stora barriär Göta Älv och en hel innerstad utgör. Om man nu bestämt skulle hålla mötet i Göteborg och inte i betydligt mer välförberedda Stockholm, men båda de besluten får Stefan stå för. EU-kommissionen frågade försynt om detta var ett lämpligt arrangemang men har inget att säga till om i frågan.

   Jag vill också avslutningsvis säga att jag tycker att rapporteringen om kaos är en tidningsanka utan dess like. Jag har rört mig vid och rest mellan Lindholmen Science Park och Johanneberg Science Park idag och allt har flutit på bra. Någon kollega som bor söder om stan satt i en bilkö en kvart och någon annan fick cykla en omväg på 800 meter. Den allmänna uppfattningen har varit "är detta allt"? GP har stor skuld i detta.

   Radera