Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2017-11-09 20:02

Gästinlägg: Spelrecension Mystic Messenger

Dags för ett nytt gästinlägg från bloggens spelrecensent. Denna gång en inblick i vad jag gissar är en för de flesta av bloggens läsare helt okänd gamingvärld - asiatiska dejtingsimulatorer för (unga?) kvinnor.

Mystic Messenger är en koreansk dejtingsimulator till mobilen. Den släpptes den åttonde juli 2016 av företaget Cheritz.
Ögonblicket din karaktär går in i lägenheten kopplas hon in i ett fullt upptaget chattrum, varpå hon blir upptäckt. Det beslutas till slut att du ska gå med i föreningen vars chattrum du råkat koppla in i. Föreningen heter R.F.A, eller Rikas Fundraising Association, och håller välgörenhetsfester. Efter Rika, som startade föreningen, dog har R.F.A inte varit aktivt. Din närvaro får däremot den nya ledaren att överväga att hålla fester igen, och så börjar spelet.

Mystic Messenger har ett annorlunda format. Spelet är på mobilen i form av en chattapp, så karaktärer går online och offline i realtid. Tiderna är förutbestämda, men man chattar med karaktärer som man skulle med verkliga personer - förutom att du bara kan säga vissa saker. Du kan missa individuella chattrum. Om du inte deltar i ett chattrum innan nästa öppnar räknas det som missat. Det är här timglas kommer in. Genom att betala fem/femton timglas kan du delta i ett missat chattrum. Du kommer missa chattrum om du väljer att spela Mystic Messenger, eftersom att några är mitt i natten.

Du får timglas genom att säga vissa saker, eller genom att byta in hundra hjärtan.

På tal om hjärtan, karaktärerna.

För det första, spelet är indelat i olika Stories. Storyn du spelar avgör vilka du kan bli involverad med.

I Casual Story, vilken är upplåst från början, kan du charma alla, men du kan bara ta det vidare med tre.

-Studenten Yoosung, som begravt sig i spel sen hans kusin dog.
-Musikalskådisen Zen, flirtig och framåt.
-Chefsassistenten Jaehee Kang, fast i ett otacksamt jobb.

De första fyra dagarna är ett sorts intro. Du försöker få så många hjärtan som som möjligt från din favorit. Efter det ändrar sig historien efter karaktären du fått flest hjärtan med, och du spenderar den nästa veckan med att försöka få ett bra slut.

Deep Story, upplåsbar med 80 timglas, fokuserar på två personer.


-707, en hackare som må ha fler hemligheter än han avslöjar.
-Jumin Han, den känslomässigt exluderande arvingen till ett stort företag.

För att då ett bra slut behöver du bjuda in tio/sexton gäster till festen.

Gäster rekommenderas i chattrummet, och de du väljer att bjuda in kommer kontakta dig. Du kommer behöva svara på frågor för att övertyga dem att komma.

Om man tar sig till festen med för få gäster får man ett normalt slut.

I Another Story, upplåsbar med 300 timglas, kan man bara bli involverad med en person, men dåliga slut innehåller förhållanden med [allvarliga spoilers].

-Fotografen V, Rikas (ex)trolovade.


Dåliga slut. Om du inte svarar rätt tillräckligt mycket får du ett dåligt slut, och de kan vara hjärtekrossare. En runda tar elva dagar, om du undviker dåliga slut.

Förutom sex karaktärer med sju slut var finns det även en tvådagars julrunda (sju slut), en endags första aprilrunda (tre slut), och efterhistorier som berättar hur det blir efter de bra sluten.

Mystic Messenger har rejält med gameplay, men inte så mycket åt grafikhållet. Det är mindre grafik, mer bilder, ala den ovanför. Ibland kommer karaktärer skicka liknande bilder i chattrummet. Ibland går spelet in i visual novel mode, då man ser karaktärerna i "verkligheten", men det är bara några
sprites och bilder.

Om Mystic Messenger har en atmosfär så kommer den helt och hållet från musiken. Musiken kan gå från rolig till kuslig nästan direkt, vilket är lite skumt i chattrummet, men det finns en specifik melodi som alltid lyckas göra mig obekväm.


Alla spel har dåliga sidor, så även Mystic Messenger har några.

För det första, Mystic Messenger är riktad mot kvinnor, och det är en viktig poäng. Man kan ändra vad man kallas i spelet, men inte vilka pronomen som används. Alla kan fortfarande spela spelet, men bara som kvinna.

Ett par rundor handlar mycket om mental hälsa, men spelet hanterar inte alltid mentala sjukdomar på ett bra sätt.

Mystia Messenger är över huvud taget ett bra spel, och om du vill ha en gratis dejtingsimulator som du kan ta med sig överallt är det definitivt rätt spel för dig. Karaktärerna är så pass unika att alla spelare kan hitta en favorit.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Jaså, en koreansk dejtingsimulator från juli 2016. I det här forumet är det nog bara wikstrom som känner till den är jag rädd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är säker på att Ben Dover är invigd.

   Radera
  2. Jag räknade inte honom eftersom jag trodde att det var han som hade designat spelet. Lite orättvist.
   Det här är ju en ganska udda spelrecension, ger en inblick i något som jag inte visste fanns. Bra, då har man ju lärt sig något idag också, men fan vet vad.

   Radera
 2. Kul med lite spel på bloggen, även om just detta inte tilltalar mig. Baldur's Gate FTW!

  OT: någon som vet om det finns någon (kompetent) näringsidkare i gbg-området som kan installera ny processor på en Mac Pro trash can?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt hittas under gaming-taggen.

   Och med (kompetent) menar du inte MacForum?

   Radera
 3. Nej, tacka vet jag gamla hederliga "Wolfenstein 3D"!
  ;-)

  SvaraRadera
 4. Intressant. Socialt rpg.
  Bjuder det på någon social spänning?
  Eller är jag förstörd av annan gaming som drar saker till sina spetsar, i mångt och mycket.

  Vill man dejta, är en dejtingapp aldrig avlägsen. Som man kan det bli spännande och lärorikt när man "råkar" trigga t.ex. en radikaliserad feminist, miljöpartist och/eller marxist. Sedan kan det rasa intressanta hatmedelanden i flera dygn.

  SvaraRadera