Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2017-11-16 16:15

Foton: Klart EU-politruken ska ha en egen motorväg!

Nedan följer lite foton på hur det kan se ut när EU-politruker ska få en egen motorväg. Och så sägs det att polisen inte hinner med att utreda brott som allmänheten drabbas av. Uppenbarligen beror inte detta på grund av brist på poliser, utan handlar om prioriteringar.
Gångbron mellan södra och norra Landvetter samhälle.
Landvetter samhälle kan delas upp i Norra Landvetter, norr om motorvägen riksväg 40, som går till bland annat Landvetter flygplats, och det äldre Södra Landvetter. Mellan dessa finns en gång- och cykelbro som lokalbefolkning likt skolbarn, ungdomar, pensionärer och kollektivtrafikresenärer använder. 

Fast inte när det är toppmöte för EU. Då får skolbarnen lugnt finna sig i att inte komma hem, och de som har en buss att passa får ta en bussen en timme senare.
Alla var där. T ex media.
Tämligen fullt med åskådare på bron.
Sedan rensades bron upp. Trots att allt var lugnt och ingen kriminalitet pågick, så prioriterades ett tiotal poliser till att rensa bort folk från bron. EU-elitens politruker ska inte bara få en tom motorväg, utan det ska inte heller stå någon på några broar och stör. Hemska tanke att man får se någon av EU:s skattebetalare under sitt besök i Sverige.
Så Landvetterborna fick helt enkelt snällt missa bussen, eller inte komma hem från skolan, missa hämta på dagis, missa tiden till vårdcentralen eller något annat oplanerat. Det var åtminstone ganska gött väder för att vara Göteborg, runt tre plusgrader och sk göteborgsregn (kondensregn som kommer från alla vinklar och inte bara uppifrån).
 Sedan kom förstås själva EU-poltiruken på en tömd motorvägshalva in mot Göteborg.
Cortege. BMW och Mercedes. Fint ska det vara.
Klart EU-politruken ska ha en egen motorväg. Normal trafik i andra riktningen som jämförelse. Och det här är inte rusningstid. Snart drar rusningen igång...
Alla var som sagt där.

Polisbil.
Det är härligt att se hur mycket poliser som kan prioriteras in när grov kriminalitet som EU-toppmöten pågår. Uppenbarligen finns det ingen polisbrist, utan att allmänheten får se alla polisanmälningar läggas ner pga "brott kan ej styrkas" eller "uppenbart att brottet ej kan utredas" eller "spaningsuppslag saknas" (trots t ex fotobevis, vittnen, videoinspelningar mm) handlar bara om prioriteringar från polisens ledning.

Och de prioriteringarna är rätt tydliga.

De enskilda poliserna ska förstås inte lastas för detta, utan det är en ledningsfråga.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

39 kommentarer:

 1. Skulle vara kul med ett ordentligt strömavbrott nu då😁

  SvaraRadera
 2. "Lamottes 12 åring" finns det INGA polisiära resurser till,man SKA ställa saker mot varandra.

  SvaraRadera
 3. Detta är att likställa med en SMS:ad dickpick.

  Handlar bara om att dessa avskyvärda människor vill visa dominans över sina trälar.
  Alla ni som hjälper till att hålla uppe detta vidunder till EU-monster borde skämmas eller erkänna att ni tycker om att tryckas ned och spottas på.

  Fyfan kräks.

  SvaraRadera
 4. Vart ser man detta beteende förutom i dystopisk sci-fi??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lever i en dystopisk scifi. Res tillbaka trettio år och berätta så kommer folk inte tro dig.

   Radera
  2. Jag vet.
   Säg det till folk idag så kommer de inte tro dig.

   Radera
  3. Sci-fi is what we wanted. Cyberpunk is what we got. -Sean Kennedy

   Radera
  4. Hej Lars "Dysterkvist"

   "Vi lever i en dystopisk scifi. Res tillbaka trettio år och berätta så kommer folk inte tro dig."

   Mitt i prick...tyvärr

   Res tillbaka några hundra år och så kan du iaktta samma mönster då som nu.
   Fina hästdragna vagnar, beriden kortege mm när högadeln var ut och reste.

   Inget nytt under varken solen eller månen.

   Radera
 5. Att de inte vill se sina skattebetalare beror kanske på att de då kan se oss som mänskliga och börja få sympatiska känslor för oss.

  Jämför med när de lokala trupperna på himmelska fridens torg sympatiserade med folket där och man fick köra in trupper från långt ifrån. Var det inte liknande i Ungern på femtiotalet och vid några fler tillfällen?

  Kommer de under vistelsen i Götlahåla ställa sig på en balkong och vinka till menigheten, eller är det också för närgånget?

  I övrigt tycker jag riksdag, kommunhus, domstolar och liknade maktinrättningar skulle vara i princip utan säkerhetssystem. Då hade de som arbetar där snabbt sett till att samhället i sin helhet är säkert. I dagens samhälle sitter de säkra(?) bakom låsta dörrar medans menigheten får gå ute i otrygheten.

  SvaraRadera
 6. De har så dåligt samvete för all skit de vet att de ställt till med (men som media mörkat för oss) att deras paranoida hjärnor skapar en världsbild där de är den självklara måltavlan?

  SvaraRadera
 7. De kör även Audilimousiner, och den politruk som åkte i den fick ett handhjärta av mig. Time well spent att sända karmisk energi när kliniken ändå tvingas stänga!

  SvaraRadera
 8. Även Putin har sin egen fil i mitten på "prospekten" i Moskva utan några andra "störande" objekt... Men särskilt "diskret" är det ju inte..
  Precis som under Sovjettiden !

  Tsar Putin Motorcade

  SvaraRadera
 9. Förresten Lars.
  Nu i veckan så var det stora skriverier i media om att hot mot politiker ökar i Sverige.

  Skulle du inte kunna ha ett "multiple choice"-formulär här på bloggen och fråga bloggläsarna vad de generellt tycker om detta?

  något i stil med

  1. Det är förfärligt borde prioriteras av polisen
  2. Det är förfärligt
  3. Jag är inte förvånad men det är inte bra.
  4. Bra, det kan de ha
  5. ...

  osv i eskalerande skala.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 6.) Kontonummer dit man kan ge bidrag till ammunition.

   Radera
 10. Europas älskade ledare måste skyddas från svenska folkets kärleksbombning förstås.

  SvaraRadera
 11. Det stora problemet mellan Sveriges politiker visavi EU att man från svenskt håll inte vet vad man ska ha medlemskapet till. Förespråkarna (på ett när med undantag som Carl Bildt) säger bara att medlemskapet "är bra och nödvändigt för näringslivet" när alla vet och ser att ett EU-medlemskap innefattar mer än så. Frågor som hur vi i medlemsstaterna ska kunna leva tillsammans ställs inte annat än att man opportunistiskt kan skylla allt ont på något främmande bortom egen kontroll. Och då blir svensk EU-politik såhär tafatt:
  https://omeuropa.se/lofven-vill-se-eu-leverera-vada/


  För att komma tillbaka till Göteborgsmötet, hur ser liknande svenska möten ut? Gotland dras med samma läge under Almedalsveckan som jag ser på de här bilderna även om det nu saknas motorvägar vid Visby (förhoppningsvis sker inga stora trafikolyckor som kräver ambulanstransporter(helikopter) till fastlandet eftersom det genomsnittligt inte sker är väl tanken).

  SvaraRadera
 12. "Bakom femton dubbla reglar, bakom femton dubbla lås
  Håller rikedomen hov i maktens salar
  Här finns ingenting som hotar, här finns ingenting som stör
  Här är tankarna och rummen lika svala"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Keops pyramid, Hoola Bandoola Band

   Radera
 13. Ja önskar dom lycka till. Hoppas dom diskuterar något som kan vara osss vanliga till gangn som mer flyktingar eller mer avveckling av Svea Rike. Det var som hon tanten dom intervjuade på rapport dagen innan EU-valet: -"Dom kan väll inte vilja oss nått ont".

  Hoppas ägarna till bankerna och media ger oss mer mångkultur och mer kontroll och övervakning så vi slipper terroristerna allt i samspel med Junckers och fler. Ja som sagt lycka till.

  https://youtu.be/XPgiI46FCDU junckers med drag under galoscherna.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4882172/Thank-goodness-leaving-Juncker-wants-migration.html

  Junckers , mer och mer tack!

  SvaraRadera
 14. Blev det rundvandring i Rosengård för EU-politikerna på eftermiddagen sedan?
  Jag har hört att vi inte har några no-go zoner så en lagom promenad där är bra för att gå ned gåslevern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rosengård ligger i Malmö.

   Radera
  2. Hur vet du att de förtär gåslever?

   Radera
  3. My bad. Tynnered, Grevgården eller Opaltorget?

   Übersitters brukar förtära gåslever. Det är liksom part of their evil plan.

   Radera
 15. Hur var det med den där avlönade konstnären som skulle agera arbetare? Han kan de väl inte flytta på då kritik mot ett konstverk är ett yttrandefrihet sbrott enligt grundlagen jmf de sk. Mohammed karikatyrerna.

  SvaraRadera
 16. Kan tycka att denna bloggen varit intressant och vass, men nu är det vartannat inlägg om bopriser ur alla konstiga vinklar varvat med EU-mötet ur flera olika besvärsvinklar.

  Jag vet, det är bara att sluta läsa och inte kommentera. Will do.

  SvaraRadera
 17. Tur att man bor i Stockholm. Det här är en av anledningarna varför Göteborgs huspriser är mer överprisade än Stockholms. Ingen skulle våga göra samma sak i Stockholm. Det är för många inflytelserika, politiker och östermalmsladies som skulle öppna helvetets dörrar om det såg ut sådär på deras hemmaplan. Göteborg är en stad där bara nobodies bor, annars hade det inte sett ut sådär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm....tja...det kanske skulle bli ett liv, men är vi säkra på det?
   Kan de inte bara åka helikopter? Skulle det inte liksom vara mer i det här fallet samhällsekonomiskt lönsamt?

   Radera
 18. Kan väl bero på hotbilden för terrorism och politiska attentat. Ska vi inte skydda vår författning och demokratiskt valda ledare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är lättare att skydda dem på en öde plats i skogen eller på en ö? Inte i en stad där det finns tusentals hustak och balkonger man kan bli skjuten ifrån?

   Radera
  2. Håller med Nyans. Ur skyddsaspekt så är städer en ren mardröm för polis och livvakter. Plus att det då stör maximalt med folk också. Lägg skiten på något konferenscenter på vischan istället.

   Radera
 19. Hej

  Vill man tillhöra den "exklusiva" gruppen, så ska man kunna bjuda på fest i passande stil.

  Vill Sverige vara med, så ska man visa att man klara upp det.
  Då duger det inte med "ett torp på landsbygden".

  SvaraRadera
 20. Varför blåljusen på när de kör på en avstängd motorväg...? Skådespeleri får väl herrarna på Dramaten pyssla med?

  SvaraRadera
 21. Fjäsk för folkvalda politiker är en sak, men jag är nyfiken på vad Lars och hans läsarskara tycker om den ”servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk” som för så många infinner sig kring kungahuset.

  Kanske det är dags att byta till ett mer demokratiskt statsskick innan vi klagar på att folkvalda politiker (oavsett deras grad av kompetens) utövar sitt arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker vi ska avskaffa monarkin. Kungafamiljen kan få lajva kungafamilj och betraktas som dito av de som så önskar.

   Istället väljer vi en president på X år, med en annan valcykel än riksdagsvalet, och som likt på Island får makten att utlysa beslutande folkomröstningar om riksdagspolitikerna eller regeringen är helt dumma i huvudet.

   Vi har knoppat av kyrkan från staten, adeln i Riddarhuset är bara en förening som vilken som helst, så det är hög tid att vi moderniserar och gör kungafamiljen till en familj, vilken som helst.

   Radera
  2. Vem vet, kanske skulle folket välja kungen till president, eller kanske Victoria? Vi kan rent av kalla presidentposten för "kung" om vi har lust, men en demokratiskt vald kung med begränsad ämbetstid.

   Radera
  3. "Svea'r egho konong at taka ok sva vra'ka'" är det för att du är västgöte som du är för valmonarki? ;)

   Radera
  4. Håller med dig Lars, förutom i att i så fall kalla ämbetet för icke könsneutrala ”kung” eller ”drottning”. President är då att föredra. Som halvfinne tittar jag ofta till Suomi som exempel, men Islands statsskick ska jag nu titta närmre på. Tack för tipset!

   Radera