Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2017-11-14 16:51

EU-toppmötet: Vårdcentraler stänger - göteborgare får ej visa sig i fönster eller på balkonger

Inte bara ska Göteborg kastas in i ett avspärrat trafikkaos under veckan EU-toppmöte. Göteborgarna ska inte heller få sjukvård eller visa sig i fönster eller på balkonger. Vårdcentraler i och runt Göteborg har stängt sin provtagning torsdag och fredag och polisen går ut med önskemålet att boende nära toppmötet inte visar sig i fönster eller på balkonger i sina egna hem.
Uppförande av avspärrningar för att hålla borta folket från politrukerna i EU-eliten på Eriksberg. Foto: Mikaela.
Sjukvården i och runt Göteborg stänger med start lunch torsdag ner sin provtagning på vårdcentralerna. Att politrukerna i EU-eliten ska hålla klubbmöte i Göteborg går alltså före göteborgarnas hälsa.

Exempelvis stänger vårdcentralen i Mölnlycke, en mil utanför Göteborg, sin provtagning klockan 11 på torsdag och öppnar inte igen förrän nästa vecka. Vårdcentralen i Torslanda stänger sin provtagning 11:30 på torsdag. Anledningen är att prover tydligen skickas till Sahlgrenska för analys och EU-elitens välmående och önskan om att slippa köer går före sjuka göteborgares hälsa.

Polisen har också gått ut med att de boende på Eriksberg inte ska visa sig i fönster eller på balkonger under toppmötet. De boende begränsas alltså i sina egna hem.
"Nu uppmanar polisen att boende i närheten inte bör befinna sig på balkonger eller stå tydliga i fönstren under fredagen.
– Det här är inte för att skrämma upp någon utan för att öka tryggheten. Vi har ett önskemål att de som bor där inte ska vistas på balkonger eller vara synliga i fönstren för att gardera oss mot eventuella hot mot deltagare på mötet, säger Håkan Frank, kommunpolis på Hisingen."
EU-eliten skulle antagligen göra ner sig om de fick se en EU-medborgare på en balkong. Som tidigare rapporterat ska all trafik stängas ner när EU-eliten ska transporteras inom Göteborg eller till och från Landvetter, just för att man ska slippa se några EU-medborgare.

Så stopp i trafiken, stopp i sjukvården och stopp för att titta ut genom fönstret. Vi tackar EU för det. 

Om EU-elitens politruker inte kan konfronteras med den verklighet som medborgarna utsätts för dagligen, så ska de inte hålla toppmöten i tätorter utan på någon lantligt belägen kurort.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

45 kommentarer:

 1. Dock får man tydligen vara kvar i området. Om de vill känna sig extra viktiga kan de ju låta utrymma staden och kräva att folk tar sina pokaler och bostäder med sig.

  Så hade ju politrukerna sluppit att ens se spår av medborgarna. Det hade ju iofs även kunnat ordnas genom att hålla mötet utanför tätbefolkat område, men det hade ju inte gett den där VIP-känslan förstås...

  SvaraRadera
 2. .. och det blir "fritt fram" för "bruchan" & Co i svart BMW med guldiga fälgar i [ valfritt utanförskapsområde ]

  SvaraRadera
 3. Om för mycket folk står i fönstren får prickskyttarna svårt att prioritera.

  SvaraRadera
 4. Tråkigt när Göteborgarna inte får visa sig, för då kan de ju inte ens göra kärleksfulla handhjärtan till de stora ledarna när de susar förbi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ställ upp såna där papptavlor av lede fi som man övar prickskytte på, eller några halmgubbar?

   Radera
  2. En otroligt bra idé jag delar till fullo! Muteborgarna är ju vana vid att det skjuts in i deras bostäder av kriminella gäng och deras vakter ...

   Radera
 5. Alla som kan borde såklart gå ut på balkongerna eller visa sig i fönstret.
  Så kanske politikerna lär sig till nästa gång tänker jag.
  Men jag tvivlar på att de lär sig något mer i detta livet än att säkra sin feta lön.

  SvaraRadera
 6. Är det inte invandring nazister eller liknade jokerkort att dra, så kan man alltid ta upp bostadsbubblan: Det är skönt att slippa bo i staden när det bara är krångel och otrygghet. När fler inser det faller priserna centralt.

  Själv minns jag när vi vinkade till cortegen när prins Charles och Diana gifte sig, eller var det Andrew och Fergie... På den tiden var det en fördel att ha en balkong att stå och titta på.

  SvaraRadera
 7. EU-topparna och deras säkerhetsarrangörer verkar ha en dålig människosyn. Kan det verkligen vara så att de anser sig vara så hatade att ingen vill se dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är bara eu-pamparna som hatar dem och inte vill se folket...

   Radera
 8. Har dom renoverat fasaderna utmed politrukernas färdväg också?
  Det gjorde dom när jag var i Kina, baksidorna såg för bedrövliga ut. Kanske något att att ta efter här i Sverige också. Då blir byggnaderna som politikerna, vacker utsida men bedrövlig insida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När kungen åkte förbi min lilla barndomsort på 80-talet fick stationshuset ny färg på framsidan. Anledningen var nog också all klotter på huset, med blyerts..

   Radera
 9. Det är ju inte några verkliga problem, suck.

  Att lilla bakgården Sverige och Gbg för en gångs skull får en liten släng av stora världen eller åtminstone resten av EU är väl bara att se som positivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Ur ett kosmiskt perspektiv är inget vi gör här på Jorden något verkligt problem. Det enda egentliga problemet är entropi.

   Vill du sen blanda in religion så finns det inga problem alls, då allt viktigt finns på ett högre existensplan (baserat på religion).

   Radera
 10. Man behöver inte medvetet stänga ner vårdcentralerna. Det räcker att byta IT-system... http://www.mvt.se/nyheter/ostergotland/efter-it-haveriet-se-hela-presstraffen-om4891563.aspx

  SvaraRadera
 11. Trots alla "besvär" för oss göteborgare så är jag en varm EU-anhängare! Organisationen grundades faktiskt en gång för att motverka krig och skapa fred och välstånd vilket den faktiskt lyckats med!

  För ingen kan väl säga nej till att välståndet aldrig varit så högt i Europas länder som idag och att freden i vår del av Europa väl nästan aldrig tidigare varat så länge ...

  EU är dock inte "perfekt" utan är en ständig process och förändring.

  Jag är också anhängare av EMU, för att skapa en stabil och värdebeständig valuta som kan stå emot spekulanters upp- och nedkörningar och vara en stark motvikt mot den idag i mitt tycke alltför dominerande $ ställning.

  (duckar nu rejält i skyttegraven..)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du har tydligen många tokiga åsikter...

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. @Anonym !

   Ursäkta... !!
   Du skulle inte kunna tänka dig att dels diskutera SAK, dels utveckla ditt resonemang på ett vuxet sätt och dels INTE angripa person...

   MvH

   Radera
  4. Fast varför skulle det vara EUs förtjänst att vi har högre välstånd än någonsin? Då kan vi lika gärna säga att det är min förtjänst eftersom jag också existerar just nu! Fan vad bra jag är!

   Finns där inga andra länder, utanför EU, som har högre välstånd än någonsin tidigare? Eller det är pga EU det också kanske?

   Radera
  5. @Mattias

   Ja, det finns länder även utanför EU som har "högre välfärd än någonsin tidigare"... ;-)
   En av anlednignarna till välfärd är fred och trygghet.

   Sedan så får du gärna titta på vilka länderi värden som är sociala välfärdsstater med sjukvårds- och utbildningssystem som är allmänna offentliga och där inte en liten sjukdom eöller arbetsskada ruinerar den enskilde för livet.

   MvH

   Radera
  6. +1

   EU är en stabiliserande faktor och Sverige med sin underdimensionerade befolkning i förhållande till vår överdimensionerade industriella struktur är verkligen i behov av en stor europeisk hemmamarknad.

   Radera
  7. Men du räknar inte det lågintensiva inbördeskrigen i mer eller mindre alla eu länder till krig? Euron är allt annat än stabil, jämför med bitcoin. Vi producerar mindre och betalar ofantliga summor till byrokrati, du får väl försöka fundera ut vad det kommer leda till inom ett par år.

   Radera
  8. Bengt: det var inte personangrepp, det var angrepp i SAK. Åsikterna du framför är tokiga helt enkelt...

   Radera
 12. Det här med handhjärtan är inte helt enkelt. Som tur är så ligger jag i hårdträning, då kliniken håller stängt på fredag, så att jag kan stå vid lämplig avspärrning och glänsa med mina fantastiska handhjärtan medans ni andra förhoppningsvis inte har tandvärk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. G. Fridolin is the Swedish teacher of handhjärta. Googla! jag börjar tro att det var det han menade när han sa att han skulle fixa skolan på 100 dagar. Alla problem löses med ett handhjärta.

   Radera
 13. Helt sjukt. Swexit nu, för fan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Isak 1

   Utveckla gärna ditt resonemang lite mer och använd helst inte invektiv...

   Radera
  2. Swexit = Sweden Exit = Svenskt utträde ur EU. Termen kan jämföras med Brexit. Svårt att fatta?

   Radera
 14. Varför i hela glödheta h-e envisas nomenklaturan med att hålla sina meningslösa möten i tätorter! För att få glida omkring i limousiner med poliseskort? Provocera vänsteraktivister?

  SvaraRadera
 15. Nu är du bara tröttsam. EU har inte beslutat att ha toppmöte i Göreborg, det har regeringskansliet gjort. Det är även regeringskansliet som beslutat att ha mötet på ena sidan även och boendet på andra. EU har ingen talan om var toppmöten förläggs, det bestäms av medlemslandet. Att mötena ska hållas i medlemsländerna och inte i Bryssel har i sin tur bestämts gemensamt av medlemsländerna.

  SvaraRadera
 16. Finns det ö.h.t. något lagstöd för att förhindra människor att vistas i utvalda delar av sina egna bostäder? Ska de i.s.f. gripas för förargelseväckande beteende? Nu bor jag inte däromkring själv, men hade jag gjort det skulle jag ställt upp en pappfigur i varje fönster med ett artigt utsträckt långfinger till våra jordnära och folkkära politruker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Polisen kan ge denna typ av order så som sker i samband med vissa demonstrationer exempelvis.

   Radera
  2. Unknown: det är tveksamt ifall sånt lagstöd finns i detta fallet. Notera att det här är formulerat som en vädjan.

   Radera
 17. Men Göran sa ju förra gången att det var sista gången,såå kul att följa detta.
  Göteborg förtjänar allt finbesök igen.

  SvaraRadera
 18. Nu får det vara slut med tjötandet om Götlaborg och fallande bopriser..

  Det börjar segla upp lite om inte svarta så ialla fall gråa svanar i form av en och annan konflikthärd i MENA.

  Jemen är på väg att bli en humanitär katastrof av episka proportioner med massdöd, Libyien kanske totalkrashar i inbördeskrig, kommer Saudi(USA) clasha med Iran(Ryssland) på allvar och passar PDRK på att göra vad de nu vill göra då?

  Iofs är det ett gyllene tillfälle för "terrorister" (utbildade, finansierade och beväpnade av Ryssland) att göra en insats i Götlaborg i helgen.

  Det skulle destabilisera Svedala å det grövsta, regeringskaoz, stärka SD mm.

  Nästan innehållet till en säkerhetspolitisk thriller...

  (Enda fördelen är att MP skulle blåsas bort som maskrosfrön i vinden)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite krasst kan man tycka följande: Låt gärna korrupta skurkstater slå ihjäl varandra så länge det inte drabbar oss...

   Ja, polisen är nog förberedd på det värsta nu i Gbg men man har även tagit till sig danska terrorspanare från PET

   Att sedan Göteborgs polischef "hårdingen" Erik Nord borde vara RiksPolisChef istället för den inkompetente politruken Eliasson är en annan sida av saken !

   http://www.gp.se/om/Erik%20Nord

   Radera
 19. Göteborg/lilla Detroit aka ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, Stockholm gick upp på klar förstaplats i år, följt av Malmö och därefter Göteborg i body count efter skjutningar tom oktober 2017 enligt Dagens Eko idag. Stockholm hade en ledning som var långt större än dess relativa befolkningsstorlek. Massa nya vapen i omlopp tydligen.

   Så Stockholm/Lilla Mogadishu aka....

   Radera
  2. Ahh, lilla Mogadishu.
   Kommer det bli 'Globalranger down' tro?

   Radera
 20. Gotland strömlöst.. "Stresstester" pgår..

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/hela-gotland-str%C3%B6ml%C3%B6st-1.4832522

  SvaraRadera