Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2017-11-16 09:09

EU-toppmötet: Försenad post i postnummer 40-51

PostNord meddelar nu att bolagets leveranser av post och paket i postnummerområden 40 - 51, dvs avsevärt större än enbart Stor-Göteborg kommer fösenas eller rent av helt utebli under torsdagen och fredagen på grund av EU-toppmötet. Så för företag och privatpersoner i dessa postnummer får man hoppas att ni inte väntade på någon kritisk leverans, t ex av reservdelar eller liknande.
Hela sträckan om 23 kilometer från Landvetter flygplats och in till Göteborg kommer periodvis vara avstängd under dagen, för att EU-elitens politruker inte ska behöva utsättas för normal biltrafik. Även E6 inne i Göteborg (tänk Essingeleden om du är stockholmare) kommer periodvis vara avstängd så politrukerna i ensam majestät kan glida fram på tomma motorvägar.

PostNords robotiserade sorteringsterminal ligger vid Centralstationen i Göteborg, inklämd mellan E6 och två av de älvpassager som också periodvis kommer stängas av helt för att politrukerna i ensam majestät ska kunna åka mellan Gothia Towers och Hotel 11 på Hisingen.

"EU-toppmötet innebär får en viss påverkan i hela postnummerområdet. Det innebär att vi kan ha svårt att få fram brev, paket och pall till våra terminaler i tid samt även få ut brev, paket och pall för leverans i tid. Vi räknar med att hämtningar och leveranser kommer fungera som normalt utanför det mest utsatta området i Göteborg, se postnummer nedan."
Det blir stor påverkan inne i Göteborg, där postnummer 417 64 och delar av 412 50, samt Landvetter flygplats, får helt inställd utdelning, hämtning och utkörning av brev, paket och pall. 

Det blir stor påverkan för postnummer som börjar med 411-418, 421-423, 425-426 och 431.

Ett stort antal brevlådor kommer inte heller att tömmas, eller riskerar att inte tömmas.

Drabbade kunder tackar förstås den svenska regeringen och EU-elitens politruker för att de får vänta upp till tre dygn extra på sina leveranser, som alltså tidigast kommer på måndag.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

32 kommentarer:

 1. Det var 16 år sedan förra EU-toppmötet i Göteborg. Det var ju stökigt, men vi överlevde då och även nu. Det finns värre utmaningar att möta i livet än detta.

  Det är ju inte varje dag som presidenter och premiärministrar besöker rikets framsida, med norra Europas största industrikomplex och största hamn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hamnen må vara stor men den har ju inte fungerat på flera år!

   Även DHL befarar förseningar sin hantering.

   Radera
  2. "Spännande utmaningar" heter det...

   Radera
  3. Måste nog ansluta mig till Abbes linje, mötet är en rätt stor händelse och lite sen post, som antaglign hade varit sen i alla fall, måste anses som ett rimligt offer.

   Radera
  4. Vad får sverige ut av att topp mötet sker i Göteborg utom en massa kostnader och besvär.

   Radera
  5. Hade politikerna minsta omtanke för röstboskapen (och dessutom sinne för ekonomi & säkerhet) hade de hållit mötet i någon håla typ Sjöbo.

   Grisarna hade iofs tillfälligt kommit i dåligt sällskap.

   Radera
  6. Sjöbo var väldigt fint, åtminstone innan nittiotalskrisen. Nu är det väl förfallet, som de flesta orter i Sverige blivit. Skatteflödet från folk är alldeles för kraftigt för att samhället skall vara i balans. Det konstiga är att folk inte märker det, eller minns.

   Radera
 2. Lägg mötet på ett kryssningsfartyg, typ Scandinavian Star, och hoppas på det bästa ... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Scandinavian Star" är sedan 2004 upphuggen på stranden i Alang i Indien !

   http://www.faktaomfartyg.se/massalia_1971.htm

   Radera
  2. Läs innantill. "typ" skrev jag.

   Radera
 3. "EU-toppmötet innebär får en viss påverkan"

  Självinsikt där - de menar alltså att förseningarna och störningarna inte blir så mycket värre än de brukar...

  SvaraRadera
 4. Man ska inte försöka förminska hur illa det var förra gången. Det var sorgliga dagar på många sätt.

  Själv blev jag t ex instängd på en gatstump med en containermur på ena sidan och vilda demonstranter och skjutande poliser på andra. Inte så roligt och ganska långt ifrån normal vardag.

  När det äntligen gick att komma därifrån låg det utanför mitt hus massor av ungdomar med ansiktet på marken, nedtvingade av polisen. Tragiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å andra sidan så var jag på AC/DCs konsert där en ca en vecka efteråt och då markets inte så mycket av det förutom nåt skyltfönster där det satts in masonit. Så eventuella störningar går nog fort over.

   Radera
  2. Du har nog missuppfattat helt?

   Radera
  3. Vad jag såg var det nog befogat att trycka ner en hel del av de där ungdomarna i backen. Fast uppviglare slapp väl som vanligt. Tex den där batikhäxan till journalist på Aftonbladet som uppmuntrade ungarna till brott. (Var även jag instängd vid några tillfällen.)

   Igår var det förresten en person med typisk revolutionär stil som fotograferade polisbilar vid Nils Ericsson.

   Radera
 5. Ett oväntat snöovädret a’la 17 november 95 ställer också till med väldigt mycket oreda, men det brukar ju reda ut sig efter något dygn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. EU-toppmöte ska klassas som Force majeure. Det är inget man kan förebygga alls!

   Radera
 6. Postens paketsortering, VTAB:s tryckeri för en majoritet av tidningarna i västra Sverige inkl. SvD o DN mm ligger i "Fläskebo", dvs bredvid R40 i Öjersjö-Härryda...

  SvaraRadera
 7. 40X - 51X motsvarar hela västkusten från Varberg i söder till Strömstad i norr. Södra delarna av Dalsland och gamla Älvsborgs län.

  SvaraRadera
 8. Nu hade iaf för 10 år sedan Posten sin paketterminal i Härryda, men även den blir ju lamslagen om trafiken till och från Göteborg stoppar och in/ut flödena bryts även om vissa transporter kan gå från E20/Partille/Landvettervägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många långtradare till Paketsorteringen på Fläskebo tar "smitvägen" över Öjersjö ( Allum/Parille/E20 - Öjersjö - Fläskebo/R40 )

   En gång hade en tradare med BG-reggat släp och LT-reggad dragbil "korkat" i den branta backen med rondeller upp ifrån Allum och bakdörrarna gått upp. Det låg fullt med paket i terrängen.. ;-)

   Öjersjö i Partille är bostadsmässigt en "gräddhylla" befolkad av så gott som enabrt "etniska svenskar - övre medelklass - mitt i livet" och de gillar INTE den stora trafikökningen på Öjesrsjövägen som även tas av de som vill undvika trängselskatten i Gbg

   Vill man komma runt trafikkaoset i Göteborg med Tingstadtunnel, Olskroks- och Gullbergsmot mm och kommer norrifrån är detta också "förbifarten" öster om Gbg. E6/E45 - Angeredsbron - Angered - Linnarhult LV190 - Bergsjön - Partille/Allum - Öjersjöävägen - Fläskebo/R40

   Radera
 9. Förlita sig på PostNord för en kritisk leverans? Haha, den var bra!

  SvaraRadera
 10. I-landsproblematiken har väl summerats ovan. Det är att se som lyckliga omständigheter om det upptar ens sinne att grubbla över ovan problemställning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker uttrycket "I-landsproblem" är märkligt.
   Om jag har ett problem, säg t.ex. att min mobil lägger av i ett för mig kritiskt skede.
   Blir det problemet mindre för mig om jag resonerar kring att det finns ett barn i Afrika som svälter?

   Ett problem är ett problem för den som upplever det och det blir inte vare sig mindre eller annorlunda bara för att det finns de som har det "värre".

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Du har inte sett sketcherna?

   Radera
  4. Det beror helt på vad du Petter menar med definitionen av kritiskt skede. Om det innebär att någons hälsa/liv alt. stor annan skada är kritiskt skede och den enda möjliga kommunikationen är din tfn. så är det naturligtvis signifikant.

   Är det att du ville följa den spännande SHL-matchen på tfn. eller kolla spammailen så vinner barnen i Afrika.

   Radera
 11. +1 Petter Wilhelm


  Dessutom det ironiska att de som mästrande kallar andras problem för mindre värda (aka "i-landsproblem") själva alltsomoftast tillför mycket lite av värde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ..och vilket problem är det som du ser som livsavgörande i detta?

   ..och hänvisa gärna till någonstans där ditt uttryck mindre värda finns formulerat.

   På vilket vis är du själv ”drabbad” av detta EU-toppmöte. Du kanske har möjlighet att beskriva ditt upplevda lidande? :)

   Radera