Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2017-11-22 20:02

En svensk håller truten!

En svensk håller truten! 
Dags för en liten påminnelse om att på Internet inklusive sociala medier inte rapportera pågående insatser, vare sig polisiära eller militära, då det kan röja dessa, och hjälpa kriminella, terrorister och främmande makt och rent av förstöra en insats. Det finns även många andra tillfällen där man bör hålla truten av säkerhetsmässiga skäl, på många plan. Speciellt gäller detta det så här under det försämrade säkerhetsläget.

Illustration: Adrenalena på uppdrag av bloggen Cornucopia?

Stickers och planscher finns nu att köpa direkt från konstnären via Ateljé Ängsjödal.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

18 kommentarer:

 1. Tveksam till trut, näbbfläcken saknas... tretåig mås kanske, fläckarna på vingspetsarna är konstnärligt rätt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tigern i "En svensk tiger" såg alltså ut som en riktig tiger, eller? ;-)

   Radera
 2. Har du inte hört talas om konstnärlig frihet? Det du anmärker på visar på att allt är inte som det synes vara. Bilden illustrerar lika väl: Här mås inte bra. Jag hade gärna sett att konstnären gripit truten/måsen i näbben för att ytterligare illustrera budskapet: Knip käft!

  SvaraRadera
 3. Bra och rolig bild.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 4. Hur går det för adrenalena? Det var längesedan hon gjorde något gästinlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går kanon för mig! Kom hem efter att utforskat arktiska Kolahalvöns kuster och välvalda delar av Vita havet, resten av ryska Arktiska kusten är numera stängt. Nästa sommar seglar jag åt andra hållet, dvs Island-Grönland-Labrador. Innan dess tävlar jag i Sydney-Hobart 2017. Kommer leda expeditioner till åtminstone en av 7 Summits under kommande året, eventuellt till två. Är i övrigt blivit erbjuden att hoppa på en lovande startup i Stockholm, så mycket tid går åt arbetet som styrelseordförande och inköpsansvarig.

   Fler gästinlägg från i somras är på G när det finns utrymme på bloggen!

   Radera
 5. Det allra största säkerhetshotet mot nationen Sverige sitter i dag i regeringen, både den nuvarande och föregående. Samhället håller på att bryta sönder inifrån så vad vi skall ha ett försvar till är en öppen fråga...

  SvaraRadera
 6. Hahaha, fantastisk bild och tillhörande uppmaning!

  SvaraRadera
 7. Vad spelar denna uppmaning överhuvudtaget för roll för oss skatteboskap?

  Våra politiker skiter ju fullständigt i säkerhetsklassad information, såvida sådan kan användas som verktyg till att dölja någon skitig politikers byk eller korrupta upphandlingar.

  Våra politiker skiter ju fullständigt i vem eller vad (utrustning som vapen etc.) som rör sig över landets nationsgräns.

  Jag vet ni alla här är tillräckligt intelligenta och vet vad jag menar, med allt vad transportstyrelse och generaldirektör för polis hållt på med. Alla Sveriges "borttappade" pass. Vilken järnhård kontroll vi har på vapen från balkanområdet som forslas in i landet. Eller vilken jättekoll SÄPO har på alla migranter som flaggas av migrationsverket och varav tusentals (även ickeflaggade) helt enkel har avvikit från migrationsverkets förvar.

  Men alla oss andra skall vara stämplade med ett personnummer i pannan, för skatten skall in.

  Nej om det finns något dåligt säkerhetsläge i Sverige har vi politikerna att tacka, och tror ni verkligen samma politiker kommer fixa detta?

  Om det rör säkerhetsläget i nationens närområde, tror ni verkligen Sverige har något att säga till om där, med det försvar vi har idag? Kommer en eller två patriot batterier, för det är allt vi kommer ha råd med (eller hur de beskrivs) kunna stoppa en rysk invasion? (för er som drömmer om nått klassiskt kalla kriget scenario).

  Jag lämnar dessa tankar öppna för er andra att göra er lustiga över. För mig är uppmaningen iaf som ett slag i min egna trut istället. Håll käften och säg inte till nån hur illa det är, vi måste hålla kulisserna om Sveriges storhet uppe med tejp ett tag till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ligger mycket i vad du skriver, men lösningen på att vi har extremt kassa ledare är ju att välja nya, närmast i valet om 10 månader. Att sälja ut sitt land är alltid en suboptimerad lösning, ingen gillar en Quisling (inte ens Hitler).

   Dock är det bekymmersamt att antidemokratiska krafter som Aftonbladet mfl har en uttalad agenda att söka påverka valet (AB genom att vägra ett riksdagsparti annonsering tex, för att ta ett övertydligt exempel).

   Radera
  2. Att vägra annonsering är också ett slags annonsering (jämför Ulf Lundells "inställd konsert är också konsert") för de måste ju själva så att säga "annonsera" beslutet - och sedan konsekvent försvara det i text av och till varje gång det ifrågasättes med tyngd av riktiga demokrater.

   Så istället för att få in pengar från SD för någon snabbt bortglömd annons - så kommer de att bränna sina egna lönepengar på att göra ständig textreklam för SD genom att påminna väljarna om vilken sida som står för censur och vilken som inte gör det. Samtidigt som SD får pengar över att lägga på annat (vem vet om de ens hade velat annonsera i detta våldtäktsnästes produkt ändå för övrigt?).

   Alla vinner - Utom Aftonbladet (tidningen som ändå har haft fel om precis allting i minst tio år).

   Radera
  3. Vilket låtsasproblem. Demokrati ska alltså vara att tvinga media att ta in alla annonser? Och tänk om de är olika stora, eller partierna lägger olika mycket pengar på annonseringen?

   Den dagen det blir lag att alla ska få annonsera bredvid varandra kommer jag att grunda 100 exakt likadana partier, Michael-Jackson-imitatör-pedofil-partiet med MYCKET osmakliga annonser, och om jag inte får in 100 helsidor i Aftonbladet så kommer jag naturligtvis att dra på mig offerkoftan.

   Å andra sidan är det ju gott ställt med demokratin i Sverige om folk börjar hetsa om såna här veritabla icke-problem.

   Radera
  4. @ Peter

   Helt enig, vilket ju inte förminskar AB:s antidemokratiska ambition. Ironiskt, då Aftonbladet fick föra en extrem kamp för tryckfrihet de allra första åren.

   @ Ben

   Helt enig, alla som ser demokratiska underskott är förstås offerkoftor. Och lycka till med p-partiet (med din mamma som partisekr?).

   Radera
 8. En svensk håller truten om saker i media, men går håller inte truten till polisen om brott osv.. .....

  SvaraRadera
 9. Om man går på Frölundas matcher på Scandinavium visas det ibland på "Jumbotronen" en stor fet "mås" som när den öppnar truten/näbben "råmar" som en stor oljetanker... ;-)

  Kilippet verkar tyvärr inte finnas på Du-Tub..

  SvaraRadera
 10. Tvärt om har det ju visat sig att det är många kriminella som ägnar sig åt live-streaming av diverse aktiviteter.
  Polisen kanske skall sluta åka runt på gator och torg och sitta vid skrivbordet och lyssna i sina Järvafältmikrofoner och slö-surfa på FB, Insta och Snap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre att polisen anställer fler datakunniga och helst om AI så att några olika AI får jaga runt på näten och då också Darknet. Men sedan måste åklagare och domstolar stärkas och en tids överbeläggning på fängelser tillåtas.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera