Cornucopia?

Aktuellt

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang - få 200 kronor om du blir kund

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK i...

2017-11-17 09:30

Diktaturer på parad: Venezuela, Saudi-Arabien, Zimbabwe

Låt oss inleda morgonen med att hoppa lite utrikes. Socialiststaten Venezuela har ställt in betalningarna, någon form av uppresning och intern stridighet pågår i Saudi-Arabien med Iran med på ett hörn, och i Zimbabwe har den nationalpatriotiska socialistdiktatorn Mugabe avsatts i en militärkupp som vill ha en annan diktator.
Kommunism!
Venezuela misslyckades tidigare i veckan med betalningar på socialistregimens statsskuld, men räddades från formell statskonkurs sedan av den nationalfascistiska diktaturregimen i Ryska Federationens Kreml, aka den mediokra fd KGB-agenten Vladimir Putin, samt kommunistdiktaturen i Kinas Peking. Diktaturer räddar diktaturer, speciellt när man alla har kopplingar till kommunism. Det var väl solidariskt!

I diktaturen Saudi-Arabien pågår någon form av utrensning som påstås handla om anti-korruption, men förstås bara är en maktkamp om tronen i diktaturen. Och ärkerivalen diktaturen Iran ska ligga bakom avfyrandet av semiballistiska robotar från inbördeskrigets och diktaturens Jemen mot diktaturen i Saudi-Arabien, vilket fått diktaturen Saudi-Arabien att peka ut diktaturen Iran för krigshandling.

Och i den nationalpatriotiska socialistdiktaturen (tänk Zimbabwedemokraterna) Zimbabwe har en militärkupp avsatt den 93-åriga socialistdiktatorn Mugabe så att inte hans fru ska ärva posten som diktator. Istället vill man ha en annan diktator.

En majoritet av världens länder är diktaturer. Så det är kanske inte så konstigt att det går som det går.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

35 kommentarer:

 1. Finns några "fina" foton där både Palme, Schori o Carlsson(!) fraterniserar med just Mugabe...
  Jag tror att de två sistnämnda idag kanske ångrar det... 😁
  Sedan så är det bara att fråga någon nuvarande eller tidigare partiledare i VPK vad de tycker om Venezuela o tidigare Hugo Chavez... 😁
  En del yngre mellan 15-30 tror nog att det är en "rockmusikidol" och kommer direkt att fråga efter en "tisha" med hans bild... 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är dumt att glömma vad som hände i Kongo vid den här tiden.

   Det finns all anledning att kritisera segrarna för hur världen ser ut efter kriget.

   Radera
  2. Jo, det är ju rätt okontroversiellt att både Mugabe och Mandela kämpade för "rätt" saker förr om åren.

   Man kan ju dra samma paralleller om många statsöverhuvuden, både som sen blivit demokrater och som sen blivit diktatorer. USa grundades ju också efter ett antikolonialt krig...

   Radera
  3. Palme f ö, där ska man inte glömma att han var förblindad av sin beundran för svensk industri och att han fullt medvetet exporterade tung krigsmateriel till Indonesien när de var inbegripna i ett regelrätt folkmord. Det var tydligen en hederssak att man slaktade civila med just svenska haubitsar.

   Ursprungsbeslutet att exportera vapnen hade dock tagits av den borgerliga regeringen så här har ju alla riksdagspartier som fanns på den tiden blod på sina händer.

   Radera
  4. Indien menar du väl ...?

   Radera
 2. Finns några "fina" foton där både Palme, Schori o Carlsson(!) fraterniserar med just Mugabe...
  Jag tror att de två sistnämnda idag kanske ångrar det... 😁
  Sedan så är det bara att fråga någon nuvarande eller tidigare partiledare i VPK vad de tycker om Venezuela o tidigare Hugo Chavez... 😁
  En del yngre mellan 15-30 tror nog att det är en "rockmusikidol" och kommer direkt att fråga efter en "tisha" med hans bild... 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag "lärde" mig som liten att mugabe, Palme, ahlmark var goda. Fälldin och Bohman var onda. Ungefär som de i dagens skola lär sig att Obama är god och Trump ond.

   Medias makt är stor. Eller som någon vis person sade. Det viktiga är inte vad som händer utan hur det beskrivs.

   Radera
  2. Exakt!
   I "Barnprogram i TV2" var det ju ständigt och jämnt "reportage" från Angola med de "goda MPLA (stöd från Sovjet o Kuba(, de "onda" FNLA ( stöd från USA och det hemska CIA )
   Mozambique, Rhodesia med den "hemske" Ian Smith och Sydafrika...

   Palme + Mugabe: https://petterssonorg.files.wordpress.com/2014/02/mugabe__palme.png

   Carlsson + Mugabe: https://timbro.se/app/uploads/2017/11/ingvar_och_mugabe.jpg

   Palme + Schori + Castro: https://www.sydsvenskan.se/2016-11-26/de-svenska-socialdemokraterna-alskade-castro

   Radera
  3. ursäktar om det blev en dubbelpost ovan men det inlägget skrev jag när jag satt på bussen och uppkopplingen var kite svajjig..

   Radera
  4. MPLA i barnprogram? Har du någon källa eller belägg för det där, för det minns jag minsann inte alls.

   Radera
  5. För övrigt finns här en bild på en f d borgerlig statsminister med tre svin:

   http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/slobodan-milosevic-president-of-the-republic-of-serbia-news-photo/134244649#slobodan-milosevic-president-of-the-republic-of-serbia-alija-of-the-picture-id134244649

   Izetbegovic, den gamle SS-rekryteraren, Milosevic krigsförbrytaren och Franjo "operation Storm" Tudjman.

   Att man syns på bild är kanske inget bevis på att man sympatiserar med personen ifråga? I diplomatins namn får man nog gott skaka hand och le oavsett.

   Radera
  6. @Ben !

   Här får du alla tre som i ett "Kinderegg"!

   Palme, Kungen o Tito !!

   https://www.hd.se/images/OffcE_idK55QJdOIfRt1m-FlJGM.jpg

   https://www.hd.se/2009-04-21/kamrat-landsfader-och-syndabock

   I Republika Srpska , kafeet i Nevesinje där min buss gjorde "khava pauza - dva deset minuta" sommaren 2016 hängde Putins porträtt på tidigare Titos !!

   Radera
  7. https://sv.wikipedia.org/wiki/Gustaf_V#/media/File:Gustavgoring1939.JPG

   Jag synar och höjer med en tennisbög och en nazist.

   Radera
  8. Pfft, Putins porträtt? Jag har vaktat Vojislavs Seseljs valtal.

   Radera
  9. Jag passar med:

   "Karla Bilt" var INTE "populär" i Nevesinje när de förstod att jag var "svedski"..

   Radera
  10. Men du hade alltså inga som helst belägg för att MPLA figurerat i svenska barnprogram, eller?

   Radera
  11. MPLA står naturligtvis för Manne, Pojken med Guldbyxorna, Löjliga familjerna och Allan Redo.

   Radera
 3. Nu har dom jävlarna spärrat av ända ute i Sisjön!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssarna? Issjön? Norra Ishavet?

   Radera
 4. Om vi inför medborgarinkomster kanske vi äntligen kan få slut på den tröstlösa fighten mellan "liberaler", socialister, konservativa och annat skit.

  SvaraRadera
 5. När Syrien nu tillfälligt verkar avklarat så är det någon part som försöker driva fram nya konflikter i mellanöstern. Saudiarabien och Iran verkar hetsa mot varandra i deras olika lydstater som Libanon, Jemen osv. Vem tjänar på en konflikt här? Ryssarna backar väl Iran och Usa backar Saudierna. Skulle det uppstå en ren konflikt i det tidigare stabila Saudiarabien skulle maktbalansen kring oljetillgångarna omfördelas, minskar exporten så tjänar Ryssland på detta. Ryssland tjänar också på att USA får minskad närvaro i Mellanöstern. Så nästa stora konflikt blir i Saudiarabien och så får vi se vilken ny ruskig rörelse som uppstår i maktvakuumet, i Iraq var det Alqaida, i Syrien blev det IS. Att Saudierna bekänner sig till Wahhabismen och Iran till Shia ger extra bränsle till konflikten också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typ alla tjänar väl på att oljeägande muslimer inte enar sig: Israel, USA,Europa, Ryssland, Kina... Som Boerledaren sade när de hittat diamanter i boerland. Vi skall gråta, inte vara glada. Det var slut på friden.

   Radera
  2. Triangeldramat Turkiet-Iran-Arbaerna menar du? Jo, det kan nog bli en ny akt om nu Syrienkriget trappas ned. Jokern I liken kan vara Kurderna?

   Radera
  3. "Nya" konflikter?

   Det var inte så längesen Jemen var delat.

   När var Saudiarabien och Libanon kompisar?

   Konflikten mellan shiit och sunni har väl hållit på sen 1300-talet eller när fan det nu var deras efterblivna imam försvann.

   Radera
  4. Ang Sunni-Shia så har väl den pågått länge, men ännu äldre ärnog Persien mot resten. Persien var ju genuint Sunni till 1500-talet då en ny persisk dynasti tog vid och beslöt att konvertera til Shia för att skapa en tydligt identitet skilld från de andra. (Liknar ganska mycket vad Gustav Vasa och Henrik VIII gjorde I Europa ungefär vid samma tid (fast med Protestantismen istället))

   Radera
  5. Jaha, men det är faktiskt VÄLDIGT viktigt vem som är den mentalsjuke profetens främste arvtagare i typ femtonde led. Klart man måste döda miljontals människor över en sådan meningsskiljaktighet, eller?

   Radera
  6. Det är väl ett effektivt sätt att skapa en ingrupp och utgrupp och säkra upp sin egen position om man kan utmåla eventuella utlänningar som kättare.

   Radera
  7. Vad jag menar är att om inte Persien konverterat hade antagligen Shia varit en obskyr sekt I Iraks träskmarker men att Iran och Saudi antagligen haft något annat skäl att bråka. (pss sätt som att de ju I Jemen ska finnas en inriktning som menar att man inte behöver vara ättling till Mohammed för at bli kalif)

   Radera
  8. Vi behöver inte gå så långt som till Mellanöstern för att hitta beskrivningar av de enorma religiösa skillnaderna mellan Kristna och Muslimer som tillber samma gud.

   Radera
 6. Du skulle kunna skriva något om det här, som svensk media inte verkar särskilt intresserade av: https://qz.com/1127984/eu-army-bloc-forging-ahead-with-its-military-integration-to-shake-off-us-dependence/

  SvaraRadera
 7. Venezuela, Zimbabwe och Saudiarabien är tre länder där befolkningens genomsnittliga IQ ligger på 82 - 84, en nivå som är för låg för att upprätthålla ett demokratiskt styrelseskick.

  https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country/ve-venezuela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du säker på att det inte beror på deras kortskallighet och steatopygiska kroppskonstitution?

   Radera
  2. IQ på 82-84.. alltså på samma uppmätta nivå som i det odemokratiska u-landet Holland på 50-talet. Googla "the Flynn effect" för en förklaring (spoiler: uppmätta iq-nivåer tenderar att öka med tiden i alla länder).

   Radera
  3. Detta är förstås anledningen till Kina är världens mest demokratiska land. Eller vad är de de har kommit på som vi andra inte fattar. Nej, det går ju inte att fatta det man inte fattar så det är bara att ge upp. Måste var Gud eller nått sånt, för den gubben går verkligen inte att fatta.

   Radera
 8. Flynneffekten gör att fler länder blir lämpliga för demokrati vartefter. Det finns ingen anledning till att inte vara optimist men finns heller ingen anledning till att inte vara realist. Rom byggdes inte på en dag.

  Kina är ett bra exempel på Flynneffekten där den ökande intelligensen gjort att landet rest sig från bondekommunism och övergått till urban kapitalism. Det finns all anledning att tro att demokratin kommer att slå igenom i Kina.

  SvaraRadera