Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2017-11-23 14:41

De sju nycklarna blir teveserie

En bok som med mycket hög sannolikhet faller många av bloggens läsare i smaken är säkerhetskonsulten  och författaren Åsa Schwarz bok De sju nycklarna, som släpptes ungefär samtidigt som min egen Höstsol. Romanen ska nu bli en internationell teveserie i Yellow Birds regi.
De sju nycklarna, Åsa Schwarz
Jag har själv ännu inte läst den utgivna versionen av Åsa Schwarz De sju nycklarna, men väl en tidig version av råmanuset, som redan då i mitt tycke var en utmärkt bok. Å andra sidan är jag IT-nörd och tidigare IT-konsult, och det här är en thriller just för IT-folk (men också för närmast sörjande allmänhet eller allmänt säkerhetsoroade människor).

Titeln anspelar på de sju nycklar som används för att underhålla Internets telefonbok DNS säkerhetslösning DNSSEC. Kontrollerar man dessa kan man förstås styra om Internettrafiken till falska sajter etc. Om jag minns rätt så är det egentligen 2x7+7 nycklar i ett system som är designat av en svensk och världsledande expert på just DNSSEC. Men som alltid inom fiktionen så får man ha lite överseende med förenklingar - trots allt är det underhållnings- och spänningslitteratur vi pratar om här och inte någon RFC.
Åsa Schwarz i mitten till höger.
Övriga författare från vänster till höger - Ingrid Elfberg, Susanne Boll, Dan Buthler och Sigfrid Lindhe.
Film- och teverättigheterna till Åsa Schwarz bok har nu sålts till produktionsbolaget Yellow Birds, som t ex filmatiserat Stieg Larssons böcker, och dessa ser möjligheten till en internationell teveserie rapporterar HOI Förlag i ett pressmeddelande.

Välförtjänat och ett stort grattis till Åsa, som jag hoppas nu fått ett ordentligt genombrott.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Låter som ett mycket bra boktips!

  Själv sitter jag och läser "Operation Norrsken" av Christoph Andersson och låter tankarna snurra iväg lite om STASI i f.d DDR hade haft tillgång till dagens elektroniska system för övervakning , sökning och "trålning" istället för de manuella personalkrävande "analoga" system de använde..

  Historien hade nog sett annorlunda ut då..

  SvaraRadera
 2. Låter intressant! Jag utgår ifrån att du skickar en blänkare här på bloggen när serien är färdig så man kan kolla på den :-)

  SvaraRadera
 3. Hur går det med Stjärnklart då? Blir det någon TV-serie?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste nyligen den andra bearbetningen av boken, avsnittsynopsis för hela första säsongen (typ 3-4 A4-sidor per avsnitt). Så mycket bättre än boken, det kom tidvis tårar.

   Radera