Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2017-11-15 21:22

Anders Ygeman räknade med att poliser skulle säga upp sig

”19 000 eller 20 000 poliser spelar ingen roll” - inrikesminister Anders Ygeman (s)
Enligt källor till SvD räknade den socialistiska regeringen 2014 med att poliser skulle säga upp sig på grund av omorganisationen. Inrikesminister Anders Ygeman sade att det inte spelade någon roll.
Arkitekten bakom beslutet att lamslå svensk polis.
Regeringen förstörde den svenska polis fullt medvetet uppger källor till SvD. Beskedet till de höga polischeferna var att antalet poliser inte var viktigt.

Och resultaten ser vi nu. Allt färre poliser och allt färre poliser i tjänst. SvD:
"Antalet poliser är nu nere på 19 273. Hittills i år har 815 poliser lämnat myndigheten, fler än hälften av annan anledning än pension. Tappet täcks inte upp av nyutbildade poliser och samtidigt ökar kostnaderna för polisens övertidstimmar.
När man räknar bort poliser som i dag är tjänstlediga eller föräldralediga återstår 18 361 anställda poliser på myndigheten."
Men den så kallade rikspolischefen Dan Eliasson sitter kvar. Kanske för att han just skötte sitt uppdrag att bli av med en massa poliser för de "spelar ingen roll".
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

48 kommentarer:

 1. Självklart räknade de med det, man måste räkna med avhopp vid alla större omorganiseringar.

  SvaraRadera
 2. Opps. Lägg sedan på en liten överenskommelse med MP om en generell amnestiför ensamkommande?

  Exit S?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amnesti kan inte hända, självmord av S i sådant fall.

   Radera
  2. Åhjo, det finns många suicidala vänstervänster inom S som saknar kontakt med verkligheten. Uppifrån börjar det med Wallström som bedriver en omöjlig utrikespolitik.

   Radera
  3. De har gjort det förr utan större konsekvenser.
   Minnet hos de flesta människor är mycket kort.
   Likaså kan de inte se längre/planera.. än max 3 månader in i framtiden de flesta människorna så det är en perfekt kombination för politiker
   att slå blå dunster i väljarna

   Radera
  4. Fullt möjligt. Mycket spel för gallerierna just nu. Troligen får Afghanerna stanna. Vore komstigt annars efter allt som satsats på denna grupp redan.

   Radera
  5. För att jämföra. Sjukpensionärer(svenska kropparna som riskerats och slitits ut) hade kunnat få dräglig levnadsstandard i 10 år från och med dagens dato om beslut tagits 2013 när Billström varnade för att ensamkommande i själva verket var vuxna män och att man genom sina konsulatet visste att mycket stor anstormning var på väg. Istället gjorde först moderaterna tvärtom allt för att signalera ok och sedan socialdemokraterna samma. Flyktingbarnen var är således önskade sedan länge. Det har ju hela tiden även synts i form av stora satsningar på utbildning och sjukvård från dag 1.
   Hoppas miljöpartiet vinner denna frågan allt annat vore inhumant och bortslösade riksdaler.

   Radera
  6. Hellre skicka hem och ta denna sunk cost än att fortsätta ösa in pengar i detta svarta hål.

   Radera
 3. Vänta nu, skulle dom inte öka antalet poliser med flera tusen? Vem var det som lovade det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rätt stor skillnad på vad politiker säger och vad de gör!

   Radera
 4. http://cornucopia.cornubot.se/2017/04/nu-vill-s-ha-10-000-fler-polisanstallda.html?m=1

  SvaraRadera
 5. De senaste två årens resultat visar tydligt hur det gick efter omorganisationen och alla "satsningarna" på polismyndigheten.

  Det är troligen färre än 6500 poliser som jobbar ute idag. Det är färre poliser än någonsin som jobbar med polisiära uppgifter.

  Det ligger högar på högar av ärenden, ärenden som tidigare betraktades som allvarliga brott.

  Man har aldrig varit så långt ifrån medborgarna som idag.

  Polisen har varken resurser eller personal för att kunna hantera de grövre brotten och det är mer eller mindre fritt fram för grovt kriminella att begå brott. Risken att åka fast är så liten att det lönar sig. Utöver det har vi domstolar som inte hjälper polisens arbete så straffen är lång ifrån tillräckliga för att hålla de allra grövsta borta från gatorna.

  Detta är bara början. Fler poliser kommer att sluta. Fler brott än någonsin kommer att begås (och det beror inte bara på att befolkningen ökat). Fler brottsoffer kommer att bli drabbade utan att få någon som helst upprättelse. Polisen har aldrig haft så lågt förtroende från allmänheten.

  Trots detta hävdar folk att det aldrig varit tryggare i landet.

  Återigen, detta är bara början...

  SvaraRadera
  Svar
  1. När nyanlända rekryteras till enkla jobb som detta så blir det bättre. Det är tillfälliga slitningar vi ser.

   Radera
  2. De är visst nära befolkningen, jag klarade en trafiknykterhetskontroll för någon vecka sedan...

   Radera
  3. GuDu: vill inte relativisera, men det hade varit bra ifall de hade samma engagemang när det gäller andra brott.

   Radera
 6. Javisst, rösta ni på dem bara..

  SvaraRadera
 7. Det är jättebra att dom bereder plats för nyanlända det är nog det Ygeman satsar på. När vi blir stoppade för rutinkontroller ute på vägarna så ska naturligtvis den nya kulturen avspegla sig även i polisstyrkan.
  Sverige består numera av cirka 6.5 miljon ursvenskar varav många tyvärr har rasistiska föreställningar. Antalet ursvenskar har i princip stått still sedan början av 70-talet. Att vi numera sägs vara 10.000.000 är då inräknat invandrare första andra och tredje generation samt dom som ej fått uppehållstillstånd eller gästarbetare som är här tillfälligt. Alltså borde var tredje polis som stoppar oss vara från annan börd än ursvensk. Bra att så blir fallet så att vi får mer av deras kultur in i vårat system. Rasismen måste bort annars kommer Sverige aldrig bli multikulturellt.

  I Tyskland har man framgångsrikt snabbutbildat syriska och afghanska flyktingbarn till att ingå i polisstyrkan.

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/24/bavaria-launches-drive-to-recruit-immigrants-to-the-police-force/

  Det är den vägen Sverige kommer gå inom kort då vi ser till Tyskland. Vi vet ju bland annat att det har debatterats att det varit för svårt att bli polis med hänsyn till bland annat språk. Språk ska naturligtvis inte vara ett krav för polisiärt arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. PK skitsnack. Vad är det med ursvenskar och nyanlända? Fossiler och mörka??
   När är en nyanlämd ingen nyanländ någon mer? Efter 5 år? När de blir medborgare? Eller när nästa generationen födds??
   Som f.d. polis har jag varit med om det och i bästa fall fungerar det med en bråkdel av andra eller tredje generationen. Människor som har haft tid att aklimatisera.
   Nyanlända fattar ingenting av den nya (svenska) samhället, de nya (svenskarnas) värdegrunder, kultur och arv. Det behöver man lära sig och det tar tid. Mycket tid. Det fick vi lära oss.
   O andra sidan är det så att svenskarna behöver vänja sig också. Och det tar kanske ännu mer tid innan de accepterar "de andra". När man påtvingar förändringar blir det bara motstånd.

   Radera
  2. Dina frågor finns ju ganska väl besvarade vid en kort google sökning. Det är ej pj dravel utan våran verklighet.

   Antingen rättar du dig i ledet och omfamnar detta eller så får du det jobbigt på sikt. Det är inget som är påtvingat på någon det ör framröstat i otaliga omröstningar. Media har fört ett främjande av mångkultur under lång tid och har varit öppna med att man försöker undvika negativitet mot invandring. Alla har haft möjlighet att rösta nej till mer invandring men majoriteten ofta över 80% vill ha mer. Nu är dom här och då måste vi göra vårat yttersta för att det ska fungera. Det är inte läge att sitta hemma och vara smygrasist bakom dataskärmen.

   Dina kommentarer kan definitivt klassas som hets mot folkgrupp och är du fd polis så är du nog av särskilt intreesse var försiktig. Givetvis skulle vi ha svårt att jobba som ooliser i syrien eller afghanistan i början. En helt annan kultur och språk. Men om 15-20 år är den perioden förbi och den polisiära styrkan kommmer vara minst 50/50 utländsk börd.

   Radera
  3. Intressant att höra.
   Om du som fd polis: Vad är det som skulle locka de som slutat till polisyrket igen:
   1. Högre lön?
   2. Omorganisation "bakåt"
   3. Danielssons avgång?

   Radera
  4. Avgång är fegt eller lathet. Ansvariga ska reda upp den röra de ställt till med.

   Radera
  5. Ur artikeln:
   "Even those who are not German citizens will be eligible to join the police, provided they speak fluent German and have lived in the country for five years."

   Givet detta så är det nog inte så manga nyanlända det handlar om.

   Radera
  6. PK: rent tekniskt är ju nyfödda också nyanlända (i viss mening). Dessa behöver också tid att lära sig samhället och uppföra sig, något man tydligen förväntar sig att de skall klara av på 15-20år.

   På något sätt så tycker jag man bör kunna förvänta sig det av invandrare också. Visserligen kan man tänka sig att de pga ålder eller psykiska trauman har svårt. Men andra generationen tycker jag borde kunna lära sig iaf, annars är det något som är fel.

   Du nämner kriterium: 5år, när man fått medborgarskap osv. Menar du att det tar mer än fem år att få medborgarskap? Det tycker jag vore rätt rimligt, men jag är inte så säker på det. Det borde ställas lite krav för medborgarskap, att man helt enkelt lärt sig att fungera i Sverige (och då menar jag inte bara nödtorftigt kunna dia Soc).

   Radera
 8. Kanske de försöker att bli av med poliser som "inte passar in" i den nya organisationer.
  Kanske de försöker att skaffa plats till poliser som har rätt åsikter änligt politikerna.
  Kanske de vill säkerställa att poliser lyder politikerna och deras, helst inte använda sunt förnuft eller ställa frågor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet med allt det där är en sorts "oändlig marknad" lek. Plus ett perfekt sätt att tappa kompetens. Alla kompetens sittwe inte i utbildningar/dokumentation.

   Radera
  2. SVD artikel är bakom paywall fär mig. Men stämmer det så är det rätt unket. Särskilt som polisens kris är det med marginal största problemet i Sverige (enligt mig). Man kanske hoppades på en rejäl effektivisering? Som då uteblev av olika orsaker.

   Radera
  3. Ett sånt beslut är början till slutet för ett land - att låta ungdomar som har en annan kulturs värdegrund utgöra polismakt eller försvarsmakt. Jag känner mig trygg endast om 3e generationen är poliser.

   Radera
 9. Det är för sent för en återställare. Det behövs kommunala polisstyrkor under åtminstone en övergångsperiod.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med.
   Staten borde låta kommunerna ha de lokala polisorganisationen
   och staten skapar orgaisationer för mord ,terror , organiserad brottslighet it brottslighet ...
   Allt som kräver att man jobbar över hela landet eller behöver specialist kompentens
   Avskaffar rikspolisstyrelsen och låt de nya organisationerna lyda direkt under inrikes departementet

   Radera
  2. Frågan är dock hur mycket det skulle hjälpa. Antagligen så skule det bli att de kommuner som har pengar men lite behov (Tänk Täby eller Danderyd) som skulle skaffa mest poliser medan där det finns mest behov skulle det finnas färre pga av brist på pengar. Detta till trots tycker jag att det borde kunna finnas kommunala poliser för de kommuner som så önskar, förutsatt att de håller en viss ministandard.

   Beredskapspolisen vore inte en dum idé heller,speciellt I glesbyggd.

   Radera
  3. Bättre om vi kan välja lokala sheriffer för att hålla ordning på det lokala buset. Sedan kan statspolisen ta de mer komplicerade ärendena.

   Radera
  4. Mnils håller med dig men det skulle innebära för mycket självständighet så staten kommer aldrig att gå med på detta.
   gbd crvx Ja det är tråkigt men man kan ge exakt lika mycker per person så skulle de rika kommunerna få exakt samma som den fattiga kommunen
   fastän den rika kommunen betalar mycket mera per person.

   Radera
  5. Det kunde bli mycket spännande val i vissa stadsdelar.

   Radera
  6. Mnils: är det inte det vi har redan i vissa områden;)

   Frågan är bara hur man hade tänkt sig att denna lokala polisstyrka skulle finansieras och organiseras. Jag ser egentligen ingen fördel med att ha i grunden någon annan ordning än nu. Riksdagen har beslutat polisiära befogenheterna och att där skall finnas poliser, mot den bakgrunden tycker jag det är rimligt att polisen organiseras som en statlig verksamhet.

   Notera att något är statligt behöver inte betyda att verksamheten är koncentrerad till Stockholm om nu någon hade fått för sig det...

   Radera
 10. Folket valde regeringen så politiken måste vara i enlighet med folkviljan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae. Ett problem är att det är väldigt indirekt och att en marginell minoritet kan ignoreras i varje steg. I vissa steg bortser man till och med från majoriteter. När dessutom oppositionen lägger sig platt så kan en minoritet i riksdagen härja fritt.

   De få som är medlemmar i partier får på något väldigt indirekt sätt utse vilka som hamnar på valbar plats. Därefter så väljer folk partier till riksdagen som sedan utser regering.

   Radera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Beredskapspolisen vädjar: Återinför oss som deltidspoliser!
  Länk till Beredskapspolisens hemsida: http://www.beredskapspolisen.se/

  Ingen verkar lyssna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornu, kan du inte slå ett slag för Beredskapspolisen? Intervjua Styrelseordförande Daniel Ragnarsson eller låt honom skriva ett gästinlägg.

   Radera
  2. @Lars G
   Ointresset att diskutera beredskapspolisens återinförande är något jag verkligen inte förstår.
   Det är en så självklar åtgärd. Om det någonstans finns en dold agenda måste det vara där.
   Är man rädd för en stark och organiserad grupp med värderingar som överensstämmer med hur folk tänker mest?

   Radera
 13. Göteborgs "sheriff" - Erik Nord till ny RiksPolisChef !!

  http://www.gp.se/om/Erik%20Nord

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många mångkulturella val istället väljs en ursvensk. Det är bedrövligt. Dock gjorde han en bra insats mot för demokratin när Nazisterna och rasisterna intågade i Göteborg han visade att han kunde spela boll med dom stora grabbarnas direktiv.

   Radera
  2. Ja hudfärg är ju bra mycket viktigare än kompetens som ni rasister brukar hävda.

   Radera
 14. Kan alla vara vänliga och sluta mata trollet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt uppenbart att punkten lajvar multikultiälskande identitetsvänster. Ibland kliver ju hen dessutom ur sin roll och pratar om den i tredje person. Men det tycks gå en del förbi, ja.

   Radera
 15. Varför inte sätta in militären, funkade bra i Belfast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att man ska meja ner alla som opponerar mot asylfesten?

   Radera