Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2017-10-26 08:24

YouGov bekräftar Moderaternas återhämtning

YouGov/Metros opinionsundersökning för oktober bekräftar att Moderaterna återhämtat sig. Som en av de två som hade minst fel om Miljöpartiet och Sverigedemokraterna inför valet 2014 bekräftas att regeringspartiet MP åker ur riksdagen och att Moderaternas uppryckning sker på bekostnad av Sverigedemokraterna, som dock fortfarande är näst största parti.

Moderaterna går framåt 3.9% från 16% och landar på 19.9%, medan Centerpartiet (9.0%), Liberalerna (5.4%) och Kristdemokraterna (3.1%) står i princip stilla. Även Miljöpartiets opinionssstöd förändras knappt och ligger på 3.2%, och även Vänsterpartiet är nästan oförändrade på 7.7%.

Sosseriet tappar från 26.3% till 25.2% och Sverigedemokraterna backar från 25.3% till 21.9%.

Annat parti går framåt från 1.8% till 2.6% och kan handla om att Medborgerlig Samling tar väljare från SD, då Feministiskt Initiativ redovisas separat.

Det politiska läget har dock inte förändrats nämnvärt, utan det är minoritetsregering vi har att se fram emot på ett eller annat sätt efter valet 2018.

Viktigaste beskedet är ändå att Miljöpartiet stabilt förblir där de hör hemma, dvs utanför riksdagen.

YouGovs undersökning hittas hos Metro. Tillsammans med Sentio hade YouGov minst fel om populistpartierna Miljöpartiet och Sverigedemokraterna inför valet 2014.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

57 kommentarer:

 1. Ja, nu är det dags för ogräset att försvinna så att de vuxna kan ägna sig åt praktiskt fungerande miljöpolitik.

  SvaraRadera
 2. De här undersökningarna, hur många litar på dem?

  Vill man vara konspiratorisk så sänkte man några undersökningar medvetet för att få bort AKB, det är lätt och göra.
  Frågan är hur pålitlig Ulf Kristersson. Han är absolut kunnig om vad som behövs men han driver inte riktigt den linjen. Han vet exempelvis mycket väl om hur destruktiva de höga marginaleffekterna är

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värt att notera hur snabba förändringar är i opinionsundersökningarna efter olika händelser som normalt bara politikernördar känner till.
   Hur stor andel av Sveriges Befolkning är insatta i hur de olika politikerna är, hur många vet vem Ulf Kristersson är och vad han står för eller vad moderaterna vill före och efter AKB.
   Visar en undersökning ett hopp med +2% bara veckan efter någon ny politiker blivit tillsatt så stämmer troligen inte den, så många är det inte som har kunskap i ämnet. Det tar längre tid att förändra något

   Radera
  2. Kan du dela med dig av dina belägg för att det fuskas i opinionsundersökningarna?

   Radera
  3. Trenden är tydlig men de absoluta värdena för främst SD är mer osäkra. M växer och SD tappar i ett flertal undersökningar som använder olika metoder vilket ger stor trovärdighet hos trenden. Sen om SD har 15, 17, 19 eller 22% är mer osäkert.

   Radera
  4. dopad;

   Undersökningarna är oftast helt åt h-e. Inget att lita på.

   Det enda man kan lita på är att moderaterna ökar på sverigedemokraternas många manliga väljares bekostnad. Nyhetens behag. Uffe-effekten, men den avtar till valet. Ulf kommer ändå att förlora valet som han förlorat många andra val. Se bara på karln! Och se bara på de andra i ledningen. Tror ni att Ulf går hem hos kvinnliga väljare? Haha. Nej. De rikare kärringarna kommer att dras mer åt Annie i centern eller möjligtvis Gudrun i Feministiskt Initiativ (vilket djävla partinamn) som därför kan komma in i riksdagen. Fast å andra sidan är just affischnamnet Gudrun som är Fi:s stora sänke eftersom rika fd moderatkärri...ar som kunde ha röstat på Fi är rädda att kommunisten ska komma och ta deras pärlhalsband. Ebba tappar helt greppet och förlorar. Moderaternas högersväng och bristande kommunikationsförmåga kommer att få Annie och Björklund att lämna Alliansen och kan tänkas söka sig ett samarbete med SAP. Björklund vill ta över MP-pojkspolingens utbildningsdepartement. Det enda som snart återstår av Alliansen är då Moderaterna. Hotet för resten är en eventuell allians mellan Sverigedemokraterna men M och SD växer och sjunker på varandras bekostnad. Men M skulle säkert vilja sjunka sig såpass låg om möjligheten finns efter valet. Och då skulle vi ha en riktigt mörk framtid i så fall.

   MP har jag ingen större koll på. De dinglar nog vid avgrunden pga den där unge pojkspolingen. V lämnas åter ensam på ytterkanten med en möjlig samarbetapartner i Fi om de kommer in tack vare rika fd moderatkärr...r som inte bryr sig för mycket om ideologi utan mest bara röstar på det som deras döttrars kompisar röstar på.

   Radera
 3. Det viktigaste är ju att låtsaskompispartiet åker ut, vilket de gör i större utsträckning än MP.

  SvaraRadera
 4. Jag tror att många med mig gillar att moderaterna nu verkar ta sig i kragen, slutar att tramsa och tar sig an verkligheten. Man får se om det håller i sig, men hittills är det som sagt en mycket lovande nystart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men de får visa det i handling INNNAN valet om de ska får min röst. Offentligt avståndstagande från Reinfeldt samt - fäll regeringen.

   Radera
  2. Jag är benägen att hålla med Laban här. Röstade på M tidigare men är gruvligt besviken. De måste visa annat än prat innan jag kan ens överväga dem igen.

   Radera
  3. Precis som Cornu skriver så kommer många till Medborgerlig Samling som ännu inte börjat redovisas separat. Som ordförande i MED sthlm vill jag poängtera att många medlemmar och sympatisörer delar bilden av besvikelse på övriga borgerliga partier. I synnerhet kortsiktighetssjukan. Man kan inte bygga ett samhälle på 2veckors perspektiv man måste höja blicken. Välkommen att träffa oss och diskutera mer.

   Radera
  4. Jag har stor respekt för MED men anser mog att en röst på MED är en indirekt röst på SAP. Detta är det gyllene tillfället för MED sympatisörer att engagera sig inom Nya "gamla" Moderaterna.

   https://www.facebook.com/GamlaModeraterna/

   Nulli secundus

   Radera
  5. Nu tycker jag att det är dags att Dag Elfström, gärna iförd en illasittande kostym och poserande med en orökt pipa, kommer in och säger några sanningens ord och berättar lite om "Mörkblått värn" och så. Och här kommer han! Eller nej, det var visst månen och inte Elfströms klotrunda och likbleka nuna.

   Radera
  6. En röst på moderaterna är väl om något en röst på SAP.

   Radera
  7. Va örlar du nu om din drommel? Daug Elfstroom? E hann i Malme?

   Nulli secundus

   Radera
  8. BW;

   Har moderaterna tagit sig i kragen och slutat tramsa och ser verkligheten? Haha. Nja, det vette tusan hur det är med den saken. De fortsätter att köra på ett spår som AKB först ville undvika och sen alltmer föll in i. Ulf kör detta direkt för att vara tydlig. Men hans bristande strategiska och kommunikativa förmåga och fokus på att snabbt skaffa tillbaka väljare från SD gör att han mister hela chansen till att vinna valet.

   De har nu närmat sig SD för att försöka ta tillbaka sina gamla unkna förlorade väljare. De förlorar därför Björklund (han förlorar partiledarposten om han går med på moderaternas SD-flört) och Lööf.

   ”– Jag tror att de som nu har avsatt henne [AKB] överskattar personfrågan och i själva verket är Moderaternas problem snarare de otydliga besked när man har givit när det gäller Sverigedemokraterna.

   Han ser Moderaternas beslut att närma sig Sverigedemokraterna som ett problem [översättning: sista spiken i kistan] för hela Alliansen.”

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/jan-bjorklunds-besked-till-m-stang-dorren-till-sd

   Radera
  9. Med Ulf K och hans nya regim (inte bara han utan också ett helt gäng bra folk runt honom) har Moderaterna definitivt tagit sig i kragen och slutat tramsa. Det är inte en fråga om att närma sig SD utan att återgå till klassisk moderatpolitik innan kulturrevolutionen. Ingen som tar säkerhetsfrågor, trygghetsfrågor, näringslivsfrågor på allvar kan rösta på SD med allt sitt bagage, ledning utan seriös kompetens och nära band till Ryssen.

   Nulli secundus

   Radera
  10. Bra...? Bra... gäng? Menar du kanske den allsmäktiga och frikyrkliga Elisabeth Svantesson?

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/article17491314.ab

   Kritiska Elisabeth mot att lägga ner FAS 3:
   http://www.dagen.se/elisabeth-svantesson-ett-svek-att-lagga-ner-fas-3-1.991580

   De har alltid fört klassisk moderatpolitik. Det de gör nu är bara att de är mer öppna med att försöka sno tillbaka sina klassiska moderat-väljare från SD, vilket skrämmer allianspartierna till att välja bort M och kan därför inte bilda regering. Därför kommer de att förlora valet trots att de tar tillbaka några bittra gamla väljare från SD, vilket i sin tur får dem att dras ännu längre högerut. Vilket får KD att förlora fotfästet.

   Kristersson är den stora förloraren oavsett om han vinner tillbaka några väljare eller inte. SD är den stora vinnaren även om de kan förlora väljare på köpet.

   Radera
  11. anonymous;

   Förresten kan nämnas att den som letade upp Kristersson till partiledare var den moderata valberedningens ordförande skånemoderaten från Vellinge, Lars Ingvar Ljungman. Han letade upp AKB när ny partiledare skulle krönas efter Reinfeldt och motiverade detta med ”Det är svårt att tänka sig en kandidat med starkare stöd än Anna.”

   Expressen skriver vidare:

   ”Lars-Ingvar Ljungmans påverkan på Moderaternas utveckling har de senaste åren varit mer omfattande än endast valet av partiledare. [...]

   Och det är bland annat Ljungmans röst som orsakat skakningarna. Skånebasen har de senaste åren varit en stark röst för att avdramatisera relationen till Sverigedemokraterna. [...]

   Till Sydsvenskan erkände Lars-Ingvar Ljungman i slutet av januari att han varit en av de pådrivande rösterna för att övertyga den partiledare han tillsatt om att svänga i frågan om SD: "Jag har varit tydlig länge med att jag tycker så här. För mig är det inget konstigt att förhandla med SD"

   Källa: https://www.expressen.se/kvp/ledare/csaba-perlenberg/lantisen-som-forstorde-for-stockholmaren/

   Radera
  12. En frireligiös (av typen Livets ord) abortmotståndare som andre vice ordförande och som fortfarande hyllar FAS 3-projektet vars utnämning försvaras offentligt av såna som Marcus Birro. Och en skånemoderat som gärna samarbetar med SD (med sina nära band till ryssen och med allt annat rasistiskt bagage de har med sig). Det är det du kallar för ”ett bra gäng”.

   Radera
 5. "Det politiska läget har dock inte förändrats nämnvärt, utan det är minoritetsregering vi har att se fram emot på ett eller annat sätt efter valet 2018."
  är inte det här under förutsättning att alla tre block (SD, alliansen, vänster) bara vill bilda regering ensamt. Kan två blockkomma överens så kan det nog gå att få ihop en majoritetregering. egentligen så sitter lliansen I guldsits, bara de kan komma överens inbördes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alliansen är död.

   S + C + L = mittenregering 2018 är min gissning.

   Radera
  2. Alliansen lever, häng med. Bara för att många vill att den skall dö, ivrigt påhejade av journalister, som är galet mycket vänster, betyder inte att den är död.

   Radera
  3. Såg du Elvis vandra förbi dig i korvkö. Också? Missade du floppen med misstroendeförklarigen mot Hultqvist som var spiken i kistan för Alliansen. Alliansen är numera bara ivrigt påhejad av M och KD. Och KD är ju på väg ut. Det är bara M kvar med andra ord. Det är bara galet att anse att Alliansen fortfarande lever.

   ➕ Alliansen 2004-2017. Låt nu eländet få vila i frid. Närmast sörjande är M, KD och SD.

   Radera
  4. Till minne av Alliansen:

   Du var den heliga kon som Maud Olofsson 2004 förlöste, den ko som Göran Hägglund 2006 helgonförklarade, kon som Lars Lejonborg i åratal försökte utbilda med piskan i högsta hugg och som Fredrik Reinfeldt mjölkade konstant i åtta år. Och du var kossan som Jimmie Åkesson till sist belåtet käkade upp. Dags att begrava dig, resterna av det som är kvar av ett ruttet gammalt lik. Nu slår jag gärna in din sista spik.

   Radera
  5. Men du har ju fel. Bakslag är inte lika med död. Alliansen existerar ju, öppna ögonen och läs, öppna öronen och lyssna. Gudars skymning!

   Radera
  6. Borgerlig ledarsida i NWT 14 september: ”Slutet för en impotent allians”

   http://nwt.se/asikter/ledare/2017/09/14/slutet-for-en-impotent-allians

   Men alliansen blev dödförklarad av liberala ledarskribenter redan i våras:

   "Alliansen är död". Den som säger det tillhör inte regeringen eller är opinionsbildare i den rödgröna sfären. Det är liberala Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski som slår fast dödförklaringen.”

   http://www.sydostran.se/ledare/alliansen-dodforklaras/

   Håll dina gudar för dig själv.

   Radera
 6. Alla opinionsmätningar är riggade.

  SvaraRadera
 7. Et tu Brute?
  Alla tjatar om att Sd tar M-väljare. Men när jag kollar Dagens samhälle o utveckling av blocken skulle jag vilja påstå att Alliansen sedan 2013 ligger och skvalpar kring 40%. Rödgrönt har däremot tappat från 50 till 40 och ligger oxå kring 40% - ända sedan tidigt 2015.
  Hur skulle fördelningen i Riksdagen se ut om Mp och Kd åker ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir väl ganska likt men färre partier skulle behove komma överens.

   Radera
  2. Väljare från rödgrönt har gått till alliansen (centern). Moderater har gått till SD (eftersom många gammelmoderater blev besvikna på partiledningen vidcdecember-överenskommelsen).

   Radera
 8. Min gissning är att en samlingsregering av s+m+sd skulle få egen majoritet. Ja, många skulle skrika sig hesa, men väljarna skulle stötta. S skulle då bli ett 10% parti, men det blir dom på sikt i allafall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du väljer ut tre partier som representerar tre olika inriktningar i svensk politik och därmed borde ha tämligen svårt att samarbeta. Hur kom du fram till detta?

   Radera
  2. Alla tre för samma politik i migrationsfrågan. Därför kan S och M få stöd av sd. S och M ligger nära varandra då de är de enda regeringsdugliga partierna. Ur ett internationellt perspektiv ligger s och m mycket nära i sakfrågor medan övriga partier framstår som ren lekstuga.
   väljare har flyttat mellan dessa tre ffa pga missnöje med migrationspolitiken. Att de tillsammans behåller 50% i en tydlig allians är inte otroligt. Möjligen skulle s+m kunna regera i minoritet med stöd av sd.

   Radera
  3. Problemet är att varken S eller M vill erkänna det (kanske inte SD heller). s&m vill ju till och med odla bilden att de står milslångt ifrån SD i migrationsfrågor...

   Radera
 9. Jag har svårt att ta de etablerade partiernas kappvändningar på allvar. Opinionen förändras efter vad partierna säger inte vad de gör, för de gör rakt ingenting.

  Väljarna skulle behöva börja rannsaka sig själva kring om partierna faktiskt uppnår något av det de säger att de vill uppnå och om det inte sker behöver man rösta på något annat. Väljarna ger partierna carte blanche att ljuga och säga vad som helst för rösterna får de ändå.

  Är det väljarna eller politikerna som är kass?

  SvaraRadera
 10. Miljöpartiet åker ur Riksdagen. Det finns inget sätt för dem att återhämta sig. Även om gemene väljare inte är speciellt politiskt insatt utöver rubrikerna i kvällstidningarna, så vet de att tillräckligt mycket för att förstå att (mp) är skadligt för Sverige. Till det räcker nämligen nyhetsrubrikerna.

  Miljöpartiets ideologiskt miljömedvetna väljare/potentiella väljare, vet att partiet inte bedriver en trovärdig miljöpolitik. Därtill kommer att invandringen blivit ett alldeles för påtagligt problem, där (mp) profilerat sig som naiva tonåringar. Deras väljarbas består idag alltså av människor med naiv tonårsmentalitet. Därför blev det extra olyckligt att Fridolin gjorde ett populistiskt utspel efter terrordådet på Drottninggatan, som sårade denna väljargrupp. Konkurrensen om naiva tonåringar bland väljarna är stenhård idag och fördelar sig på vänstersidan mellan mp, F!, V och Centern bland högerväljarna. V har dock fördelen av att de hela tiden profilerat sig med en tydlig socialistisk skattehöjnings- och konfiskationspolitik, och de har sin väljarbas bland de människorna. Asylhaveristerna är bara en bonus för Vänsterpartiet.

  Inte heller F! kommer in i Riksdagen, trots MeToo och våldtäktsskandaler. Av samma anledning som mp inte kommer in. Folk vet att de står för en naiv politik och att det inte är den svenske medelklassmannen som är det största problemet i Sverige, utan snarare det minsta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Mp åker ur kommer rätt sannolikt F! in. Väljarbasen är till övervägande del densamma och att de skulle välja ett mindre radikalt alternativ kan vi bara glömma...

   Radera
  2. Tror inte Fi kommer in. Mp:s väljare går till V eller C beroende på skatteideologi.

   Radera
  3. Jag tror inte man ska underskatta medias uppsnackande av gamla gullebarnet MP lagom till valspurten. Även om färre journalister än vanligt kommer rösta MP så vill de nog inte att MP åker ur riksdagen trots allt när det börjar dra ihop sig.

   Kombinera med väljare av typen "Jag kan inget om politik, men jag röstar väl på MP då för de är snällast och miljövänligast", så går det säkert att få ihop 5%.

   Radera
  4. Jag tror att de illegala Afghanerna på Medborgarplatsen blev för mycket även för vänsterjournalisterna på Södermalm. Det blev ganska påtagligt vad vi har att vänta.

   Är vänsterväljarna och vänsterdelen av journalistkåren smarta, så ser de till att sänka (mp) och F!, och satsar allt på Vänsterpartiet. Det är tre partier med likvärdig politik. Varför upprätthålla ett parti med feminism i namnet till varje pris? Varför försöka rädda Miljöpartiet att knappt klara spärren, istället för att satsa allt på ETT säkert kort. De får ju samma all-åt-alla-hbtq-feministiska politik även med vänsterpartiet.

   En del av Miljöpartiets väljare som drar åt det borgerliga hållet och vill ha flumpolitik, kan ju då rösta på Centern istället för V.

   Radera
 11. håller med så länge miljöpartiet åker ur riksdagen galningarna FI inte kommer in så kommer det att fungera bättre i riksdagen

  SvaraRadera
 12. Förr hette det alltid att det var en massa missnöjda sossar som svårt anfrätta av folkhemsnostalgi bytte till SD. Men så är det alltså inte längre, kan man sluta sig till av siffrorna. Annars kan ju inte gärna S och SD backa samtidigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig begripit logiken i att traditionellt borgerliga väljare väljer att rösta på SD.
   En en enkel politisk analys av SD politiska manifest och gärning pekar entydigt på att de för en utpräglad vänsterpolitik. Nej till EU, nej till Nato, nej till internationalisering och globalism samt nej till frihandel. För en fortsatt bidragspolitik av föråldrat socialistiskt snitt och för en skruvad variant av stalinistisk banjonationationalism. Rena rama madurismon enligt mitt förmenande...

   Radera
  2. För att inte nämna ledande företrädares för partiet dubbelbottnade och abstrusa förhållande till den maliciösa krigsförbrytardiktaturen i Kreml.

   Radera
  3. SD:s politik kan enkelt sammanfattas som: JA till bidrag men inte till utlänningar. Lägg därtill lite navelskådande om hur bra vi är och att vi minsann inte kan lära av andra länder eller ens skall samarbeta med dem.

   Ungefär som sossarna efter kriget fram tills identitetspolitiken tog över.

   Radera
  4. Typ så ja.

   När det gäller Kreml och dylikt är det väl främst en anti-globalistisk strömning. Ryssland ses som en motvikt till de västliga, globalistiska frihandelstankarna. Det ligger längs samma ideologiska axel som EU-motståndet, fast man måste ju syssla med betydligt mer självbedrägeri och blunda för Putlers dåliga sidor för att se dem som ett trovärdigt och bra alternativ till den rådande världsordningen. En del Sverigedemokrater är bekväma med det självbedrägeriet, andra inte.

   Radera
  5. Oberon

   Oh really?

   "Det blir möjligt att genomföra omfattande åtgärder för att stärka enskildas ekonomi. Jobbskatteavdraget återställs och värnskatten avskaffas. Den första skiktgränsen för statlig skatt höjs så att vanliga löntagargrupper som barnmorskor, rektorer, gruvarbetare och elektriker hamnar under gränsen, vilket ökar incitamenten både att utbilda sig och vidareutbilda sig på arbetsplatsen. Detta samtidigt som skattebasen ökar, då många egenföretagare justerar sin egen lön efter den nya skiktgränsen."

   https://www.di.se/opinion/sd-vart-program-for-allianssamarbete/

   Radera
  6. Om man frigör sig från den traditionella höger-vänsterskalan och tänker i GAL-TAN så är det inte alls ologiskt. Ordning och reda, starkt försvar, patriotism, lag och ordning är prio ett för väldigt många på både vänster- och högerkanten. Dessa har svikits brutalt av S och M.

   Radera
  7. Fel och ändå rätt. Det blir tydligare om vi istället säger att det prio ett för många av oss män som är födda i Sverige. Inte för kvinnor eller invandrade människor. De har oftast andra prioriteringar.

   Det är därför många män (gammelmoderater) har lämnat moderaterna och sökt sig till SD. En del män från S sökte sig vidare till Alliansen (Centern och Liberalerna). Och en del från Centern, KD och L sökte sig till Moderaterna under 2006-2014). Men jag är rätt säker på att många av SD:s väljare till stor del är ”gammelmoderater” (finns unga sådana med) och några kristdemokrater.

   S har inte svikit dessa (eftersom de inte hade makten efter 2006) utan det är bara M som svikit män födda i Sverige. De yngre förstagångsröstande männen (kan också benämnas ”gammemoderater” röstade inte på S år 2006 för att de var trötta på den Persson som de växt upp med och skyllde sina problem på S. 2010 röstade de istället på SD för de var besvikna på Reinfeldts politik (men då röstade istället många som tidigare varit L och C på Reinfeldt). S förlorade främst väljare till L, C (vilket gynnade Reinfeldt) och till MP. Och det var antagligen mest ideologiskt obundna kvinnorna och invandrare som de förlorade under de åren. Därför kan L och C också nu tänkas kunna närma sig S allt mer. Om de följer M så förlorar de sina väljare vänsterut.

   Radera
  8. Resultatet av Reinfeldt och Alliansen är SD. Det som gav Moderatern seger i två val har nu blivit deras sänke. Ulf kommer knappast att rädda Moderaterna och efter valet offras ännu en moderat partiledare. ”Den ständige förloraren.” Ulf. Man tycker nästan lite synd om stackaren.

   Radera
 13. Moderaternas väljare är ju efterblivna.

  Dock mycket positivt att både låtsaskompispartiet och och miljöbovspartiet åker ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant eftersom vi älskar diagnoser i Sverige. Så hur pass efterblivna menar du på en skala? Gravt, dvs också har svårt att uträtta sina behov på egen hand ? Mindre funktionsstörningar brukar ju annars karakteriseras av att man röstar på V eller Mp.

   Radera