Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2017-10-08 09:34

Topplistor - Höstsol tredje mest sålda i Sverige

Höstsol var den tredje mest sålda e-boken och ljudboken i Sverige under september månad. Som inbunden roman var den nionde mest sålda skönlitteratur.
Framträdande i Norstedts monter på bokmässan.
Bokbranschssajten boktugg rapporterade igår statistiken för de mest sålda böckerna i Sverige under september. Höstsol kom in som tredje mest sålda titel som såväl ljudbok som e-bok. På ljudbokssidan sålde David Lagerkrantz M5 och Jan Guillous senaste mer, och på e-bokssidan sålde M5 och M4 mer än Höstsol, medan Guillou helt saknas från topp 20-listan. Som inbunden bok landade Höstsol på #9.

Sammantaget visar de högre placeringarna på elektronisk distribution relativt inbunden på att min läsekrets ligger långt framme här.

Siffrorna inkluderar inte streaming, då streamingbolagen inte släpper ifrån sig sin statistik, utan handlar om köpta exemplar.

Med nya Nobelpristagarens böcker tillgängliga på iBooks tappar Höstsol från den konstanta andraplatseni listan nedan, men bland nya böcker är det fortfarande bara M5 som säljer mer där.

Höstsol som inbunden kostar 189:- SEK hos Bokus och 189:- SEK hos Adlibris.

Som nedladdningsbar ljudbok kostar Höstsol 147:- SEK hos Adlibris och 147:- SEK hos Bokus eller DitoBokon tar 145:- SEK.


Aktuella topplisteplaceringar (i skrivande stund när det gäller Adlibris, som liveuppdaterar)
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Är detta en fristående bok eller måste man ha läst någon/några av dina andra böcker tidigare.

  SvaraRadera
 2. Vad är det för magiska armband du har Lars? Det känns lite "Lasse Kongo" amulett över det hela!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Official Hank Moody Californication merchandise. Insiderskämt.

   Radera
  2. Aha, intressant helt klart.

   Radera
 3. Ja, det är ju bra att det ramlar in lite kulor på kontot !

  Tycker att det i exv. "Midvintermörker" finns vissa "cliffhangers" eller andra "markörer" som inte riktigt kommer till sin rätt eller följs upp. Inte vare sig i boken eller efterföljande "Midsommargryning". Dessa behöver dock inte läsas i "ordning" men just ovan "detaljer" märker man först då.

  Finns det planer på filmatisering av böckerna ?
  (har idag sett kultrullen "The Ninja Mission" på pirat DVD...)

  MvH

  SvaraRadera
 4. Jag har haft lite problem med Höstsol, jag blev väldigt trött av den.

  Dagen efter den långa natt då jag läste ut den hade jag ovanligt svårt att fokusera . Nu får du gärna skynda dig att skriva klart uppföljaren.

  SvaraRadera