Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2017-10-26 12:32

Teknisk förändring på bloggen

Det har skett en teknisk förändring på bloggen. Ni ska som användare inte märka något, men kommentera eller skicka e-post till [email protected] om något tekniskt har slutat fungera.

Förändringen slår igenom successivt över dygnet beroende på var du sitter, men har redan börjat nå ut i världen noterar jag.

Förhoppningsvis kommer det så tjatade HTTPS att slås på senare när allt är verifierat att det fungerar som det ska. Tydligen är detta väldigt viktigt för många som läser texter som finns helt publikt på nätet, men, men ...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

18 kommentarer:

 1. Bra, då kan ingen se snusket som man skriver innan det landar på den publika sidan!

  SvaraRadera
 2. Är det bara jag som fått inbjudan till den nya hemliga VIP-avdelningen på sidan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, den hemliga sidan där vi bokstavstrogna kan få oss till livs de senaste kulturmarxistiska teserna och nyliberalismens evangelium av Rotschilds och Soros handgångna män, samt nya fräscha argument att skrattande kasta i ansiktet på Sverigevänner som försöker rädda de spillror av Sverige som inte redan förintats i globaliseringens och världsfinansens hungriga förbränningsugnar.

   Men jag kan byta, din sida verkar festligare.

   Radera
  2. Bokstavstroende, nu blev jag nyfiken... Vilken skrift är det som ni följer?

   Radera
  3. Såklart, det blir nog bra. Försök inte prata sådan pålitik som ovan bara med töserna

   Radera
  4. Sions vises protokoll, så klart.

   Radera
  5. En riktig Sverigevän är väl runstavstroende?

   Radera
 3. HTTPS är ju inte bara för att dölja exakt vilken brödtext en websurfare tuggar i sig. Det ger ju snarare först och främst ett ökat skydd mot t ex injektionsattacker och möjliggör användande av nya teknologier som server side push och service workers, för den intresserade. Tror att bloggens läsare uppskattar denna ökade säkerhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara om man är tekniknörd. Resten bryr sig inte.

   Radera
  2. Om jag inte har fel, så ligger bloggen på en Google-plattform.
   Det ligger i Googles intresse att hålla plattformen ren oavsett om bloggaren har aktiverat https eller ej.

   Radera
  3. Har iaf testat och reklamen fungerar inte med HTTPS, då det går bort.

   Radera
  4. Oh, den mytomspunna reklamen som alltid ger "mig" reklam för lättklädda damer... :)

   Radera
  5. Inloggning och kommentars-funktionen verkar iaf ligga under https.

   Annars hade jag blivit rädd av nonchalansen mot avsaknaden av SSL.

   Radera
  6. Funkar inte annonserna med HTTPS? Herregud, de har lite att fixa då. Inom en snar framtid lär ju åtminstone Chrome och Firefox börja varna när en sida kör gamla http.

   Lite mer reklam då: nu kan man se alla kommuner och län, vecko- och månadsvis medelvärde för villor och lägenheter på Husmask. https://www.nolbykullen.se/husmask/ Obs, jag tjänar inga pengar på sidan, och får inte heller enligt Boolis regler. Delar bara för informationen.

   Radera
  7. Service workers är ingen standard (ännu) och stöds endast av Chrome och Firefox. Om du avser SSE när du skriver "server side push" så har du fel - det finns inget krav på SSL. Den stora grejen är att Google sedan oktober 2017 tar med SSL som rankingfaktor. Så var det med det.

   Radera
 4. SSL identierar även webbplatsen f.Ö. (om användaren kan tolka certifikatet). Finns det några nackdelar? Prestandapåverkan är minimal och en modern webbplats kan snurra lika snabbt med SSL/TLS som utan

  SvaraRadera